دبیرکل حزب اسلامی کار:
شورای نگهبان از چارچوب قانون خارج شده/ اصلاح طلبان برای پیروزی می آیند
یکی از اعضای جبهه اصلاحات ایران بر این باور است که لازمه حضور موثر اصلاحطلبان و مشارکت پر شور مردم منوط به برگزاری انتخابات آزاد و رقابتی در چارچوب قانون اساسی است.
کمتر از ۱۰ روز به ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی مانده اما اصلاحطلبان نیز مانند رقیب اصولگرای خود کاندیدای واحدی را اعلام نکردهاند هرچند به گفته حسین کمالی از اعضای جبهه اصلاحطلبان ایران، اصلاحطلبان همواره در دقیقه نود تصمیم میگیرند و این مدل تصمیم گیری هم انتخاب اصلاحطلبان نیست بلکه هموازه از سوی محافظه کاران و اصولگرایان به آنها در طول ادوار انتخابات گذشته تحمیل شده است.
او بر این باور است که لازمه حضور موثر اصلاحطلبان و مشارکت پر شور مردم منوط به برگزاری انتخابات آزاد و رقابتی در چارچوب قانون اساسی است هرچند شورای نگهبان از چارچوبهای قانون اساسی خارج شده و وارد گزینش شده است.
به رغم همه این نگرانیها، اما کمالی که عضو جبهه اصلاحات ایران است، بر این باور است که برای اصلاحطلبان، مولفه رأی آوری در بررسی کاندیداها مهم است نه بحث شورای نگهبان.
مشروح مصاحبه با حسین کمالی دبیرکل حزب اسلامی کار را میخوانید؛
********
*آقای کمالی! ارزیابی شما از آخرین تحرکات انتخاباتی جریان اصلاح طلب چیست؟ آخرین فعالیت و رایزنی ها جبهه اصلاح طلبان ایران برای انتخابات به کجا رسیده است؟
اصلاح طلبان حدود ۶ ماه است که فعالیتهای انتخاباتی خودشان را آغاز کرده و ساز و کار جدیدی با عنوان جبهه اصلاحطلبان ایران اسلامی تاسیس کردند. این نهاد بررسی های خودش را در زمینه های مختلف آغاز کرده بدین گونه که آیین نامه را نوشته و برنامه هایش را تنظیم کرده و در نهایت برای شرکت در یک انتخابات آزاد، رقابتی و واقعی اعلام آمادگی کرده است.
اگر انتخابات آزاد و رقابتی رخ دهد طبیعتاً اصلاح طلبان می توانند یک حضور مطلوب و موثر داشته باشند که برگزاری این نوع انتخابات هم به تصمیم برگزار کنندگان انتخابات و کسانی که مدیریت کننده صحنه انتخابات هستند باز می گردد.
*منظورتان این است که نگرانی اصلاح طلبان نسبت به نحوه تصمیم گیری شورای نگهبان در آستانه انتخابات بیشتر شده است؟
شورای نگهبان در واقع از چارچوب های قانون اساسی خارج شده است و به بیانی وارد امر گزینش شده و در حال گزینش است. از این رو این گزینش مسئله ای نیست که مورد پذیرش باشد. براساس قانون اساسی، شورای نگهبان در جایگاه پدری قرار داده شده یعنی جایی که اگر وزارت کشور و یا دولت در حق یک کاندیدایی ظلم و تعدی کردند و بدون دلیل آن را ردصلاحیت کردند شورای نگهبان آن کاندیدا را تایید صلاحیت کند و به صحنه بازگرداند نه اینکه خودش وارد گزینش شود و انتخاب کند و تعدادی را مورد پذیرش خود اعلام کند و به مردم بگوید به عنوان مثال از بین ۵،۶ نفر یک نفر را انتخاب کنید.
این اقدامات انتخابات را از معنا و مفهوم واقعی خود دور می کند به بیانی دیگر نحوه برخوردی که هیئت نظارت با کاندیداهای شورای شهر نشان دهنده نگاه و نگرشی است که نسبت به مسئله انتخابات وجود دارد بنابراین برای سایر بحث ها از جمله انتخابات ریاست جمهوری هم همین وضعیت حاکم است. در واقع نگاهی که وجود دارد سابقه و نگاه بدون رقیب است.
*اصلاح طلبان در چنین وضعیتی چه خواهند کرد؟ ممکن است وارد رایزنی با شورای نگهبان شوند؟
اصلاح طلبان تاکنون همه کارهایی که لازم بود انجام دهند را انجام داده اند، بررسی ها و مطالعات خود را نیز دارند هنوز کسی از اصلاح طلبان آن گونه که باید مورد بررسی یا تایید و تکذیب قرار گیرد مورد بحث واقع نشده است بلکه یا تعدادی خودشان را به عنوان کاندیدا مطرح کرده اند یا دیگران آنها را مطرح کرده اند یا افرادی هم بودند که چه در داخل و چه در خارج از جمع اصلاح طلبان، براساس باور خودشان آمدند در حالی که شاید در قد و قواره انتخابات نباشند که بتوانند رأی مردم را به دست آورند. اما به هر حال در مجموع همه حق دارند کاندیدا شوند و خودشان را در معرض آراء عمومی قرار بدهند. این حق در چارچوب قانون اساسی، در حال حاضر نادیده گرفته شده و به انزوا کشانده شده است.
بنابراین در چنین شرایطی کاندیداهای اصلی خودشان را عرضه نکردند. در آینده اگر شرایط انتخابات تغییر کند ممکن است کسانی انتخاب شوند و یا رأی بیاورند که امروز حتی اسمشان مطرح نیست اما با توجه به شرایط و وضعیتی که وجود دارد عده ای خودشان را مطرح کرده اند حال اینکه اصلاح طلبان از این مجموعه، کسی را می پسندند یا نمی پسندند موضوع بعدی است.
*تعدد کاندیداها در جریان اصلاح طلب را مثبت می دانید یا منفی؟
بله مثبت است. چه از مجموعه اصولگرا و چه اصلاح طلب باید کسانی باشند که این موقعیت را داشته باشند که خودشان را در معرض آراء عمومی قرار بدهند و اگر مردم به آنها رأی دادند بیایند مسئولیت اجرایی را بپذیرند حال ممکن است بسیاری از این افراد در حال حاضر حضور پیدا نکنند اگر صحنه انتخابات به صورت منطقی و براساس قانون اساسی سازمان داده شود شاید این گونه افراد بیایند و شرکت کنند.
* برنامه اصلاح طلبان برای اعلام کاندیدا چیست؟ قبل از ثبت نام کاندیداها معرفی می کنند یا بعد از تایید صلاحیت؟
در حال حاضر در این باره تصمیم قطعی گرفته نشده است طبیعتاً روندی برای گزینش و بررسی کاندیداها و نظرسنجی مردمی در مورد آنها تعیین می شود وافراد در معرض نظرسنجی عمومی قرار می گیرند و هر کدام که رأی بالاتری داشتند مطرح خواهند شد
*منظورتان این است که اصلاح طلبان منتظرند ببیند کدام کاندیدا رأی آوری بیشتری دارد....
قطعا همین گونه است به بیانی دیگر اصلاح طلبان به صحنه نمی آیند که ببازند بلکه برای برنده شدن در انتخابات می آیند.اگر یک انتخابات آزاد و منطقی برگزار شود یقینا حضور خواهند داشت.
*با همین شرایطی که را مطرح کردید، آیا اصلاح طلبان کاندیدای رأی آوری دارند؟
اگر صحنه انتخابات برای اصلاح طلبان باز شود آن زمان مشخص می شود که آیا چنین کاندیدایی دارند یا نه.
*اگر فضا برای رقابت نباشد چطور؟
یعنی مسابقه بدون رقیب است و مسابقه ای است که یک طرف همه چیز را به نفع خود تنظیم می کند و اسم آن را مسابقه می گذارد در حالی که این یک رقابت واقعی نیست.
* در حال حاضر شانس کدام یک از این کاندیداهای مطرح شده را برای ریاست جمهوری بیشتر می بینید؟ شانس کدام یک از کاندیداها اعم از ظریف، محسن هاشمی، تاج زاده و ... از لحاظ بدنه رأی از نظر شما بالاتر است؟
همه کاندیداها از سوی دیگران مطرح می شوند در واقع هنوز این چهره ها خودشان را مطرح نکرده اند مبنی بر اینکه محسن هاشمی یا ظریف اعلام کنند ما کاندیدا هستیم. اینها از سوی دیگران مطرح می شوند حال هر زمان که این کاندیداها خودشان اعلام کاندیداتوری کردند مورد بررسی و نظر سنجی قرار می گیرند و در نتیجه براین اساس در مورد آنها تصمیم گیری می شود.
*پس منتظر ثبت نام آنها در ۲۱ اردیبهشت هستید که چه کسانی ثبت نام می کنند....
بحث ثبت نام نیست بلکه بحث اعلام حضور است یعنی شخصی بیاید بگوید که من کاندیدا هستم.
*با توجه به اینکه زمان زیادی تا ثبت نام کاندیداها باقی نمانده، طبق تجارب گذشته، زمان بررسی و انتخاب کاندیدا را زمان کمی نمی دانید؟
بله، زمان کم است و همواره برای اصلاح طلبان این زمان کم بوده و در عین حال تصمیم خودشان را در آخرین لحظات گرفته اند دلیلش هم این است که صحنه گردانی و مدیریت صحنه با محافظه کاران و اصولگرایان است و آنها هستند که صحنه انتخابات را اداره می کنند. به بیانی دیگر آنها تکلیف خودشان را در انتخابات می دانند که چگونه می خواهند صحنه انتخابات را تنظیم کنند اما برای اصلاح طلبان صحنه همیشه گنگ و مبهم است تا زمانی که به روزهای انتخابات نزدیک شوند.
*این وضعیت تا چه حد به اصلاح طلبان ضربه زده است؟ آیا می خواهید یک کاندیدای دقیقه نودی معرفی کنید؟
یقینا ضربه می زند درباره معرفی کاندیدای دقیقه نودی هم چاره ای نداریم چون این شرایطی است که رقیب به اصلاح طلبان تحمیل می کند.
*آقای کمالی! اصلاح طلبان می خواهند به هر قیمتی در قدرت باشند؟
درست برعکس است و این خصیصه محافظه کاران است جریان رقیب به هر قیمتی به دنبال این مسئله است که اصلاح طلبان در قدرت نباشند. مشخص نیست دقیقه نودی چه اتفاقی رخ می دهد آیا رقابت برقرار است یا نه.
*از نظر شما کدام یکی از کاندیداهای اصولگرا می توانند برای کاندیداهای اصلاح طلب خطرناک باشند؟ رییسی، یا چهره های دیگر که نامزد شدند....
در مسابقه ای که یک طرف بعنوان شرکت کننده حضور دارد و در ضمن داور نیز هست برای هیچ کاندیدای اصولگرایی خطری وجود ندارد.
* در این شرایط، برنامه اصلاحات برای افزایش مشارکت چیست؟
اگر یک انتخابات رقابتی برگزار شود و اجازه بدهند کاندیدا به صورت آزادانه بیایند حرف بزنند، نظرشان را مطرح کنند و با مردم گفت و گو کنند یقینا مشارکت افزایش پیدا می کند.
منبع: خبرآنلاین
66
کی در چهارچوب قانون بوده که العان خارج شده؟؟
با سلام مردم ما دستتان را ای نجومی بگیران اشرافی و کاخ نشین خوانده اند و دیگر گول این حزب و حزب بازیهایتان را نمی خورند.
بادورود بر ملت آگاه ومظلوم ایران قانون مصلحتی آزادی کامل
انتخاب آزاد منظورت چیه ؟ یعنی کسانیکه ضد نظام هستند ،محکومیت امنیتی هستند بیایند کاندید شوند ،کجای دنیا اینجوری هست ؟
فریب و خیانت به ملت به نام برجام که حالمان ازش به هم میخورد کافی است
آقا جان می شود بفرمائید شما اصلاح طلبان غیر از این که زندگی خود را از از پایین شهر به بالای شهر و فرزندانتان را از روستا به آمریکا و اروپا فرستاده اید چه اصلاحاتی برای کشور و ملت ایجاد نموده اید..
یعنی فقهای شورای نگهبان نفسیر جدیدی از دین وقانون دارند ؟
فقط تاجزاده نماینده اصلاح طلب مردم است بقیه قلابی و نان به نرخ روز خور و عافیت طلب هستند. ایا این ادم های پر مدعا برای دفاع از حقوق ملت به زندان رفته اند. تاجزاده 7 سال بخاطر ملت در زندان بود ولی خودش هیچ منتی سر مردم ندارد
بنظرشماناجرزاده رییس جمهورشودکه نمی شود تکلیف مااقازادهاچه خواهدشدادمک بی نام ونشان
تاجزاده ،حالم بهم میبخوره ازش ، از طرفی میگه ریاست جمهوری اختیار ندارد بعد کاندید میشود کجای عالم کسانی که مخالف نظام هستند میتوانن کاندید شوند ،حتی بهشت غربزده ها آمریکا
آقای کمالی بی ربط حرف نزنید شورای نگهبان همان شورای نگهبانی است که در دوره های قبل کاندیداهای مجلس و ریاست جمهوری را بررسی صلاحیت می کرد وقتی به نفع شماست خوبست و در چارچوب قانون است و وقتی به نفع شما نباشد تو چارچوب نیست
شورای نگهبان در این سالها ثابت کرده که فقط جاسوسان و منحرفان و خائن ها و دزدها را تایید صلاحیت کرده و افراد صادق و شجاع و صریح و دلسوزان کشور و میهن پرستان و افراد عملیاتی را رد صلاحیت میکند، به عبارتی یکی از بزرگترین عوامل پسرفت کشور، همین شورای نگهبان است که اجازه کار را به کاردان نمی دهد.
شورای نگهبان چند منه یک مشت پیر الطقاطی مقدس معاب بی سواد یا سواد مکتبی وعقده ای توش ریخته برای مردم تصمیم میگیرند وازروی کینه توزی ودشمنی افراد را رد یا تایید میکنند هیچکدومشون صلاحیت ندارند اون مجلس سنای آمریکاست که همه چیزشون رو حساب کتابه یک مشت دزد ازبالا تاپایین باهم قوم وخویش هستند وباهم میخورند .دزد که نمیتونه جلو دزد را بگیره کی به این آخوندا محل میزاشت که به اینجا رسیدند باخودشون میگن ما که رفتنی هستیم وباراول وآخرمون قدرت وثروت داشتن پس بزار تا میتونیم بخوریم وعشق کنیم به فکر مردم نیستن یکی مثل آقای ظریف که مردی ایده آل باسواد وشعور وشخصیت را که واقعیت را گفته بهش انگ میبندند اونی که باید بفهمه میفهمه خدارا شکر ملت ایران فهیم وفرهیخته شدند .وانشاالله دیگه رای نخواهند داد تا تکلیفمون را یکسره کنیم
آقا یکی روانشناس خبر کنه با تیم اورژانس
شما دبیر کل حزب اسلامی کار هستید .وزیر کار بودید امروز روز جهانی کار و کارگر است ای کاش راجع به کارگر و کار حرف می زدید
خفه، افساد طلب
برای درک چگونگی تفکر ایشان، احتمالا همینقدر کافیه که : حسین کمالی هشت سال وزیر کار و امور اجتماعی در کابینه اول و دوم اکبر هاشمی رفسنجانی و چهار سال در کابینه اول سید محمد خاتمی بودهاست. او نماینده مردم تهران در سه دوره اول مجلس شورای اسلامی و در آن زمان دبیرکل خانه کارگر نیز بود. وی تا پایان عمر هاشمی رفسنجانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مشاور او بود. وی اکنون دبیر کل حزب اسلامی کار و رئیس خانه احزاب ایران میباشد .
چطور وقتی روحانی تایید صلاحیت شد لال بودید ،الان که گندتون بالا اومده و میدونید تایید صلاحیبت نمیشید ،شورای نکهبان جیزه