آیا جهانگیری نقش عارف را تکرار میکند / انصراف دهندگان انتخابات 96 چه کسانی خواهند بود؟
کنارکشیدن نامزدهای انتخاباتی یکی از استراتژیهای مهمی است که در طی چندسال گذشته در جریان انتخابات از سوی احزاب سیاسی مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش خبر فوری ، در حالی که ماراتن انتخابات ریاستجمهوری این روزها مراحل حساس خود را طی میکند و به روزهای سرنوشتسازخودنزدیک میشود که تلاش جریانات سیاسی اعم از اصولگرا و اصلاحطلب در جهت انتخاب یک گزینه نهایی که از سبد رای بالایی برخوردار باشد شدت پیدا کرده است.
اصولگرایان و اصلاحطلبان در این دوره انتخابات هرکدام سه گزینه در عرصه انتخابات ریاستجمهوری دارند از این رو براین موضوع تاکیدد ارند که با تعیین یک نامزد نهایی در جهت موفقیت در انتخابات وارد عمل شوند روندی که تحقق آن تا به امروز میسرنشده است اما باید منتظر ماند تا ببینیم که چه کسانی در روزهای آخر از حضور در انتخابات ریاستجمهوری به نفع همفکر سیاسی خود کنار خواهند رفت.
پرداختن به این موضوع که چه کسانی در دایره اصولگرایی و اصلاحطلبی قید حضور در پاستور و تکیه بر صندلی ریاستجمهوری را میزنند از جمله موضوعاتی است که این روزها بسیاری از رسانهها به آن میپردازند تا هیجان فضای انتخابات را افزایش دهند.
*محمدباقر قالیباف
قالیباف از جمله افرادی است که از ابتدای روزی که در عرصه انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرده است عمده جریانات اصولگرا از وی درخواست دارند که به نفع رئیسی که به زعم اصولگرایان از سبد رای بالاتری در انتخابات برخوردار است از صحنه انتخابات کنار بکشد روندی که قالیباف تا به امروز واکنش جدی را نسبت به آن نشان نداده است.
علیرغم اینکه قالیباف تا به این لحظه صحبتی را پیرامون انصراف از انتخابات ریاستجمهوری مطرح نکرده است نظرسنجیها و اظهارات برخی از چهرههای اصولگرا نیز نشان از این دارد که وی درجریان انتخابات از رای بیشتری نسبت به رئیسی برخوردار است اما باز هم باید منتظر باشیم و ببینیم که چه سرنوشتی در انتظار قالیباف خواهد بود و آیا وی با پیشنهاد پستهایی چون معاون اولی دولت رئیسی حاضراست به نفع وی صحنه انتخابات ریاستجمهوری را ترک کند؟
البته اولین مناظره نامزدهای ریاست جمهروی نشان داد که بعید است قالیباف بخواهد دست کم به این زودی میدان را خالی کند.
*مصطفی میرسلیم
میرسلیم کاندیدای اصولگرا والبته مستقل حزب موتلفه اسلامی از دیگر افرادی است که بسیاری از بزرگان اصولگرایی از جمله محمدرضا باهنر از وی درخواست کردند تا به نفع رئیسی یا قالیباف صحنه انتخابات را ترک کند تا شانس پیروزی اصولگرایان در انتخابات افزایش پیدا کند اما وی در اولین نشست خبری خود با صراحت اعلام کرده است که آمده است تا پایان در عرضه انتخابات باقی بماند و به نفع هیچ کسی از انتخابات انصراف نخواهد داد.
میرسلیم در نشست خبری خود از باهنر درخواست کرد به اموری که به وی مربوط نیست دخالت نکند. دبیرکل حزب موتلفه هم روز شنبه گفت که میرسلیم کناره گیری نمی کند.
این اعلام موضع صریح میرسلیم نشان از عدم تمایل وی انصراف از انتخابات ریاستجمهوری دارد ولی بازهم باید منتظر بمانیم و ببینم میرسلیم که خود را منشا اصولگرایی میداند حاضر است به خاطر جریانی که به آن تعلق خاطردارد از حضور در انتخابات ریاستجمهوری کنار برود؟
*اسحاق جهانگیری
وی از جمله افرادی که از همان روز ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری تمامی رسانههای خبری اعم از اصولگرا واصلاحطلب از وی به عنوان یک کاندیدا پوششی نام بردند که برای موفقیت روحانی در انتخابات،خود را نامزد انتخابات ریاستجمهوری کرده است روندی که معاون اول دولت تدبیر وامید آن را رد میکند وبر این باور است که به توصیه بزرگان اصلاحطلب و شخص روحانی در این مسیر قدم گذاشته است و قصد دارد در انتخابات با روحانی رقابت کند.
جهانگیری از جمله افرادی است که بدون شک کنار کشیدن وی از عرصه انتخابات ریاستجمهوری در آخرین روزهای انتخابات ریاستجمهوری به مانند عارف در انتخابات گذشته به نفع روحانی دور از دسترس نیست چرا که فکر رقابت جهانگیری با حسن روحانی از جمله مواردی که نمیتوان آن را در دایره ذهن گنجانداز این رو باید منتظر باشیم تا ببینیم که جهانگیری نیز به مانند محمدرضا عارف از حضور در انتخابات ریاستجمهوری برای موفقیت جریان اصلاحطلب، جریانی که به آن تعلق خاطر دارد کنار میکشد؟
این همه درحالیست که با نمایش کنایه زنی ها آقای معاون اول در مناظره نخست، اکنون این سوال ایجاد شده که او باید به نفع رئیسش کنار بکشد یا بالعکس؟
*مصطفی هاشمیطبا
هاشمیطبا که سابقه مدیریت در دوران اصلاحات را در کارنامه کاری خود دارد از ابتدای حضور در ستاد انتخابات وزارت کشوربا راحت اعلام کرد که نامزد پوششی اصلاحطلب نیست وقصد ندارد به نفع روحانی کنار بکشد.
هاشمی طبا به صراحت با انتقاد از برخی از مواضع روحانی تاکید کرد که آمده است با روحانی رقابت کند و قصد ندارد به نفع از صحنه انتخابات کنار بکشد از این رو باید منتظر باشیم تا مشاهده کنیم که آیا این مدیر کهنهکار دوران اصلاحات حاضر است به واسطه گرایش سیاسی خود و شاید به درخواست بزرگان جریان سیاسی خود رقابت در عرصه انتخابات ریاستجمهوری را رها کند و در جهت حمایت از حسن روحانی گزینه نهایی اصلاحطلبان در انتخابات وارد عمل شود؟
* سید ابراهیم رئیسی
هرچند دور از ذهن به نظر می رسد اما کم نیستند آنها که بر این باورند، ممکن است به جای قالیباف، این رئیسی باشد که با ترک میدان فضا را برای پیروزی یک نامزد اصولگرا آماده کند. شبیه همان کاری که در انتخابات 92 حدادعادل انجام داد اما به نتیجه نرسید.
سکوت نسبی رئیسی در مناظره اول کاندیداها، این شائبه که ممکن است او راضی به ادامه مسیر انتخابات نباشد را بیشتر کرده است.
* حسن روحانی
بی تردید حسن روحانی نمی خواهد اولین رئیس جمهوری تک دوره ای تاریخ ایران شود. با این وجود اگر آنطور که برخی نظرسنجی ها نشان می دهد، او با آرای منفی بالا روبرو باشد، آن وقت شاید راضی باشد به نفع معاون اولش که در مناظره نخست درخشید، کناره بگیرد.
این احتمال فعلا دور از ذهن است اما شاید تا هفته پایانی ماراتن انتخابات، گریزناپذیر شود.
17