اعلام آمادگی «عروس داعش» برای حضور در دادگاه بریتانیا
عروس داعش در اظهارات تازه خود گفت: «من مایلم به دادگاه بروم و با افرادی که این ادعاها را داشتهاند روبرو شوم و آنها را رد کنم، زیرا میدانم که در داعش هیچکاری به جز مادری و همسر انجام ندادهام.»
شمیم بیگم، ملقب به «عروس داعش»، که پس از پیوستن به این گروه تابعیت بریتانیایی خود را از دست داده بود روز چهارشنبه ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) اعلام کرد آماده است در مقابل دادگاه حاضر شود و بیگناهی خود را در پرونده اتهامات تروریستی ثابت کند.
وی در سال ۲۰۱۵ هنگامی که تنها ۱۵ سال سن داشت برای پیوستن به گروه داعش از بریتانیا عازم سوریه شد اما دو سال بعد به اسارت نیروهای دموکراتیک سوریه درآمد و بلافاصله گفت که میخواهد به بریتانیا بازگردد. با این حال وزارت خارجه بریتانیا در سال ۲۰۱۹ این درخواست را رد و اعلام کرد که شهروندی بریتانیایی وی لغو شده است.
خانم بیگم که اصالتا بنگلادشی است از سوی وزارت کشور بریتانیا به عنوان تهدید امنیتی شناخته شده و بر همین اساس دیوان عالی بریتانیا نیز با درخواست او برای بازگشت به این کشور با هدف اعتراض به حکم دادگاه مخالفت کرده است.
شمیم بیگم در اظهارات تازه خود گفت: «من مایلم به دادگاه بروم و با افرادی که این ادعاها را داشتهاند روبرو شوم و آنها را رد کنم زیرا میدانم که در داعش هیچکاری به جز مادری و همسر انجام ندادهام.»
وی در مدت حضورش در سوریه با یک عضو داعش ازدواج کرد و از او بچهدار شد.
خانم بیگم که از اردوگاه شمال سوریه با شبکه «آیتیوی» مصاحبه میکرد گفت: «ادعاها برای بد جلوه دادن چهرهام مطرح میشود چرا که دولت چیزی در مورد من ندارد. هیچ مدرکی وجود ندارد، چون هیچ اتفاقی نیفتاده است.»
وی که اکنون ۲۲ ساله است گفته تنها جنایتی که مرتکب شده است «به خرج دادن حماقت کافی برای پیوستن به داعش» بوده و از همه کسانی که عزیزان خود را از دست دادهاند تقاضای بخشش کرده است.
در سالهای اخیر پرونده شمیم بیگم یکی از جنجالیترین پروندههای مرتبط با داعش در بریتانیا بوده است. لغو شهروندی او پس از آن صورت گرفت که وی در مصاحبهای با مجله تایمز گفت از تصمیمی که گرفته پشیمان نیست و در رقه (پایتخت داعش در سوریه) زندگی عادی داشته و دیدن «سری بریده در سطل آشغال» او را ناراحت نکرده است. اظهاراتی که باعث شوکه شدن افکارعمومی در بریتانیا شده بود.
ساجد جاوید، وزیر کشور سابق بریتانیا گفته بود که او بنگلادشی است و می تواند به بنگلادش برود. این در شرایطی است که وزیر خارجه بنگلادش گفته که به اعطای تابعیت به او فکر نخواهد کرد و شمیمه بیگم نیز با این استدلال که شهروند کشور دیگری نیست، گفته است تصمیم ساجد جاوید باعث شده تا او به فردی بدون تابعیت تبدیل شود.
مطابق قوانین بریتانیا وزیر کشور اجازه دارد در صورتی که پای منفعت عمومی در میان باشد، تابعیت یک بریتانیایی را لغو کند. با این حال این لغو تابعیت در شرایطی امکانپذیر است که این فرد تابعیت یک کشور دیگر را داشته باشد و بدون تابعیت نماند.
در جریان قدرتگیری داعش در سال ۲۰۱۴، ۹۰۰ بریتانیایی برای پیوستن به این گروه به سوریه و عراق سفر کردند که گفته میشود از این تعداد ۱۵۰ نفر سلب تابعیت شدهاند.
منبع: یورو نیوز
38