یک جامعه شناس:
نظام باید پس از فوت مهسا امینی حداقل عذرخواهی میکرد / نظامی که قفل کند و روی خوشی به تغییر نشان ندهد، دیر یا زود در سراشیب قرار میگیرد
عماد افروغ ، جامعه شناس گفت : نظام باید برخورد به موقع و دست کم عذرخواهی میکرد، اما همه چیز را موکول به پاسخ فلان کمیته و کمیسیون و دستور مقامات کردند. این میشود نوشدارو بعد از مرگ سهراب. باید میفهمیدید قطع نظر از هر پاسخی که از کمیتهها بیرون بیاید، شما مقصرید. چون اگر به این خانم ایست نمی دادند و او را سوار ون نمی کردند، این اتفاق رخ نمی داد. حداقل قضیه این است که همان ایست دادن سبب شوک روحی و روانی شده است. مسوول این شوک روحی کیست؟ بابت همین عذرخواهی میکردید.
این جامعهشناس در تبیین علت بروز ناآرامیها در پی جان باختن «مهسا امینی» گفت: جامعه ما آبستن انواع ناآرامی، به دلیل انواع مشکلات از تورم و بیکاری تا عدم توزیع عادلانه و برابر مواهب سیاسی اقتصادی و فرهنگی است. بنابراین فوت خانم مهسا امینی تنها یک جرقه بود برای این که خشمهای فروخفته یک بار دیگر خود را نشان دهد.
رئیس اسبق کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: طبق پیگیریهایی که من کردم، گشت ارشاد با وضع کنونی آن، هیچ توجیه قانونی ندارد. مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ اشارهای به این نوع گشت ارشاد نکرده و حتی مصوبه ۴۲۷ شورای فرهنگ عمومی که در این زمینه مورد اشاره قرار میگیرد، مورد تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار نگرفته است. این نحوه برخورد هیچ سنخیتی با امر به معروف و نهی از منکر ندارد، مواجهه باید خیلی مودبانه و دور از توهین باشد.
به گفته او، اگر کسی با منطق جامعه شناسی و منطق شورشها و خشمهای شهری آشنا باشد، میداند در تمام دنیا وقتی چنین اتفاقی میافتد، جامعه دچار فوران خشم اجتماعی میشود. در کشورهای دیگر نظیر آمریکا هم چنین اتفاقاتی سبب شورش اجتماعی میشود و تلفات میدهد.
افروغ با بیان این که سالهاست بسیاری هشدار میدهند انعطاف و توجه به فعل و انفعالات واقعی جامعه وجود ندارد، افزود: گاه به نظر میرسد قوهای که متوجه شرایط زمان و مکان باشد و با فهم ارزشها بتواند روشها را تغییر دهد و متوجه شرایط جامعه شود، نیست. من سالهاست این موارد را گفتهام، اما متأسفانه هیچ اتفاقی نمیافتد.
این استاد دانشگاه در خصوص مطالبه مردم در این ناآرامیها اظهار کرد: شاید خواسته آشکار معترضان در این مقطع، مسأله حجاب و انعطاف بیشتر نظام در این موضوع باشد، اما مطالبه مردم صرفاً این نیست. در جامعه ما فقر و نابرابری، بیکاری و انواع تبعیض غوغا میکند. جامعه انباشته از برخی مشکلات است و دنبال بهانه میگردد، حتی به نظر من تشییع پرشمار مرحوم پاشایی هم سیاسی بود، نه فرهنگی. افراد احساس کردند اعتراض سیاسی آشکار ممکن است عواقب داشته باشد.
جامعه ما عقبه تاریخی حتی قبل از اسلام درباره حجاب دارد
او ادامه داد: الان هم مساله صرفا حجاب نیست. مگر میشود در جامعهای که یک عقبه ریشه دار شرعی و عقبه تاریخی حتی قبل از اسلام درباره حجاب دارد، به این شیوه روسری را در آتش بیندازند؟! این یک حرکت واکنشی است. آن جوان دنبال فرصتی بوده تا اعتراض کند و حالا با فوت مهسا امینی فرصت یافته است. تنها یکی از موارد، اعتراض به گشت ارشاد است که به نظر من به حق است. چیزی راه انداختهایم که هیچ توجیه انسانی، اخلاقی، عقلی و حتی قانونی ندارد. روش آن هم میتواند اصلاح شود. خب به جای این که افراد را سوار ون کنید و به جایی ببرید، همان جا تذکر بدهید یا در همان ماشین آموزش دهید تا بروند. این شیوهها که مردی زن نامحرم را در ماشین بیندازد، غیر انسانی و غیرشرعی است.
این جامعه شناس گفت: ای کاش نظام بهموقع درباره این حادثه واکنش نشان میداد و عذرخواهی میکرد. من به محض فوت خانم امینی مصاحبهای کردم و گفتم نظام عذرخواهی کند، اما کسی عذرخواهی نکرد. احاله دادند به کمیتههایی که تحقیق شود و معلوم نیست کی نتیجه میدهد. بالآخره این حادثه قطع نظر از این که آن خانم سابقه بیماری داشته باشد، در گشت ارشاد انجام شده و حتی اگر او را نزده باشند، فشار روحی رخ داده و منجر به سکته شده است. این موارد در دنیا جا افتاده که هر کس اعمال قدرت میکند، مسئولیت دارد. برخی منطق جامعه شناسی و مسائل علوم انسانی را درک نمی کنند و خیلی بسته عمل میکنند، این همه عالمان انسانی ما حرف میزنند، به چه نتیجهای میانجامد؟
افروغ در پاسخ به این سوال که «چرا این اعتراض در بسیاری موارد به درگیری و اغتشاش کشیده شد؟» گفت: رابطه متقابلی بین شیوه حکمرانی و نحوه اعتراض هست. از آن شیوه حکمرانی، این نحوه اعتراض هم در میآید. ممکن است بگوییم چرا به جای اعتراض مسالمت آمیز، آتش میزنند، چرا خواستهها را آرام تر مطرح نمی کنند؟ مگر شما به خواستههای آرام آنها جواب دادهاید که چنین انتظاری دارید؟
توصیه افروغ، پرداختن به مسایل اشتغال، بیکاری و شکاف طبقاتی است تا آشفتگی و سردرگمی جوانان درباره آینده در عمل حل شود. به گفته او، باید نخبگانی عاری از دسته بندیهای راست و چپ راه حل بدهند و به راه حلها عمل کنند، نه این که تنها نمایشی اجرا کنند و کار خود را اصلاح نکنند.
چقدر شیوه اعتراض مدنی را در مدارس آموزش دادهایم؟
او با طرح این سوال که «چقدر شیوه اعتراض مدنی را در مدارس آموزش دادهایم؟» افزود: اصلاً اینها را یک شهروند با حقوق شناخته شده در قانون اساسی بار آوردهایم؟ ارزشهای گذشته را به صورت طبیعی به نسل جوان منتقل نکردهایم. اگر میخواهیم اعتراض مسالمت آمیز باشد، باید شیوه حکمرانی را عوض کرد، نه این که قواعد آن عوض شود، روشهای تنگ نظرانه باید اصلاح شود. روشن است که ممکن است ناآرامی از سوی بیگانگان هم تحریک شود. اما نباید کاری کرد که زمینه تحریک افزایش یابد. اگر شهروندی هویت ایرانی و ملی خود را بشناسد، گوشش بدهکار تحریکات بیگانه نیست.
هشدار: شورش کور میتواند به جنگهای فرقهای بپیوندد
این جامعه شناس در تبیین طیف سنی، اجتماعی، طبقاتی شرکتکنندگان در این ناآرامیها گفت: باید بعد از آرام شدن فضا، پیمایش و مطالعه میدانی درباره سن و جنس و طبقه و محله معترضان انجام شود تا دقیق معلوم شود، اما فعلاً میتوان گفت قاطبه معترضان نوجوان و جوان هستند و احساس میکنم نوعی انقطاع نسلی هم برای آنها اتفاق افتاده است و ارتباط و اتصال کافی با نسل گذشته ندارند. دلیل آن هم نحوه تربیت و آموزش و پرورش ماست که سبب شده این نسل احساس رهاشدگی کنند. من نگران این هستم که اگر این شورشها رهبری نداشته باشد، تبعات بدی دارد. اگر رهبری داشت، بیانیهای میداد و درخواستها و ایدئولوژی آن مشخص بود. اما این یک شورش کور و بدون رهبر است و این خطر را دارد که میتواند به جنگهای فرقهای درونی بپیوندد. حتی اگر بتوان اینها را آرام کرد، شاید در مسائل دیگر سر باز کند.
او درباره پیامدهای حرکتهای خیابانی گفت: در تمام دنیا وقتی اتفاق ناگواری (اعم از قابل پیش بینی یا ناگهانی) رخ میدهد، اولین واکنش مردم، واکنش خیابانی است و این ربطی به ایران هم ندارد و مردم خشم خود را در تظاهرات خیابانی نشان میدهند. این مردم باید آن قدر آموزش دیده باشند و تربیت مدنی شده باشند که تخریب اموال عمومی نکنند. تنها شعار بدهند. پلیس هم باید آموزش لازم را درباره شیوه برخورد با اینها دیده باشد و بداند برخی رفتارهای غیرعادی، در این شرایط طبیعی است. رفتارها در شورش اجتماعی با حالت عادی متفاوت است. ممکن است کسی در آشوب خیابانی شرکت کند، اما نفهمد چرا شرکت کرده، به خاطر این که این رفتار ناشی از شور و عاطفه است، نه معرفت. این باید درک شود و ما نیازمند پلیس ویژه آموزش دیده برای این شرایط هستیم.
رفتار معترضان هیجانی است و مدارا سبب تعدیل میشود
این جامعه شناس افزود: البته وقتی کسی شیشه بشکند و ساختمان خراب کند، قوه قهریه نظام هم میخواهد آن را کنترل کند و این طبیعی است، اما باید به عقب برگشت و مسأله را دید و حتی در این شرایط حاد هم پیشنهاد من این است که نیروهای امنیتی سعی کنند بیشتر مدارا کنند. زیرا رفتار معترضان هیجانی است و مدارا سبب تعدیل آن میشود. کتابی را درباره شورشهای خیابانی در آمریکا میخواندم که طبق آن، هر جا پلیس تندتر برخورد کرده، شورشها تندتر شده است.همین ضابطان گشت ارشاد هم باید آموزش ببینند. پلیس به جای برخورد فرهنگی، برای برخوردهای قهری آموزش دیده است.
افروغ در ارزیابی عملکرد مسئولان کشور در قبال مسائل اخیر، گفت: نظام باید برخورد به موقع و دست کم عذرخواهی میکرد، اما همه چیز را موکول به پاسخ فلان کمیته و کمیسیون و دستور مقامات کردند. این میشود نوشدارو بعد از مرگ سهراب. باید میفهمیدید قطع نظر از هر پاسخی که از کمیتهها بیرون بیاید، شما مقصرید. چون اگر به این خانم ایست نمی دادند و او را سوار ون نمی کردند، این اتفاق رخ نمی داد. حداقل قضیه این است که همان ایست دادن سبب شوک روحی و روانی شده است. مسوول این شوک روحی کیست؟ بابت همین عذرخواهی میکردید. اما مسأله به این روشنی را نمی دانند، چون آسیب شناسی، جامعه شناسی و روانشناسی اجتماعی را نمی دانند. حتی اگر سابقه جراحی داشته، چرا در شرایط دیگر این اتفاق نیفتاده است؟ در فیلم پخش شده هم معلوم است برخورد فرد تذکردهنده خوب نیست. مسئولیت این حادثه براساس رابطه قدرت- مسئولیت برعهده حاکمیت است و اگر به موقع عذرخواهی میکرد، این اتفاق نمی افتاد. اما چه باید کرد؟ در کوتاه مدت باید حتما درباره گشت ارشاد تجدید نظر شود و نگران این هم نباشند که این کار لطمه به عزت و اقتدار حکومت میزند.
توصیه بعدی این استاد دانشگاه، پرداختن به مسائل اشتغال، بیکاری، شکاف طبقاتی بود تا آشفتگی و سردرگمی جوانان درباره آینده باید حل عملی شود. به گفته او، باید نخبگانی عاری از دسته بندیهای سیاسی راست و چپ راه حل بدهند و به راه حلها عمل کنند، نه این که تنها نمایشی اجرا کنند و کار خود را اصلاح نکنند.
باید اعتماد مردم به حاکمیت بازسازی شود
او تأکید کرد: حتماً باید اعتماد مردم به حاکمیت بازسازی شود و این وقتی میشود که صاحبان قدرت اعتبار قدرت داشته باشند، یعنی پاسخگوی نیازهای واقعی مردم باشند و از فریب و دروغ هم اجتناب کنند. اینها راه حلهای اصولی است که اتفاقاً انطباق با انقلاب اسلامی هم دارد. اما رفتارها و سیاستهایی در جمهوری اسلامی میبینیم که هیچ ربطی به انقلاب اسلامی ندارد.
حتماً باید اعتماد مردم به حاکمیت بازسازی شود و این وقتی میشود که صاحبان قدرت پاسخگوی نیازهای واقعی مردم باشند و از فریب و دروغ هم اجتناب کنندافروغ در پاسخ به سوال دیگری با تأکید بر این که «تجدید نظر در برخی روشها به هیچ وجه سبب خدشه به نظام نمی شود»، توضیح داد: اخلاق کشف و قانون وضع میشود، قانون براساس شرایط و منافع وضع میشود. باید بررسی کرد که شرایط مثل گذشته است و منافع یک قانون همچنان پابرجاست؟ جای تردید دارد. چرا امام(ره) از نقش زمان و مکان میگفت و اینکه ممکن است حکم چیزی در شرایط زمانی و مکانی دیگر تغییر کند؟ اینکه ائمه ما ویژگی مسلمان را عالم بودن به زمان خود دانستهاند، یعنی چه؟ تغییر یک قانون چه خدشهای وارد میکند؟ مگر یک قانون، وحی منزل است؟ قانون فرع بر عدل است و عدل، فرع بر حق. اگر قانونی نافی عدالت و حق شهروندی بود، باید تغییرش دهیم. اگر جامعهای بخواهد بگوید من عادلم، حتما باید در برخی قوانین خود در هر سطحی تجدید نظر کند.
او در پایان گفت: اتفاقاً این رشد یک نظام را نشان میدهد که متوجه شرایط سیال و متغیر زمان و مکان هست. نظامی که قفل کند و روی خوشی به تغییر نشان ندهد، دیر یا زود در سراشیب قرار میگیرد. از این رو معتقدم حداقل قضیه این است که حتماً در گشت ارشاد تجدید نظر صورت گیرد. امیدوارم این تجدید نظر انجام شود، نگرانم وقتی آبها از آسیاب بیفتد، این کار هم نشود.
رئیس کمسیون فرهنگی مجلس بودن ایشون بگردید ببینید تو پرونده اش بابت اون سالها عذر خواهی کردن
نظام عذر خواهی کنه ؟؟؟ فک کنم سخنرانی واعظ مشهور و نشنیدن که میگه اگه مردم سیر باشن دنبال امام نمیرن . ملت ایران باید در حالت فقر بمونن تا وقتی امام زمان ظهور کرد مردم با امام همراهی کنن
ما ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران از مقام معظم رهبری امام خامنه ای (ع) سپاسگزاریم.
اعتراضات ایران را محدود به شهادت رسیدن خانم امینی نکنید.کار از عذرخواهی گذشته است.گیرم که در مورد مرگ ایشان هم عذرخواهی می کردند،در مورد اختلاس،دزدی،فساد و چپاول ثروت ملت ایران و ارسال آن به لبنان و سایر کشورهای عربی می خواهند چه کار کنند؟؟؟
مگر اعتراضات سالهای گذشته به خاطر مرگ مهسا بوده؟؟؟
نوبتی هم باشد ،مراجع تقلید است که از مردم مظلوم دفاع کنند
ادم نشدی بعد44 سال بدبختی بازم مراجع .؟چند بار اخه چند بار ؟
مشکل اینه یه چاروادار پیدا نمیشه حرف حساب حالی مسولین کند .
درو بر شرفت استاد،که حق مطلب را بیان کردی.ولی رژیم های خودکامه گوششون به خواست مردم بدهکار نیست
عذرخواهی در ایران از طرف مسئولین یک رویای دست نیافتنی است.ژاپنی ها به خاطر یک اشتباه کوچک تا کمر مقابل مردم خم میشن اما اینجااگه مردم اعتراض کنن دستگیر وبه ناکجا آباد فرستاده میشن چون حکومت دینی هستش کوچکترین اعتراضی به بهانه دشمنی با خدا و دین خدا سرکوب میشه
عمده افرادی که انقلاب کردن تا الان پیر شده یا مردن.جوان امروزی دنبال عقاید پوسیده انقلابی شما نیستن رفراندومی که از افراد ۴۳ سال پیش گرفتین امروزه هیچ اعتباری نداره باید از افراد امروزی جامعه دوباره رفراندوم بگیرین. وقتی انقلاب شد حجاب اجباری نبود اما کم کم که جای پای شما محکم شد با شعار یا روسری یا تو سری به زور حجاب بر سر زنان کردین در زمان شاه بی حجاب و با حجاب کنار هم زندگی میکردن و هیچ مشکلی نداشتن
این نظام با افراد بی تدبیر ونالایقش خیلی وقته در سراشیبی سقوط قرار داره
جنابعالی خودت عامل وضع موجودی ...
نه میخواهید هر بالایی خواستین سره مردم فقر زده بیارید هیچ کسی هم صداش در نیاد که شماها کارتون را بکنید نه داشم مردم دیکه خسته شدن بسه هرچی سره مردم و زندگی مردم و جوانان آوردین ظلم ستم زور کردن کلفتی پایدار نبوده و نخواهد بود چهلو دو سال زجر فقر زور کردن کلفتی برای مردم و دختر پسرها و همسایه ها و دنیا کم نیست شماها همتان خوبید سالمین حق میگین مردم و جوانان و دنیا بدن دروغ میکن
تنها راهی که می تونست نقشه راه نظام باشه همان رویکرد اصلاهات بود که ان را هم بستند و این راه اخرش بن بسته
اصلاحات
آنها می گویند ما جانشینان خدا هستیم قدرت داریم پول و ثروت اسلحه هم داریم
وقت این حرفها دیگه گذشته.تنها راه مقابله با این لاشخورهای خونخوار فقط گزینه نظامی هست
دیگه با هزاران معذرت خواهی هم درست نمیشه فقط رفراندوم
باید فردی، مسوولی ، مدیری مسوولیت این حطا را می پذیرفت و کنار می رفت یا فردی که مستقیما خطا کرده را به دادگاه معرفی می کردند تا اینقدر هزینه ایجاد نشود.
اشتباه منفی زدم، دقیقا ایشون خودش از بانبان وصع موجوده، ادعای جامعه شناسی هم داره
اتفاق میدونی یعنی چی؟ چرا هیچکس نمیگه چرا عامدانه خانواده امینی کتمان حقیقت کردن؟ اونها یک نفر رو از دست دادن، اما بابت کاراشون کلی جوان دیگه هم از دست رفت
نه رفاه داریم نه آسایش نه آینده حق کوچکترین اعتراض رو هم نداریم بعد اومدی میگی معذرت خواهی کنید؟!!!!یه هواپیما آدم حسابی که بقول خودتون اغتشاش گرم نبودن رو زدن کسی معذرت نخواست و کسی هم توبیخ نشد بعد اینجا بیان معذرت خواهی کنن!!!!!!
رفاه آسایش زندگی کردن زندگی تشگیل دادن ارزانی شادی برا مردم ایران حرام است حرام است فقر بفقر بدبختی بیچارگی گریه غم مریضی ررا جایگزین کردن لعنت خدا برا همشان
جناب جامعه شناس محترم،بهتراست جامعه شناسی را با روانکاوی باهم بشناسید.با این سخنان قطعا شما دین رانمیشناسید و درفلسفه دین ازامتحانات الهی هم کمتر مطلع هستید.یا باید دین راکنار گذاشت یا باید پای امتحانات سخت ان نیز ایستاد و راه دیگری ندارد.ایا همین که گفتید ایمان اورده ایم ما شما را رها میکنیم.؟،،قران کریم،،ادعونی استجب لکم.
کاش یکبارعذرخواهی میکردن تا چهار نفر شعار میدن بهشان حمله نمیکردن بزارن تخلیه بشن اصلا چندتا دختر پسر جوون فحش بدن نمیمیرید که ، مسئولین اصلا تو باغ نیستن نسل جدید به پدر مادر خودش رحم نمیکنه عمرا حریفشان بشید مثل ما نیستن تو مدرسه و خانه کتک میخوردیم غذامون هم نون رب بود !
جناب استاد: به عنوان یک همکار دانشگاهی می پرسم که نظام از چه کاری باید عذرخواهی می کرد؟! اینکه پلیس بخواهد در راستای ماموریت خود کسی را دعوت به مراکز قانونی کند، ابتدا باید از نظر پزشکی او را معاینه کند؟! آیا هیچ متخلف از قانون را سراغ دارید که برای جلب و دعوت به مراکز قانونی دچار استرس نشود؟! به نظر شما، اگر کسی که به اداره مالیات دعوت شد یا راننده ای که تصادف کرد و به پلیس هدایت می شود و در مسیر دچار استرس و ... شد باید از طرف نظام عذرخواهی شود؟!!
همکار دانشگاهی خوبی؟ با سهمیه قبول شدی و با رانت عضو هیئت علمی؛ درست نمی گم؟
چون خودتو زدی به خریت و نادانی ، هیچ چی نمی گم .
کور بودید فیلمو ندیدید؟ طرف بیماری زمینه ای داشت و کسی هم بهش چیزی نگفت، خودش سکته کرد
چرا چرت میگی آقای به اصطلاح جامعه شناس، یعنی نظام هیچ کاری نباید بکنه و بشینه روزانه بابت مرگ هر آدمی عذرخواهی کنه، مگه کسی بی دلیل هم میمیره؟ یکی بابت قصور پزشکی احیانا، یکی بابت تصادف با ماشین دولتی احیانا و هزارتا چیز دیگه، آدم واقعا تو شعور بعضی ها شک میکنه، خودشون رو هم مثلا عقل کل میدونن
متاسفانه دیگه هیج اعتمادی ببن مروم ونظام باقی نمانده
کی و کجا و چه زمانی توی این 43سال نظام بعد از فشارهایی که به مردم اورد عذرخواهی کرد؟جز دروغ و حاشا و تهمت به مردم عادی و دیگر کشورها چه عکس العملی در مقابل اعتراضات داشته؟ مردم رو به جرم حق خواهی میکشند اما دزدان و اختلاسگران راحت زندگی میکنند و به مقام هم میرسند
جناب دکتر افروغ؛
جدای از بحث ماهیت، وجود یا عدم وجود، تغییر رفتار و... گشت ارشاد؛ از جنابعالی چند سوال دارم.
اولا؛ در گشت ارشاد قریب به 99 درصد ضرب و شتم نیست. لحن گفتارشون بده ولی ضرب و شتم نیست.
دوما؛ چرا گشت ارشاد باید عذرخواهی کند؟؟؟
سوما؛ این همه رو گشت ارشاد دستگیر می کنه چرا یکیشون سکته نمی کنه(البته ناگفته نماند لحن گفتار گشت ارشادی ها بانوان کم حجاب رو تا مرز سکته میبرد)
چهارما؛ شما جامعه شناسید .چرا اونور قضیه رو نمی بینید که خانم مهسا امینی ، حجاب خلاف قانون و هنجار کشور ایران رو داشتند .
( یعنی هنجارشکن)
جناب افروغ ؛ بنده هم بعنوان یه شهروند معتقدم گشت ارشاد به صورت فعلی باید جمع شود. ارشاد ، هدایت، امر به معروف و نهی از منکر هم آموزش میخواد هم باید طوری باشد که کرامت انسان ( در اینحا بانوان عزیز کم حجاب ما) صدمه نبیند. ولی ما نباید یک خرمن رو با یک کاه فرو کاهیم.
خدمات نیروهای مسلح و بویژه نیروی انتظامی عزیز بیشمار است و ما قدردان زحمات این عزیزان هستیم و دستشان را می بوسیم.
خدا حافظ تمامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران باشد ان شاءالله.
تو که میگفتی قبلا دخترت و همه اقوام تون رو گشت ارشاد گرفته، چطوری نتونستی دخترت رو تربیت کنی که هنجارشکن نباشه؟
هرچند که میدونم دروغ میگفتی
و هرچند که مهسا امینی حجابش طبق هنجار جامعه بود
جناب سه نقطه خانم یا اقای سپاه سایبری همه ما که برای بیان اعتراضمون میایم تو سایت خبرفوری تو رو میشناسیم دیگه...کجای حجاب انم امینی هنجارشکن بود؟ اون مانتوی بلندوگشاد و شال بلند هنجارشکنی بود؟ پس من ازین به بعد دخترم رو با بلوز وشلوار و بدون روسری با خودم بیرون میبرم تا هنجارشکنی رو نشونتون بدم .درثانی شما که یه جا گفتی چندتا از دختران فامیلتون رو گشت ارشاد برده و چندبارم گفتی دخترخودت رو گشت ارشاد برده و فقط تذکر کلامی دادن وضرب وشتمی نبوده.....خب شمایی که خودت عضونظامی تربیت کردنت چطوریاس که دخترخودت ودخترای فامیلت هنجارشکنی میکنن
متاسفانه بدخواهانه؛ امیدوارم چنین مسئله ای برای عزیزان و بستگان خودتان رخ دهد تا میزان سهع ی صدر و دست بوسیتان راببینیم. مگر نه این است که در اسلام اگر یک خون ناحق ریخته شود؛ گویی خون جماعتی ریخته شده جناب دست بوس؟
با شما سندروم دان ها بحثی ندارم.
خخخخخخخخ.
راست گفتند با احمق بحث نکن.
چرااااا؟؟؟؟
چون احمق اول تو رو به اندازه ی سطح شعورش رو میاره پایین؛
بعد محکومت هم میکنه.
خخخخخ
پس؛ جواب ابلهان خاموشیست.
خخخخخخ
یک بسته شکر یک کیلویی در یک سال گذشته از کیلویی ۳ هزارتومان به کیلویی ۳۵ هزار تومان ویک روغن یک لیتری از ۱۵ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان و قیمت لبنیات وحبوبات ومرغ وگوشت ولوازم خانگی واجاره و مسکن و..... همین طور از سه تا ده برابر شده است و اسم این گرانی های بی حساب وکتاب را دولت گذاشته است جراحی اقتصادی وبه ان می بالد و غافل از این بود که این ظلم اشکار به طغیان پا برهنه ها خواهد انجامید !؟ این جماعت هر گز از حوادث درس عبرت نخواهند گرفت وچون گذشته عده ای را کشته وعده ای را بازداشت ویک راهپیمایی به نام امت حزب الله راه می اندازند ودوباره مغرورانه همه چیز به فراموشی سپرده می شود تا حادثه بعدی !!!؟؟؟
شرمنده ، زیر ۱۷۴ نفر عذر خواهی نداریم
دلیل این وضع پوشش بانوان چیه؟
مد غلط بدحجابی توسط سلبریتیها رواج پیدا میکنه و این کار ناپسند بوسیله رسانه و سلبریتیها تبدیل میشه به کار زیبا و پسندیده و باکلاسی و مدرن بودن.
سلبریتیها دارن کلی درآمد کسب میکنن و اینهمه مشکلات برای کشور و دختران ما بوجود آوردن
فقط رفراندوم
میگن که احمقی سنگی انداخت در چاه و 100 تا عاقل نتونستن درش بیارن . زدن دختر بیچاره رو بردن و بعد اونجا مرد . الانه 10 روزه که مملکت به هم ریخته و آب در آسیاب دشمن کردن و خبر برای خارجیها و بهانه برای دشمن ساختند !!! این جرم نیست ؟!
آقای محترم خان مهسا یکی از درهای مردم و جوانان است امثال خانم مهسا زیاد داریم و داشتیم مردم از این وضع خسته شدن چهلو سه سال تحمل از فقر از گرانیها فقر فقر گرانیها زور زور کردن کلفتی برای مردم و کتک زدن زندانی کردن دروغ گفتن دروف گفتن اختلاسها غارتهات دوزدیها زندگیهای سیاه و جوانان ناامید و از گشت ارشاد مردم به پایان رسیدن صبر عیوب هم بود تا حال تمام شده بود مردم چهلوسه سال صبر کردن تحمل کردن ولی اینه9ا فقرو بدبختی بیچارگی غم به زندگی مردم وارد کردن مردم ایران جز مفتخورهای خودشان غمگینترین مردم افسرده ترین مردم فقرزده ترین مردم دنیا هستند صبر مردم تمام شده تحملشون هم تمام شده خانم مهسا یکیشون بود و شک نکنید خون خانم مهسا امثل مهسا گلوی تک تک مسولین زورگوها را گرفت
حرف دهنت بفهم مردم فقیر باشن که دنبال امام برن مگر ما از نسل عرب که عرب پرستش کنیم بله از قبیل شما دزدها پول های مملکت بخورید دولت ما دولتی نیست اگر بود یکی او ماموری که مهسا امینی کشته مجازات میکرد که مردم توی خیابانها نمیرفتن و اعتراض کنند دوم اگر ملت ما دزدهای از قبیل تو میگرفت ملت در آسایش بودن ما انقلاب کردیم خوشی ببینیم عزیزانمان دادیم ناموسمان در امان باش مامورین نظام ما از دشمن بدترن
اوضاع خیطه جناب. مراقب باش یه لحظه سرتو از زیر پتو بیرون کردی باتوم نخوره توش... از ما گفتن. اینا هرکی کوچکترین حمایتی از مردم ایران بکنه بلافاصله حکم خروج از نظامش رو صادر میکنن و اعدام. اگرم مث موسوی بصورت نسبی به شخص اول مملکت وصل باشی حبس خانگی. خخخخخخخخخ