پامپئو: برجام یک شکست دیپلماتیک بود/ دومینیک راب: برجام بی‌نقص نیست

وزیر امور خارجه آمریکا توافق هسته‌ای موسوم به برجام را یک شکست دیپلماتیک خواند/وزیر خارجه انگلیس در کنفرانس خبری مشترک با همتای آمریکایی خود گفت با آمریکا درباره ایران اشتراک‌نظر دارد.

پامپئو: برجام یک شکست دیپلماتیک بود/ دومینیک راب: برجام بی‌نقص نیست

وزیر امور خارجه آمریکا در نشست خبری مشترک با همتای انگلیسی خود از برجام به عنوان یک شکست دیپلماتیک یاد کرد.

وی درباره برجام گفت: «توافق هسته‌ای یک شکست دیپلماتیک بود که در سال 2015 رخ داد. این توافق مسیری را فراهم کرد که ایران بتواند ظرف مدت بسیاری کوتاهی یعنی 5 سال بتواند سلاح بخرد و همچنین از فروش سلاح درآمد کسب کند.»

پامپئو ادامه داد: «خبر خوب اینکه دولت قبلی حداقل یک کار درست انجام داده و یک بند را در قطعنامه 2231 شورای امنیت شورای امنیت سازمان ملل گنجانده است تا کشورهای مشخصی این حق را داشته باشند که تحریم‌ها علیه ایران را بازگردانند. این کاری است که ما انجامش می‌دهیم.»

پامپئو با تکرار این ادعا که کشورش علی‌رغم خروج از برجام در سال 2018 همچنان می‌تواند از مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند، اظهار داشت: «ما هر کاری که لازم باشد برای اطمینان یافتن از اجرای این تحریم‌ها انجام خواهیم داد.»

وزیر امور خارجه آمریکا که اواخر مردادماه شخصاً درخواست آمریکا برای فعال‌سازی مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران را به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد تحویل داد، همچنین مدعی شد که تحریم‌های چندجانبه علیه ایران از هفته آینده دوباره برقرار خواهد شد.

وی در این خصوص گفت: «ما به شورای امنیت بازمی‌گردیم تا تحریم‌ها علیه ایران را احیا کنیم و تحریم‌های تسلیحاتی [علیه ایران] از هفته آینده دائمی شود.»

دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس نیز در خصوص برجام گفت: «موضع بریتانیا در قبال برجام و همچنین دلیل این موضع ‌گیری کاملاً مشخص است. ما همواره از تلاش آمریکا برای گسترش دادن برجام به سایر حوزه‌ها حمایت کرده‌ایم. ما به هیچ وجه فکر نمی‌کنیم که برجام یه توافق بی‌نقص است. ما باید برای دستیابی به یک توافق جامع‌تر تلاش کنیم »

دولت آمریکا در ادامه تلاش‌های خود برای به بن‌بست کشاندن برجام، در آخرین دقایق شامگاه پنج‌شنبه 30 مرداد به‌وقت تهران رسماً درخواست بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را که برداشته شدن آنها بخشی از توافق هسته‌ای سال 2015 بود به شورای امنیت ارائه کرد.

مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا با حضور در نیویورک شخصاً نامه‌ای را به نماینده اندونزی در سازمان ملل متحد ــ که کشورش رئیس دوره‌ای شورای امنیت است ــ تحویل داد و طی این نامه ضمن متهم کردن ایران به نقض برجام، از طرف دولت آمریکا رسماً خواستار بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران شد.

دولت آمریکا در حالی این درخواست غیرقانونی را مطرح کرده است که خود در اردیبهشت‌ماه 1397 یعنی بیش از دو سال قبل رسماً از برجام خارج شده است و حتی متحدان اروپایی این کشور نیز تأکید می‌کنند که آمریکا به‌دلیل خروج از برجام اجازه ندارد از ساز‌وکار بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

منبع: تسنیم

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • رسول
    0

    پرروی بی شرف بزودی روتو کم میکنیم.

  • ی ط
    0

    کور خواندی این بند برای اعضا برجام هست آمریکا که از برجام خارج شد.دیگه جز اعضا برجام نیست این بار هم تیرت بسنگ خورد.

  • سعید
    0

    فقط احمدی نژاد می تونه شما رو خفه کنه.ملت ایران منتظر انتخابات هست.

  • کاربر ناشناس
    0

    ای خاک بر سر مسئولان (هر چند باید گفت خلایق را هر چی لایق) که 40 سالی که آمریکا به تدریج و هوشمندانه مثل طناب دار حلقه محاصره را تنگ تر می‌کرد با تصمیم های بی برنامه و ایجاد فساد، رانت و..... توسط خود و نزدیکان خود کاری را انجام ندادند که در اینجور مواقعی کمترین فشار به کشور وارد شود و بدلیل فسادی که خود وخانوادههای شان و یا با گرفتن زمین با توجیه غلط کار فرهنگی و بهتر شدن علوم انسانی(در حالی که اگر صداقت داشتن این کار را در پایین شهر انجام می‌دادند نه در بهترین نقطه شهر و آنهم برای بچه های خودشان که در این کار روی محمد رضا را سفید کردند چون اون بدبخت حداقل ادعای مومن بودن و متشرع بودن نداشت) مردم را از خود دور نمی‌کردند و مثل سال‌های 56 و 57 مردم گوش به فرمان مسئولان می‌ماندند چون می‌دانستند همه فشار را با هم تحمل کرده و مثل اون‌موقع ها اگر نفت نیست برای همه است. ای وای بر مسئولان که باید در پیشگاه خدا و به تاریخ حساب پس دهند که روسیاه خواهند بود