یاد قضیه ای افتادم که در یک راهبندان خیابانی در هند که علتش نشستن گاو مقدس هندوها در وسط راه بود،چرچیل از آن مسیر عبور می کرد و برای فریب مردم ظاهربین ماتحت گاو را بوسید و بعد آن محبوبیت بالایی بین عوام هند بدست آورد .بعدا گفت: من با این کار 100سال این کشور ومردم خرافی و ساده لوحش را عقب نگه داشتم.
اینهم روس ها که خودکافرشان به هیچ دینی اعتقاد ندارند ولی برای ما هدیه قرآن نفیس می آورند و برای رییس جمهور روحانی ما سجاده پهن می کنند.
امان از این روسیه مکار مکار مکار.
یاحق
اینجا سرزمین بی خدایان یا کمون هاست دور کعت هم دور کعت است تا ۶۰ سال کسی صدای اذان از کل فدراسیون روسیه نشنید ما با اهل کتاب رابطه چندانی نداریم ولی با کمونهای روس وچین چرا؟؟
نگران نباش، روحانی جونتون همه ی انتظارات رو بر آورده کرد و اُنچونون رونق داد که ۴۵ تومن دیگه نیازی نیست. تا روحانی رفت دغدغه شما نادان ها شد اقتصاد!! شما برو دنبال همون دغدغه ی کنسرت و قر کمر دادن رفتن زنا به ورزشگاه. شما رو چه به مسائل استراتژیک.
اینها و تندروها و افول گرایان.. کلا نماز خواندن در کرملین و کاخ سفید را افتخار و یه پیروزی و امتیاز می دونند !!!!
خاطره نماز خواندن قاسم سلیمانی در کرملین را یادتونه؟؟؟
لابد عین شما غرب گرایان با جان کری جانی قدم میزد و با اوبای جانی تر و تروریست پرور تلفنی حرف میزد افتخار بود. در ضمن بله که افتخاره. نماز خوندن در جایی که روزی تصمیم میگرفتن ایران رو یک روز نه بکبار که دوبار در دو جنگ جهانی فتح کنن و امرور ما سربلندیم و مستقل . به کوری چشم شما. ضمنا آقای خبر فوری خجالت بکش و این نظرات سطحی رو منتشر نکن.
خوب یک سفری هم به امریکا و بایدن وکاخ سفید میزدی وانجا هم نماز می خواندی به قول بعضی هاکاخ سفید هم تبدیل به حسینیه ومسجد می شد وقضیه تمام وملت هم از دست بعضی ها اب راحتی نوش جان می کردند
اون آشغالی که با عکس گرفتن از مسوولان و توزیع آن ، اینچنین عوام فریبی میکند سزاوار لعنت است.
حق مردم رو نخورید و مطمئن باشید که خدا از حق خود(نماز) میگذرد.
میگن دم خروس رو باور کنیم یا قسم حضرت عباست رو رییسی رو به ملت تحمیل کردن و با نیرنگ رقیبان رو پاک کرد و جایگاه ریاست جمهوری رو غصب کرد و حال با جایگاه غصبی نماز میخواند صدر رحمت به ریا و ریاکار
عادت شما غرب زده ها ست که وقتی میبرید انتخابات رو همه چی خوب و عالیه و وقتی مبیازید و به موزه ی تاریخ فرستاده میشید مبشه تقلب و تصمیم حکومت و جایگاه غصبی.
سلام... 3 روز پیش برای "خبر فوری" در باره نماز خواندن ابراهیم رئیسی در کاخ کرملین، مطالبی را ارسال کردیم. ولی به هر دلیلی آن مطالب توسط این رسانه چاپ نشد؟!! اما وقتی پس از آن متوجه شدیم، این ر سانه در این باره مطالب و نظراتی را به چاپ یا رؤیت مخاطبان می رساند. که به بهانه انتشار این خبر و عکس. برخی از آن نو شته ها (دانسته و یا ندانسته / سهوا و یا عمدا برخی از ارکان دین حنیف ( تمام ادیان الهی) و اصل نماز و عبادت در اسلام و ارزش های انقلابی و... را در اذهان مخاطبان به ویژه نوجوانان و جوانان ... زیر سوال و ابهام می برد!
با این نامه و پیام خواستیم به متولیان محترم این رسانه ( به قول خودشان رسانه بین المللی) عرض کنیم. ( حتما مطالب این پیام را به رؤیت مخاطبان خبر مذکور برسانید. ): آزادی بیان و قلم از خوا سته های اساسی ملت هر جامعه و کشوری بوده و خواهد بود. و در طول تاریخ داشتن آزادی بیان و قلم از مطالبات به حق مردم ایران به ویژه بنیا نگذاران انقلاب اسلامی ایران بوده، و هست. اما کدام بیان؟ و کدام قلم؟و با چه شرایطی؟
به نظر می رسد. علیرغم گذشت 4 دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و تحقق ابعاد وسیعی از این موهبت الهی در سطوح مختلف جامعه و نمایان بودن مظاهر گوناگون آن، در بعضی مواقع بین صاحبان اندیشه و قلم و رسانه ... در استنباط معنا و مغهوم این واژه ها از جهات متعددی ابهاماتی وجود دارد. و برخی از طرز تلقی ها از این واژه ها موجبات به وجود آمدن ذهنیت ها و اقدامات نادرست و متضادی شده و می شود.
آزادى بیان(Freedom of speech) عبارت است از «آزادى افراد در بیان عقیده و ایراد نطق و خطابه بدون ترس از دخالت دولت» و یا " آزادی بیان" یکی از اقسام آزادی های حقوقی است. که در مجموعه حقوق بشر مورد توجه قرار می گیرد. بدین معنا که افراد گذشته از اینکه به خاطر داشتن عقیده مخالف، چه در امور دینی و چه در امور سیاسی، نباید مورد تعقیب قرار گیرند، باید بتوانند عملاً عقیده خود را ابراز نمایند. و برای اثبات و احیانا به دست آوردن همفکران دیگر، درباره آن تبلیغ کنند. بنا براین آزادی بیان ابزاری است. برای رساندن اندیشه و عقیدهای به دیگران.آزادی بیان معیاری اساسی است. برای هر نوع جامعه. چند صدایی و دموکراتیک که نقض این آزادی همواره به نابودی سایر موازین حقوق بشر منجر میشود.
2- اما در اکثر کشورها و ملل (حتی امریکا و اروپای مدعی مروج و مدافع حقوق بشر ) حداقل بر روی کاغذ و مقررات آنها نوشته شده است: در کنار پذیرش عمومی مفهوم آزادی بیان، یکسری توافقی عمومی نیز وجود دارد. به عنوان مثال در متمّم اوّل قانون اساسی ایالات متّحده آمریکا در کنار پذیرش عمومی مفهوم آزادی بیان، آمده است. باید برای آزادی بیان حد و مرز مشخّص کرد؛ در همین ایالات متّحده آمریکا ( که آمال و آرزوهای برخی از کدخدا باوران و... است.) محدودیّتهایی بر آزادی بیان وضع شدهاند. مثلا : سخنانی که به منافع اشخاص ضرر بزند. (مانند تهمت، و افترا...) یا سخنانی که به جامعه به صورت کلی صدمه میزنند. (مانند سخنان وقیحآمیز...)، یا سخنانی که مخلّ نظم عمومیباشند. (مثل سخنانی که باعث ایجاد وحشت عمومی شود...)، یا سخنانی که به صورت مستقیم حکومت آمریکا را مورد تهدید قرار دهند. ( اگر چه موارد آن نادربوده،و بگیر و ببند فوق العاده در آنجا وجود دارد!! ولی موارد استناد به قانون جهت خاموش کردن مخالفان دولت برای تضمین امنیت ملّی وجود داشتهاست.( Columbia Encyclopedia, freedom of speech)
3- برای مشخص حد و حدود آزادی بیان و قلم در اسلام می توان با مروری کوتاه در قرآن و سنت پیامبر(ص) به جایگاه و رفیع آن پی برد.آیات فراوانى از قرآن کریم در مورد تعقل، تفقه، گفت وگو به طریق احسن ، گزینش بهترین سخن ، امر به معروف و نهی از منکر ، مشورت ، نقل دیدگاه های مخالفین و موافقین و... وارد شده است که هر یک نمونه روشنى از آزادى بیان شمرده مى شوند: مثلا قرآن در برخورد با مخالفان، آنان را به « بیان» دلایل خود فرا مى خواند: «قُلْ هاتُوا بُرْهانَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ صادِقِینَ. یعنی اصل برهان طلبی؛ و یا خداوند در موارد متعدد ، کسانی را که از روی هوس یا ترس و طمع ، به کتمان حق و خودسانسوری روی می آورند را نکوهش کرده و خواستار تبیین حقایق است ؛« لِمَ تَلْبِسُونَ الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَکْتُمُونَ الْحَقَّ وَأَنْتُمْ تَعْلَمُون. چرا حق را با باطل می پوشانید و آگاهانه به کتمان حق روی می آورید .» یعنی اصل نهی از کتمان حقیقت ؛ ویا خداوند به کسانی که پس از شنیدن سخنان مختلف بهترین را بر می گزینند ، مژده هدایت و برخورداری از تعقل را می دهد : «... فَبَشِّرْ عِبادِ الَّذِینَ یسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِکَ الَّذِینَ هَداهُمُ اللّهُ وَ أُولئِکَ هُمْ أُولُوا الأَْلْبابِ[8] ؛ پس بشارت ده به آن بندگان من که به سخن گوش فرا می دهند و بهترین آن را پیروی می کنند. یعنی اصل گزینش بهترین؛ و یا اسلام همواره پیروان خویش را به این مهم توجه داده است، که در مناظره و رویاروئی های علمی خویش، مجادلة نیکو را در پیش بگیرد تا حقایق به صورت روشن و شفاف برای همگان آشکار شود. در این زمینه در قرآن کریم می خوانیم:«ادْعُ إِلى سَبیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جادِلْهُمْ بِالَّتی هِی أَحْسَنُ ؛ با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نیکوتر است، یعنی اصل جدال احسن؛ و مواردی مثل: اصل استدلال و مناظره «وَ لا تُجادِلُوا أَهْلَ الْکِتابِ إِلاَّ بِالَّتی هِی أَحْسَن ؛ با اهل کتاب جز به روشى که از همه نیکوتر است مجادله نکنید.» از شواهد دیگر آزادی بیان در اسلام شورا و مشورت است « وَشَاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ یحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ.« وَأَمْرُهُمْ شُورَى بَینَهُمْ ...و...
اما از دیدگاه اسلام آزادی بیان قلمرو های خاصی داشته، و رعایت آنها الزامی است. این قلمرو ها عبارتند از:
(1) ممنوعیت توهین به مقدسات؛ اگر هدف آزادی بیان را انتقال عقیده و تفکر به مخاطب در جهت رشد و ترقی فرد و جامعه بدانیم ، توهین به مقدسات دیگران و برخوردهای غیر منطقی، نه تنها کمکی به اثبات مدعا و مطلب نمی کند، بلکه تنفر، انزجار و واکنش طرف مقابل را نیز در پی خواهد داشت.«وَ لا تَسُبُّوا الَّذینَ یدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّه...؛ کسانى را که غیر خدا دعوت می کنند. (کافران) ، دشنام ندهید؛ زیرا آنها نیز همین کار را با خدای شما خواهند کرد.
(2) حفظ آبرو ، کرامت و حیثیت انسان ها و پرهیز از هتک حرمت افراد جامعه یکی دیگر از محدودیت های آزادی بیان است ؛ از منظر آموزه های اسلامی آبروی مسلمان و حتی کافر ذمی محترم بوده، و پاسداری از آن لازم می باشد
(3) لزوم حفظ اصول و موازین اخلاقی؛ زندگی اجتماعی به هنجارها و ارزشهای اخلاقی نیازمند است. از دیدگاه اسلام انسان نمیتواند با نادیده گرفتن اصول و موازین اخلاقی و ارزشهای حاکم بر جامعه اسلامی به استیفای حق آزادی بیان بپردازد. بنابراین انتشار هر گونه مطلبی که اصول و موازین اخلاقی جامعه را خدشه دار کند یا با انتشار مطالب یا تصاویر خلاف عفت عمومی ، به هنجارهای اخلاقی آسیب رساند، مخالف آزادی بیان می باشد ؛ از دیدگاه قرآن نمی توان هر غذای فکری را به جامعه تزریق کرد : " إِنَّ الَّذِینَ یحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفاحِشَه فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ ؛ کسانی که دوست دارند، زشتیها را میان مؤمنان رواج دهند ، برای آنان در دنیا و آخرت عذاب دردناکی است."
یکی دیگر از محدودیت های آزادی بیان این است، که هیچ شهروندی در پرتو نشر و تبلیغ افکار فردی و حزبی، اغراض فاسد سیاسی را دنبال نکند. و هوای براندازی نظام حکومتی را در سر نپروراند ، و گرنه نظام اسلامی مجاز خواهد بود که از اظهار نظر و آزادی بیان این گونه افراد جلوگیری کند.ماجرای تخریب و سوزاندن مسجد ضرار به دستور پیامبر(ص) براین استدلال مبتنی بود که گروهی، با اهداف توطئه گرانه قصد داشتند از این مسجد کمین گاهی برای کافران و نقطه نفوذی برای بیگانکان فراهم آورد: «وَ الَّذینَ اتَّخَذُوا مَسْجِداً ضِراراً وَ کُفْراً وَ تَفْریقاً بَینَ الْمُؤْمِنینَ وَ إِرْصاداً لِمَنْ حارَبَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ مِنْ قَبْلُ وَ لَیحْلِفُنَّ إِنْ أَرَدْنا إِلاَّ الْحُسْنى ؛ آنها که مسجدى ساختند براى زیان (به مسلمانان)، و (تقویت) کفر، و تفرقه افکنى میان مؤمنان، و کمینگاه براى کسى که از پیش با خدا و پیامبرش مبارزه کرده بود، آنها سوگند یاد مى کنند که: «جز نیکى (و خدمت)، نظرى نداشته ایم.( ممنوعیت توطئه و براندازی)
**. با این اوصاف سؤال مهم این است، که نماز خواندن ابراهیم رئیسی در کاخ کرملین ... چه ضررو زیانی برای مسلمانان جهان و ایرانیان ( حتی یک فرد ایرانی به فرض ملی گرا و وطن پرست و... دارد؟؟؟؟؟ که برخی اینگونه به نماز و نماز خواندن و ... می تازند. و به ابن بهانه به این و آن بد و بیراه می گویند!! و به هر مسلمان و ایرانی و... تهمت می زنند؟؟!! و برخی ارزش ها را مسخره می نمایند ؟؟؟؟!!!
مسافرت به بلاد غیر اسلامی به قصد نشر احکام دینی و تبلیغ اسلامی .... نیکوست. حضرت محمد (ص) خطاب به علی (ع) فرمود: این که خدا به وسیله تو بنده ای از بندگانش را هدایت کند. برای تو بهتر ازهر آن چیزی است. که از شرق تا غرب، آفتاب بر آن می تابد. (وسائل الشیعه، ج 16، ص 188.)
خب معلومه چرا منتشر نکرده، وقتی به جای کامنت میای کتاب مینویسی، توقع داری ادمین بشینه کتاب تورو بخونه؟ اگه همه مثل تو کامنت بذارن که خبر فوری باید دو تا نیروی دیگه هم استخدام کنه واسه خوندن نظرات.
خدایا ما موفق شدیم کرملین رو حسینه و مسجد کردیم درود بر دولت انقلابی ، ملت شما دیگه از ریسی چه انتظاری دارید
تو خونه پدری نماز خونده ، لعنت خدا بر روسیه و چین که ملت ایران را بدبخت کردن
یاد قضیه ای افتادم که در یک راهبندان خیابانی در هند که علتش نشستن گاو مقدس هندوها در وسط راه بود،چرچیل از آن مسیر عبور می کرد و برای فریب مردم ظاهربین ماتحت گاو را بوسید و بعد آن محبوبیت بالایی بین عوام هند بدست آورد .بعدا گفت: من با این کار 100سال این کشور ومردم خرافی و ساده لوحش را عقب نگه داشتم.
اینهم روس ها که خودکافرشان به هیچ دینی اعتقاد ندارند ولی برای ما هدیه قرآن نفیس می آورند و برای رییس جمهور روحانی ما سجاده پهن می کنند.
امان از این روسیه مکار مکار مکار.
یاحق
خبرفوری،به نظرامیریک منفی زدم نه تانظرمثبت هم ثبت شد!!!درست کنیداین سیستم تون را.
اینجا سرزمین بی خدایان یا کمون هاست دور کعت هم دور کعت است تا ۶۰ سال کسی صدای اذان از کل فدراسیون روسیه نشنید ما با اهل کتاب رابطه چندانی نداریم ولی با کمونهای روس وچین چرا؟؟
نگران نباش، روحانی جونتون همه ی انتظارات رو بر آورده کرد و اُنچونون رونق داد که ۴۵ تومن دیگه نیازی نیست. تا روحانی رفت دغدغه شما نادان ها شد اقتصاد!! شما برو دنبال همون دغدغه ی کنسرت و قر کمر دادن رفتن زنا به ورزشگاه. شما رو چه به مسائل استراتژیک.
انتظاری نیست به قول دوستمون همه انتظارات را دولت روحانی براورده کرد. اینکه یه نفر محصور زرق برق کاخ کرملین نمیشه و پای خدای خودش هست کجاش بده؟
درمکان غصبی سجاده پهن کردن اشکال داره...
اینجا محل رفت و آمد سگان پوتین است و نجس!!!
ببینیم علمای افول گرا و تندرو چه می فرمایند...
واقعا جای تاسفه
من خودم نماز میخوانم،ولی اگه ببینم شرایط مهیا نیست،نماز را بعدا یا به صورت قضا میخونم.
حتما یه پیامی داره،یا خودشو نشون میده
پول مارو توی بورس پس بده لعنتی
منظورت روحانیه دیگه؟!!
نخیر.من با شروع کار ریسی در بورس سرمایه گزاری کردم
تو دیگه چه .....بودی که تو اون اوضاع بورس که همه فرار میکردند از بورس تو رفتی سرمایه گذاری کردی.
ای لعنت خدا به تو فقرا درود بر فقر مطلق .تمرین کنید واس چمن خواری گربه چرا کم یاب شده آهان کمونیستها گربه خوشمزه میخورند لعنت به پیروانش
اینها و تندروها و افول گرایان.. کلا نماز خواندن در کرملین و کاخ سفید را افتخار و یه پیروزی و امتیاز می دونند !!!!
خاطره نماز خواندن قاسم سلیمانی در کرملین را یادتونه؟؟؟
لابد عین شما غرب گرایان با جان کری جانی قدم میزد و با اوبای جانی تر و تروریست پرور تلفنی حرف میزد افتخار بود. در ضمن بله که افتخاره. نماز خوندن در جایی که روزی تصمیم میگرفتن ایران رو یک روز نه بکبار که دوبار در دو جنگ جهانی فتح کنن و امرور ما سربلندیم و مستقل . به کوری چشم شما. ضمنا آقای خبر فوری خجالت بکش و این نظرات سطحی رو منتشر نکن.
در منزل ارباب ،نماز خواندن چه صفایی دارد ! اجرکم عندالله
رفته خونه خدای خودش.
خوب یک سفری هم به امریکا و بایدن وکاخ سفید میزدی وانجا هم نماز می خواندی به قول بعضی هاکاخ سفید هم تبدیل به حسینیه ومسجد می شد وقضیه تمام وملت هم از دست بعضی ها اب راحتی نوش جان می کردند
ولی مسلمین - نوکر روس ، چین
بحث نکنید.خانه اربابش داره عبادت میکند
چقدر لذت داره می بینم اینجا مزدور های غرب دارن سوزش خودشون را ابراز می نمایند
ومزدورای شرق جشن وطن فروشی گرفته اند .
اون آشغالی که با عکس گرفتن از مسوولان و توزیع آن ، اینچنین عوام فریبی میکند سزاوار لعنت است.
حق مردم رو نخورید و مطمئن باشید که خدا از حق خود(نماز) میگذرد.
امروز وقت نماز مغرب در مسکو چهار و بیست و دو دقیقه بوده. ساعت روی دیوار پنج و ربع را نشان می دهد.
حالا که چی .. خودم هم نمیدانم
تاچندفریب خلق بانام مسلمانی سربرسرسجاده میِ خوردن وخیانت پنهانی
میگن دم خروس رو باور کنیم یا قسم حضرت عباست رو رییسی رو به ملت تحمیل کردن و با نیرنگ رقیبان رو پاک کرد و جایگاه ریاست جمهوری رو غصب کرد و حال با جایگاه غصبی نماز میخواند صدر رحمت به ریا و ریاکار
عادت شما غرب زده ها ست که وقتی میبرید انتخابات رو همه چی خوب و عالیه و وقتی مبیازید و به موزه ی تاریخ فرستاده میشید مبشه تقلب و تصمیم حکومت و جایگاه غصبی.
واعظان که این جلوه در محراب و منبر میکنند
چون به خلوت میروند آن کار دیگر میکنند
خدا قبول کند!
واعظان کین جلوه بر محراب و منبر میکنند...
برادران البانی نشین شدیدا در خبر فوری زوم هستند.
چرت وپرت میگی بابا
نماز رو سبک شمرده
یعنی چی که رفته در مکان کمونیستها نماز خونده؟
هر سخن جایی و هر نقطه مقامی دارد
کاش نماز نمیخوند ولی پولی که تو بورس مردم باختن رو پس میداد
البته روبه پوتین
دعا کنید پوتین مثل مسلمونای چچن باهاش برخورد نکند .
یادش باشه تو کعبه نمازش شکسته نیست .
علم الهدی را هم میبرد خطبه میخوند بد نبود .
اونجا سگ پوتین در رفت و امد است و نجس است
مردم تا زمانی که اگاه نباشند و خودشان اصلاح نشوند هیچ تغییری نخواهد کرد وضع مملکت .و آدم های بیسواد بر ما حکومت خواهند کرد
سلام... 3 روز پیش برای "خبر فوری" در باره نماز خواندن ابراهیم رئیسی در کاخ کرملین، مطالبی را ارسال کردیم. ولی به هر دلیلی آن مطالب توسط این رسانه چاپ نشد؟!! اما وقتی پس از آن متوجه شدیم، این ر سانه در این باره مطالب و نظراتی را به چاپ یا رؤیت مخاطبان می رساند. که به بهانه انتشار این خبر و عکس. برخی از آن نو شته ها (دانسته و یا ندانسته / سهوا و یا عمدا برخی از ارکان دین حنیف ( تمام ادیان الهی) و اصل نماز و عبادت در اسلام و ارزش های انقلابی و... را در اذهان مخاطبان به ویژه نوجوانان و جوانان ... زیر سوال و ابهام می برد!
با این نامه و پیام خواستیم به متولیان محترم این رسانه ( به قول خودشان رسانه بین المللی) عرض کنیم. ( حتما مطالب این پیام را به رؤیت مخاطبان خبر مذکور برسانید. ): آزادی بیان و قلم از خوا سته های اساسی ملت هر جامعه و کشوری بوده و خواهد بود. و در طول تاریخ داشتن آزادی بیان و قلم از مطالبات به حق مردم ایران به ویژه بنیا نگذاران انقلاب اسلامی ایران بوده، و هست. اما کدام بیان؟ و کدام قلم؟و با چه شرایطی؟
به نظر می رسد. علیرغم گذشت 4 دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و تحقق ابعاد وسیعی از این موهبت الهی در سطوح مختلف جامعه و نمایان بودن مظاهر گوناگون آن، در بعضی مواقع بین صاحبان اندیشه و قلم و رسانه ... در استنباط معنا و مغهوم این واژه ها از جهات متعددی ابهاماتی وجود دارد. و برخی از طرز تلقی ها از این واژه ها موجبات به وجود آمدن ذهنیت ها و اقدامات نادرست و متضادی شده و می شود.
آزادى بیان(Freedom of speech) عبارت است از «آزادى افراد در بیان عقیده و ایراد نطق و خطابه بدون ترس از دخالت دولت» و یا " آزادی بیان" یکی از اقسام آزادی های حقوقی است. که در مجموعه حقوق بشر مورد توجه قرار می گیرد. بدین معنا که افراد گذشته از اینکه به خاطر داشتن عقیده مخالف، چه در امور دینی و چه در امور سیاسی، نباید مورد تعقیب قرار گیرند، باید بتوانند عملاً عقیده خود را ابراز نمایند. و برای اثبات و احیانا به دست آوردن همفکران دیگر، درباره آن تبلیغ کنند. بنا براین آزادی بیان ابزاری است. برای رساندن اندیشه و عقیدهای به دیگران.آزادی بیان معیاری اساسی است. برای هر نوع جامعه. چند صدایی و دموکراتیک که نقض این آزادی همواره به نابودی سایر موازین حقوق بشر منجر میشود.
2- اما در اکثر کشورها و ملل (حتی امریکا و اروپای مدعی مروج و مدافع حقوق بشر ) حداقل بر روی کاغذ و مقررات آنها نوشته شده است: در کنار پذیرش عمومی مفهوم آزادی بیان، یکسری توافقی عمومی نیز وجود دارد. به عنوان مثال در متمّم اوّل قانون اساسی ایالات متّحده آمریکا در کنار پذیرش عمومی مفهوم آزادی بیان، آمده است. باید برای آزادی بیان حد و مرز مشخّص کرد؛ در همین ایالات متّحده آمریکا ( که آمال و آرزوهای برخی از کدخدا باوران و... است.) محدودیّتهایی بر آزادی بیان وضع شدهاند. مثلا : سخنانی که به منافع اشخاص ضرر بزند. (مانند تهمت، و افترا...) یا سخنانی که به جامعه به صورت کلی صدمه میزنند. (مانند سخنان وقیحآمیز...)، یا سخنانی که مخلّ نظم عمومیباشند. (مثل سخنانی که باعث ایجاد وحشت عمومی شود...)، یا سخنانی که به صورت مستقیم حکومت آمریکا را مورد تهدید قرار دهند. ( اگر چه موارد آن نادربوده،و بگیر و ببند فوق العاده در آنجا وجود دارد!! ولی موارد استناد به قانون جهت خاموش کردن مخالفان دولت برای تضمین امنیت ملّی وجود داشتهاست.( Columbia Encyclopedia, freedom of speech)
3- برای مشخص حد و حدود آزادی بیان و قلم در اسلام می توان با مروری کوتاه در قرآن و سنت پیامبر(ص) به جایگاه و رفیع آن پی برد.آیات فراوانى از قرآن کریم در مورد تعقل، تفقه، گفت وگو به طریق احسن ، گزینش بهترین سخن ، امر به معروف و نهی از منکر ، مشورت ، نقل دیدگاه های مخالفین و موافقین و... وارد شده است که هر یک نمونه روشنى از آزادى بیان شمرده مى شوند: مثلا قرآن در برخورد با مخالفان، آنان را به « بیان» دلایل خود فرا مى خواند: «قُلْ هاتُوا بُرْهانَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ صادِقِینَ. یعنی اصل برهان طلبی؛ و یا خداوند در موارد متعدد ، کسانی را که از روی هوس یا ترس و طمع ، به کتمان حق و خودسانسوری روی می آورند را نکوهش کرده و خواستار تبیین حقایق است ؛« لِمَ تَلْبِسُونَ الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَکْتُمُونَ الْحَقَّ وَأَنْتُمْ تَعْلَمُون. چرا حق را با باطل می پوشانید و آگاهانه به کتمان حق روی می آورید .» یعنی اصل نهی از کتمان حقیقت ؛ ویا خداوند به کسانی که پس از شنیدن سخنان مختلف بهترین را بر می گزینند ، مژده هدایت و برخورداری از تعقل را می دهد : «... فَبَشِّرْ عِبادِ الَّذِینَ یسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِکَ الَّذِینَ هَداهُمُ اللّهُ وَ أُولئِکَ هُمْ أُولُوا الأَْلْبابِ[8] ؛ پس بشارت ده به آن بندگان من که به سخن گوش فرا می دهند و بهترین آن را پیروی می کنند. یعنی اصل گزینش بهترین؛ و یا اسلام همواره پیروان خویش را به این مهم توجه داده است، که در مناظره و رویاروئی های علمی خویش، مجادلة نیکو را در پیش بگیرد تا حقایق به صورت روشن و شفاف برای همگان آشکار شود. در این زمینه در قرآن کریم می خوانیم:«ادْعُ إِلى سَبیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جادِلْهُمْ بِالَّتی هِی أَحْسَنُ ؛ با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نیکوتر است، یعنی اصل جدال احسن؛ و مواردی مثل: اصل استدلال و مناظره «وَ لا تُجادِلُوا أَهْلَ الْکِتابِ إِلاَّ بِالَّتی هِی أَحْسَن ؛ با اهل کتاب جز به روشى که از همه نیکوتر است مجادله نکنید.» از شواهد دیگر آزادی بیان در اسلام شورا و مشورت است « وَشَاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ یحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ.« وَأَمْرُهُمْ شُورَى بَینَهُمْ ...و...
اما از دیدگاه اسلام آزادی بیان قلمرو های خاصی داشته، و رعایت آنها الزامی است. این قلمرو ها عبارتند از:
(1) ممنوعیت توهین به مقدسات؛ اگر هدف آزادی بیان را انتقال عقیده و تفکر به مخاطب در جهت رشد و ترقی فرد و جامعه بدانیم ، توهین به مقدسات دیگران و برخوردهای غیر منطقی، نه تنها کمکی به اثبات مدعا و مطلب نمی کند، بلکه تنفر، انزجار و واکنش طرف مقابل را نیز در پی خواهد داشت.«وَ لا تَسُبُّوا الَّذینَ یدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّه...؛ کسانى را که غیر خدا دعوت می کنند. (کافران) ، دشنام ندهید؛ زیرا آنها نیز همین کار را با خدای شما خواهند کرد.
(2) حفظ آبرو ، کرامت و حیثیت انسان ها و پرهیز از هتک حرمت افراد جامعه یکی دیگر از محدودیت های آزادی بیان است ؛ از منظر آموزه های اسلامی آبروی مسلمان و حتی کافر ذمی محترم بوده، و پاسداری از آن لازم می باشد
(3) لزوم حفظ اصول و موازین اخلاقی؛ زندگی اجتماعی به هنجارها و ارزشهای اخلاقی نیازمند است. از دیدگاه اسلام انسان نمیتواند با نادیده گرفتن اصول و موازین اخلاقی و ارزشهای حاکم بر جامعه اسلامی به استیفای حق آزادی بیان بپردازد. بنابراین انتشار هر گونه مطلبی که اصول و موازین اخلاقی جامعه را خدشه دار کند یا با انتشار مطالب یا تصاویر خلاف عفت عمومی ، به هنجارهای اخلاقی آسیب رساند، مخالف آزادی بیان می باشد ؛ از دیدگاه قرآن نمی توان هر غذای فکری را به جامعه تزریق کرد : " إِنَّ الَّذِینَ یحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفاحِشَه فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ ؛ کسانی که دوست دارند، زشتیها را میان مؤمنان رواج دهند ، برای آنان در دنیا و آخرت عذاب دردناکی است."
یکی دیگر از محدودیت های آزادی بیان این است، که هیچ شهروندی در پرتو نشر و تبلیغ افکار فردی و حزبی، اغراض فاسد سیاسی را دنبال نکند. و هوای براندازی نظام حکومتی را در سر نپروراند ، و گرنه نظام اسلامی مجاز خواهد بود که از اظهار نظر و آزادی بیان این گونه افراد جلوگیری کند.ماجرای تخریب و سوزاندن مسجد ضرار به دستور پیامبر(ص) براین استدلال مبتنی بود که گروهی، با اهداف توطئه گرانه قصد داشتند از این مسجد کمین گاهی برای کافران و نقطه نفوذی برای بیگانکان فراهم آورد: «وَ الَّذینَ اتَّخَذُوا مَسْجِداً ضِراراً وَ کُفْراً وَ تَفْریقاً بَینَ الْمُؤْمِنینَ وَ إِرْصاداً لِمَنْ حارَبَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ مِنْ قَبْلُ وَ لَیحْلِفُنَّ إِنْ أَرَدْنا إِلاَّ الْحُسْنى ؛ آنها که مسجدى ساختند براى زیان (به مسلمانان)، و (تقویت) کفر، و تفرقه افکنى میان مؤمنان، و کمینگاه براى کسى که از پیش با خدا و پیامبرش مبارزه کرده بود، آنها سوگند یاد مى کنند که: «جز نیکى (و خدمت)، نظرى نداشته ایم.( ممنوعیت توطئه و براندازی)
**. با این اوصاف سؤال مهم این است، که نماز خواندن ابراهیم رئیسی در کاخ کرملین ... چه ضررو زیانی برای مسلمانان جهان و ایرانیان ( حتی یک فرد ایرانی به فرض ملی گرا و وطن پرست و... دارد؟؟؟؟؟ که برخی اینگونه به نماز و نماز خواندن و ... می تازند. و به ابن بهانه به این و آن بد و بیراه می گویند!! و به هر مسلمان و ایرانی و... تهمت می زنند؟؟!! و برخی ارزش ها را مسخره می نمایند ؟؟؟؟!!!
مسافرت به بلاد غیر اسلامی به قصد نشر احکام دینی و تبلیغ اسلامی .... نیکوست. حضرت محمد (ص) خطاب به علی (ع) فرمود: این که خدا به وسیله تو بنده ای از بندگانش را هدایت کند. برای تو بهتر ازهر آن چیزی است. که از شرق تا غرب، آفتاب بر آن می تابد. (وسائل الشیعه، ج 16، ص 188.)
خب معلومه چرا منتشر نکرده، وقتی به جای کامنت میای کتاب مینویسی، توقع داری ادمین بشینه کتاب تورو بخونه؟ اگه همه مثل تو کامنت بذارن که خبر فوری باید دو تا نیروی دیگه هم استخدام کنه واسه خوندن نظرات.