روایت نمایندگان از گزینههای احتمالی دو کرسی خالی کابینه/ آیا ضیاء هاشمی وزیر علوم و منوچهری وزیر نیرو میشوند؟
در حالی دولت دوازدهم بیش از یکماه است که کار خود را آغاز کرده است که هنوز دو وزارتخانه نیرو و علوم بدون وزیر و با تعیین سرپرست اداره میشوند.
به گزارش خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری در حالی دولت دوازدهم بیش از یکماه است که کار خود را آغاز کرده است که هنوز دو وزارتخانه نیرو و علوم بدون وزیر و با تعیین سرپرست اداره میشوند و رئیسجمهور طبق روال قانونی تا سه ماه بیشتر یعنی تا پایان مهرماه فرصت ندارد تا گزینه مدنظر خود برای این دو وزراتخانه معرفی کند.
در بین اخبار و شنیدههای این روزهای دنیای خبر و رسانه در حالی از سید ضیاء هاشمی سرپرست فعلی وزارت علوم به عنوان گزینه تصدی این وزارتخانه نام برده میشود که وی درباره حضور خود در وزارت علوم به عنوان وزیر تاکید کرده است که برای تصدی وزارت علوم با من صحبت شده؛ ولی به این معنی نیست که قطعی شده باشد. نتیجه اوایل مهرماه با معرفی فرد مورد نظر رئیسجمهوری به مجلس اعلام میشود.
علیرضا سلیمی دبیر کمیسیون آموزش مجلس در گفت و گو با خبرنگار سیاسی سایت خبرفوری درباره مشخصات گزینه معرفی شده از سوی رئیسجمهور برای وزرات علوم اظهارکرد: وزارت علوم یکی از مهمترین وزارتخانهها در کشورمان محسوب میشود از این رو بدون شک فردی باید مدیریت این وزارتخانه را بر عهده بگیرد که سابقه اجرایی در دانشگاه داشته باشد.
وی تاکید کرد: فردی که دارای پشتوانه فرهنگی ودانشگاهی باشد بدون شک بهترین گزینه برای تصدی این وزارتخانه است.
دبیرکمیسیون آموزش تصریح کرد: تابه امروز اخباری را مبنی بر معرفی ضیاء هاشمی به عنوان گزینه مدنظر دولت برای تصدی بر وزارتخانه علوم دریافت کردیم اما قطعیت این موضوع تا زمان اعلام رسمی رئیسجمهور امکانپذیر نیست.
سلیمی خاطرنشان کرد: از منظر بنده ضیاء هاشمی گزینه مناسبی برای حضور در وزارت علوم است چرا که هم شخصیتی دانشگاهی بوده و هم از وجهه علمی خوبی برخوردار است هرچندباید منتظر تصمیم رئیسجمهور در این باره باشیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم رئیسجمهور فردی را برای تصدی در وزارت علوم انتخاب کند که در جهت برقراری آرامش و ثبات در دانشگاهها نقش مهمی را ایفا کند چرا که مدیریت نهادهایی چون دانشگاهها امری قابل اهمیت است که نباید نادیده گرفته شود.
دبیرکمیسیون آموزش تاکید کرد: افرادی چون ضیاء هاشمی سابقه خوبی برای حضور در عرصه مدیریت دارند که امیدوارم رئیسجمهور در زمان تصمیمگیری نهایی برای معرفی کابینه آن را مدنظر قرار دهد.
دیگر وزارتخانهای که بدون وزیر است و هنوز سکانداری برای آن مشخص نشده وزارت نیرو است که به دلیل عدم کسب رای حبیبالله بیطرف از سوی نمایندگان با سرپرستی ستارمحمودی اداره میشود تا تکلیف آن در اوایل مهرماه مشخص شود.
ستار محمودی علیرغم ضیاء هاشمی که خود را از گزینههای وزارت علوم میداند تمایل چندانی برای حضور در وزارت نیرو ندارد و تا به امروز برنامهای را برای حضور چهارساله در وزارت نیرو ارائه نداده است.
اما با توجه به عدم تمایل محمودی برای حضور در وزارت نیرو اسامی افرادی چون غلامرضا منوچهری، سیدمحمد صادقزاده، وفا تابش و اکبر صادقی نیز برای حضور در وزارت نیرو مطرح است اما دراین بین منوچهری مدیربلندپایه وزارت نیرو که فارغ التحصیل دانشگاه تهران است شانس بیشتری را برای حضور در این وزراتخانه دارد.
فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با خبرنگار سیاسی سایت خبرفوری درباره گزینههای مطرح برای حضور در وزارت نیرو اظهارکرد: تا به امروز و طبق استعلاماتی که نمایندگان مجلس انجام دادند هنوز رئیسیجمهور گزینه خاصی را برای حضور در وزارت نیرو معرفی نکرده است.
وی تصریح کرد: امیدواریم باتوجه به مسائلی که در حوزه انرژی و به خصوص آب در کشورمان گزینهای برای حضور در وزارت نیرو معرفی شود که در این موارد برنامه و راهکارهای خاصی داشته باشد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: رئیسجمهور در سخنان خود در هنگام وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم به شخصه بر موضوع مسئله آب تاکید ویژه داشت از این رو وزیر پیشنهادی نیرو باید در این حوزه برنامه دقیقی را در نظر بگیرد.
حسنوند اظهارکرد: افرادی چون منوچهری و تابش که از آنها به عنوان گزینه تصدی بر وزارت علوم نام برده میشود سابقه درخشانی در حوزه انرژی دارند اما تصمیمگیرنده اصلی برای حضور آنها در وزارت نیرو رئیسجمهور است و ما باید منتظر وی در این راستا باشیم.
حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیسجمهور نیز پیشتر در گفت و گو با خبر فوری از بررسی گزینههای پیشنهادی وزارت نیرو و علوم از سوی رئیسجمهور خبر داده بود.
امیری در این گفت وگو تاکید کرده بود که هنوز اسمامی خاصی از سوی رئیسجمهور برای وزارت نیرو و علوم معرفی نشده است.
28