امیر عبدالهیان: مهم ترین چالشی که در وین با آن روبرو هستیم ضمانت سیاسی و ضمانت اجرایی هست/ امنیت منطقه غرب آسیا با مشارکت و همکاری جمعی تامین و تضمین میشود
وزیر امور خارجه کشورمان در کنفرانس امنیتی مونیخ در رابطه با چالش های پیش رو در مذاکرات وین سخن گفت.
گزیده ای از صحبت های حسین امیر عبداللهیان به شرح زیر است:
- نزدیک به 5 سال از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و اعمال تروریسم اقتصادی علیه ملت ما و البته بی عملی سه کشور اروپایی میگذرد.
- این درحالی بود که جمهوری اسلامی ایران یک سال تمام به صورت یکجانبه برجام را اجرا کرد، در برجام باقی ماند و فرصتی طولانی را در اختیار سایر طرفها گذاشت تا به تعهدات خود عمل کنند.
- نتیجه اما هیچ بود. ایران از تمامی منافع تعهد شده اقتصادی، محروم گردید.
- ایران در دور جدید مذاکرات، با جدیت، حسن نیت و با ارائه ابتکارات متعدد جهت حصول توافق خوب مشارکت کرده است.
- آنچه در نظر داریم کاملا منطقی و عادلانه است: لغو همه تحریمها، راستی آزمایی و ارائه تضمین های ضروری در پایبندی به تعهدات .
- اکنون که با شما سخن می گویم، همکاران من در وین با بازیهای دوگانه طرف غربی بر سر «متن» و «زمان» روبرو هستند.
- ما آمادگی رسیدن به یک توافق خوب را در کوتاهترین زمان ممکن داریم به شرطی که طرف دیگر آماده اتخاذ تصمیمات سیاسی مورد نیاز باشد.
- جمهوری اسلامی ایران از هر ایده و طرحی که بدون مداخله خارجی به ثبات و صلح در منطقه کمک کند، استقبال میکند.
- معتقدیم زرادخانههای تسلیحاتی درمنطقه، هرگز امنیت به همراه نمیآورد.
- حضور و مداخله قدرتهای بیگانه در منطقه تنها اوضاع امنیتی را پیچیده و بدتر میکند و مشکلات را افزایش میدهد.
- اعتقاد داریم امنیت همه کشورهای این منطقه، با مشارکت و همکاری جمعی تامین و تضمین میشود.
- حل و فصل بحران یمن در گرو توجه به ریشههای این منازعه، ایفای نقش محوری سازمان ملل متحد، احترام به اراده مردم یمن در تعیین سرنوشت شان و رفع محاصره اقتصادی، انسانی، آتش بس و شروع گفتوگوهای یمنی-یمنی است.
- از برقراری صلح و ثبات در یمن و سطح منطقه قویا حمایت میکنیم و از هیچ کوششی در این راستا فروگذار نخواهیم کرد.
پاسخ امیر عبداللهیان به سوالی درباره مذاکره مستقیم با آمریکا
- آمریکاییها طی هفتههای قبل برای مذاکره مستقیم مرتبا به ما پیام دادند.
- اگر واشنگتن نیت خوب خود را برای پایان دادن به مسدود شدن داراییهای ما در خارج از کشور و برداشتن تحریم ها نشان دهد ما مذاکره مستقیم با آن را در نظر خواهیم گرفت.
قدرتهای جهانی برای خاورمیانه، فقر و عقب ماندگی را طراحی کرده اند، لذا هیچ توسعه و پیشرفت واقعی در خاورمیانه از جمله ایران قرار نیست صورت پذیرد. تحریمها چه باشد، چه نباشد، ایران روز به روز فقیرتر و ارزش پولی آن کاهش مییابد.
البته آمریکا نمی گذارد خاورمیانه پیشرفت کندومستقل باشد و می خواهد وابسته ومطیع او باشد با همکاری منطقه ای کشورها می توانند به پیشرفت برسند مانند آنکه اکنون ایران علیرغم فشار تحریم در موضوعاتی پیشرفت کرده است
توی نظرات اقای ناشناس گفتند (ایران روز به روز فقیرتر میشه ).قدیما مردم فقط شب عید برنج می خوردن . ولی الان بیشتر اوقات برنج می خورن . اون زمان از هر چن تا خونواده یکی ماشین داشت . ولی الان همه ماشین های خوشگل دارن .
قدیما..... حالا که نه برنج ونه سیب زمینی میتوان خرید