روزنامه گاردین:

کمک‌ های مالی غرب به طالبان محدود به مناطقی است که دختران در آن‌ها اجازه تحصیل دارند

غرب تلاش می‌کند با محدود کردن کمک‌های مالی به مناطقی از افغانستان که تحصیل دختران در آن‌ها مجاز و ممکن است، طالبان را به عملی کردن وعده‌هایشان برای بازگشایی مدارس دخترانه تشویق کند.

کمک‌ های مالی غرب  به طالبان محدود به مناطقی است که دختران در آن‌ها اجازه تحصیل دارند

روزنامه بریتانیایی گاردین با انتشار گزارش درباره این برنامه با اشاره به وعده طالبان به امکان بازگشت همه دختران به مدارس در همه مقاطع تحصیلی از بهار سال ۱۴۰۰ گزارش کرد دیپلمات‌های مشکوک به تحقق این وعده به چیزی بیشتر از وعده‌های زبانی برای اطمینان از وفای به عهد طالبان و شواهدی مبنی بر آمادگی مادی و برنامه بودجه برای بازگشت دختران به مدرسه نیاز دارند.

به گفته این منابع دیپلماتیک اگر طالبان برنامه مشخصی در سطح ملی ارائه نکند، منابع مالی اختصاص یافته برای پرداخت حقوق معلمان تنها به مناطقی پرداخت خواهد شد که در آن‌ها دختران به مدرسه می‌روند.

تامین مالی این پروژه از سوی صندوق بازسازی افغانستان، نهاد وابسته به بانک جهاین تامین می‌شود. این صندوق، منبع اصلی اعطای کمک به افغانستان پیش از بازگشت طالبان به قدرت بود. دست‌کم یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون پوند دارایی این بانک از ماه اوت گذشته مسدود شده است.

به گزارش گاردین هیات مدیره بانک جهانی به احتمال زیاد در جلسه ماه آینده خود درباره اجازه پرداخت از دارایی‌هایی این صندوق تصمیم خواهد گرفت. این تصمیم برای نخستین بار از ماه اوت تنها به کمک‌های بشردوستانه محدود نمی‌شود بلکه قرار است پرداخت حقوق کارکنان مراکز حیاتی از جمله بیمارستان‌ها و مدارس را هم در بر بگیرد.

در ماه دسامبر ۲۸۰ میلیون پوند از دارایی‌های این صندوق برای کمک‌های بشردوستانه و به‌ویژه تامین مالی پروژه‌های برنامه جهانی غذا و یونیسف در افغانستان آزاد شده بود. از این مبلغ هیچ هزینه‌ای برای پرداخت دستمزدها نشده بود.

در حالی که عملکرد کشورهای غربی در قبال افغانستان به ‌شدت مورد انتقاد قرار دارد، گاردین به نقل از منابع دیپلماتیک خود گزارش کرد «در حال حاضر اجماعی بزرگ در حال شکل‌گیری است که براساس آن غرب باید از کمک‌های معمول بشردوستانه فراتر رود و به تامین مالی حقوق معلمان کمک کند. با این حال این کمک مشروط به آن است که دختران از تحصیل باز نمانند.»

از قرار معلوم لندن و دیگر پایتخت‌های «غربی» خواستار آزاد شدن بخش بیشتری از دارایی‌های این صندوق شده اند اما مجوز پرداخت بیشتر در انتظار تصمیم هیات مدیره بانک جهانی است. این تصمیم به مثابه نقشه راهی برای چگونگی هزینه کردن دارایی آزاد شده برای پرداخت حقوق در بخش‌های آموش، بهداشت و کشاورزی خواهد بود و قرار نیست به دست طالبان برسد.

به نظر می‌رسد این مبالغ از طریق لیست‌های پیشنهاد نهادهای جهانی مانند سازمان ملل، یونیسف یا کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به کارکنان خط مقدم بخش‌های بهداشت و آموزش و از راه واریز مستقیم به حساب بانکی آن‌ها پرداخت شود. منابع روزنامه گاردین تاکید می‌کنند که این برنامه یک پروژه میان مدت است و طالبان آرام آرام می‌فهمند که این تنها راه انتقال کمک‌های جهانی است.

نهادهای کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی می‌گویند تحریم طالبان و قطع ارتباط نظام بانکی جهانی با افغانستان، انتقال وجه نقد به این کشور را عملا غیر ممکن کرده است. شورای امنیت سازمان ملل متحد ماه دسامبر سال ۲۰۲۱ با صدور قطعنامه‌ای، امکان برقراری محدود رابطه نظام بانکی جهان با افغانستان را فراهم کرد.

بریتانیا با پذیرش امکان انتقال کمک‌های پولی بشردوستانه به افغانستان، برنامه‌ای برای پرداخت ۲۸۰ میلیون پوند در سال جاری به این کشور بحران زده دارد.

گاردین می‌گوید ایالات متحده در حال رایزنی با مقام‌های بانک مرکزی افغانستان است تا راه‌های افزایش استقلال و اعتبار این مهم‌ترین نهاد مالی افغانستان برای همکاری با جامعه جهانی بررسی شود. مقام‌های دیپلماتیک به گاردین می‌گویند مسدود نگاه داشتن ۸ میلیارد پوند بانک مرکزی افغانستان به‌عنوان منبع تامین کمک‌های بشردوستانه صرفا یک سوء تفاهم است و اگر این پول به طالبان بازگردانده شود، ممکن است در مقام به رسمیت شناختن آن‌ها تفسیر شود.

روز سه‌شنبه بانک توسعه آسیا ۴۵۰ میلیون پوند، به‌ویژه برای بخش کشاورزی افغانستان را آزاد کرد.

منبع: یورونیوز
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید