سفیر ایران در ریاض: عربستان سعودی شریکی راهبردی است
سفیر ایران در ریاض در گفتوگو با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کردف عربستان سعودی شریکی راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران است و وی تمام تلاش خود را برای تقویت و توسعه روابط دوجانبه به کار خواهد بست.
«علیرضا عنایتی» در نخستین اظهارنظر پس از تصدی رسمی این پست و اعزام به عربستان، در گفتوگوی اختصاصی با یک روزنامه سعودی، عربستان را شریک راهبردی کشورش توصیف کرد و از عزم متقابل دو طرف برای توسعه روابط خبر داد.
وی در گفتوگو با روزنامه «الشرق الاوسط»، چاپ لندن با تاکید بر تلاش خود برای تقویت و توسعه روابط دوجانبه میان تهران و ریاض، گفت: دو کشور عزم متقابل دارند تا روابط خود را به آیندهای امیدوارکننده برسانند.
پیشتر هیأت وزیران عربستان سعودی، در بررسی اقدامات انجامشده در راستای اجرای توافق ازسرگیری روابط دیپلماتیک عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران از جمله آغاز به کار سفرای دو کشور اعلام کرده بود که مشتاق آغاز مرحله جدیدی از روابط با ایران مبتنی بر منافع مشترک و احترام متقابل است.
عنایتی که از هفته پیش پست جدیدش به عنوان سفیر ایران در عربستان سعودی را رسما برعهده گرفته، تصریح کرد که پیش از سفر به عربستان سعودی با «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران، دیدار داشته و وی از عنایتی خواسته تا تمام تلاش خود را برای تحکیم پیوندهای برادری و دوستی بین ایران و عربستان سعودی به کار گیرد و در مسیر توسعه روابط گام بردارد.
سفیر ایران در ریاض افزود: ما عربستان سعودی را یک شریک راهبردی میبینیم که از اهمیت بالایی برخوردار است. آنچه در شش ماه گذشته به دست آمده، نویدبخش آیندهای امیدوارکننده است و ما عزم و ارادهای جدی برای توسعه روابط ایرانی_سعودی داریم و همین احساس را در بین برادرانمان در عربستان نیز احساس کردهایم.
وی با اشاره به اینکه، این امر مسؤولیت بزرگی را بر عهده وی میگذارد، توضیح داد که این مسؤولیت در مرحله نخست توسعه و تحکیم روابط درونی و سپس استفاده از آن به نفع منطقه بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل است.
این در حالی است که ظهر دیروز (یکشنبه، ۱۰ سپتامبر) نیز، «عبدالله بن سعود العنزی» سفیر جدید عربستان سعودی در تهران رونوشت استوارنامهٔ خود را تقدیم «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران کرد.
«علیرضا عنایتی» که پیشتر دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه بود، عهدهدار سفارت ایران در ریاض شده است تا نخستین سفیری باشد که بعد از قطع روابط ۲ کشور در دی ماه ۱۳۹۴ و پس از سرگیری مجدد مناسبات دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی عهدهدار این سفارتخانه میشود.
عنایتی همچنین سوابقی چون سفیری در کویت را در کارنامه کاری خود دارد و پیش از تصدی به عنوان سفیر ایران در کویت، مدیرکل خلیج فارس وزارت خارجه بود.
خودتان هم نمی دانید با خودتان چند چند هستید!یک روز کشته شدن یک روحانی در عربستان را بهانه می کنید و از دیوار سفارتش بالا می روید و کنسولگریش را آتش می زنید و کفن به تن می کنید و ... چند وقت بعد همان می شود شریک راهبردی و برایش نوشابه باز می کنید!از نزدیکی و روابط عربستان و دیگر کشور های عربی با اسراییل هراس دارید؟!
جالبه،تا چند سال پیش دشمن بود ،فحششون میدادن
از دیوار سفارتشون بالا می رفتن اما حالا شدن شریکشون!! واقعا که سیاست پدر و مادر نداره!
شما لطف کنید از دیوار سفارت شرکای راهبردی بالا نرید.