عباس عدالت کیست؟/وی چه ارتباطی با سازمان های جاسوسی دارد؟
شب گذشته عباس عدالت از جاسوسان انگلیسی در کشورمان دستگیر شد.
شب گذشته رسانههایی چون بی بی سی فارسی، در خبری اعلام کردند که نیروهای امنیتی ایران، شخصی به نام عباس عدالت، را دستگیر کردهاند.
همچنین روز گذشته منابع آگاه خبر دادند اخیراً اعضای یک شبکه نفوذی وابسته به انگلیس دستگیرشدهاند که گفته میشود با برخی از عناصر اصلی جریان فتنه و انحراف در ارتباط بودهاند.
(جواد) عباس عدالت، ایرانی ساکن در انگلستان، عدالت استاد ریاضیات و علوم کامپیوتر در امپریال کالج لندن و استاد معین دانشگاه صنعتی شریف بوده و همچنین بنیانگذار بنیاد دانش و هنر است.
عدالت در سال ۲۰۰۵ و در پوشش صلح طلبی، کمیین ضد تحریم و حمله نظامی علیه ایران را با هدف مقابله با تحریم و حمله نظامی علیه ایران تأسیس نمود، او همکار رسانهای نشریات مشهوری چون گاردین بوده و برخی دیدگاههای خود را در مجله بخارا به مدیر مسئولی فردی به نام علی دهباشی - دارای ارتباط با عناصر نهضت آزادی - منتشر میکرد.
عباس عدالت، استاد ریاضیات و علوم کامپیوتر در دانشگاه امپریال کالج انگلستان است. تقریباً هیچ زندگینامه (بیوگرافی) تفصیلی که شامل جزییاتی از زندگی او باشد، در دسترس نیست.
حتی در صفحه شخصی او در دانشگاه امپریال کالج هم تنها عنوان استادی او، آدرس محل کار او در بخش محاسبات دانشکده مهندسی امپریال کالج ذکر شده است. البته در زیر آدرس محل کار او، اشاره شده که او «استاد کمکی یا مدعو» در «پژوهشگاه دانشهای بنیادین» واقع در میدان نیاوران (شهید باهنر) تهران هم هست:
در جستجوی اینترنتی اسم عباس عدالت به فارسی در وبسایت این پژوهشگاه به نتیجهای بر نمیخوریم. ولی اگر نام او به صورت Abbas Edalat در این وبسایت جستجو شود، نام او به عنوان همکار «گروه منطق ریاضی» این پژوهشگاه آورده شده است. در ضمن، ظاهراً در اولین چهارشنبه اول هر ماه، ساعت ۴ بعد از ظهر کنفرانس ریاضی در مدرسه ریاضی این پژوهشگاه برگزار میشود که نام عباس عدالت هم به عنوان یکی از اساتید ذکر شده است.
در شرح حال صفحه ویکی پدیای انگلیسی عباس عدالت که در حد دو جمله است، اشارهای به سابقه او در دانشگاه شریف نشده است، ولی در صفحه فارسی ویکی پدیا، او را «استاد معین» دانشگاه شریف ذکر کردهاند.
در ویکی پدیای انگلیسی، در بخش سوابق تحصیلی، نام دانشگاههای UC Berkeley (دانشگاه کالیفرنیا در برکلی) و دانشگاه «وارویک» Warwick (واقع در شهر کاونتری انگلستان) دیده میشود. با این حال معلوم نیست که او دوره لیسانس و فوق لیسانس خود را در کجا طی کرده است و اصولاً آیا استاد دانشگاه شریف بوده، در چه مقطعی در این دانشگاه تدریس میکرده است؟
در جستجو در وبسایت دانشگاه شریف، جستجوی نام او چه به فارسی و چه لاتین هیچ نتیجهای در بر ندارد. مضاف بر این که، او به هیچ عنوان جزو هیات علمی ادوار این دو دانشکده نبوده است.
درباره شرح حال پایه، از قبیل تاریخ تولد، محل تولد و سالهای نوجوانی و جوانی او هم تقریباً هیچ اطلاعاتی در منابع اینترنتی موجود نیست، در همان دانشگاه امپریال کالج، تقریباً همه همکاران او در بخش محاسبات دانشکده مهندسی، شرح حال نسبتاً کاملی از زندگی و سوابق علمی خود گذاشتهاند، ولی صفحه شخصی عدالت در این مورد بسیار ناقص است.
از مسائل قابل توجه در پیشینه عدالت، عدم دسترسی به سوابق این فرد در وبسایت کاسمی است.
از دیگر سوابق عباس عدالت، تأسیس بنیادی به نام «بنیاد دانش و هنر» در اسفند ماه ۱۳۷۷ بود. طبق اطلاعات صفحه ویکی پدیای فارسی (بدون رفرنس) این بنیاد در محل دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف تأسیس شد ولی بعداً در ۱۳۸۴ به بیرون دانشگاه انتقال پیدا کرد.
هدف اولیه این بنیاد، ارتقاء تبلیغ فناوری رایانه و فناوری اطلاعات برای جوانان بود. شعار این بنیاد «توانمند سازی جوانان با فناوریهای نو» بود. بنیاد دانش و هنر ظاهراً قصد داشت با راه اندازی «شبکه مدرسه» به تجهیز مدارس سراسر کشور به رایانه تلاش کند. گفتنی است که آدرس اینترنتی وبسایت این بنیاد saf.ir قابل دسترس نیست. وبسایت «شبکه مدرسه» هم هیچ اطلاعات قابل اهمیتی درباره عملکرد و فعالیتهای آن به مخاطب نمیدهد.
مطابق محتوای «بایگانی» سایت، این بنیاد در دوره فعالیت خود، سه دوره کارگاه آموزشی برای دانش آموزان برگزار کرده است:
مدرسه تابستانی ریاضی (۲-۴ مرداد ۱۳۸۹) با همکاری دانشکده ریاضی شریف.
مدرسه زمستانی علوم کامپیوتر (۶ و ۷ اسفند ۱۳۸۹) با همکاری دانشکده کامپیوتر شریف.
مدرسه تابستانی آمار و کاربردها (مرداد ۱۳۹۰) با همکاری دانشکده ریاضی شریف.
با این حال این وبسایت هم چیزی درباره دست اندرکاران و سوابق و آدرس این بنیاد در اختیار مخاطبان نمیگذارد. مثلاً در صفحه ویکی پدیای فارسی بنیاد دانش و هنر، از «سعید سهراب پور» و «یحیی تابش»، دو تن از شخصیتهای علمی کشور به عنوان همکاران عدالت در این بنیاد نام برده شده است. این در حالی است که نه در رزومههای کاری سهراب پور و نه تابش، هیچ اشارهای به عضویت آنها در این بنیاد نشده است.
البته درباره ارتباط میان عباس عدالت و بنیاد دانش و هنر و آمریکا و انگلیس نیز ارتباطاتی هست که در ادامه گزارش به آنها اشاره خواهد شد اما به صورت اجمالی باید اشاره کنیم نایاک همزمان با شکلگیری در آمریکا با همکاری مشترک برخی از دیپلماتهای صهیونیست آمریکایی همچون «گری سیک» و «توماس پیکرینگ» و دیپلماتهای ایرانی همچون ع م. و ـه ظ. و ص خ.، کار را با یک تشکیلات ایرانی اروپایی به نام «تشکیلات ضد جنگ کاسمی» آغاز کرد. کاسمی نیز همچون نایاک منشأ نفتی دارد و تشکیل خود را مدیون گعده بنیاد دانش و هنر در ایران است که همکاریهایش در شبکهسازی اجتماعی در مناطق محروم ایران با ثروت شرکتهای نفت و گاز شل و توتال یک بار احمد مسجدجامعی، وزیر فرهنگ و ارشاد اصلاحات را به استیضاح کشاند.
لازم به ذکر است که، عباس عدالت در تاریخ ۲۵ فروردین ۱۳۹۵، در «پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه» سخنرانی با عنوان «ابن تیمیه و ریشهیابی جهادگرایی طالبان، القاعده و داعش در فاجعه مغول» انجام داد.
گفتنی است، که رییس این پژوهشکده دکتر «کیهان برزگر» است که در ارتباط نزدیک با موسسه «BASIC» قرار دارد.
عباس عدالت، در کنار کیهان برزگر در پژوهشکده مطالعات راهبردی خاورمیانه
«حسن داعی الاسلام»، ضدانقلاب ساکن آمریکا و عضو منافقین، که روی آن چه «لابی جمهوری اسلامی» میخواند، مطالعات بسیار انجام داده، میگوید که عباس عدالت در زمان تدریس در شریف، با عباس ملکی دوست و همکار بوده است. به گفته او، همین ارتباطات در جریان اولین تور آمریکایی عباس عدالت و سخنرانی او در دانشگاه MIT تاثیرگذار بوده است.
داعی الاسلام در مقاله «پایههای مالی لابی جمهوری اسلامی»(قسمت دوم) به نقل از صفحه انگلیسی بنیاد دانش و هنر (زمانی که در دسترس بود) مدعی میشود که رییس بنیاد هنر و دانش فردی به نام «محمدرضا حائری یزدی»، مدیر تحقیق و بررسی در وزارت صنایع و معادن ایران بوده است.
همکاران او در هیات مدیره هم «علیرضا امامی» (عضو هیات مدیره شرکت مگفا) و «مهرداد کارگری» (عضو هیات مدیره منطقه آزاد کیش) بودند.
او همچنین به نقل از صفحه معرفی انگلیسی این بنیاد مدعی میشود که «بیژن خواجه پور» و «پری نمازی» هم عضو هیات مدیره بنیاد دانش و هنر بودهاند. وبسایت آمریکایی standforpeace.com»» در مقالهای در معرفی کاسمی و عدالت با استناد به لینک زیر مدعی میشود که عباس ملکی، همکار عدالت در دانشگاه شریف، عضو هیات مدیره بنیاد دانش و هنر بوده است، که البته این لینک هم غیر فعال گردیده است!
به طور کلی، در بررسی دقیق دست کم منابع اینترنتی درباره عباس عدالت، به نوعی ابهام جدی در سوابق او بر میخوریم، به طوری که گویی در هر منبعی که بتوان ردی از گذشته او یافت (از پیش از تشکیل گروه کاسمی) به عمد پردهای کشیده شده است.
منبع: سایت مشرق
28