نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد
احتمال پایین سقوط نرخ دلار در صورت توافق احتمالی در وین / ۲۰درصد مخاطبان خبرفوری امیدی به تاثیر احیای برجام بر قیمت ارز ندارند
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد که بخش بزرگی از افکارعمومی انتظار ریزش شدید نرخ دلار در صورت توافق نهایی در وین را ندارد.
![احتمال پایین سقوط نرخ دلار در صورت توافق احتمالی در وین / ۲۰درصد مخاطبان خبرفوری امیدی به تاثیر احیای برجام بر قیمت ارز ندارند](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/skvk9tM8QJRV/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJBKG_OwZDKWJ/IMG_20220305_173920_173.jpg)
مصطفی انتظاری هروی - درحالیکه گفته میشود مذاکرات وین به ایستگاه پایانی خود رسیده و اگر ۳ اختلاف باقیمانده حل و فصل شود، برجام احیا میشود، بسیاری میپرسند، تاثیر توافق بر نرخ دلار چه خواهد بود؟
نرخ دلار در زمانی که برجام امضا شد در حدود ۳۸۰۰ تومان تثبیت شد، اما با خروج ترامپ از توافق هستهای، این عدد با یک جهش ناگهانی، تا حدود ۲۰هزار تومان بالا رفت و پس از کمی فراز و فرود، حتی در دولت ابراهیم رئیسی، عدد ۳۰هزار تومان را هم تجربه کرد.
حالا برخی با نگاه خوشبینانه، انتظار دارند توافق نهایی در وین و بازگشت برجام باید دلار را تا قیمت اولیه پایین بیاورد یا دستکم به زیر ۲۰هزار تومان برساند.
با این حال برخی دیگر که نگاهی بدبینانه دارند، با اشاره به تجربه امضای برجام در سال ۹۴، یادآوری میکنند که هرچند برجام تحریمهای سال ۸۸ و ۸۹ را رفع کرد، اما هیچگاه قیمت دلار را به نرخ ۱۲۰۰تومانی پیش از این توافق بازنگرداند و تنها آن را در محدوده ۳۸۰۰ تومانی تثبیت کرد.
در میانه این دو نگاه، دیدگاه بینابینی هم وجود دارد که معتقد است، هرچند توافق نهایی نرخ دلار را پایین میآورد، اما این کاهش حداقلی است و قرار نیست تجربه امضای قطعنامه ۵۹۸ تکرار شود.
در جریان پایان جنگ تحمیلی و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ ازسوی ایران، نرخ ارز ناگهان سقوط کرد و یک شوک بزرگ به بازار وارد کرد اما حالا کارشناسان و افکارعمومی بعید میدانند توافق در وین، آن تجربه ۳۳سال قبل را تکرار کند.
کانال خبرفوری در یک نظرسنجی که ۵۹هزار نفر در آن نظر دادند، درباره پیشبینی مخاطبان خود از نرخ دلار پس از توافق وین سوال کرده که ۴۱درصد مخاطبان، نرخ ارز پس از توافق را حدود ۲۰ تا ۲۵هزار تومان پیشبینی کردهاند. یعنی فقط کمی کمتر از نرخ کنونی دلار.
از نگاه ۲۵درصد از مخاطبان، دلار تا زیر ۲۰هزار تومان پایین خواهد آمد و اما ۲۰درصد دیگر معتقدند این توافق، تاثیر خاصی بر نرخ دلار ندارد. در این بین ۱۴درصد دیگر هم نظری درباره نرخ دلار پس از توافق نداشتهاند.
به این ترتیب، درحالیکه ۶۶ درصد مخاطبان خبرفوری کاهش نرخ دلار پس از توافق احتمالی را انتظار دارند، هنوز معلوم نیست که در وین توافقی درکار خواهد بود یا نه.
نظر شما درباره نرخ دلار در صورت توافق در وین چیست؟ در ادامه کامنت بگذارید و نظر بدهید.
علت بی ارزش شدن ریال در مقابل دلار تحریم نبود بلکه کسر بودجه دولت بود و پول چاپ کنی بانک مرکزی پس زیاد امیدوار نباشید.
وقتی ملت با دلار ٣٠ هزار تومانی زندگی کرده و آخ هم نگفته اند چرا باید دولت دلار ٢۵ تومانی را کاهش دهد؟!؟!؟!
این دولت دلال وافرادی که برمسندکارهستندواقتصادمملکت رادراختیاردارندنمیگزارندقیمت ارزپایین بیادهمچون ۴۳سال کذشته
اگه توافق نشه به چه قیمتی می رسه؟
اتفاقاً اگر تحریم ها برداشته شود قیمت دلار بالا میرود یکی از دلایل مهم این است که تقاضا برای دلار به جهت واردات کالا زیاد میشود .
قطغا با احیای برجام قیمت دلار بین ۱۷ تا ۲۰ هزار تومان خواهد شد و در میان مدت حدود بیست در صد باز هم کاهشی خواهد بود در بهترین شرایط قیمت دلار از چهارده هزار تومان پایینتر نخواهد امد
خخخ
من هم با نظر کارشناس کاملا موافقم
بشین تا بشه خخخخ
مردم دیگه متوجه شدند که بالا وپایین شدن نرخ دلار ربطی به تحریم نداره وزیر سر دولت ومجلس هست مردم کامل به دولت اعتماد ندارند
تعیین نرخ دلار در بازار آزاد دستوری است و توسط دولت تعیین و از سوی بانک مرکزی اجرا می شود. چنانچه توافق نامه برجام احیاء شود و درآمدهای نفتی و صادراتی ایران به تدریج افزایش پیدا کند دولت هم به تدریج نرخ ارز را در بازار آزاد تا جایی کاهش خواهد داد که منجر به کاهش ارزش درآمدهای ارزی خود و ضرر به تجار (صادرکنندگان و واردکنندگان) و همچنین مردم از بابت تفاوت نرخ ارز قبل و بعد از احیای توافق نامه برجام نشود.
مگر بعد از جنگ ایران و عراق ریال ارزش پیدا کرد؟مردم تاوان شکست و هزینه های سرسام آور جنگ را با نان سفره خود پرداخت کردند.جنگ به نفع بازار پرونده اش بسته شد .تحریم هسته ای هم به نفع دلالان تحریم تمام خواهد شد.مگر اون سردارانی که دریایی از ثروت دارند اجازه خواهند دادنرخ ارز کاهشی باشد ؟مردم باید التماس کنند تا خدا راضی شود که مردم بنده اند.خدا با اوناهایی که بیاد خدا نیستند دلخور است.بفرمایید چلوکباب نذری
هیس هیس
لطفا بیشتر از این اطلاعات خود را به روز نکن
می دزدند تو را حیفی؟؟؟؟؟
بعد چکار کنیم
پر پرش ۱۵۰۰۰ تومان باید بشه
بشین تا بشه
کار گزارن ارشد افتصادی دولتها برای خوش خدمتی به ملوکان خویش وتثبیت جایگاه شغلی خودشان هرگز اجازه نمیدهند قیمت دلار سقوط کند.هزینه های رسمی ومخارج ارباب رعیتی دولتها به ریال است.دولت با بیشترین قیمت دلار را در بازار داخلی تبدیل به ریال میکند وبه دلخواه خود خرج میکند.دلارهم همیشه مشتری دارد.هراز گاهی هم چند نفر را به عنوان اخلال در بازار ارز دستگیر ومقداری دلار با نرخ کمتر به صرافی های خاص تزریق میکند تا اثار تنش اجتماعی هم فروکش نماید.تاوقتی تولید داخلی اتفاق نیافتد تقاضای ارز داغ است.وقتی ملت با دلار25تومن زندگی میکنند ومزاحمت جدی برای دولت ندارند.دولت هم از این فرصت بیشترین ماهی را میگیرد.
درصورتتوافققیمتدلاربایدبهزیر۲۰هزاربرسدولی
بانکمرکزیمانعسقوطدلاربهزیر۲۵هزارمیشودنمونه
اشمربوطبهسال۹۲کهدراوایلریاستروحانیسیف
رییسبانکمرکزیجلویسقوطدلارراگرفتچونگفته
بودکفقیمتدلار۲۸۰۰توماناستازانبهبعددلار
افزایشیافت
هیچ خبری نیست مگه این که یه شادلوح باور کنه
اکثریت مسئولین ائم از ریز و درشت ، بصورت پنهانی نمیزارن قیمت ها بیان پایین چون به ضرر منافع شخصی خودشون و اطرافیانشون هست این مسئله. مثلا قیمت خودرو و محصولات وارداتی . چنانچه اجازه بدن قیمت دلار بیاد پایین دیگه نمیتونن ماشینهایی که چهل پنجاه سال پیش در کشورای دیگه از رده خارج شدن رو به قیمت بنز و بی ام و مدل بالا به ملت ایران قالب کنند
چون درصد خودشونو دادند و همچنین انقدر نقطه ضعف دست دلالها دارند که اگر بخوان هم نمیتونن چنین اقدامی بکنند
از یک سو ملتی که با دلار سی تومنی زندگی کردن ، قطعا پیه تحریمها رو به تنشون مالیدن که به بیگانه باج ندن
الان که هرجور فشاری رو تحمل کردند ، خیانت بزرگیست اگر حلقه ی هسته ای رو تکمیل نکنید
نترسید ، ملت از گرسنگی نمیمیرند بلکه از بی پناه بودن خواهند مرد مثل اوکراین ، لیبی ، افغانستان ، عراق ووووو
برجام خیانته چون بعد از توافق نه دزدها میزارند دلار بیاد پایین و نه امنیت مداوم کشور تضمین خواهد داشت
اینها با دلار دارن کاسبی میکنن هیچ موقع دلار رو نمیارن پایین
اینجا دیگه معلوم میشه دولت خودش دولار گران میکرد یا تحریم باعث میشد دست دولت رو میشه برای مردم
قیمت دلار را خود دولت افزایش داد به خاطر کسری بودجه که درامد داشته باشه.که میگن بسود تولید کننده و صادر کننده ست..اما دلیل مهمتر چاپ پول بدون پشتوانه بودکه باعث تورم شد.
در همان مرحله اول برجام هم که بحثنهایی شدن مطرح بود دلار از حدود ۳۳۰۰ زیر ۲۷۰۰/۸۰۰ نیامد واکنونهم با توجه به جو اقتصاد کشور اولا به صلاح چرخه اقتصاد و صادرات غیر نفتی نیست و ثانیا دولت اجازه نمی دهد دلار به زیر ۲۲ یا ۲۳ باز گردد.
باید پایین بیاد .اگه نیاد معلوم میشه پس تحریم الکی بوده وبهانه .
بلافاصله بعد از تحریمها دلار پرواز کردوبلافاصله بعد از لغو تحریمها دچار سقوط ازاد خواهد شد.دست وپا نزنید.
ساده لوح
چون میدانیم ، تمام دلارهای آزاد شده در خارج از ایران و برای غیر از مردم ایران خرج میشود
اکه پایین نیاد دیه تحریم بهونه میشه
بودجه ۱۴۰۱ با دلار ۲۳ بسته شده اونوقت چطور میشه که دلار پایین بیاد بالاخره دولت نخواسته دل کاسبان تحریمو بشکنه که در هر صورت بازنده اصلی مردم عادی هستند که بی جهت ۴۳ ساله منتظر روزهای خوبی هستیم اینا برای آبادانی نیومدن
کاسبان برجام نگران کاهش دلار شده اند بحمدالله با روی کارآمدن دولت انقلابی به ریاست رئیسی قیمت نفت از بشکه ای زیر ۵۰ دلار به بالای ۱۲۰ دلار افزایش قیمت گاز و بنزین صادراتی افزایش پیدا کرده اروپا که تا دیروز بر طبل تحریم ایران می کوبید اکنون برای ارتباط سینه خیز می رودنتیجه اینکه دلار بشدت سقوط کرده و کاسبان برجام عنقریب سکته خواهند زد.مردم باید مراقب منافعشان بوده و با طناب نا اهلان و نامحرمان خاصه از نوع اصلاح طلبی به چاه نیفتند..تامی توانید از دلار فاصله بگیرید.
یعنی تو میگی رییسی قیمت نفت رو بالا برد؟ قیمت جهانیش بالا نرفت؟ ای خدا منو بکش
عمرمون تموم شد این مملکت درست نشد خود مسعولان هم امیدی به این کشور ندارند که بچه هاشون را میفرستند اونور آب دلتون را بیخود خوش نکنید دلارها همه خرج لبنان و فلسطین میشه
دولت اجازه نمیدهد نرخ ارز پایین بیاد بتونه راحت به دزدیهایش ادامه بده نرخ ارز پایین بیاد چطوری به جیب بزنه و خرج آقازاده هاشون رو بدن
آنهایی که اینجا و یا به عنوان کارشناس نظر میدهند عموما خودشان هم در بازار فعالند و ترجیحا دوست ندارند پایین بیاد.ولی قدر مسلم اینه یا باید دلار پایین بیاد و یا باید حقوقها در بخش دولتی و خصوصی بالا بره.چونکه الان تولید به دلیل عدم قدرت خرید تعطیل است. بابت گرانیهای موجود و عدم امکان رونق اقتصادی با توجه به قدرت پایین خرید مردم و عدم امکان ایجاد اشتغال سیاسیون برای انتخابات مجلس سال آینده به شدت در معرض خطر و جابجایی قدرت از اصولگرا به اصلاح طلب میباشد
وقتی از بازار صحبت میشه منظور کل باقر سبزی فروش نیست اونهم از تیپا خورده های این حکومت است بازار یعنی موتلفه ها یعنی خاموشی هاکه آنقدر ثروت دارن که اگرتحریم بشه میخورند آزاد بشه میچاپند اینها یعنی حکومت .
قیمت دلار ۲۵ تومانی نه برای دولت خوبه نه برای مردم مطمئنم یه خرد جمعی برای قیمت واقعی قیمت دلار پس از توافق بدست میآید، به نظرم قیمت واقعی دلار ۱۷ تومن باشه که بشه حقوق ودستمزد بهاش ست کرد انشالله
مسئولان متوجه خشم مردم نیستند ؛ املاک و درآمد فراوان دارند و از حال مردم بی خبر ؛ وای به حالشان اگر کرونا و تحریم کنار رود و با این درآمد نفتی و فروش معادن و ثروت مردم بخواهند قیمت دلار را به قبل برنگردانند ؛ کارد به استخوان رسیده و زمان جواب دادن است . رجزخوانی احمدی نژاد را عمل کنید که می گفت دلار همین 1000 تومان هم نمی ارزد .
قیمت دلار بعد توافق 17000 تومان است یقینن بدانید اما هیچ فرقی به حال مردم بدبخت نخواهد کرد و این تورم تا ابد گریبان گیر مردم است
خیلی نرخ دلار کاذبه خیلی
اره موافقم هیچ سودی واسه ما بدبخت بیچاره نیست فقط کمرمون داره زیر این تورم و گرونی میشکنه
بخدا همش دروغ تا الان هم داشتن با چند تا وعده وعید شیره میمالیدن فک میکنن ماهم چیزی نمیدونیم
توافق شده و تمامه از وضع ریزش دلار و طلا ببینید . فقط مسولین عزیز می خوان ارام ارام عین بورس قیمتها را پایین بیارن تا امار فوتی سکته زنها از کرونا بالا نزنه . فقط برید برای حفظ سرمایه زمین مسکونی بخرید . به درود
دلار بالاتر هم میره.
حالا میبینید.
کسی برای مردم دلش نسوخته!!!!!!@