استفاده شائبه برانگیز سعید جلیلی از امکانات شورای عالی امنیت ملی/ دفتر «رئیس دولت سایه» کجاست؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که این روزها اذهان و افکار را به خود مشغول کرده این است که دفتر سعید جلیلی، رئیس دولت سایه کجاست؟؛ بررسی‌ها حاکی از آن است که او جلسات خود را در دفترش که وابسته به شورایعالی امنیت ملی است، برگزار می‌کند.

استفاده شائبه برانگیز سعید جلیلی از امکانات شورای عالی امنیت ملی/ دفتر «رئیس دولت سایه» کجاست؟

 پای هر انتخابات ریاست جمهوری که در میان باشد نام سعید جلیلی هم شنیده می‌شود. هر چند که او برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری ۱۱ سال است که زنبیل گذاشته اما شکست در ادوار انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ و ۱۴۰۳ مهر تاییدی بر این گزاره است که مردم، سعید جلیلی را نمی‌خواهند؛ حتی به فاصله ۱۱ سال و تغییرات و تجربیاتی که مردم طی این سال‌ها دیده‌اند و کسب کرده‌اند.

جلیلی پس از شکست از حسن روحانی در انتخابات سال ۹۲، دولت در سایه را تشکیل داد و تلاش کرد تا چهره‌ای موجه و با برنامه از خودش بسازد و در انتخابات ۱۴۰۳ هم که نتوانست آرای مردم را از آن خود کند؛ اما حالا او به یک دولت رقیب علیه مسعود پزشکیان تبدیل شده است و نشان داد که از خواست خود عقب نشینی نخواهد کرد؛ «در ایام انتخابات حرکتی روستا به روستا و محله به محله و شهر به شهر آغاز شد این حرکت ادامه خواهد داشت و فقط مربوط به انتخابات نیست چرا که کشور متعلق به همه است. چه دولت مشغول به کار چه دولت رقیب و چه دولت رفیق همه وظیفه داریم که روند پیشرفت کشور کند نشود و با قدرت ادامه پیدا کند.» از این دست اظهارات در میان سخنان جلیلی بعد از انتخابات تیر ۱۴۰۳ کم دیده نشده است.

1

سعید جلیلی علیه قانون؟!

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام وبسایتی به نام حیات طیبه دارد که پایگاه اطلاع رسانی او محسوب می‌شود. در این وبسایت درباره دولت سایه نوشته است: «دولت سایه، با بهره‌گیری از مدیران باتجربه و موفق، اصناف و اتحادیه‌ها، جوانان متخصص و اساتید دانشگاه در قالب بیش از ۲۰ کارگروه تخصصی و چندین کارگروه موضوعی، طی ۸ سال گذشته به‌منظور کمک به دولت مستقر اقدام به طراحی اقدامات گام‌به‌گام در موضوعات اساسی اقتصادی، مدیریتی، سیاسی و فرهنگی نموده است.»

در واقع، دولت سایه مجموعه فعالیت‌هایی است که در پشت صحنه و خارج از سیستم رسمی حکومتی به منظور تأثیرگذاری و پیش بردن اهداف سیاسی آن گروه انجام می‌شود. افراد حاضر در این حلقه‌ها ممکن است به طور رسمی جزئی از دولت نباشند یا اگر باشند در رده‌هایی نباشند که اصطلاحا در چشم مردم هستند؛ اما ممکن است در گلوگاه‌هایی مهم و البته غیررسانه‌ای حضور داشته باشند مانند مدیران بنگاه‌های مالی دولتی. آنها از طریق حضور جایگاه‌هایی و بعضا با مشاوره‌هایی که می‌دهند، بر تصمیم‌گیری‌ها تأثیر می‌گذارند؛ البته منطبق بر آنچه در ذهنشان دارند.

همچنین، فعالیت‌های دولت سایه معمولاً پشت درهای بسته و بدون شفافیت انجام می‌شود، که این موضوع می‌تواند منجر به شائبه‌هایی در خصوص سوء استفاده از قدرت شود. البته در کشورهایی که به لحاظ ساختار حزبی توسعه یافته محسوب می‌شوند، این دولت سایه کاملا شناخته شده است و تحت لوای حزب شکست‌خورده در انتخابات صورت می‌گیرد و خط و ربط مالی و چهره‌های آن و اثرات و اقدامات آن کاملا شناخته شده است؛ اما دولت سایه جلیلی تنها برخی چهره‌های آن مشخص هستند و دیگر هیچ!

به بیان دیگر، دولت سایه، دولتی است که برخی از بیخ و بن وجود آن را غیر لازم و حتی غیرقانونی می‌دانند و برخی دیگر برایش شرط و شروط می‌گذارند. حتی برخی نیز جدای از الزام یا عدم الزام وجود چنین ساختاری، آن هم وقتی دولت مستقر رأی اکثر رای‌دهندگان را همراه خود دارد و نظام سیاسی کشور نیز فاقد ساختار حزبی است، سوالاتی مانند اینکه «چه کسی به آقای جلیلی اجازه داده دولت سایه تشکیل دهد؟» یا «منابع و هزینه های این دولت از کجا تامین می‌شود؟» را مطرح کرده‌اند که مانند همیشه این سوالات فقط مطرح می‌شوند و پاسخی داده نمی‌شوند.

اخیرا هم، عبدالله مرادی، دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در گفت‌وگو با ایلنا درباره چگونگی «سیستم آنها[دولت سایه]» ابراز «بی‌اطلاعی» کرده بود.

جلسات سعید جلیلی در کجا برگزار می‌شود؟

اما یکی دیگر از سوالات مهمی که این روزها اذهان و افکار را به خود مشغول کرده این است که دفتر سعید جلیلی کجاست و جلسات او کجا برگزار می‌شود؟ سوالی که برای رسیدن به پاسخ آن، باید به وبگاه شخصی سعید جلیلی مراجعه کنید. هر چند که در این وبگاه و در قسمت «ارتباط با ما» ادرسی از دفتر سعید جلیلی نوشته نشده و به نوشتن یک ایمیل و دو شماره تلفن با پیش شماره ۶۶ بسنده کرده است. 

با این حال با بررسی محدوده این پیش شماره و عکس‌هایی که به عنوان جلسات دولت سایه در وبگاه شخصی سعید جلیلی منتشر می‌شود، می‌توان دریافت که او از جلسات خود را با هم‌فکرانش در دفتر خود که وابسته به شورایعالی امنیت ملی واقع در محله آذربایجان و در محدوده پاستور است، برگزار می‌کند.

جلیلی که در سال ۱۳۸۷ با حکم رهبر انقلاب به عضویت شورایعالی امنیت ملی درآمد تا به اکنون در این شورا حضور دارد و حتی در ایام انتخابات نیز با توجه به دستور این شورا از ماشین شخصی تیبای خود با پلاک متفاوت استفاده می‌کرد؛ البته در این مورد سایر مقامات صاحب منصب که در زمان انتخابات سمتی حساس دارند نیز، همین تدابیر امنیتی درباره‌شان رعایت می‌شود. اما نکته عجیب آنکه، جلیلی در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ که به نفع ابراهیم رئیسی کنار رفت، در سربرگ شورایعالی امنیت ملی نامه انصرافش را به وزارت کشور ارسال و اعلام کرد. 

2

منابع مالی دولت سایه در انتخابات ریاست جمهوری

از سوی دیگر، یکی از موضوعاتی که پس از ایام انتخابات به انتقادات علیه دولت سایه شدت بخشید، مسئله شفافیت مالی آن بود؛ مانند آنکه مشخص نیست هزینه‌های دولت سایه از کجا تامین می‌شود. حتی در یکی از مناظره‌های دوران انتخابات، جلیلی در پاسخ به این سوال پزشکیان سکوت را ترجیح داد؛ اما مرداد ماه امسال سرانجام پس از فشار افکار عمومی، گزارشی از با عنوان «شفافیت حساب بانکی» ستاد او منتشر شد که نه تنها سوالات مخاطبان را پاسخ نداد، بلکه بر ابهامات نیز افزود. 

در این اطلاعیه آمده بود: «پیرو اطلاعیه مورخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ ستاد دکتر سعید جلیلی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برای جمع آوری کمک‌های مردمی از طریق حساب اعلامی در بانک توسعه تعاون به شماره ۱۷۳۵۲۰۱۴۱۱۸۱۴۹۱ و گزارش های مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۲۲، ۱۴۰۳/۰۳/۲۳ و ۱۴۰۳/۰۳/۲۹ بدین وسیله گزارش نهایی عملکرد مالی این حساب در ایام تبلیغات دور اول و دوم انتخابات را به استحضار می‌رساند. از تاریخ ۱۴۰۳/۰۳/۱۳ تا ۱۴۰۳/۰۴/۲۳ مجموعاً مبلغ ۱۲۵.۰۰۲.۱۵۳.۶۰۷ ریال طی ۱۸.۱۲۹ تراکنش به حساب مذکور واریز گردیده است که جدول هزینه کرد این کمک‌ها و آمار تراکنش‌های این حساب به شرح پیوست می‌باشد.»

در این بیلان مالی منتشره، ادعا شده که مبلغ ۱۲۵.۰۰۲.۱۵۳.۶۰۷ ریال از سوی «مردم» واریز و مبلغ ۱۲۵.۰۰۲.۱۵۳.۶۰۷ ریال نیز هزینه شده است! به عبارت دیگر میزان واریزی‌ها و هزینه‌ها، در حد ریال نیز نعل به نعل و یکسان بوده است و حتی ۷ ریال آخر آن هم خرج شده است. همچنین باید گفت که ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در همان روزهای نخستین آغاز انتخابات ریاست جمهوری، در اطلاعیه‌ای از هواداران خود خواست کمک‌های مالی را به شماره حساب اعلام شده واریز کنند اما شماره‌حساب اعلامی، حساب مشترک بانک توسعه تعاون به نام‌های حسین کمیلی و عباس رنجبر کیوج بود.

کیوج مسئول دفتر سعید جلیلی بوده و حسین کمیلی نیز یک فعال فرهنگی و رسانه‌ای معرفی بوده که در جریان بدرقه سعید جلیلی برای ثبت‌نام در انتخابات شرکت کرده بود. در حساب بانکی معرفی شده، نام صاحب حساب اینطور آمده بود: «عباس رنجبر کیوج و حسین کمیلی به نمایندگی از ستاد انتخاباتی سعید جلیلی» و هیچ گاه مشخص نشد که ستاد انتخاباتی که خود یک شخص حقوقی است، چرا به دو فرد حقیقی نمایندگی داده شد.

مدعی شفافیت اما...

سعید جلیلی یکی از مدعیان شفافیت است که بارها بر آن تاکید کرده است، او حتی در یک گفت‌وگویی بیان کرده بود که؛ «ساز و کار شفافیت به شما اجازه فساد نمی‌دهد». با این حال، با بررسی عملکرد سعید جلیلی می‌توان دریافت که او علی‌رغم شعارهایی که درباره این وعده مهم به مردم می‌دهد هیچ گاه در مسائل مالی مربوط به انتخابات و هزینه‌های دولت سایه با مردم شفاف نبوده و حتی از اعلام آدرس دفتر خود به آنان حتی به منزله ارتباط بیشتر با طرفدارانش ابا دارد.

 

در این میان، این سوال ایجاد می‌شود که چرا فردی که مدعی شفافیت است همواره رفتاری متناقض با شفایت دارد و اگر روزی به رویای دوردست خود یعنی فتح قوه مجریه برسد، باز هم به شعارهایش برای شفافیت پشت پا خواهد زد؟

منبع: خبر آنلاین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 42
  • ناشناس
    11

    خدا را صد هزار مرتبه شکر که سعید جلیلی رئیس جمهور نشد .الگو گیری از میر باقری رهبر معنوی جبهه پایداری که کشتار نیمی از مردم جهان را برای رسیدن به مقصد مجاز می‌داند، برای کشور یک فاجعه بود .

    نظرات شما -
    • ناشناس
      3

      باید ترسید از کسی که برای رسیدن به جایگاهی این همه عطش دارد خدا دارند پشت قضیه این رای ها چه گذشت همه امکانات دولت از جیب بیت المال استفاده کرد ولی نشد خدا را شکر

    • ناشناس
      2

      بدترین خیانتی که ارزشیا کردن تقصیردولت انداختن سهمیه وبهره وبرداشتها بودحتی ازجنگ پرستی وتحریم پرستی هم بدتربود

  • شاهرخ
    20

    خدائیش خیلی رعایت شده حتی ۷ ریال به نظرم آقای پزشکیان حیف یه همچنین نیروی فداکاری خارج دولت باشه اونو باید مسئول خزانه کشور بکنن حیفه

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      داری جک تعریف می‌کنی ؟؟ شوخی بی مزه ای بود

  • ناشناس
    3

    چقدر برای کشور هزینه تراشی میکنند؟

  • ناشناس
    3

    اینا خودشونا محق مالکیت عالم هستی میدونند شما به دفترش خرده می گیرید ؟؟؟ خدا نکرده منتشر نکنیا جیز میشی !!!

  • ح
    10

    صفتش خوب نیست حیف رییس جمهور بشه

  • ناشناس
    10

    اخه یک کشور چند دولت دارد دولت سایه دیگه چه صغیه ای است ؛باید قانون با جدیت با آن برخورد کند که دست از توهماتشون بکشند

  • یعقوب محمدی دیوان(سرچ کن)
    14

    اصولگرا یعنی روباه

    «قُلْتُ وَ مَتَى تَكُونُ كَذَلِكَ قَالَ «مَا لَمْ تَبْلُغْ تِسْعَ سِنِينَ» راوی گوید از امام صادق علیه السلام پرسيدم: خانمها در چه سنى يائسه مى‌شوند؟ امام فرمود: موقعى كه پنجاه‌ساله شوند.» (تهذيب الأحكام ج۷ ص۴۶۹ الوافي ج۲۳ ص۱۱۷۱ وسائل الشیعة ج۲۲ ص۱۸۳) «عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ: أَنَّهُ قَرَأَ «أَنْ يَضَعْنَ ثِيابَهُنَّ» قَالَ اَلْخِمَارَ وَ اَلْجِلْبَابَ؛ امام صادق آیه: أَن یَضَعْنَ ثِیَابَهُنَّ(60 سوره نور) را تلاوت کرد و فرمود: منظور از لباس، روسری و روپوش است که زنان یائسه(بالای پنجاه سال) می توانند روسری و روپوش خود را بردارند.» (الکافي ج۵ ص۵۲۲ الوافي ج۲۲ ص۸۲۳ وسائل الشیعة ج۲۰ ص۲۰۲ تفسیر البرهان ج۴ ص۹۹ تفسير نور الثقلين ج۳ ص۶۲۳) معنی الْقَواعِدُ مِنَ النِّساءِ در آیه یعنی زنانی که دیگر قاعده(عادت ماهانه) نمی شوند.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      5

      چقدر تو بدبختی که هرچه بزه و فساد و بی بندو باری در داخل و ظلم کودک کش رو با سوءاستفاده از روایات توجیه میکنی
      برای هر روایت بی ربط به مسائل چند میگیری ؟

    • ناشناس
      7

      شرم کنید ، اروغ روشنفکری میزنید ، ادعای آزادی بیان و زنده باد مخالف سر میدید
      ولی به ۱۴ میلیون توهین میکنید
      اُف بر شما و بر رسانه های پروژه بگیرتون

    • ناشناس
      7

      هنوز برید بی آبرویی تون در تهمت مالی که رائفی پور زدید
      رو جمع کنید تا بعد

    • ناشناس
      0

      دروس حوزه رو تکیرین میکنی؟ خخخخخخخ

  • ناشناس
    9

    مردم زیربارمشکلات اقتصادی فراوان له شدن درعوض آقای راهبردی وحزبش(پایداری)با تفکرات صدسال پیش خودهرجوردلشون میخادبه مملکت چه اقتصادی و فرهنگی ضربه میزنن وبه کسی جواب گونیستن

  • ناشناس
    35

    چهارده میلیون رای آورد چرا میگین مردم او را نمیخواهند

    نظرات شما -
    • غیرت
      4

      چون حالیت نیست

    • ناشناس
      6

      کی گفته ؟؟؟؟؟
      منم ۲۰ میلیون رای دارم !!!!

  • ناشناس
    1

    ای کاش من هم ۱۰ میلیارد تومان پول داشتم.

  • ایرانی آباد و آزاد
    12

    دولت منفور و پر هزینه در سایه !!!!

  • ناشناس
    8

    مردم که به آقای جلیلی رای ندادند پس چرا به ستاد تبلیغاتی ایشان کمک کردنددر اصفهان که ایشان رای قابل قبولی آوردند تبلیغات روی دوش مساجد و پایگاه های بسیج بود ودر دور دوم شهرداری و آموزش و پرورش هم به کمک ایشان آمدند درب مساجد و مدارس و پایگاه های نظامی مختص پوستر های ایشان بودوتا چند روز بعد انتخابات ایستگاه های اتوبوس و مترو در اصفهان بیشترین تبلیغات میدانی شد شاید در حد انتخابات مجلس فقط فرقش این بود که تنها بروشورهای تبلیغاتی آقای جلیلی بودکه در کوچه و خیابان ومنازل پخش کردند

  • ناشناس
    11

    شما اصلاح طلب ها عین عمر انقلاب زنبیل گذاشتید
    هر وقت رای آوردید خوب بود هر وقت رای نیاوردید کسور رو به آشوب کشیدید
    اصل ماجرا رو بگید چه گندی قراره بزنید که یا به جلیلی یا رائفی پور یا احمدینژاد گیر میدید ؟

  • ناشناس
    7

    مطمئن شدم کسانیکه زیر این خزعبلات نظر مینویسند خودتون هستید
    در روز جواب در برابر خداوند دیگه این غلط رو نمی تونید بکنید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      چطوری مطمئن شدی و به روز جواب هم ایمان داری؟
      از روز جواب بترس قبل از هر تهمتی

  • ناشناس
    2

    این بابا اصلا در دنیای موازی زندگی می کند. سرکار است

  • ناشناس
    2

    من یک پسر دارم برای کم کردن سربازی
    دو ساالی میره بسیج خیلی خوبه
    دوره انتخابات کلی عکس آقای جلیلی دادن بودن بخش کنه
    مجانی اون همه آورد خونه جک نویس کردیم
    اما از اون به بعد دیگر نگذاشتم بسیج بره
    چون روح بسیج و نیروی مردمی از نظر من با این کار نابود شد
    فهمیدم مساجد و مدارس محل جمع کردن نیرو برای یک گروه خاص اند

  • ناشناس
    2

    اابته اگر به معنای و ماهییت دولت سایه توجه کنیم دقیقا دولتی است که کابیته آن اکثریت جبهه پایداری است و دقیقا کارهایی که انجام میدهند،همانا چوب لای چرخ دولت منتخب مردم هست

  • ناشناس
    0

    چه حسابداری دقیقی!!!!
    راستی کارمزد بانکی بین تراکنش ها را (کارت به کارت ) چطور محاسبه کردند.
    حسابداری 125میلیون تومان شامل دریافت ها و پرداخت های یک بیزینس کوچک (طی یک ماه )را به این دقت نمیشه انجام داد، انوقت حسابداری 12.5میلیارد با18000تراکنش چطوری اینقدر میزان شده؟؟؟؟ الله و اعلم

  • ناشناس
    22

    چه بخواهیم وچه نخواهیم ،چه دوست داشته باشیم وچه دوست نداشته باشیم همه باید قبول کنیم به هزار دلیل آقای جلیلی ازهمه کاندیداها یک سروگردن بلند تر بود برای اداره کشور،اما جریان نفوذ ومنافق با تبلیغات کاذب واز طرف دیگربابی بصیرتی بعضی از هموطنان عزیز کاری که نباید بشود شد، پس لطفا"بیش از این خودرا گول نزنیم وحرف ناحق وتهمت های ناروا راادامه ندهیم که عقوبتی نابخشودنی به همراه خواهدداشت

    نظرات شما -
    • ناشناس
      5

      تو ام متوهم هستی اون هم از عمق راهبردی جلیلی اگه یه سروگردن بالاتر بود چرا رأی نیاورد ؟ با اون همه تبلیغ با بودجه مملکت ! مردم با چه زبانی بگن جلیلی و امثالش رو قبول ندارند ؟ لطفاً ساکت باشید اگه جلیلی رییس جمهور میشد الان باقی افغانی ها هم داخل خونه مردم ایران لم داده بودند سه سال دولت سیزدهم با وارد کردن ده میلیون افغانی کم نبود که جلیلی ادامه بده ؟ نه مردم حرفشون رو زدند

    • ناشناس
      2

      "چه بخواهیم وچه نخواهیم ،چه دوست داشته باشیم وچه دوست نداشته باشیم همه باید قبول کنیم"!!!! خدا رحم کرد تو رهبر نشدی! از ادبیاتی که بکار می بری معلومه که باید،یک تست هوش بدی! و لطفا شغلت را هم بگو!

  • محمد علی محمدی م.ریحان
    4

    برادر! عامو! دایی! پدر! مومن! حاج آفا! سرور من!
    تو که ارزشی هستی، لطفا انظر الی ماقال... دارند می گن جلیلی جلسات یه کار دیگه رو تو جایی برگزار می کنه که برای کارهای شورای عالی امنیت در اختیارش گذاشته شده... برو تحقیق کن... اگه درسته... بهش بگو این کار حرامه... اگه هم معلوم شد این حرفا تهمته بیا ما را روشن کن... اگر هم اصلا معتقدی چون هدفش مقدسه حق داره هر کاری بکنه، حرفی با هم نداربم... همین.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      مگه اقرار کردند که تهمت مالی که به رائفی پور زدند دروغ بود
      هم بانک مرکزی و هم بازرسی ثابت کرد دروغه و انتشار حساب های مردمی کار خلافه و باید رسیدگی بشه
      این هم همینه
      گوبلز مشاور هیتلر می گفت دروغ هرچی بزرگتر بهتر در اذهان عمومی میشینه

  • ..
    3

    اقای جلیلی تو چکار کردی با اینا هنوز دارن میسوزن و پشت سرت بد میگن. مرد

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      چی بود شعارش ؟
      یک ایران توهم
      یک ایران پرش
      از موتوری جنس نگیرید

      یادمونه فقط می‌رفت گردش نمیتونیست برجام رو به سرانجام برسونه
      ببین ظریف با این چی کرد
      ظریف محبوب ملت ایرانه نه این هپروتی

  • بهروز
    1

    ای کاش در انتخابات به نفع قالیباف انصراف داده بود

  • ناشناس
    0

    متاسفانه در این کشور هر کسی که دارای یک پست ومقام است هر روز در مسائلی که مربوط به حوضه کاری خودش باشد اظهار نظر میکند،و جالب اینکه رسانه ها هم فورا تیتر میکنند و گویا برنامه ریزهای مختلف مملکت بر اساس نظر انهاست،خصرصا جناح تند رو که هر روز ضربات اقتصادی جبران ناپذیری بر مردم تحمیل می کنند و نظر شخصی خودشان را بنام مردم بیان می کنند اما باید،ازشون پرسید ایا شما نماینده کدام مردم هستید

  • ناشناس
    1

    خدا از سر تقصیر این تند روها و پایدارچی ها نگذره که هر روز با دخالتهای نابجا در عرصه سیاست و اقتصادو مسائل اجتماعی با افکار قرون وسطی،ای ضربه مهلکی به معیشت مردم می زنند و مملکت را به بیراهه بردتد و می برند،و روزگار مردم را سیاه کردن ، هر روز پولمون بی ارزشتر و وجهه سیاسی هرروز بدتر و در دنیا هر روز منزوی تر هستیم

  • ناشناس
    0

    من بعضی وقت از حرف بعضی ها خنده می گیره مثل حرف الان شماست ، حاجی خدا خیرت بده ااین بابا رو که میگی نماینده تام الاختیار شخص قدر قدرت و فعال لما یشاء این مرز و بوم است در شورای عالی امنیت هست....!!!!
    اگر کارهایی که از ایشان در این مملکت سر میزنه از امثال من و گردن کلفت تر سر میزد حالا آثاری از آن وجود نداشت ......!!!
    تورو خدا ول کن ......

  • مدرس دانشگاه
    0

    یادتون هست 40 سال قبل یک مرتبه آقایی بنام جلال الدین فارسی در مجلس شورای اسلامی داشتیم که ایشان مشخص شد که افقانی هستند هم اعتبارشون برای نمایندگی مجلس و هم انتخابات ریاست جمهوری رد شد. حالا باید از دستاگاه های امنیتی ایران پرسید که چطور ایشان با ملیت افغانی هزاره دبیر شورای امنیت ملی ایران شده بودند؟ کسی هست جواب دهد؟

  • ناشناس
    0

    خدار را شکر که جلیلی رای نیاورد
    و تقریبا اثار مدیران بیسواد دولت 13 و دانشگاه امام صادق دراره از ادارات و شرکتهای دولتی داره کم میشه
    جالب بود اصلا سواد نداشتند فقط ادعا بودند

  • ناشناس
    0

    ولی خدا جای حق نشسته این ارزشیها چقدر تبلیغ کردند چقدر مردم را دفشار گذاشتند در ادرات برای رای دادن به جلیلی
    ولی خدا را شکر نشد خلاصه ارزشیهای ساندیس خور سوختن