گزارشی از تهدیدات نظامی آمریکا علیه ایران / آمریکا قصد داشته 2 بار به ایران حمله کند!

خارج از اقدامات خصومت آمیز آمریکا بر علیه منافع کشورمان فقط دولت آمریکا خاک ایران را 2 بار به صورت رسمی تهدید کرده و در نظر داشته بر علیه کشورمان اقدام نظامی کند.

گزارشی از تهدیدات نظامی آمریکا علیه ایران / آمریکا قصد داشته 2 بار به ایران حمله کند!

خارج از اقدامات خصومت آمیز آمریکا بر علیه منافع کشورمان مثل هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری یا ترور و تحریم ها علیه مقامات کشورمان، فقط دولت آمریکا خاک ایران را 2 بار به صورت رسمی تهدید کرده و در نظر داشته اقدام عملیاتی کند.

همه شنیده ایم که ایالات متحده آمریکا تسلیحات کشتار جمعی ای در اختیار دارد که می تواند کره زمین را چند بار نابود کند. این موضوع سبب شده که آمریکا همیشه از جایگاه ابرقدرت به دنیا نگاه کند و باعث تهدیدات کشورهای مستقل شود.

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام قبلا گفته بود: از زمان پایان جنگ ایران و عراق ، آمریکا ۲ بار و اسرائیل ۳ بار قصد داشته اند به جمهوری اسلامی ایران حمله کنند ولی نتوانستند. این گفته محسن رضایی حکایت از آن دارد که حمله آمریکا به کشورمان دو مرتبه قطعی شده بود اما این اتفاق نیافتاده است.

اما جنگ لفظی بین مقامات ایران و آمریکا سابقه ای طولانی و همیشگی دارد چه از زمان کارتر و چه در زمان اوباما که مطرح کننده مذاکره با ایران و برجام بود.

نظامیان همیشه می دانند که همه کشورها بدون استثنا توان شروع یک جنگ را دارند، حتی کشورهای ذره بینی، اما آنها بخوبی می دانند که نه می توان به نتیجه جنگ اطمینان داشت و نه می توان دانست کدام کشور پایان دهنده جنگ است.

دو روز پس از آنکه رئیس‌جمهور آمریکا در توئیتی به تندی در مورد رفتارهای ایران هشدار داد، دونالد ترامپ همچنان مذاکره برای توافقی در موضوع غیراتمی کردن ایران را ممکن دانست.

نخستین دور از تحریم‌های آمریکا علیه ایران کمتر از دو هفته دیگر اجرایی می‌شود و تا زمان بازگشت همه تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در ۱۳ آبان امسال، آمریکا مصمم است که صادرات نفت ایران به صفر برساند؛ موضوعی که در دیدار وزیر خارجه آمریکا با ایرانیان آمریکایی نیز مورد تأکید قرار گرفت.

درحالی که دولت ترامپ پس از خروج از برجام از برنامه اعمال تحریم بر صادرات نفتی خبر داد. در مقابل، تهران تهدید کرد تحریم های اقتصادی آمریکا بر صادرات نفت خود را با بستن تنگه هرمز پاسخ خواهد داد. این درحالی است که 30 درصد از محموله های نفتی جهان از این مسیر آبی می گذرد.

سرلشکر محمد باقری، فرمانده نیروهای مسلح قبلا گفته بود: «به عنوان قدرت مسلط در خلیج فارس و تنگه هرمز همواره ضامن امنیت کشتیرانی در این آب راه حیاتی و اقتصاد جهانی بوده و قدرت اعمال هر تدبیری دراین منطقه را داریم.»

تهدید ایران به بستن یک مسیر آبی بین المللی که برای تامین مواد غذایی و تجارت صدها میلیون نفر در منطقه حیاتی محسوب می شود، پس از آن صورت گرفت که حسن روحانی رئیس جمهوری آمریکا را به درگیر شدن در «مادر تمام جنگ ها» تهدید کرد.

برای کشوری مانند ایالات متحده آمریکا که همه چیز بر اساس سود و زیان تعریف می شود بسیار مهم است که اگر هزینه ای انجام می دهد چه سودی برایش خواهد داشت. تا زمانی که ضرر یک اقدام برایش بیش از سود آن باشد به هیچ وجه آن کار را انجام نخواهد داد.

اگر بخواهیم ساده بگوییم هزینه حمله ایالات متحده به ایران بسیار سنگین تر از سودی است که عاید این کشور می شود. و به همین دلیل هم هست که این کشور و دیگر کشورها ترجیح می دهند وارد درگیری با ایران نشوند وگرنه امروزه چندین جنگ بر علیه ایران برپا شده بود.

اگر ایالات متحده حاضر شد به کویت لشکر کشی کند و عراق را اشغال کند به این دلیل نبود که خود را موظف به حمایت از عرب های حوزه خلیج فارس می دانست. به این دلیل بود که در محاسبات خود متصور بود اشغال کویت و عراق، حضور و داشتن پایگاه در منطقه خاورمیانه بسیار بیشتر سود دارد تا هزینه حمله ای که به عراق و دیگر کشورها خواهد کرد. البته آمریکا باز هم در نهایت متوجه شد که هزینه این حمله بسیار برایش سنگین تر از سودی است که عایدش شد.

تا زمانی که ایران بتواند شرایطی را ایجاد کند که حمله به کشورمان برای ایالات متحده و یا دیگر کشورها بسیار پر هزینه تر از هر اقدام دیگری باشد، مردم ایران می توانند شب آسوده بخوابند و مطمئن باشند دشمنی به کشور آنها حمله نخواهد کرد. اما زمانی که این تعادل بهم بریزد مردم ایران باید اطمینان داشته باشند که دشمنان لحظه ای درنگ نخواهند کرد تا به ایران حمله کنند، همانگونه که صدام درنگ نکرد.

مروری بر تهدیدات آمریکا علیه ایران

اولین تهدیدی که توسط آمریکا به صورت رسمی اعمال شد توسط جیمی کارتر بود در پی آن فرمان اجرایی برقراری وضعیت اضطراری ملی در مورد ایران در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ اعلام شد، که به رئیس جمهور ایالات متحده این اختیار را می دهد که اموال و دارایی‌های ایران را توقیف کند.

در سال ۱۹۸۵ دولت ریگان دلواپس دو موضوع مربوط به ایران بود: آزادی آمریکایی‌هایی که توسط ایران به گروگان گرفته شده بودند و دیگر اینکه با تغییر و تحولات منطقه هیچ‌گونه امکان نفوذی در کشورمان به دست نیاورده بود.

پیروزی ایران در جنگ با عراق در اوت ۱۹۸۸ نقطه عطفی در قدرت منطقه ای کشورمان بود. جورج بوش در سخنرانی مراسم تحلیفش اشاره‌ای غیرمستقیم به ایران داشت: «امروز آمریکاییانی در سرزمین‌های بیگانه اسیر شده‌اند. هرگونه کمکی در این زمینه تا مدت‌ها از یاد نخواهد رفت. هر حسن نیتی با حسن نیت پاسخ داده خواهد شد. نیکی می‌تواند تا ابد ادامه پیدا کند.» معنای سخنرانی این بود که اگر ایران به آزادی گروگان‌های آمریکایی در لبنان کمک کند به نیکی پاسخ خواهد یافت در غیر این صورت برای ایران بد خواهد شد.

در دولت بیل کلینتون همین شرایط تهدید وجود داشت اما با کمی لطافت، کلینتون هم تلاش کرد در قالب صحبت های عوام فریبانه برای انحراف افکار عمومی در جهت فشار به ایران در پشت پرده اقداماتی را انجام دهد.

در دوران جورج بوش پسر پس از حمله نظامی آمریکا به عراق نیز گزارشهای زیادی درباره امکان حمله نظامی آمریکا به ایران و بمباران ایران منتشر می شد. در این دوران تهدیدات آمریکا به اوج خود رسید اما اقدامی عملی از سوی آمریکا انجام نشد.

با روی کار آمدن باراک اوباما، وی تلاش کرد در حالی که از شیوه برخورد دولت جورج دبلیو بوش فاصله بگیرد، اما کماکان همان سیاست‌های رفتاری را دنبال کند. چگونگی رابطه با ایران در صدر دستور کارهای سیاست خارجی آمریکا در زمان دولت اوباما قرار داشت. اما طرح استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا در شرق اروپا در راستای تهدید نظامی و برای کنترل توان موشکی و هسته‌ای ایران انجام شد. دوران اوباما دورانی بود که آمریکا بشدت از سیاست چماغ و هویچ استفاده می کرد.

و اما ترامپ، در ۲۸ ژانویه ۲۰۱۷ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا فرمانی اجرایی را به امضا رساند که صدور ویزا برای شش کشور که شامل ایران نیز می‌شد برای مدت چهار ماه متوقف ساخت و طبق آن از ورود تمامی کسانی که دارای ملیت ایرانی هستند به آمریکا جلوگیری به عمل آورد. این اولین اقدام علیه ایران توسط ترامپ بود.

این درحالی است که ترامپ با خروج از برجام و برهم زدن توافق قبلی مقامات کشورش با ایران، اقدام به تهدیدات بی سابقه ای در سطح دیپلماتیک کرده است.

کارشناسان غربی تهدیدات ترامپ را بی سابقه و غیر متعارف توصیف کرده و می گویند که ترامپ به دنبال اجرای سیاستی است که پیش از این در قبال کره شمالی اجرا کرده و توانسته این کشور را پای میز مذاکره بیاورد.

حال باید منتظر ماند که این جنگ لفظی که به صورت تمام عیار بین ایران و آمریکا رخ داده است آیا فقط در حد حرف است یا از سوی طرفین عملیاتی خواهد شد؟ این درحالی است که محسن رضایی قبلا گفته بود که آمریکا 2 بار بعد از جنگ ایران و عراق قصد داشته است به ایران حمله کند اما این اقدام هنوز صورت نگرفته است.

15

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید