آمادگی مجلس برای افزایش ظرفیت پزشکی/ شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به حرکت جمعیت کشور به سمت سالمندی، افزایش ظرفیت را مصوب کند
نماینده مردم بروجرد در مجلس گفت: در صورتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی، ظرفیت پذیرش پزشکی را به میزان کافی انجام ندهد، قطعا مجلس بر اساس وظیفه قانونی خود پیگیر افزایش ظرفیت پذیرش در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی خواهد بود.
عباس گودرزی در گفتگویی، اظهار داشت: تصویب کلیات طرح افزایش ظرفیت پزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث ایجاد امیدواری در جهت منافع ملی شد اما متاسفانه اخباری که از ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به گوش میرسد نگران کننده است.
وی ادامه داد: متاسفانه شاهد آن هستیم که در مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی، هیچگونه اشارهای به ظرفیت رشته دندانپزشکی نشده است، این در حالی است که طبق آمار، سرانه دندانپزشک در ایران تنها 3.2 دندانپزشک به ازای هر ده هزار نفر است و همین کمبود شدید موجب کاهش دسترسی مردم به خدمات با کیفیت و کافی شده است.
عضو هیات رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس افزود: کمبود دندانپزشک و نبود عرضه مناسب در مقابل تقاضای زیاد بیماران، باعث گران بودن خدمات دندانپزشکی برای عموم مردم شده است. در حال حاضر سرانه دندانپزشک در کشورهای پیشرو، بطور متوسط 8 دندانپزشک به ازای هر ده هزار نفر است و کشور ما از این عدد بسیار عقب است و باعث شده عده زیادی از مردم از درمان دندانهای خود صرف نظر نمایند.
وی همچنین اظهار داشت: فرض گرفتن سرانه ۲۰ به عنوان سرانه مطلوب پزشک در ایران غلط است زیرا این سرانه با توجه به بحران سالمندی که کشور در سالهای آینده با آن روبرو میشود، نمیتواند پاسخگوی تقاضای فزایندهی درمانی سالمندان کشور باشد. از طرفی هم اکنون میانگین سرانه پزشک منطقه 25 است و قطعا تا 10 سال آینده رشد خواهد داشت.
رئیس فراکسیون نظارت بر حسن اجرای قوانین گفت: از طرفی کادر درمان کشور در دوران همهگیری کرونا بسیار آسیب دیده است و فرسودگی در آن مشهود است درنتیجه نیاز به تامین نیروهای کافی در حوزه درمان و رفع کمبود پزشک کاملا احساس میشود.
نماینده مردم بروجرد در مجلس اضافه کرد: سرانه پزشک در کشورهای سالمند به طور متوسط 39پزشک به ازای هر ده هزار نفر است و سرانهای که در ستاد در نظر گرفته شده است با این متوسط بسیار فاصله دارد و همچنین تغییر محسوسی در جایگاه ما در این سرانه بین کشورهای منطقه ایجاد نمیکند، در حالی که بر اساس سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، بایستی از نظر شاخصهای سلامت در رتبه یک منطقه قرار داشته باشیم.
گودرزی، در پایان خاطرنشان کرد: در صورتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش کافی در سرانه پزشک کشور ایجاد نکند، در مجلس بر اساس وظیفه قانونی خود پیگیر افزایش ظرفیت پذیرش در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی خواهیم بود و البته امضای بیش از ۱۶۵ نماینده مجلس شورای اسلامی گویای اراده مجلس در این امر مهم است.
فرزندانت ازقافله عقب مانده
کودکان کار سر چهار راه ها را بازسازی کنید آمارتان تغییر میکند
فقط نظر اساتید دانشکدهای پزشکی چون انها هستند که می دانند چگونه با تعداد زیاد چه مشکلاتی برای اموزش ایجاد می شودگروه علوم انسانی که از تدریس وکار پزشمان اگاهی ندارد شاید مقایسه می کنند با کلای علوم انسانی که بکی حرف می زندوصدتا می توانند گوش دهندپزشکان. کلاس
به فکر خودتون هستید.مٹل خرید سربازی
حکومت پزشکان چه میشود ؟