ترافیک سنگین دیدارهای دیپلماتیک از چین چه پیامی برای جهان دارد؟

پس از پایان یافتن بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین نه تنها توجه جهانی به پرجمعیت‌ترین کشور دنیا کم نشد بلکه برعکس مجموعه‌ای از رویدادهای دیپلماتیک در اوایل ماه جاری میلادی باعث شد پکن بار دیگر در کانون توجه رسانه‌های جهان قرار گیرد.

ترافیک سنگین دیدارهای دیپلماتیک از چین چه پیامی برای جهان دارد؟

این بازدیدهای دیپلماتیک از چین در عین حال پنجره جدیدی برای دنیا گشود تا دیپلماسی چین را پس از برگزاری موفق کنگره حزب رصد کنند.

از ۳۰ اکتبر تا ۲ نوامبر، «نگوین پو ترونگ» دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام به چین سفر رسمی کرد. «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان اول نوامبر دیدار از چین را شروع کرد. «سامیه سولهو حسن» رئیس جمهور تانزانیا از ۲ تا ۴ نوامبر از چین بازدید کرد. چهارم نوامبر هم «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان به دیدار رسمی از چین پرداخت. روزنامه «چینا مینوتس» چاپ فرانسه سوم نوامبر در تفسیری نوشت که چنین صحنه دیپلماتیک چهره به چهره گرمی به عنوان شرحی آشکار برای دیپلماسی فعال چین و ساخت یک شبکه مشارکت جهانی پس از بیستمین کنگره ملی حزب حاکم چین تلقی می‌شود.

ویتنام، پاکستان، تانزانیا و آلمان در سه قاره متفاوت آسیا، آفریقا و اروپا قرار دارند و روابط هر یک از این چهار کشور با چین ویژگی خاص خود را دارد، اما همه به دنبال صلح و توسعه هستند و امیدوارند از فرصت‌های توسعه چین بهره‌مند شوند و سرنشین «قطار اکسپرس» اقتصاد چین باشند.

چین و ویتنام دارای نظام اجتماعی یکسان و مسیرهای توسعه مشابهی هستند که باعث می‌شود دو کشور در سطح روانی احساس نزدیکی و «رفقای خوب» بودن، داشته باشند. احزاب چین و ویتنام عمل تبادل پیغام‌های تبریک و دیدارهای سطح بالا را پس از کنگره ملی حزب حفظ کرده‌اند و مبادلات حزبی به سوی توسعه روابط دوجانبه هدایت شده است.

نگوین پو ترونگ به اولین رهبر خارجی که پس از بیستمین کنگره ملی  حزب کمونیست چین از این کشور بازدید می کند، ادامه سنت دو کشور بزرگ سوسیالیست جهان است که برای تبریک به یکدیگر از نزدیک و به اشتراک گذاشتن تجربیات حاکم بر خود به یکدیگر سفر می کنند.

در چین، پاکستان لقب «پاکستان آهنین» را دارد و در پاکستان مردم دوستی چین و پاکستان را «بالاتر از کوه‌ها، عمیق‌تر از دریا و شیرین‌تر از عسل» می‌دانند و آن را ستایش می‌کنند.

«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان به یکی از اولین رهبران خارجی دعوت شده برای دیدار از چین پس از بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست تبدیل شد؛ این موضوع دوستی سنتی، اعتماد متقابل استراتژیک و اجماع گسترده چین و پاکستان را به طور کامل منعکس نمود و طرح روشنی برای توسعه روابط چین و پاکستان در عصر جدید ترسیم کرد. روابط مشارکتی و راهبردی همیشگی بین چین و پاکستان را می‌توان الگویی از همزیستی دوستانه بین کشورها توصیف کرد.

کمک چین به تانزانیا و دیگر کشورهای آفریقایی اعتماد و حسن نیت مردم آفریقا را به دست آورده است. نظرسنجی یک سازمان نظرسنجی انگلیسی موسوم به«یوگاو» نشان داد که محبوبیت چین در کشورهای آفریقایی در سال‌های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است و درصد پاسخ دهندگان در نیجریه، کنیا، آفریقای جنوبی و مصر که معتقدند چین تاثیر مثبتی بر امور بین‌المللی دارد به ترتیب 83 درصد، 82 درصد، 61 درصد و 57 درصد رسید که 15، 24، 13 و 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. نتایج این نظرسنجی بار دیگر

 ثابت می‌کند که همکاری چین و آفریقا منافع ملموسی را برای مردم آفریقا بهارمغان آورده و از طرف مردم آفریقا به رسمیت شناخته شده است.

آلمان مدت‌هاست نگرش نسبتا منطقی نسبت به چین داشته است؛ سفر شولتز صدراعظم آلمان به چین پس از بیستم کنگره ملی حزب کمونیست چین نه تنها برای روابط چین و آلمان اهمیت ویژه‌ای دارد، بلکه سیگنال قوی را برای برخی کشورهای غرب نیز می‌فرستد و به عبارت بهتر تلاش‌های آنها برای منزوی کردن و مهار چین را به شکست می‌کشاند. شولتز سوم نوامبر و در آستانه سفرش به چین طی یادداشتی در روزنامه «آلگماینه زیتونگ فرانکفورتر» نوشت که چین همچنان یک شریک مهم اقتصادی و تجاری برای آلمان و اروپاست و «ما نمی‌خواهیم از چین جدا شویم یا قطع رابطه کنیم.»

او پیش از این گفته بود که سیاست جدا شدن از چین «پاسخی اشتباه» خواهد بود زیرا «جهانی شدن، داستان موفقیت است و رفاه را برای بسیاری به ارمغان آورده است».

مدتی است که برخی رسانه‌های غربی سعی کرده‌اند چین را به عنوان «در بسته» و «جدا از جهان» برچسب زده و گاها خواسته‌اند سرنخ‌هایی برای جوسازی «فرار شرکت‌های خارجی از چین» پیدا کنند. با این حال، این کار بیهوده بوده است. دیدارهای فشرده رهبران کشورها پس از بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین یا پنجمین نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که امروز چهارم نوامبر گشایش می‌یابد، چنین سیگنالی را به جهانیان ارسال کرده است: کشورهای مختلف امیدوارند از فرصت‌های چین برای رسیدن به همکاری‌های برد-برد بهره ببرند و چین نیز آماده است سود توسعه خود با جهان را مثل قبل به اشتراک بگذارد. درب چین نه تنها بسته نخواهد شد، بلکه بازتر خواهد شد.

منبع: رادیو بین المللی چین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید