گزارش الشرق الاوسط از جزئیات اجلاس چهار کشور عربی با اسرائیل و آمریکا

در نشست النقب چه گذشت؟

الشرق الاوسط در گزارشی نوشت: «اجلاس النقب» که شامگاه دوشنبه باحضور وزرای امور خارجه رژیم صهیونیستی، آمریکا، امارات، مصر، مغرب و بحرین، به کار خود پایان داد، طرحی را به منظور همکاری مشترک در امر مقابله با خطرات و تهدیدهای مشترک بویژه مقابله با موشک های بالستیک و پهپادهای ایران و حامیان آن در قبال منطقه تصویب کرد.

در نشست النقب چه گذشت؟

به گزارش الشرق الاوسط، وزرای حاضر در این نشست بر تبدیل آن به یک مجمع دائمی که به طور دوره ای و هر از چند گاهی  در یکی از طرف های شرکت کننده برگزار شود، تاکید کردند. آنها همچنین این پیام را به فلسطینیان دادند که «عادی سازی روابط بین کشورهای عربی حاضر در این اجلاس، به ضرر قضیه آنها نیست».

با وجود اینکه وزرای حاضر در این جلسه، هیچ بیانیه مشترکی درباره مواضع سیاسی مورد توافق صادر نکردند اما اظهاراتشان و جزئیات درز کرده از جلسات آنها نشان داد که اختلافات بین کشورهای منطقه و آمریکا در برخورد با موضوع ایران هنوز هم وجود دارد اما آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا قول داد که پیام آنها را به کاخ سفید برساند.

با این حال یک منبع سیاسی در تل آویو گفته است که بلینکن متوجه شده است که واشنگتن باید به متحدان خود در منطقه اطمینان خاطر بدهد و در قبال خطرات به شدت در کنار آنها بایستد.

بلینکن تصریح کرد که آمریکا « خاورمیانه را ترک نخواهد کرد و اجازه نخواهد داد که ایران به سلاح هسته ای دست یابد». او همچنین گفت که کشورش برای توقف فعالیت های ایران، شرایط سختی را اعمال خواهد کرد.

الشرق الاوسط به نقل از یک منبع نزدیک به یائیر لاپید وزیر امور خارجه اسرائیل آورده است که شرکت کنندگان در اجلاس النقب ایده هایی را درباره پیشبرد همکاری های امنیتی علیه ایران مطرح کردند و نظیر چنین اقدامی را مهندسی امنیت منطقه ای به هدف تبلور راه حل های بازدارنده در برابر تهدیدهای هوایی، زمینی و دریایی توصیف کردند.

منبع نزدیک به لاپید افزود: این نشست حاوی پیام روشنی به ایران و همچنین به دولت آمریکا است مبنی بر اینکه همگرایی امنیتی بین کشورهای حاشیه خلیج (فارس)، مغرب، مصر با اسرائیل در خصوص مقابله با حملات پهپهادی و تلاش های هسته ای، نه فقط یک واقعیت تمام شده، بلکه همگرایی اعلام شده است.

این اجلاس به مدت دو روز در صحرای النقب برگزار شد و عمدتاً به تشکیل چارچوبی برای همکاری در مقابله با تهدیدهای ایران، بررسی نقش آمریکا در خاورمیانه، بررسی پیامدهای جنگ اوکراین بر اوضاع اقتصادی منطقه اختصاص داشت اما انفجار شامگاه یکشنبه در شهر ساحلی خضیره آن هم در هنگامی که حاضران برای شام کاری آماده می شدند و بلینکن در حال بازگشت از رام الله پس از دیدار با محمود عباس بود، شرکت کنندگان را مجبور کرد که این جلسه را حذف کنند.

در کنفرانس پایانی این اجلاس، همه شش وزیر به موضوع فلسطین اشاره کردند و پس از محکوم کردن عملیات خضیره، بر پایبندی به حق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خود براساس تشکیل دو کشور تاکید کردند.

یائیر لاپید وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: «دشمن مشترک ما ایران و نمایندگانش است. کاری که ما اینجا انجام می دهیم، تاریخ سازی و ایجاد پایه های منطقه ای براساس همکاری مشترک و مهندسی ساختاری جدید برای این همکاری به هدف بازدارندگی ایران است. فقط زور و اراده ای که اینجا نشان می دهیم، کارساز است».

وزیر خارجه آمریکا هم در این کنفرانس گفت: «ما همه با هم برای مقابله با چالش های امنیتی مشترک از جانب ایران و متحدانش تلاش می کنیم. توافقنامه های آبراهام جایگزین گفتگوهای اسرائیل و فلسطین نیست. فلسطینی ها هم باید در چنین مذاکراتی حضور داشته باشند».

عبداالطیف الزیانی وزیر خارجه بحرین هم گفت: «حملات حوثی ها، تهدیدهای حزب الله و موضوع هسته ای ایران انگیزه برگزاری این اجلاس بوده است. وی بر اهمیت دستیابی به فرایند صلحی که منجر به تشکیل کشور فلسطین شود، تاکید کرد».

سامح شکری وزیر خارجه مصر هم در این کنفرانس گفت: «تحولات مثبتی را در عادی سازی روابط با اسرائیل می بینیم».

ناصر بوریطه وزیر خارجه مغرب هم اظهار داشت:« عادی سازی روابط ما با اسرائیل به معنای آن نیست که ما از رویای صحیح حل و فصل قضیه فلسطین دست کشیده ایم. بلکه خواهان راه حلی  عادلانه برای این موضوع هستیم که زمینه تشکیل کشور فلسطین با پایتختی قدس شرقی را فراهم آورد».

شیخ عبدالله بن زاید وزیر خارجه امارات هم گفت: «این یک لحظه تاریخی است. تلاش ما ساختن آینده ای متفاوت است که اسرائیل در آن بخشی طبیعی از کشورهای منطقه باشد و با آن همکاری کاملی داشته باشیم. مصر این راه را ۴۳ سال پیش باز کرد و ما همان مسیر را ادامه می دهیم».

منبع: شفقنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ماس موسیر
    0

    لعنت خدا به کمیسیون پزشکی بنیاد جانبازان نفرین همیشه نفرین میگم به کمیسیون پزشکی بنیاد حقوق مرا پایمال کردین خدااااا نفرین بر دستهای آلوده ای که در بنیاد جانبازان رخنه کردند نعره کن نعره کن نعره کن نعره کن