29 میلیارد تومان حقوق 290 نماینده مجلس، هر نفر 100 میلیون

نماینده مردم قم در مجلس در پاسخ و تشریح حقوق دریافتی نمایندگان گفت: نمایندگان دو حساب دارند که حقوق‌شان به یک حساب و هزینه‌های دفترشان به حساب دیگر آن‌ها واریز می‌شود.

29 میلیارد تومان حقوق 290 نماینده مجلس، هر نفر 100 میلیون

دنیای اقتصاد نوشت که عکسی از فیش حقوقی منتسب به یکی از نمایندگان مجلس در توییتر دست به دست می شود که نشان می دهد این نماینده مجلس بیش از ۱۰۰ میلیون تومان حقوق ماهانه دریافت کرده است.

به گزارش اکوایران؛ در اردیبهشت ماه 1402 یکی از اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از افزایش 20 درصدی حقوق نمایندگان خبر داد. 

آنطور که جبار کوچکی‌نژاد اظهار کرده بود، براساس مصوبه اعضای این کمیسیون، حقوق کارکنان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال جاری به میزان ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

از آنجایی که شفافیت مالی نمایندگان مجلس همیشه مطالبه مردم بوده، بارها طرح شفافیت حقوق نمایندگان مطرح شد تا سرانجام در جریان بررسی بودجه سال 1402، نمایندگان مجلس تصویب کردند که حقوق نمایندگان و مدیران مجلس ماهانه در سازمان اداری و استخدامی ثبت شود. 

بر این اساس در جزء ۱ بند الف تبصره ۲۰ در بخش هزینه‌ای، مجلس شورای اسلامی مکلف شد حقوق نمایندگان و مدیران خود را برای نظارت عموم مردم به طور شفاف و ماهانه در سامانه سازمان اداری و استخدامی کشور قرار دهد.

با فرض اینکه وضعیت جمعیتی خانواده‌های نمایندگان مجلس را شبیه وضعیت متوسط خانوار جامعه ایرانی یعنی یک خانوار 3.3 نفری در نظر بگیریم، حقوق ماهانه آن‌ها در مقایسه با حداقل دریافتی ماهانه کارگری که سرپرست یک خانوار 3.3 است، در یک نسبت حدوداً سه برابری قرار دارد. یعنی با فرض صحت ادعای یکی از نمایندگان مجلس که آبان 1401 گفته بود «حقوق نمایندگان مجلس 20 میلیون تومان است»، با افزایش ۲۰ درصدی امسال به ۲۴ میلیون تومان می‌رسد که تقریبا سه برابر حداقل دریافتی ماهانه کارگران ۳.۳ نفری است که چیزی در حدود ۸ میلیون تومان عایدی ماهانه برای امسال خواهند داشت.

این در حالیست که نمایندگان مجلس مبالغ بیشتری را هم بابت هزینه‌های جاری نظیر اجاره منزل، هزینه دفتر، ایاب و ذهاب و قبض موبایل دریافت می‌کنند؛ هزینه‌هایی که علاوه بر حقوق به آن‌ها پرداخت می‌شود اما یک کارگر یا کارمند باید از محل حقوق ماهانه خود پرداخت کند.

هزینه‌های مورد اشاره چندان شفاف نیست اما در سال ۹۹ جدولی منتشر شد که نشان می‌داد این دریافتی‌ها دست‌کم برابر با حقوق ماهانه نمایندگان است. بدین ترتیب می‌توان حدس زد که دریافتی هر نماینده مجلس در سال ۱۴۰۲ حداقل ماهانه حدود ۵۰ میلیون تومان خواهد بود که ۶ برابر حقوق کارگریِ مورد اشاره است.

بودجه سازمانی مجلس در سال ۱۴۰۱، هزار و ۳۵۱ میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به هزار و ۵۲۱ میلیارد تومان افزایش یافته است. مقایسه این دو رقم نشان می‌دهد بودجه سازمانی مجلس ۱۷۰ میلیارد تومان افزایش یافته که معادل رشد ۱۲.۵ درصدی است. هرچند ممکن است این برآوردها، برآوردهای حداقلی باشد، با این حال محاسبه همین پرداختیِ ۵۰ میلیون تومانی برای ۲۹۰ نماینده مجلس، هزینه ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی ماهانه را نشان می‌دهد که حدود ۱۷۴ میلیارد تومان در کل سال می‌شود.

فارس در این باره نوشته است: احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ و تشریح حقوق دریافتی نمایندگان گفت: نمایندگان دو حساب دارند که حقوق‌شان به یک حساب و هزینه‌های دفترشان به حساب دیگر آن‌ها واریز می‌شود.

وی افزود: حقوق ماهانه نمایندگان مجلس حدود ۲۰ میلیون تومان است که افزایش حجم کار تأثیری در زیاد شدن آن ندارد. نماینده مردم قم در مجلس اظهار داشت: در مورد هزینه‌های دفتر نمایندگان در حوزه‌های انتخابی نیز مبلغ واریزی متفاوت است و در حوزه‌های انتخابی که وسعت آن‌ها بیشتر است این واریزی افزایش پیدا می‌کند.

امیرآبادی خاطرنشان کرد: بنده نماینده سه شهرستان در استان قم هستم و مبلغی که برای هزینه‌های دفتر به حسابم واریز می‌شود ۵۳ میلیون تومان است. وی افزود: من در حوزه انتخابیه خود ۸ دفتر دارم که ۳ دفتر در قم و ۵ دفتر در شهرستان‌های دیگر استان است و ۳۳ کارمند در دفاتر بنده مشغول به کار هستند که ۱۰ نفر آن‌ها از کارمندان دولت هستند و هزینه همه این دفاتر و ۲۳ کارمند باید از محل ۵۳ میلیون تومانی که ماهانه به حسابم واریز می‌شود پرداخت کنم.

وی اظهار داشت: هر نماینده می‌تواند ۵ نفر از کارمندان خود را از بین کارکنان دولت انتخاب کند و با توجه به اینکه من نماینده معین نماینده مستعفی قم هستم می‌توانم ۱۰ کارمند را به عنوان کارمندان دفتر و مشاوران خود داشته باشم.

امیرآبادی خاطرنشان کرد: با این حساب از ۳۳ کارمند ۱۰ نفر از بین کارمندان دولت هستند و حقوق ۲۳ کارمند دیگر را باید خودم پرداخت کنم؛ بنابراین مجموع واریزی نماینده‌های مجلس به طور متوسط از ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان خواهد که تنها حدود ۲۰ میلیون تومان از این مبلغ برای حقوق شخصی نماینده‌ها است و مابقی هزینه دفاتر و مشاورین و مسوولین دفتر و هزینه‌های جاری مانند رفت و آمدها و … است.

منبع: عصر ایران
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید