برگ برنده اصلاحطلبان در انتخابات ۱۴۰۰ از زبان موسوی لاری/ فعلا با روحانی مشورت نکردهایم / برخی اصولگرایان دکمه کت احمدینژاد را میبوسیدند
یک عضو شاخص جبهه اصلاحات میگوید: شورای نگهبان یک اصل کلی را دنبال میکند که من آن را قبول ندارم و آن هم سلطه بلامنازع بر ماحصل انتخابات است.
سید عبدالواحد موسوی لاری وزیر پیشین کشور در دوره اصلاحات طی گفتگویی با موضوع وضعیت سیاسی کشور و اصلاح طلبان گفت:عملکرد جریان اصلاح طلبی در چند مقطع قابل بررسی است؛ مقطعی که از سال ۷۵ شروع و ۸۴ تمام میشود که اصلاح طلبان با حضور در عرصه سیاسی و نهایتاً پیروزی در انتخابات دوم خرداد، دولت اصلاحات را تشکیل دادند. بعد از آن دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد از سال۸۴ تا ۹۲ است. مقطعی هم از سال۹۲ تا امروز که اصلاح طلبان بنا بر مصالحی از نامزدی که از جبهه آنان نبود، حمایت کردند و در آنچه که در این هفت سال اتفاق افتاده شریک شدند.
وی ادامه داد: در دوره احمدی نژاد وضعیت اصلاحطلبان مشخص بود و خیلی جای بحث نداریم به خصوص بعد از حوادث ۸۸ و مسائلی که پیش آمد. اما از سال ۹۱ و ۹۲ جریان اصلاحطلب به این جمع بندی رسید که باید مجدداً در عرصه انتخابات حضور پیدا کند و فعال باشد. اینجا جریان اصلاح طلب میخواست موجودیت خود را با حضور در صحنه اعلام کند. اصلاح طلبانی مثل آقای دکتر عارف و آقای جهانگیری ثبت نام کرده بودند. مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی کاندیدای خاص اصلاح طلبان نبود، اما اصلاح طلبان به ایشان علاقهمند بودند و دوست داشتند که ایشان در صحنه باشد.
موسوی لاری تأکید کرد: انتخابات ریاست جمهوری تا امروز و تا این لحظه تحت تاثیر انتخابات ۹۸ است یعنی سوالهایی که در اذهان مردم است، در ذهن کنشگران سیاسی هم وجود دارد. محافل مختلف سیاسی در این مساله بحث و سناریوهای مختلف را ارزیابی میکنند. انتخابات سه ضلع دارد ۱-مردم۲-متولیان انتخابات۳-کنشگران سیاسی. اگر متولیان انتخابات قانونمند حرکت کنند و مردم احساس کنند که رای شان محترم است شرکت میکنند و اگر مردم پای صندوقها بیایند اصلاحطلبان پیروز خواهند بود. در چنین فضایی، اصلاح طلبان میتوانند به اجماع و نقطه نظر واحد برسند.
موسوی لاری با اشاره به عدم مشارکت مردم در سال ۹۸ در پای صندوقهای رای گفت: مردم احساس میکردند که بعد از جریان رد صلاحیتها، بنا نیست که آنان تصمیم گیرنده باشند و عده دیگری میگویند ما کاندیدا را برای شما تعیین میکنیم. تلقی عمومی این بود. ضمن اینکه دلخوریهایی هم از وضعیت معیشتی وجود داشت. حوادث گذشته هم تاثیر گذاشته بود. به نظر من، موضوع مهم این است که آیا میشود مردم را پای صندوق رای آورد.
موسوی لاری گفت: من معتقدم نهادهای حاکمیتی مانند شورای نگهبان و امثال اینها باید ورای احزاب و تشکلها و جریانات سیاسی حرکت کنند. چه بخواهیم چه نخواهیم، الان در جامعه این ذهنیت نیست. حاکمیتیترین نهاد ما، شورای نگهبان است و رفتارش باید به گونهای باشد که به مردم اطمینان دهد در چارچوب قانون اساسی حرکت میکند و به نمایندگی از این جناح و آن جناح تصمیم نمیگیرد.
وی یادآور شد: در جلسات متعددی با شورای نگهبان از حقوق کاندیداها دفاع میکردم و در پارهای موارد هم با شورای نگهبان به توافق میرسیدیم. در آخرین جلسهای که با شورای نگهبان بود و آنها هم با من همدلانه حرکت کردند، پیشنهاد من این بود که شما یک نماینده برای حل این مساله تعیین کنید که توافق ما برای شما حجت باشد که از طرف شورای نگهبان آیت الله رضا استادی معرفی شد. ما تقریبا ۱۵ تا ۲۰ روز با ایشان جلسات مختلف داشتیم و پروندهخوانی میکردیم یعنی یک فرد مشخص مشکلش چه بوده و ایشان هم نگاه میکرد که ببیند آیا چیزی در پروندهاش هست یا خیر. اگر نبود او را تایید صلاحیت می کردند. به همین سادگی و به صورت رفاقتی و از طریق همین مکانیسم تا حد زیادی مشکلات و مسائل با شورای نگهبان حل شد.
موسوی لاری با اشاره به ماجرای استعفای خود از شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان، گفت: من در متن نامه استعفا به این نکته اشاره کردم و گفتم احزاب باید نقش فعالتری پیدا کنند. بعضی فکر کردند که من مکانیسم حقیقی و حقوقی شکل دهنده شورای سیاستگذاری را زیر سوال برده ام در حالی که اینطور نیست. من همچنان معتقدم در جریان اصلاحطلبی، همه آنها زیر چتر احزاب نیستند. نیروهای بسیار ارزشمندی در شهرها و مناطق دیگر هستند که میتوانند حضور فعال داشته باشند، اما وابسته به هیچ کدام از احزاب نیستند. ما هر ساختار اجماعی که تعریف میکنیم باید ناظر به بهرهگیری از آنها هم باشد. همان طور که به احزاب میدان می دهیم باید آنها هم باشند.
وی تأکید کرد: بهترین تبلیغ برای اصلاح طلبان رفتار و مواضع مجلس فعلی است. آیا محدود کردن فضاهای اجتماعی مطالبه مردم است!؟ در روز اول آقای آذری جهرمی را به مجلس بردند و اعتراض کردند که چرا فلان را نبستی. برخوردی که با آقای ظریف شد واقعا این نگاه و برخورد برای همه سرشکستگی بود. ما اسراییل را غیرقانونی میدانیم و آمریکا را هم یک کشور ظالم میدانیم. حتی نگاه به این دو دولت متفاوت است یکی موجودیتش پذیرفته نیست و دیگری به رفتارش انتقاد داریم.
موسوی لاری در خصوص نگاه شورای نگهبان به انتخابات گفت: شورای نگهبان یک اصل کلی را دنبال میکند که من آن را قبول ندارم و آن هم سلطه بلامنازع بر ماحصل انتخابات است. گاهی میگویند نمایندگان اگر در داخل مجلس هم باشند ما به عنوان شورای نگهبان باید بگوییم که خوب هستند یا بد. این در حالی است که نه قانون اساسی و نه قانون عادی این را نمیگوید. شورای نگهبان یک تکلیف نظارتی برای انتخابات دارد نه گزینش منتخب. اشتباهی که میکنند این است که فکر میکنند مسئولیتشان انتخاب فردی است که میآید در حالی که مسئولیت آنها نظارت بر امر انتخابات است. اگر به مشروح مذاکرات مجلس بررسی قانون اساسی مراجعه کنید در آنجا وقتی که بحث انتخابات شد، کابوس همه دخالت دولت در امر انتخابات در ذهنشان بود. چیزی که در دوران ستمشاهی دیده بودند.
وزیر دولت اصلاحات تصریح کرد: احزاب اصلاح طلب در مورد معرفی کاندیدا هم در مجلس و هم شورای شهر اختلاف نظر داشتند. این تجربه میگوید اگر بخواهیم جدی وارد صحنه شویم، نظرات حزب کارگزاران ولو با حزب اتحاد متفاوت باشد، و یا بالعکس میتوانیم به نقطه واحد برسیم. من نگران این مساله نیستم.
موسوی لاری در خصوص رایزنی اصلاح طلبان با سید محمد خاتمی نیز گفت: آقای خاتمی در برخی جلسات حضور دارد. دیگران هم هستند. ما به عنوان جریان اصلاح طلب بخشی از موجودیت این نظام هستیم. همه قانون اساسی را قبول داریم، اما میگوییم اصولی که بهآن بی مهری شده است باید مورد عمل قرار گیرد.
وی تأکید کرد: آقای روحانی کارهای خوبی انجام داده است. این کارهای خوب را موانع بیرونی نگذاشته به نتیجه خوبی برسد. ضعفها و ناتوانیهایی هم وجود داشته است و من نمیخواهم اینها را نادیده بگیرم. ولی میخواهم بگویم اینهمانی بین این دولت و اصلاح طلبان وجود ندارد. اصلاح طلبان در یک شرایط خاص بنا به مصالحی از این دولت حمایت کردند و حمایت آنان مستمر بوده و الان هم هست. اما اصولگرایان بعد از اینکه تشت رسوایی احمدی نژاد افتاد، گفتند او منحرف است. روزی قبای امام زمان برتنش میکردند و در مجلس دکمههای کتش را میبوسیدند و روزی هم وی را منحرف دانستند. ما چنین کاری نمیخواهیم بکنیم و نمیکنیم چون اصولا روحانی را با احمدی نژاد قابل قیاس نمی دانیم.
در پاسخ به این پرسش که آیا با آقای روحانی در مورد انتخابات آینده هم صحبتی نشده است؟، اظهار کرد: تا این لحظه نه، حتما آقای روحانی هم ایدههایی دارد، اما جریان اصلاحات تا جایی که اطلاع دارم وارد گفت وگو با دیگران برای رسیدن به یک توافق نشده است. البته تا جایی که من اطلاع دارم.
وی در خصوص شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان نیز گفت: تا زمانی که یک نهاد جایگزین تعریف نشود یا افراد جدید معرفی نشوند، شورا باید کار خودش را ادامه بدهد. هیچ جریان سیاسی با انزواطلبی خودخواسته نمیتواند به نتیجه برسد. تاکتیک غیر از راهبرد و استراتژی است. ممکن است ما بگوییم در این انتخابات نمیآییم و در انتخابات دیگر حضور پیدا کنیم مثل روشی که مجمع روحانیون در مجلس چهارم بعد از رد صلاحیتها شرکت نکرد، اما در انتخابات ریاست جمهوری محکم ایستاد.
منبع: ایرنا
66
به جز بهبود سریع معیشت و اقتصاد که در سایه مذاکرات میسر خواهد شد هیچ عامل دیگری نخواهد توانست مردم را مثل سابق به سر صندوق های رای بکشاند. نمونه آن در انتخابات مجلس و میاندوره دیدید. حتی اگر احمدی نژاد را با شعارهای قشنگ تایید صلاحیت کنید باز بعید میدانم مثل سال 88 یا قبل از آن مردم را به جنب و جوش درآورید. گیریم با احمدی نژاد کمی صندوق ها را شلوغ کنید بعد چه میکنید. تاتکلیف خودتان را با مسئله آمریکا حل نکنید این داستان ادامه دارد الی الخصوص که رئیس دولتشان هم یکی مثل ترامپ باشد.
دیکه حناتون رنگی نداره.
اصلاح طلبان با دردست داشتن دولت مجلس و شورای شهر به اندازه دکمه احمدی نژاد هم کار نکردند باری از دوش ملت برنداشتن هیچ برگرده ملت فشار مضاعف آورده اند
دکمه کت احمدی نژاد صدها برابر از شما اصلاح طلبان ارزشش بیشتره،اندازه انگشت کوچک احمدی نژاد اصلاح طلبان کار نکردند
اقای لاری چرا اینقدر مغز و روح و روانتان را به اصولگرا و اصلاح طلب مشغول کردید هر سایتی هر روزنامه ای هر خبر گذاری را میبینید و میشنوید از اصل بن بست های سیاسی این مملکت غاقل شدند و فقط برای خوش ایند اقایان بالا دستی دایم از اصلاح طلب و اصولگرا بحث و صحبت میشود شما و امثال شما اگر واقعا تعصب و عرق به میهن و سرزمین ایران دارید بدانید و اگاه باشید پیرامون تمام مسئولین این مملکت چه کشوری و چه لشگری جاسوسان اجنبی که دارای شناسنامه ایرانی هستند را احاطه کردند این را بدانید اسرائیل جنایتکار و عربستان و امارات در این زمینه ها پول هنگفتی خرج و هزینه میکنند با همکاری مراکز اطلاعاتی امریکا و عربستان و اسرائیل تا مدیران و مسئولین ایرانی را بخرند اگر میرزا عباس کله پز سر کوچه ما را بگذارند در مسئولیت اقتصادی و فرهنگی با توجه به گستره درامد های خالص ملی و و و و و این مملکت به این روز نمیافتد شما ملاحظه کنید مسئولین بانک مرکزی بخصوص مسئولین ارزی در گذشته را عده ای را گرفتند بعد از چند هفته ازاد شدند عده ای دیگر را به این سمت ها گماردند اینها هم بدتر از مسئولین گذشته همه دارای پارتی و رانت و بی سواد فقط تابع فرامین انهائی هستند که دلار و یورو بحساب انها و بستگان انان در خارج واریز میکنند این مملکت انقلاب میخواهد انقلاب سفید که با شهامت و وطن پرستی واقعی عده ای جاسوس که مملکت را به این روز انداختند را اعدام انقلابی کنند دزدان گذشته و الان مملکت اختلاسگر چپاولگر که یک شبه دستیابی به هزار ها میلیارد ها تومان شدند یک شبه صاحب عظیم ترین کارخانه در مملکت شدند را دستگیر کنند تا مردم حس کنند لمس کنند مملکت اسلامیست در برابر دزدان بیت المال و اختلاسگر و جاسوس هیچگونه اغماض و گذشت ندارد طرف در پیروزی انقلاب نقش داشته ایا باید تا زنده است این مملکت را بچاپد و به ریش مردم بخندند مگر قطب زاده - عراقی - ابریشمکار کمک به پیروزی انقلاب نکردند چرا امام راحل قانون را برای انان اجرا کرد اینقدر به دنبال این نباشیم با بی تفاوتی بی حمیتی بی تعصبی خودمان را ادم خوبه معرفی کنیم و به جرایم مسئولین چشم بپوشیم خانواده نعمت زاده همه را دستگیر کردند ولی خود سر ما را دستگیر نکردند چه دستهایی در کار است که جان و روح و روان مردم را با عملکردشان نابود میکنند دزدی و اختلاس در این مملکت شده یک امتیاز و نمره عالی هر دزدی که دستگیر میشود مجازات 20 سال ولی شش ماه بعد بیرون میاید و مصدر شغل مهمتری میشود به حقیقت سوگند وحشی های امازون هم به این مدیریت میخندند بنابراین اینقدر دنبال اصولگرا و اصلاح طلب و دشمن همیشگی این مملکت نباشید دشمن در خانه و در تمام ادارات و وزارتخانه ها و مراکز امنیتی لول میزند اینها را دستگیر کنند ببینید مملکت چه میشود .
جناب داودی میدانید چرا نمیتوانند انقلاب سفید کنند و همه رانتخواران و دزدان و... را به درک بفرستند چون همانهایی که باید بروند یقه مفسدین و خائنین به مملکت را بگیرند خودشان عافیت طلب و مال اندوز و یا احیانا دستی بر این آتش چپاول داشته اند.
موسوی لاری مفت خور فاسد دکمه کت احمدی نژاد شرف دارد به کل شما توخودت وزیر کشوربودی اگر درکشور کسی بود که به اموال تو رسیدگی می کرد فساد معلوم بود سالهای متمادی چپاول کردی اما احمدی نژاد نه دزدبود نه مثل دولت روحانی فاسد پرور
هر کی بشه من که رای نمیدم چون سروته یه کرباس هستن هرکسی هم رفت رای داد به خودش و هموطن هاش خیانت کرده
انشالله با وجود آقای رئیسی سال ۱۴۰۰ مشخص خواهد شد فرق شما اصلاح طلبان با احمدی نژاد در خسارت های وارده به کشور و مفاسد اقتصادی در چیست مضافا احمدی نژاد بیشتر کاپشن تن می نمودند چرا که کت و شلوار مزاحم خدمت ایشان به کشور و مملکت نشود مضافا با تن پوش کت و شلوار و موقعیت ریاست جمهوری دچار توهم مقام و منصب نشوند..اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید عاملین دلار ۳۰ هزار تومانی.بیکاری .تورم ..وادادگی سیاسی بین المللی.پراید ۱۰۰ میلیونی
واقعا من موندم که اینا چه رویی دارن
اگر کارهای که احمدی نژاد انجام دادن ادامه میدادن اینهمه مشکلات نداشتیم هرچند تحریم هم بود اما تحریم داخلی هزاران برابر خارجی مثل دوزدی فساد اختلاس رانتخواری دروغ گفتن درست دوستان وگیر دادن به آمریکا که هیچ منفعتی هم نداشت
اقای لاری! این جورکه معلومه هنوزطمع ثروت بیشتر وقدرت دوباره درسر دارید.دنیا باشماچه کرده که هنوزم حرص میزنید!؟