اژه‌ای: باید مسائلی که به اعتماد مردم به نظام خدشه وارد کرده را بررسی و جبران کنیم

رئیس قوه قضاییه گفت: باید بررسی کنیم که تاکنون چه مسائلی به اعتماد مردم نسبت به نظام و سرمایه اجتماعی ما خدشه وارد کرده و درصدد جبران برآییم.

اژه‌ای: باید مسائلی که به اعتماد مردم به نظام خدشه وارد کرده را بررسی و جبران کنیم

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، طی سخنانی در نشست با اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آثار و فوایدی که این قبیل نشست‌ها و جلسات دارند، اظهار کرد: اگر نتوانیم در نشست‌ها و جلسات هم‌اندیشی، یکدیگر را نقد کنیم و به طرح مشکلات بپردازیم، پس کجا باید این کار را کنیم؟ حتماً ما در قوه قضاییه از ضعف‌ها و کمبودهایی رنج می‌بریم و چه کسانی بهتر از شما نمایندگان مردم که در جریان این کمبودها و گرفتاری‌ها قرار بگیرید و برای رفع آنها به ما کمک کنید

وی در ادامه به تبیین و تشریح برخی از مسائل مهم و اولویت‌دار کشور پرداخت و در این اثناء به مقوله اعتماد مردم به نظام و مسئولان اشاره کرد و گفت: باید بررسی کنیم که تاکنون چه مسائلی به اعتماد مردم نسبت به نظام و سرمایه اجتماعی ما خدشه وارد کرده و درصدد جبران برآییم و از سایر مسائلی که می‌تواند به این اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی لطمه وارد آورد پرهیز و اجتناب کنیم.

رئیس قوه قضاییه امید مردم و بالاخص جوانان به آینده را یکی دیگر از موضوعات مهم دانست و در همین راستا گفت: جوان هموطن ما می‌خواهد بداند چشم‌انداز آینده‌اش چیست؟ لذا ما نیز باید بررسی کنیم که چه مواردی به تقویت امید جوانان نسبت به آینده کمک می‌کند و آنها را در دستور کار قرار دهیم.

وی با بیان اینکه تحقق و تقویت عدالت اجتماعی از جمله مواردی است که به افزایش اعتماد عمومی و امید به آینده می‌انجامد، تصریح کرد: با آن عدالت اجتماعی مورد انتظار که معتقد به آن هستیم، فاصله داریم و باید توجه کنیم که هر مقدار در ارتقاء مقوله عدالت اجتماعی تأخیر به عمل آوریم به همان نسبت در آینده با مشکل مواجه می شویم.

رئیس قوه قضاییه در همین راستا به موضوع معیشت مردم نیز گریزی زد و گفت: اگر نتوانیم معیشت و وضعیت اقتصادی مردم و دنیا و آخرت آنها را توأمان تأمین کنیم، آن اعتماد مورد اشاره مخدوش می‌شود؛ لذا امروز مسئله معیشت و اقتصاد و اشتغال از جمله مسائل بسیار حائز اهمیت و اولویت است.

محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به اهمیت بالای مقوله فرهنگ و تعلیم و تربیت نسل جدید با توجه به در پیش بودن ۱۳ آبان، روز دانش‌آموز، گفت: در امر تعلیم و تربیت نسل جدید که طی یک دهه اخیر عمدتاً مسائل را از طریق فضای مجازی دنبال کرده‌اند، نیازمند یک کار فوق‌العاده و جهادی و انقلابی هستیم و در این زمینه در نقطه مطلوب نیستیم و عقب هستیم؛ این نسل اگر با آموزه‌های دینی و اسلام ناب آشنا نشود، ما چه توقعی می‌توانیم از آنها داشته باشیم.

وی در این نشست با اشاره به همگرایی و تعامل سه قوه در دوره جدید ، بر ضرورت طراحی و تدوین سازوکارهایی برای قوام بیشتر تعاملات فی‌مابین میان قوا جهت پیشبرد امور مردم و کشور تاکید کرد.

رئیس عدلیه همچنین با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه هفتم، بر تدوین و تکمیل هر چه زودتر این برنامه و ابتناء لایحه بودجه سال آتی بر آن تاکید کرد.  

رئیس قوه قضاییه ضمن اشاره به تفاهم‌نامه نحوه همکاری قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی در خصوص حل مشکلات کلان مردم، گفت: باید ظرفیت‌های توافقنامه منعقده میان قوه قضاییه و مجلس را افزایش دهیم و در صورت لزوم بندهایی را نیز به آن بیفزاییم تا فرایند همفکری و تشریک مساعی این دو قوه در حل مسائل و مشکلات کشور و مردم تسهیل و تسریع شود.

محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به مسائل مطرح شده از جانب نمایندگان عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس درخصوص نحوه فعالیت و سازوکارهای دیوان عدالت اداری بویژه در موضوعاتی نظیر کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ و انتخابات شوراهای شهر و روستا، اظهار داشت: خروجی کار دیوان عدالت اداری اگر نگوییم از دادگستری مهم‌تر است اما بی‌تردید دارای اهمیت کمتری نیز نیست؛ لذا شما نمایندگان مجلس نیز اگر فکر می‌کنید ساختار و قانون مرتبط با دیوان عدالت اداری نیازمند تغییر است، موارد مدنظر را اعلام کنید.

رئیس قوه قضاییه مشخصاً دررابطه با موضوع انتخابات شوراهای شهر و روستا در سال ۱۴۰۰ و پرونده‌های مطروحه در این خصوص در دیوان عدالت ادرای، به مدیرکل دفتر مجلس قوه قضاییه مأموریت داد تا با همکاری رئیس دیوان عدالت اداری و اعضای کمیسیون شوراهای مجلس، ظرف یک الی دو ماه آینده رسیدگی به پرونده‌های ناظر بر انتخابات مزبور را به اتمام برسانند.

رئیس دستگاه قضا در ادامه بر ضرورت کمک و مساعدت هر چه بیشتر قوای سه‌گانه و دستگاه‌ها و سازمان‌ها به یکدیگر در جهت مقابله مجدانه‌تر با پدیده‌‎هایی نظیر تغییر کاربری اراضی، تجاوز و تعدی به اراضی ملی و منابع طبیعی و حریم و بستر رودخانه‌ها و سواحل تاکید کرد.  

وی با اشاره به موضوع انتقال زندان‌ها به خارج از شهرها و مزایای این امر از جهات مختلف، گفت: انتقال زندان‌ها به خارج از شهرها، تقاضا و خواست ماست و برای تحقق این مهم از دولت و مجلس کمک و یاری می‌طلبیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تقدیر نمایندگان مجلس از دستگاه قضا به سبب تسهیل امر بازدید و سرکشی آنها از زندان‌ها، ضمن تاکید بر استمرار این رویه، بر ضرورت ساماندهی فرآیند بازدید نمایندگان مجلس از زندان‌ها تصریح کرد. 

محسنی اژه‌ای در ادامه یکی از مسائل مبتلابه دستگاه قضایی و مراجعان به آن را مقوله اطاله دادرسی‌ها دانست و از نمایندگان مجلس خواست به قوه قضاییه کمک کنند تا موضوعاتی نظیر اعاده دادرسی‌ها و کارشناسی‌ها را که از دلایل اطاله دادرسی است، در مراتب و مراحلی محدود کنند.

وی در همین راستا گفت: در مواردی پیرامون یک پرونده چندین بار درخواست اعمال ماده ۴۷۷ و تجویز اعاده دادرسی می‌شود؛ قدر مسلم این قبیل درخواست‌ها موجبات اطاله دادرسی را فراهم می‌آورد؛ بخشی از این موضوع به قانون بازمی‌گردد؛ ما در قوه قضاییه خواهان وجود مراحل متعدد فرآیند رسیدگی نیستیم.

رئیس قوه قضاییه به موضوع تبدیل اسناد عادی به رسمی که در سخنان برخی از اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس مطرح شد نیز اشاره کرد و بر در دستور کار قرار داشتن این امر تاکیدکرد.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید