آیا رقابت تسلیحاتی میان روسیه و آمریکا از سر گرفته شد؟
آمریکا قصد دارد سامانه های موشکی پاتریوت خود را به مراکش و چند کشور خلیج فارس بفروشد و رقابت تسلیحاتی را به شکلی قوی تر شعله ور کند اما چرا حالا؟ موشک جدید روسیه چیست که آمریکا را به وحشت می اندازد و از رقابت استراتژیک دفاعی خارج می کند؟
روزنامه رای الیوم ، در سرمقاله خود به قلم عبدالبارى عطوان سردبیر روزنامه نوشت:ما در عصر رقابت موشکی شدید بین کشورهای بزرگ زندگی می کنیم عصرى که در جهان هواپیماهای نظامی به طرز چشمگیری کاهش یافته است، موشکها با گام های بلندی پیش رفتند، اکنون رقابت بین موشک های اس-400 و اس-500 روسی و همتای آمریکایی آنها، پاتریوت است،عصرى که هیچ کس مانند قرن گذشته و اوایل این قرن با شور و شوق در مورد جنگنده های پیشرفته مانند سوخوی اس-35 روسی و جنگنده های اف-35 آمریکایی صحبت نمی کند.
این مقدمه به مناسبت مشاهده دو اتفاق مهم که توسط مجلات تخصصی در حوزه صنایع نظامی گزارش شده است، به ویژه مجله Inside Defense ارائه می کنیم:
اولا: یک منبع رسمی در مجتمع صنعتی روسیه تایید کرد که سامانه جدید موشکی ضد هوایی بالستیک اس-550 روسیه قادر به سرنگونی فضاپیمای آمریکایی X-37 و انهدام کلاهک های هسته ای موشک های قاره پیما و همچنین موشک های بالستیک مافوق صوت است که در چندین کشور از جمله آمریکا و چین در حال توسعه است.
دوماً: دولت آمریکا اعلام کرد که قصد دارد سامانه های موشکی پاتریوت را به چندین کشور عربی از جمله مراکش، عربستان سعودی، امارات، قطر، کویت و بحرین و همچنین دیگر کشورهای اروپایی بفروشد.
برآورد اکثر کارشناسان در این زمینه تأیید می کند که روسیه به طور کلی در زمینه دفاعی پیشرفته تر شده است، بویژه در زمینه هوایى، موشک های اس-400 منبع رعب و وحشت برای ارتش آمریکا است که در تلاش است هواپیماهای جنگی با قابلیت فرار از آنها تولید کند، اما فایده ای ندارد، این نشان دهنده کاهش ارزش خرید و خرید هواپیمای رادارگریز آمریکایی است، در برابر کشوری مانند ترکیه که عضو ناتو است برای خرید این نوع موشک های پیشرفته، خطر نزاع با متحد آمریکایی خود، این موشک ها افسانه هواپیماهای جنگی آمریکایی به ویژه F-16 و F-15 را به طور کامل نابود کردند.
دولت آمریکا در فتنهافشانی و کاشتن بذر اختلاف و جنگ بین کشورها، به ویژه در خاورمیانه و به طور خاص در منطقه خلیج فارس تخصص دارد. و اکنون در شمال آفریقا، برای فروش محصولات صنایع نظامی خود دارد فتنه انگیزی می کند. در عین حال، آمریکایی ها نمی دانند که با این سیاست مالی اخاذی، اکنون و در آینده به حریف روسی خود و چین خدمت می کند.
دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، مناقشه با ایران را تشدید کرد و تئوری رویارویی قریبالوقوع با ایران را ترویج کرد و خطرات و موشکهای آن را بر کشورهای خلیج فارس مبالغه کرد تا این کشورها را دوشیده و صدها میلیارد دلار در معاملات تسلیحاتی به آنها اسلحه بفروشد، اکنون دولت بایدن از همان روش برای شعله ور کردن جنگ و تسلیحات بین مراکش و الجزایر در شمال آفریقا استفاده می کند.
بین موشک های روسی با همتایان آمریکایی آنها فرق اساسى وجود دارد، آزمایشات میدانی برتری اولى (روسى) را ثابت کرده است، دومى (آمریکا)، موشکهای «پاتریوت» آمریکایی در مقابله با موشکهای بالستیک و بالدار جنبش «انصارالله» یمن که عمق عربستان را هدف قرار دادند، بهشدت شکست خوردند، در مورد نسخه اسرائیلی آن، گنبد آهنین، در آخرین جنگ غزه که در ماه می گذشته که به مدت 11 روز به طول انجامید، تحقیرآمیزی متحمل شد، که اگر چند هفته طول میکشید، موشکهای مقاومت به هر نقطه از اعماق سرزمینهای اشغالی فلسطین از جمله دو بندر بزرگ در حیفا و اشدود میرسید.، ما در اینجا در مورد فرودگاه های بن گوریون و "رامون" در نقب صحبت نمی کنیم، که از زمان اولین موشک درهای خود را بسته اند.
آنچه ما می خواهیم به آن دست یابیم این است که برتری نظامی ایالات متحده در مقابل دو غول در حال ظهور در روسیه و چین در حال از بین رفتن است، متأسفانه متحدان عرب آمریکا همچنان به راحتی در دام دروغ های آمریکایی و اکنون اسرائیلی می افتند، هرکس متن سخنرانی ژنرال لوید آستین وزیر دفاع آمریکا را که روز شنبه در «گفتگوی منامه» ایراد کرد و هشدارهای موجود در آن درباره جنگ آینده با ایران را بخواند، به حقیقت آنچه می گوییم پی می برد.