امیر عبداللهیان: ایران میتواند شریک مهمی برای بریکس باشد
وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست مشترک وزرای امور خارجه کشورهای عضو بریکس و دوستان بریکس در کیپ تاون به آفریقای جنوبی سفر کرده بود، صبح امروز ضمن حضور در اجلاس یادشده، سخنرانی کرد.
علاوه بر وزیر امور خارجه کشورمان، وزرای خارجه و مقامات عالیرتبه کشورهای آفریقای جنوبی، برزیل، روسیه، هند، چین، آرژانتین، بنگلادش، کومور، کوبا، بروندی، کنگو، مصر، گابن، گینه بیسائو، اندونزی، قزاقستان، عربستان سعودی، امارات و اروگوئه در این نشست مشارکت کردند.
متن کامل سخنرانی امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وزرای خارجه کشورهای دوست بریکس (بریکس پلاس)؛ ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۲ ژوئن ۲۰۲۳- کیپ تاون به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سرکار خانم دکتر پاندور.
وزیر محترم روابط و همکاری بین المللی جمهوری آفریقای جنوبی
بسیار خرسندم امروز در نشست وزرای امور خارجه دوستان بریکس در شهر زیبای کیپ تاون حضور دارم. از دولتِ دوست آفریقای جنوبی به جهت میزبانی گرم از هیات جمهوری اسلامی ایران سپاسگزاری مینمایم. همچنین مایلم از کشورهای عضو گروه بریکس بابت این ابتکار و دعوت از کشورهای دوستِ بریکس تشکر نمایم.
خانمها و آقایان، "دوستان بریکس" قبل از هرچیز دوستانِ همکاری و مشارکت و در یک کلام "دوستانِ چندجانبه گرایی" هستند. جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهای پیشرو در عرصه چندجانبه گرایی است. روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه ما با کشورهای عضو بریکس در سطح بسیار خوبیست و تجارت فی مابین به بیش از سی میلیارد دلار رسیده است.
سازوکارهای چندجانبهای که ایران و برخی کشورهای عضو بریکس در آن عضویت دارند مهم میباشد. ما بزودی روابط خود با سه کشور عضو بریکس یعنی روسیه، چین و هند را در قالب سازمان همکاری شانگهای توسعه خواهیم داد.
جمهوری اسلامی ایران، هند و جمهوری آفریقای جنوبی از اعضای فعال اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) هستند و در حوزههای مختلف اقتصادی همکاری دارند. همچنین جمهوری اسلامی ایران، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی از اعضای فعال و همسو در گروه کشورهای در حال توسعه موسوم به "گروه ۷۷" میباشند.
برای جمهوری اسلامی ایران، بریکس میتواند هدف مهم بعدی در سیاست چندجانبه گرایی باشد. به همین جهت ما از جمله اولین کشورهایی هستیم که رسما علاقهمندی خود به حضور در چهارچوبهای بریکس و البته عضویت در آن را اعلام نمودهایم. تعدادِ زیاد کشورهای علاقهمند به عضویت در بریکس، موید این است که ما انتخاب درستی کردهایم.
گروه بریکس به دلیل توان خود و به جهت تلاش برای رفع برخی کاستیها در نظام بین الملل و تقویت چندجانبه گرایی، جایگاه مهمی در عرصه مبادلات جهانی کسب کرده است. قطعا این جایگاه با پیوستن دیگر قدرتهای منطقهای و همسو، تقویت خواهد شد. یک "بریکسِ گسترده" [۱]میتواند الگوهای موفقی از "حکمرانی جمعی و شمولی" [۲]، "همکاریهای نوینِ جنوب-جنوب" [۳]و "ائتلافِ اقتصادهای نوظهور" [۴]را ارائه دهد.
جمهوری اسلامی ایران در کنار دیگر کشورهای همسو و علاقهمند میتواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشد. ایران با تجربه بالای حضورِ فعال در نهادها و ابتکارات بینالمللی؛ برخورداری از ذخایر کامل انرژی؛ شبکههای حملونقل و ترانزیت کوتاه و ارزان؛ نیروی انسانیِ آموزشدیده و دستاوردهای علمیِ چشمگیر و بالاتر از همه ارادهای قوی برای مشارکت در ایجاد نظمی عادلانه در جهان، میتواند شریک مهمی برای بریکس باشد.
خانم رئیس، حضار محترم.
مجددا خرسندی خود را از حضور در این نشست اعلام میدارم و بهترینها را برای شما آرزومندم.
از توجه شما متشکرم.
موز اگر قوت داشت اول کمر خودشو صاف نگه میداشت.....
سیاست حکومت ایران همیشه درست نبوده وما درچشم دیگر کشورها منزوی شدیم یک کاری کنید دیگر کشورها به ما احترام بزارد به کشورهای مسلمان نشین نگاه کنید آنها هم مسلمان هستند چرا محبوبیت زیادی در جهان دارند چون از اسم دین مردمانشان را فریب نمیدهن
طالبان را بوجود آورده پرورش دادیم برایشان هزینه کردیم که در مقابل آمریکا بایستد حال اینکه نمی دانستیم همینها شاخی علیه ما میشوند مار در آستین پرورش دادیم
همه میدانند تهدید واقعی چه کسی است
تجاوز و جنایت طالبان در مرز های افغانستان و ایران به خاطر نانوانی، کوتاهی و سکوت ارتش، سپاه، مسئولان و نمایندگان مجلس بوده است.
آمریکا در لبنان تنها به دنبال منافع خود و اسرائیل است
جنگ اوکراین درصورت توقف کمک تسلیحاتی غرب پایان خواهد یافت
فرانسه نمیتواند در جنگ اوکراین میانجیگری کند
اعتراف کارشناس نظامی صهیونیست: یک سرباز مصری، ارتش اسرائیل را به چالش کشید
چرا جمهوری آذربایجان بهدنبال بستن گذرگاه لاچین است؟
اعتراف واشنگتن پست: اوکراین از تسلیحات غربی در حمله به خاک روسیه استفاده کرد
آقایان، برجام را مایه آبروریزی میدانستند اما الان به دنبال زنده کردن آن هستند
آمریکا هیچ تمایلی برای احیای برجام ندارد و در اولویتش نیست. این رفت و آمدها نیز به این خاطر است که آمریکاییها هدف اصلی شان را بر روی آزادسازی زندانیها گذاشته اند که برایشان بسیار مهم است. برای بایدن نیز در آستانه انتخابات این موضوع اهمیت دارد.
حضور نظامی آمریکا در افغانستان در این مدت 20 و 21 سال مبارزه با تروریسم، القاعده و طالبان نبوده است و از سال 2001 تاکنون برای همه مردم افغانستان، مردم منطقه خاورمیانه و جهان ثابت شده است.
حضور نظامی آمریکا در افغانستان، عراق، لیبی، سوریه، یمن، منطقه خاورمیانه 100 درصد فقط به خاطر منافع خودش بوده است و هم به خاطر حمایت از تروریسم، القاعده،طالبان، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی بوده است.
ترکیه از سوریه رفتنی نیست
نیروهای نظامی ترکیه به خاطر حمایت از تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی در سوریه باقی میمانند