لاشه موشک چینی؛ دستاویز دیگری برای حمله به چین
دفتر پروژه فضانوردی سرنشین دار چین اخیرا اطلاعیهای درباره لاشه موشک حامل «CZ-5BY3» چین را منتشر کرد که به این شرح است: حدود ساعت 55 دقیقه بامداد سی و یکم ژوئیه (9 مرداد)، بقایای لاشه آخرین مرحله موشک فوق وارد فضای زمین شده و در آبهای نقطه جغرافیایی 119.0 درجه طول شرقی و 9.1 درجه عرض شمالی فرود آمده و اکثر بدنه و قطعات آن در جریان عبور از جو سوخته و نابود شده است.
برای اطلاع دقیقتر و شفافتر از این چه باید باشد؟ در واقع، چین از 27 تا 30 ژوئیه (5 تا 8 مرداد) چهار اطلاعیه مشابه درباره لاشه موشک فوق، منتشر کرد. با این حال، رئیس ناسا وانمود کرد که آنها را ندیده و بازهم چین را به عدم انتشار اطلاعات لاشه موشک متهم کرد.
پس از انجام ماموریت موشک «CZ-5BY3» یعنی انتقال ماژول آزمایشگاهی «ون تیان» برای اتصال به ایستگاه فضایی چین، ناسا و رسانههای آمریکا گزافه گویی درباره «کنترل نشدن لاشه موشک چینی» را آغاز کردهاند.
البته این اولین بار نیست که به این کار میپردازند. در سال گذشته هنگامی که چین با موشک «CZ-5BY2» ماژول اصلی ایستگاه فضایی خود را به فضا پرتاب کرد، چنین گزافه پردازی انجام شده بود.
اما این طور نیست که فقط چین فعالیتهای فضایی داشته باشد. پس چرا این همه خبرسازی فقط علیه چین انجام میشود؟ شرکت «اسپیس اکس» آمریکا هم تعداد زیادی موشک فالکون 9 را پرتاب کرده است. این مدل موشک با آنکه عنوان «موشک قابل بازیافت» را یدک میکشد، اما فقط مرحله اول آن بازیافت میشود و مرحله دوم آن مثل دیگر موشکهای عادی بازیافت نمیشود و به زمین سقوط میکند. این موشک تنها سال جاری میلادی دست کم 33 بار پرتاب شده و هر بار یک لاشه مرحله دوم موشک آن به زمین سقوط کرده اما هیچ وقت هشداری درباره خطر آن نشنیدهایم.
اما سوال اینجاست چرا موقعی که چین همان پرتاب موشک را انجام میدهد، چنین نگرانیهایی به وجود میآید؟
این نوع استاندارد دوگانه در رسانههای آمریکایی به وضوح خودنمایی میکند.
در یک مثال ساده، وقتی سقوط لاشه موشک شرکت اسپیس اکس در یک مزرعه آمریکا رسانهای شد، رسانههای آمریکا با عبارتهای مثبت مانند «سقوط مانند شهاب»، یا «نمایش نور» به پوشش آن پرداختند اما هنگامی که نوبه به موشک چینی رسید، از عبارت «خطر لاشه موشک» استفاده کردند.
باید گفت خطر لاشه تمام موشکها تقریبا یکسان است ما احتمال برخورد لاشه موشک به یک انسان، کمتر از یک در میلیارد است. آنچه در این میان به وضوح به چشم مخاطبان میآید این است که فقط پرداختن به موضوع لاشه موشک چینی آن هم با رویکرد منفی، نه تنها یک رفتار دوگانه است بلکه ضد عقلانی هم هست.
در واقع، خطر لاشه تمام موشکها تقریباً یکسان است طوریکه احتمال برخورد لاشه موشک به فرد کمتر از یک در یک میلیارد است. فقط داغ کردن موضوع لاشه موشک چینی نه تنها یک رفتار دوگانه است بلکه ضد عقلانی هم هست.
امپراتوریها و خودکامه ها همیشه منطق گرگ و بره لافونتن را داشته اند!
هزاری هم بگید حرفتان مفته چون آمریکا غول صنعت است ،بنده سالها در تحقیقات نظامی و.... کار کردم باید بگم تمامی سیستم هایی که تکنولوژی روزه داری قسمتهای اصلی و فرعی است که مصنوعات های -تک نظامی ،تجاری بخش اصلی به یک طرقی به آمریکا وصله،بعنوان مثال ایران مدعی ساخت موشک است حال باید توضیح بدن قطعات مهم آن نظیر جایروسکوپ که تکنولوژی بالا و دقیقی است را از کجا تهیه میکند ،یا اکچویتورها و مواد کمپوزیت کربنی بدنه و میکرو پروسسورها داخل موشک ،پهباد و.... از کجا تهیه میکند ،حتی تجهیزات تست استاتیک موشکها از آمریکا تهیه میشه ،حرف زیاده لکن گوش شنوا کجاست؟
جنابعالی چندین سال افکارت ازمکتب غرب وحشی سرچشمه گرفته وفکرمیکنیددیگرکشورهادست رو دست گذاشتن وعقب مونده میمونن تنهاغرب پیشرفت میکنه. خخ مغزپوسیده ی شماغربزده ها دقیقامثل ظریف ک میگفت بایکلیدامریکامیتونه ایران رافلج کنه مضحکانست. خودحقیرپنداری بیشتریادگرفتیدازمطالعاتی ک میگید.