افشاگری «دیلی بیست» از نویسندگان ضد ایرانی که وجود خارجی ندارند
شبکه جعلی مذکور که شامل تعداد زیادی شخصیت جعلی میشود اقدام به درخواست برای تحمیل تحریمهای شدیدتر علیه ایران دررسانههای محافظه کارمانند
سایت های محافظه کار مانند نیوز مکس (Newsmax)و واشنگتن اگزمینر(Washington Examiner) اقدام به انتشار خبرها و تحلیلهای دروغ در مورد خاورمیانه به قلم کارشناسانی با هویت جعلی میکنند.
اگر می خواهید در مورد خاورمیانه اطلاعات کسب کنید، رافائل بدانی همان کسی است که باید سراغش بروید. او به عنوان ستوننویس نشریه اینسایدر (Insider)، در این مورد مینویسد که عراق برای جذب سرمایه چگونه باید از نفوذ ایران خلاص شود و یا اینکه چرا دبی به جزیره ثبات در یک منطقه آشفته به نام خاورمیانه بدل شده است. فعالیت وی به عنوان مشاور ژئوپلیتیک و تحلیلگر ارشد حوزه روابط بین الملل، به او بینش و علم زیادی در مورد منطقه خاورمیانه و معادلات جاری در آن داده است. او نظرات خودش را در طیف وسیعی از رسانههای محافظه کار منتشر کرده است. واشنگتن اگزمینر(Washington Examiner) ریل کلیر مارکت(RealClear Markets) امریکن تینکر(American Thinker) و نشنال اینترست (The National Interest) از جمله رسانههایی است که وی با آنها همکاری داشته است.
حال باید برای رسانههایی که مقالات رافائل بدانی را منتشر کرده و خوانندگانی که به او اعتقاد داشتهاند بگوییم که متاسفانه، شخصی به این نام اصلا وجود خارجی ندارد.
طبق این تحقیق، عکسهای منتشر شده بدانی در رسانهها از وبلاگ یک بنیانگذار استارتاپ در سندیگو به سرقت برده شده است و حساب کاربری او در شبکه اجتماعی لینکدین اطلاعات تحصیلی جعلی را درباره فارغالتحصیل شدن وی از دانشگاه جورج واشنگتن و جورج تاون منتشر کرده است. البته لازم به ذکر است که اخیرا به دنبال انتشار این مقاله صفحه کاربری او در لینکدین غیر فعال شد.
این عملیات گسترده نفوذ از طریق افراد و حسابهای کاربری جعلی در واقع از هویت افراد واقعی سوءاستفاده کرده، رسانههای بینالمللی را گول میزند و به تبلیغات دروغین به اصطلاع پروپاگاندا از طریق رسانههای معتبر، جنبه قانونی میبخشد. مارک اوون جونز ، استادیار دانشگاه حمد بن خلیفه در قطر به دیلی بیست گفت که این فقط اخبار جعلی نیستند که ما باید نسبت به آنها احتیاط کنیم بلکه حالا ما با روزنامه نگاران دروغینی رو به رو هستیم که باید نسبت به آنها نیز جانب احتیاط را رعایت نماییم.
شبکه جعلی مذکور که شامل تعداد زیادی شخصیت جعلی میشود اقدام به انتشار مقالات انتقادی علیه قطر و درخواست برای تحمیل تحریمهای شدیدتر و سختتر علیه ایران در رسانههای محافظه کار مانند "هیومن اونتس"، رسانههای اسرائیلی مانند "اورشلیم پست" (Jerusalem Post)، چینی مثل «سود چاینا مورنینگ پست» و سعودی مثل "العربیه" کردهاند.
هویتهای جعلی در این شبکه الگوی مشابهی داشتند و اسامی جعلی که دیلی بیست آنها را مشخص کرده عموماً متعلق به افراد مرتبط با تارنماهای "عرب آی" (the Arab Eye) و "پرشیا نَو" (Persia Now) بودهاند. آنها همچنین حسابهای کاربری در توییتر داشتهاند که در ماههای مارس یا آوریل ۲۰۲۰ باز شده بودند. این اسامی جعلی همچنین خود را مشاور سیاسی و روزنامهنگار وابسته ساکن کشورهای اروپایی معرفی کرده و سوابق تحصیلی و کاریشان را از طریق حسابهای کاربری جعلی در شبکه لینکدین جعل کرده بودند. افراد فوق برای پنهان کردن صحت و سقم اصالت خود از تکنیکهای مختلف استفاده کرده و حسابهای کاربری آنها اقدام به تبادل مطالب یکدیگر در شبکههای اجتماعی میکردند.
همانطور که گفته شد رافائل بدانی یکی از این شخصیتهای جعلی بود. حساب توییتر او در واقع عکسهای پروفایل باری دادون، یک تاجر در سن دیگو را به عنوان عکس های پروفایل خود استفاده میکرد. این حساب حتی بدون اطلاع یا رضایت دادون، تصویری را از صفحه فیس بوک همسر وی دزدیده و برای صفحه اطلاعات بدانی در نیوزمکس استفاده کرد.
میخائیل ویرتانن، یک شخصیت جعلی دیگر است که خودش را به جای یک تاجر فنلاندی که در مورد خاورمیانه تحقیق و برای سرویس خبری یهودیان کار میکند، جا زده بود. ویرتانن عکس نمایه خودش را از یک پایگاه داده رایگان تصویر به سرقت برده بود. سایر تصاویر حساب کاربری او نیز متعلق به یک تحلیلگر ویتنامی در یک شرکت مشاوره مالی سنگاپور و یک نماینده بیمه کالیفرنیا است.
همه نمایههای دزدیده شده تصویر برش خورده از اصل آنها بود و پیدا کردن آنها از طریق جستجوهای معمول در گوگل دشوار است. تصویری از شخصیتی جعلی به نام جوزف لابا، که برای مقالهای در پست میلنیال ارسال شده، دارای مشکلات عدیدهای است. به عنوان مثال گوش چپ بدون هیچ گونه ساییدگی لوب گوش به طرز عجیبی صاف است. سم مایر، پژوهشکده مطالعات بین الملل میدلبری، عکس لابا را با استفاده از نرم افزار تجزیه و تحلیل تصاویر بررسی و متوجه شد که لابا در تصویر سه دندان جلویی در دهانش دارد در حالی که باید چهار دندان داشته باشد.
دکتر لئونارد کوندل، دندانپزشک که موافقت خودش را برای بررسی تصویر نمایه لابا به دیلی بیست اعلام و در این باره گفت: به نظر میرسد این دهان یا جعلی است و یا داستانی غم انگیز پشت آن وجود دارد. دندان سوم از وسط برای من واقعی به نظر نمیرسد. اگر آن را با دندان نیش طرف دیگر مقایسه کنید، برایتان این غیر طبیعی بودن بیش از پیش آشکار میشود.
کوندل گفت: علاوه بر این دو دندان جلو نیز به نظر نمی رسد که متعلق به این دهان باشند چرا هر دو آنها باریکتر از میزان معمول هستند ضمن اینکه جلوتر از دهان نیز قرار گرفتهاند.
وقتی سایر آواتارها، مانند آنهایی که توسط شخصیتهای لیزا مور و جویس تولدانو استفاده میشود را در کنار هم به شکل عمودی قرار میدهیم، هم ترازی کامل بین چشمها، دهان و ابرو، دارای شکل نا متقارنی هستند.
برخی از این شخصیتهای جعلی وانمود میکردند که روزنامه نگار هستند. به عنوان مثال سلما محمد یکی از آنها بود که در صفحه لینکدین خود ادعا كرد از گزارشگران آسوشیتدپرس در لندن است. این ادعا در حالی مطرح شده که با بررسی کارکنان این شبکه مشخص شد در آسوشیتدپرس هیچ روزنامهنگاری که ویژگیهایش با سلما محمد حتی نزدیک هم باشد کار نمیکند.
در نهایت شخص آخر، امانی شاهان، در بیوگرافیاش خود را ستون نویس دیلی بیست معرفی کرده، آن هم در شرایطی که هیچ کس هرگز با این نام برای دیلی بیست مقالهای ننوشته است. نکته جالبتر اینکه این شخصیت ساختگی به نام شاهان در بیوگرافی خود با هر دو ضمیر مرد و زن به خودش اشاره کرده است.
منبع: انتخاب
70