روزنامه سازندگی بررسی کرد

درباره خودکشی کیانوش سنجری، فعال دانشجویی و روزنامه‌نگار/ تحریک کنندگان او به خودکشی، مجرم اند؟

«۷ شب، پل حافظ، چهارسو» این آخرین توئیت کیانوش سنجری، فعال دانشجویی و روزنامه‌نگار آزاد بود. ساعتی پس از آن دوستان نزدیکش از جمله عبدالله مومنی توئیت زدند: «متاسفانه کیانوش از دست رفت من رسیدم پل حافظ». او در آخرین توئیت خود خواستار آزادی ۴زندانی شده بود. روز گذشته او توسط نزدیکانش به خاک سپرده شد.

درباره خودکشی کیانوش سنجری، فعال دانشجویی و روزنامه‌نگار/ تحریک کنندگان او به خودکشی، مجرم اند؟

روزنامه سازندگی در مطلبی با عنوان «کنار پل حافظ» درباره خودکشی “کیانوش سنجری” نوشت: علی ربیعی،‌ دستیار اجتماعی رئیس جمهور در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به خودکشی سنجری نوشت: «برخی از حوادث و اتفاقات سبب متمایز شدن یک مسأله اجتماعی که جریان داشته اما چندان مورد توجه نبوده، گشته و آن را در معرض گفت‌وگوی جامعه قرار می‌دهد.» او ادامه داد:‌«‌فرآیند خودکشی مرحوم سنجری باید دستمایه واکاوی علل و توجه به روان اجتماعی باشد. در سال‌های اخیر ‎خودکشی در رزیدنت‌ها و یا نوجوانان، آژیر هشداردهنده‌ای برای بحث و بررسی این مشکل بود که به ‌خوبی از سوی سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان به آن پرداخته نشد.»

به اعتقاد ربیعی؛ «‌معتقدم بررسی علل و عوامل پدیده خودکشی نیازمند همکاری و همراهی اساتید، انجمن‌های علمی و جامعه دانشگاهی کشور است. در وفاق با جامعه حتی یک حادثه هم بی‌اعتنا نخواهد بود.»

کیانوش سنجری متولد شهریور ۱۳۶۱ فعال دانشجویی، وبلاگ‌نویس و روزنامه‌نگار بود. او یک بار در سال ۱۳۸۶ به طور غیرقانونی از ایران به کردستان عراق رفت و از آنجا به نروژ پناهنده شد و یک سال بعد به آمریکا رفت. در مدت اقامتش در اروپا و آمریکا به فعالیت‌های سیاسی خود ادامه داد و مدتی نیز با صدای آمریکا همکاری کرد.

مهر ۱۳۹۵ به ایران بازگشت و در آذرماه همان سال بازداشت شد. او در نهایت به اتهام «اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروهک غیرقانونی» به ۵ سال حبس تعزیری، ۶ سال حبس تعلیقی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

او در فروردین ۱۴۰۱ برای بار دوم از ایران خارج شد و به آمریکا رفت اما دوباره به ایران بازگشت. او در خرداد ماه ۱۴۰۱ پس از تحمل بخشی از مجموع حبس تعزیری ۵ ساله خود با تودیع وثیقه‌ای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان به مرخصی متصل به آزادی فرستاده شد.

جزییات خودکشی کیانوش

محمد شهریاری، سرپرست دادسرای امور جنایی تهران درباره جزییات خودکشی کیانوش سنجری توضیحاتی را ارائه داده است. او اعلام کرده که؛ «عصر روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه به کلانتری ۱۰۹ بهارستان اعلام می‌شود، جسد فردی در حوالی پل حافظ کشف شده است. عوامل تخصصی صحنه شامل پزشکی قانونی، کارشناسان تشخیص هویت و اداره آگاهی و بازپرس ویژه قتل بلافاصله در محل حاضر می‌شوند و انجام امور در دستور کار قرار می‌گیرد.»

«حسب صحبت‌های اولیه افراد حاضر در محل عنوان می‌شود مرد جوانی، خودش را از بالای ساختمان چارسو به پایین پرتاب کرده است. تحقیقات میدانی نشان داد همراه متوفی که هویت وی به نام کیانوش سنجری اعلام شد، خانمی تحت عنوان روان‌درمانگر بوده و این خانم در محل حضور داشته است.»

شهریاری گفت که؛‌ «‌اظهارات این خانم اخذ شد. این خانم در اظهاراتش گفت از سال ۹۴ به دلیل بیماری‌های روحی و روانی با متوفی در ارتباط بوده است. خانم روان‌درمان‌گر در ادامه اظهارات خود عنوان کرد از آنجایی که متوفی در فضای مجازی تهدید به خودکشی کرده بود قبل از وقوع این اتفاق او را دیدم و همراه وی در ساختمان چارسو حضور داشتم.»

«این خانم در اظهارات خود که ثبت و ضبط شده، گفته است متوفی به وی اعلام کرده از خودکشی منصرف شده و موضوع حل شده است به همین دلیل این خانم از محل خارج می‌شود و به سمت منزل می‌رود اما به دلیل اینکه دستگاه پاوربانک متوفی نزد وی مانده بوده و متوفی گفته به پاوربانک احتیاج دارد با او تماس می‌گیرد که پاوربانک را به او تحویل دهد که وقتی متوفی جواب تماس را نمی‌دهد به ساختمان چارسو بازمی‌گردد و چون احتمال می‌داده مرحوم دست به خودکشی بزند، موضوع را به انتظامات ساختمان اطلاع می‌دهد و زمانی که به پشت بام ساختمان می‌رسند، متوفی خودش را به پایین پرتاب کرده بود.»

سرپرست دادسرای امور جنایی تهران گفت که؛‌ «طبق تحقیقاتی که از این خانم روان‌درمان‌گر انجام شد، وی از سال ۹۴ برای درمان با متوفی آشنا بود و مرحوم ۳ مرتبه در بیمارستان محمدشهر کرج بستری شده و داروهای مرتبط با اعصاب و روان مصرف می‌کرده است.»‌ «‌همچنین خانم دیگری در صحنه حادثه حاضر شد و اعلام کرد که متوفی کیانوش سنجری دوست پدرش بود و متوفی سال‌ها درگیر بیماری روحی و روانی بوده که اظهارات این خانم نیز در پرونده اخذ شده است».

تحریک به خودکشی

اما یکی از موضوعاتی که بعد از خودکشی کیانوش سنجری مطرح شد،‌ تحریک به خودکشی از سوی برخی فعالان توئیتری بود. در واکنش به این موضوع محسن برهانی،‌ حقوقدان گفت کسانی که کیانوش سنجری را تحریک کردند،‌ مرتکب جرم شدند.

همچنین کامبیز نوروزی،‌ دیگر حقوقدان نیز در کانال خود با اشاره به پست‌هایی که برخی در واکنش به تهدید خودکشی کیانوش سنجری منتشر کرده بودند،‌ خواستار ورود دادستان و اعلام جرم علیه آن‌ها شد.

آقای نوروزی در یادداشت خود نوشته است: «‌در خودکشی کیانوش سنجری جرم تحریک و دعوت به خودکشی آشکار است. بند ب مادۀ ۱۵ قانون جرائم رایانه‌ای که مطابق با آن تحریک یا ترغیب یا تهدید یا دعوت به خودکشی از طریق سامانه‌های رایانه‌ای یا حامل‌های داده جرم بوده و مستحق مجازات است.»

او ادامه داده که؛‌ «‌کیانوش سنجری پیش از اقدام به خودکشی دست‌کم در دو توئیت در شبکه ایکس قصد خود را مبنی بر خودکشی اعلام می‌کند. متخصصان علوم اعصاب و روان معتقدند در چنین مواردی اظهارات فرد را باید حمل بر ارادۀ معطوف به عمل کرد و چنین فهمید که او واقعاً می‌خواهد خود را از بین ببرد و از هر گونه تحریک او خودداری باید شود. منطق عقلایی هم همین گزاره را تأئید می‌کند.»

نوروزی نوشته که؛‌ «‌پس از انتشار توئیت‌های سنجری مبنی بر قصد پایان دادن به زندگی خود، عده‌ای با اسامی معین و معلوم ذیل آنها نظر (کامنت) می‌گذارند. بعضی از این کامنت‌ها چنین است: «عمراً انجام نمی‌دی. ولی اگر انجام دادی یک باکس نوشابۀ زمزم می‌خورم،‌» «خیلی تأثیرگذار بود. نفر بعدی» چنین عبارت‌هایی یک مبارزه‌طلبی و موجب اثر روانی ترغیبی و تحریک فرد و صریحاً از مصادیق بارز جرم موضوع بند ب مادۀ ۱۵ یعنی تحریک و ترغیب و دعوت به خودکشی از طریق سامانه‌های الکترونیکی، مخابراتی و حامل‌های داده است. این جرم از جرائم عمومی است و نیازمند شاکی خصوصی نیست. همچنین جرم، جرم مطلق است یعنی مهم نیست که اثر گذاشته و نتیجه داده باشد یا نه.»

او در نهایت خواسته که؛‌ «‌آقای دادستان از این رفتار غیرقانونی، غیراخلاقی و نفرت‌پراکن و نفرت‌انگیز نگذرید و با اعلام جرم فوری علیه نویسندگان این کامنت‌ها، عدالت کیفری علیه آنها را به اجرا بگذارید.»

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ناشناس
    1

    وقتی مشتی نا اهل تمامی فضا را بسته باشند بیکاری گسترده باشد و گرانی سه گام پرواز میکند و حق اعتراض منسوخ باشد و بیسوادان گاه تا 10یا 20 شغل داشته باشند و گروهی حتی سر در پشت مردم میکنند هر برگ گلی زود پژمرده شود.خدایا از این همه نعمت متشکریم دیگه تحمل بیشتر نداریم.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      ایشان فقیر نبوده ..والا کسی هم که کار داره یا در خانه کارهایشرا انجام می ده و امید زندگی داره هم آنقدر روان روان می کنند که زمین بزنند ..مشخصات آدم حسود انگه..می گن غمگین بودی عصبانی شدی پس روانی و یک عده بیکار هم اینطوری درآمد دارند

  • ناشناس
    3

    از روزی که فضای مجازی اومد دنیا بی ریخت شد

  • ناشناس
    0

    اصل قضیه را ول کردید به فرع چسبیده اید

  • ناشناس
    0

    والا دکترا به خیلیا پاکت قرص می نویسند این چه انگیه می چسبانند ..عادت به قرص خودش عارضه خودکشی داره مثل خانم نامداری ..همین زن دیونه اش کرده از بس قرص و انگ ..این افراد بیشتر بیماری سرگیجه اینا دارند بعد شروع می کنند که روانی شدی فلان و ده سال مشتری و ...بهرحال قدرت تمیز داشته و..همین انگ ها بدتر مأیوس می کنه

  • ناشناس
    0

    تشکر از خبر فوری عزیز در انعکاس نظرات

  • ناشناس
    0

    نادر جوان آدم خوبی بود ساکن تبریز.. ده سال قرص اعصاب افتاد آخرش از عوارض همانها مرد..صمد آقا هم الکل ترک کرده بود به قرص اعصاب افتاد دیگه به مشت مشت افتاد و در زمینهای خارج ملاباشی از بس سالها قرص خورد سکته کرد مرد