پس از مجلس سنا و دولت؛‌

پارلمان روسیه‌ از پرتاب ماهواره ایران حمایت کرد

رئیس کمیته امور بین الملل مجلس دومای روسیه (پارلمان) اعلام کرد: اقدام تهران در پرتاب ماهواره نظامی نور ۱ به فضا، به هیچ وجه نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل به حساب نمی‌آید.

پارلمان روسیه‌ از پرتاب ماهواره ایران حمایت کرد

لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته امور بین الملل مجلس دومای روسیه (پارلمان) همراه با مجلس سنا و دولت این کشور در واکنش به ادعای آمریکا مبنی بر نقض قطعنامه شورای امنیت از سوی ایران اعلام کرد: اقدام تهران در پرتاب ماهواره نظامی نور ۱ به فضا، به هیچ وجه نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل به حساب نمی‌آید.

لئونید اسلوتسکی با بیان این مطلب افزود: مفهوم ماهواره نظامی به معنای حمل تسلیحات نظامی نیست و نباید چنین تصوری از اقدام فضایی ایران ایجاد شود.

دیشب نیز کنستانتین کاساچوف رئیس کمیسیون امور بین‌الملل شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) با رد ادعای آمریکا درخصوص نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از سوی ایران به دلیل پرتاب موفق ماهواره نظامی نور۱ به خبرگزاری اینترفاکس روسیه گفت: هیچ قطعنامه‌ای ایران را متعهد به انجام ندادن این کار نکرده است.

وی افزود: اظهارات مقامهای ایرانی درباره پرتاب ماهواره نظامی ایرانی نور۱ به فضا که قطعنامه شورای امنیت را نقض نمی کند، درست است زیرا که دارای مهمات هسته ای نیست، باید به این واقعیت توجه داشت که مفهوم ماهواره نظامی به این معنا نیست که در آن سلاح قرار گرفته است.

کاساچوف گفت: پس از تایید توافق‌های بین‌المللی در مورد منع استقرار تسلیحات کشتار جمعی در مدار پیرامون کره زمین، اهداف ماهواره‌های نظامی شامل ناوبری هوایی، ارتباطات و تجسسی می‌شود.

رئیس کمیسیون امور بین‌الملل شورای فدراسیون خاطرنشان کرد: بحث‌ها درباره حق ایران برای پرتاب ماهواره‌ها از زمان امضای برجام که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تایید شده است، جریان دارد.

وی افزود: در این سند از ایران دعوت شده است از انجام فعالیت‌ در زمینه طراحی موشک‌های بالستیکی قادر به حمل موشک‌های هسته‌ای خودداری کند اما این کشور را متعهد نکرده است.

کاساچوف گفت: طرف ایرانی می‌گوید که پرتاب ماهواره به قطعنامه های شورای امنیت ارتباطی ندارد و تهران چنین حقی دارد از سویی طرف روسی اطلاعات دال بر اینکه ایران موشک برای حمل سلاح هسته ای آزمایش کرده است را در اختیار ندارد.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز در واکنش به پرسش خبرنگار ایرنا در کنفرانس خبری که به صورت ویدئویی برگزار شد، اعلام کرد: ایران با پرتاب ماهواره نظامی نور۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض نکرده است و ادعای طرف آمریکایی دراین باره بی‌اساس است

وی افزود: بارهاست که آمریکا تلاش می‌کند که خود را از محکومیت جهانی بخاطر نقض قطعنامه ۲۲۳۱ خلاص کند و به همین دلیل ایران را متهم می‌کند ما این تاکتیک آمریکا را بی اعتبار می‌خوانیم و در شورای امنیت نیز چنین حرکتی را مردود خوانده‌ایم، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و برجام، ایران را از حضور صلح آمیز در فضا و امور فضایی منع نکرده است ضمن اینکه ادعای آمریکا مبنی بر این که موشک‌های فضایی ایرانی می‌تواند سلاح هسته‌ای حمل کند، بی‌اساس است.

زاخارووا تصریح کرد: ایران هیچگاه سلاح هسته‌ای تولید نکرده است و در آینده نیز چنین سلاحی نخواهد داشت. اما آمریکا به توسعه توانمندی موشکی و هسته‌ای خود می پردازد.

نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت.

ماهواره نور ۱ به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران از ماهواره‌بر ۳ مرحله‌ای قاصد از کویر مرکزی ایران از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت.

وی گفت: ایران بیشتر از همه کشورها مورد بازرسی‌های هسته ای قرار گرفته و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این واقعیت را تایید می‌کند و بازرسان آژانس باوجود ریسک بر اثر شیوع کرونا به بازرسی‌های شبانه روزی در مراکز ایران ادامه می‌دهند.

زاخارووا افزود: ایران با وجود تمام تلاش ها و کارشکنی های آمریکا به اجرای برجام ادامه می دهد. واشنگتن با ایجاد مانع سعی دارد نقض این توافق بین المللی توسط خود را پنهان کند.

وی ادامه داد: طرف آمریکایی در اظهارات اخیر خود در مورد ایران حتی خجالت کشید به برجام اشاره کند و اعلام کرد که اگر ایران تعهدات خود را نقض کند پاسخگو خواهد بود.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: اظهارات بی اساس مقام‌های وزارت خارجه آمریکا درباره ایران، شرکت کنندگان در برجام را برای حفظ و اجرای این توافق بین‌المللی مصمم تر می کند.

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید