ارتش استرالیا برای اعمال سفت و سختترین تدابیر قرنطینهای به خیابانها آمد
سربازان ارتش استرالیا به شهر سیدنی اعزام شدهاند تا به اعمال سفت و سختترین تدابیر قرنطینه جهان در حومههای فقیرنشین این شهر که در بطن شیوع فزاینده کووید هستند، بپردازند.
بر اساس گزارش نشریه تایمز، اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا حدود ۳۰۰ سرباز را به بخشهایی از سیدنی با میزان جمعیت مهاجر بیشتر و همچنین مناطق حوزه جنوب غربی آن اعزام کرده تا نگذارند مردم خانههایشان را بیشتر از یک بار در روز ترک کنند و تجمعات را در هم بشکنند.
در حالی که تنها ۲۱ درصد از بزرگسالان استرالیایی دو دوز واکسن را دریافت کردهاند و موارد ابتلای به کووید در این کشور به افزایش ادامه میدهد، استرالیا یک به اصطلاح استراتژی "کووید صفر" با داشتن هدف حذف ویروس به رغم سند و مدرک فزاینده دال بر غیرممکن بودنش را پیگیری میکند. شهر سیدنی تلاش زیادی دارد تا مناطق فقیرنشین آن را تشویق به دریافت واکسن کووید کند و در این مناطق تنها ۱۳ درصد واکسینه شدهاند در حالی که در مقام مقایسه در بخشهای ثروتمندتر ۲۵ درصد واکسینه شدهاند.
ماری لوئیز مک لاو، یک متخصص اپیدمیولوژیست این اختلاف درک را "شرم آور" خوانده و توضیح داد بسیاری از مناطق فقیرنشینتر به دلیل موانع زبانی، درآمدهای پایینتر و دسترسی ضعیفتر به اینترنت در محرومیت قرار دارند.
واکنشها به حضور سربازان متفاوت بوده و برخی استدلال کردهاند که این کار میتواند برای مردم منطقه به دلیل سطح بالای جمعیت پناهنده و تجاربشان با جنگ در کشورهای بومیشان، اضطراب ایجاد کند. برخی دیگر استدلال میکنند بعد از انتشار گزارشها درباره به سفر رفتن مردم برای ملاقات با عزیزانشان، حضور آنها برای متوقف کردن گسترش ویروس توسط مردم ضروری است. در ضمن تداوم شیوع واریانت دلتا، وضعیت مطلوب استرالیا به عنوان یک پناهگاه در همه گیری احتمالا در پایان کارش قرار دارد و کارشناسان هشدار میدهند که شیوع مداوم این واریانت بازگشت به وضعیت "کووید صفر" را بعید میسازد.
استرالیا بعد از تجربه روزهای طولانی با موارد ابتلای صفر - چیزی که استرالیاییها زمانی به شوخی به آن روزهای دونات میگویند - شیوع بیماری در سیدنی حالا به ۴۶۱۰ مورد افزایش یافته است. تنها ۲۰.۸ درصد بزرگسالان دو بار واکسن دریافت کردهاند که به دلیل کمبود در تامین است و این یکی از پایینترین نرخهای واکسیناسیون در میان ۳۸ کشور ثروتمند سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است.
به رغم اعمال قرنطینههای گسترده، هر روز رکورد جدیدی از موارد جدید ابتلا گزارش میشود.
برخی مقامهای محلی به آهستگی اما به طور مسلم شروع به صحبت درباره مهار ویروس به جای شکست دادنش کردهاند.
گلادیس برجیکلیان، وزیر اول نیو ساوت ولز گفت: ما با توجه به ارقام و با توجه به تجربه خارجیها با واریانت دلتا حالا باید به نحوی با دلتا کنار بیاییم و این کاملا روشن است.
این وضعیت بعد از ۱۸ ماه حمایت از وضعیت "کووید صفر" نمایانگر یک تغییر در رویکرد این کشور است.
اما مک براید، کارشناس بیماریهای عفونی در دانشگاه جیمز کوک، این تغییر لحن را بازتاب واقعیت جدیدی میداند که واریانت دلتا آورده است. او گفت: ما داریم زمان میخریم نه اینکه به کووید صفر برگردیم.
او تاکید کرد: اکنون هدف باید مهار کووید برای مدت زمان کافی با هدف واکسینه کردن مردم باشد.
منبع: ایسنا
66