خشم بومیان کانادا از واکنش خنثی و منفعلانه پاپ به فاجعه گور جمعی

رهبران بومی و بازماندگان مدارس شبانه‌روزی کاتولیک در کانادا از واکنش منفعلانه رهبر کاتولیک‌های جهان به فاجعه کشف گور جمعی 215 کودک بومی به خشم آمدند.

خشم بومیان کانادا از واکنش خنثی و منفعلانه پاپ به فاجعه گور جمعی

رهبران بومی و بازماندگان مدارس شبانه‌روزی کاتولیک‌ در کانادا، ضمن واکنش خنثی پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان، خواستار اقدام و شفاف‌سازی بیشتر کلیسا برای روشن شدن اسرار مربوط به کشف گور جمعی کودکان بومی کانادا شدند.

هشتم خرداد ماه بود که اجساد دست‌کم ۲۱۵ کودک بومی که برخی از آن‌ها حدود سه سال سن داشتند، در محوطه یک مدرسه شبانه‌ روزی کاتولیک در استان «بریتیش کلمبیا» کانادا پیدا شد.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل به دنبال انتشار این خبر از دولت کانادا و واتیکان درخواست کردند که هرچه سریع‌تر تحقیقات کاملی در این خصوص انجام دهند.

پس از آن که «جاستین ترودو» ترودو از کلیسای کاتولیک خواسته بود مسئولیت خود بابت مدیریت مدرسه‌ای را که بقایای ۲۱۵ کودک بومی در آن جا کشف شد بپذیرد و عذرخواهی کند، پاپ فرانسیس در اولین واکنش خود به این فاجعه گفت که از این حادثه بسیار رنجیده و شوکه شده است اما حاضر نشد مستقیماً عذرخواهی کند.

«بابی کامرون» رئیس فدراسیون بومیان مستقل در استان «ساسکاچوان» کانادا در واکنش به این اظهارات خنثی پاپ فرانسیس گفت: «ما همگی محزون و رنجیده خاطر شده‌ایم. چه کسی چنین حسی نداشته است؟ این (اظهارات پاپ) یک واکنش جهانی مضحک بود».

وی سپس ادامه داد: «تا چه اندازه گفتن این جمله برای پاپ سخت بود که بگوید: "من از نحوه برخورد سازمان خود با مردمان بومی و دانش‌آموزان بومی در آن زمان‌ها متأسفم، ما متأسفیم و درخواست آمرزش داریم"».

در بازه زمانی ۱۸۸۳ تا ۱۹۹۶، حدود ۱۵۰ هزار کودک بودمی از خانواده‌های خود به اجبار جدا شدند و به مدارس شبانه‌روزی فرستاده شدند که کلیسای کاتولیک آن را تأسیس کرده بود و هدف اصلی آن دور کردن این کودکان از جوامع بومی کانادا و جلوگیری از ترویج زبان و سنت‌های مادری‌‌شان و تربیت آن‌ها به شیوه‌ای تحمیلی بود.

طبق گزارش‌ها، بسیاری از این کودکان بومی در مدارس شبانه‌روزی مورد آزار جسمی و جنسی قرار می‌گرفتند و به اعتقاد بسیاری این گونه مدارس زخم‌ها و آسیب‌های ماندگاری را برجای گذاشت که از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است.

کشف این گور جمعی موجی از خشم مردم بومی کانادا را برانگیخته است به طوریکه روز گذشته (یکشنبه)، معترضان با برگزاری تظاهرات، مجسمه‌ «اگرتون ریرسون» یکی از معماران نظام مدارس شبانه‌روزی را در دانشگاه تورنتو که به نام وی ساخته شده است، واژگون کردند.

«سا هیل تات» بازمانده ۷۲ ساله مدرسه شبانه‌روزی شهر «کملوپس» گفت که هیچ‌کسی تاکنون برای رنجی که در تمامی دوران حضور در مدرسه شبانه‌روزی متحمل شده، پاسخگو و مسئول شناخته نشده است.

وی گفت: «گناهکاران به نوعی از زیر بار محاکمه فرار کرده‌اند. پاپ نمی‌گوید که "می‌دونی چیه؟ من شنیدم که (هزاران ) مورد سوء استفاده جسمی و جنسی در آن مدارس شبانه‌روزی تحت مدیریت کلیسا رخ داده است". او هرگز چنین چیزی را نخواهد گفت. او نخواهد گفت که "۲۱۵ کودک در گورهای ناشناس در کملوپس و حتی شاید در تمامی مدارس شبانه‌روزی کانادا وجود داشته باشد"».

«کارولین بنت» سخنگوی وزیر امور بومی‌ها و مناطق شمالی کاناد روز گذشته (یکشنبه) در واکنش به اظهارات پاپ گفت که این اظهارات اصلاً کافی نبود.

وی سپس گفت: «دولت (کانادا) بار دیگر از پاپ و کلیسا می‌خواهد که برای نقش خود (در فاجعه مدارس شبانه‌روزی) عذرخواهی کنند».

منبع: فارس

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید