تنش آبی در شهرستانهای سیستان و بلوچستان
نماینده خاش با انتقاد از عدمپایبندی طالبان به حقآبه ایران گفت: در صورتی که تا ۲ماه آینده مشکل حقآبه مرتفع نشود، علاوه بر مرکز استان بسیاری از شهرستانهای سیستان با تنش جدی آب آشامیدنی مواجه خواهند شد.
اسماعیل حسینزهی، با توجه به بحران کمآبی در استان سیستان و بلوچستان و عدم پایبندی طالبان به حقآبه ایران گفت: ما ضمن تشکر از رئیس جمهور بابت دستور اخیر به وزرای نیرو و امور خارجه برای پیگیری حقآبه ایران، اما متأسفانه دستورات ایشان تاکنون هیچ نتایج روشنی در عمل نداشته است.
وی با بیان اینکه "وقتی دستوری صادر میشود که قابلیت اجرا ندارد، مردم منطقه را بیش از پیش نسبت به حلوفصل تنش آبی در سیستان سرخورده میکند" خاطرنشان کرد: در سنوات گذشته پروتکلی بین دولت ایران و افغانستان امضا شده بود تا حقآبه ایران از مبدأ کشور افغانستان جاری شود اما متأسفانه این پروتکل از سوی طرف افغان نه در آن دوره و نه پس از قدرت گرفتن طالبان اجرایی نشده است.
نماینده خاش در مجلس تأکید کرد: وظیفه ذاتی وزارت خارجه و وزارت نیرو است که مسئله حقآبه ایران را با جدیت و تا حصول نتیجه عملی پیگیری کند، در غیر این صورت ما در 2ماه آینده علاوه بر مرکز استان، در شهرستانهای سیستان با تنش جدی آب آشامیدنی مواجه خواهیم شد.
حسینزهی با اشاره به کارشکنیهای طالبان گفت: بعد از اینکه طالبان در افغانستان قدرت گرفت، روند انحراف مسیر آب بهسمت ایران نیز بهشکل جدیتر دنبال شد و هماکنون جریان آبی که بهسمت کشورمان سرازیر بود، به «گودزره» هدایت میشود که هیچگونه استفادهای هم از آب این گود صورت نمیگیرد، بنابراین مسئولان کشورمان باید در سطح کلان با استفاده از ظرفیت ریشسفیدان محلی، مشکل حقآبه ایران و شهرستانهای سیستان را مرتفع کنند.
وی با ابراز اینکه "مشکلات مردم محلی بهقدری است که تنها روز گذشته بیش از 130 تلفن مردمی با موضوع مشکل آب آشامیدنی داشتیم"، تأکید کرد: هماکنون بسیاری از شهرستانهای بالای 5 الی 6 هزار نفری در منطقه سیستان هستند که با تنش جدی آبی مواجهاند.