رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با خبر فوری:
رابطه کنونی ایران و عربستان یکطرفه به نفع عربستان است/ سیاست خارجی ما در دست افراد باکفایت نیست
رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: رابطه ایران و عربستان نشاندهنده نگرش افراطی و تفریطی یکطرفه در سیاست خارجی است، چراکه در دست عدهای است که نمیتوانند نمایندگان باکفایتی برای سیاست خارجی کشور باشند.
حشمت الله فلاحت پیشه در گفتگو با خبر فوری درباره روابط ایران و عربستان گفت: رابطه ایران و عربستان نیازمند تحلیل واقعگرایانه در جهت منافع ملی است. متأسفانه همان کسانی که با نگاه افراطی از دیوار سفارت عربستان بالا رفتند امروز با نگرشی تفریطی، از عربستان به عنوان برادر یاد میکنند. گرچه دو کشور، عزم جدی برای تنشزدایی دارند ولی این به معنی پایان اختلافات میان دو کشور نیست.
وی افزود: عربستان همچنان با ایران چالش ایدئولوژیک دارد که بخشی از آن را پنهان کرده است اما در عربستان هنوز بازیگرانی با نگاه ایدئولوژیکی هستند که به دنبال ضربه زدن و تضعیف ایران هستند. آنها سعی می کنند سیاست خارجی ایران را شکست خورده نشان دهند. مثلا در اوضاع کنونی فلسطین، شبکه تلویزیونی نزدیک به دولت عربستان با رقابت موشکی سعی داشت ایران را برای وارد شدن به جنگ تحریک کند.
فلاحت پیشه در ادامه افزود: رابطه کنونی ایران و عربستان یکطرفه به نفع عربستان است. عربستان در رابطه اخیر با ایران به اهداف خود مانند مدیریت جنگ یمن و باز شدن پای آمریکا به منطقه رسید؛ در مقابل ایران به هدف گشایش اقتصادی در وضعیت تحریم دست نیافت.
این تحلیلگر سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی اسلامی ایران دعوت از بن سلمان را در دستور کار خود قرار میدهد، اظهار داشت: سطح مناسبات ایران و عربستان هنوز در سطح مدیر کل است و حتی به سطح معاون وزیر هم نرسیده است چه رسد به سطح عالی اجرایی. اگر دعوتی هم صورت گیرد نوعی خوشخیالی است.
رابطه کنونی ایران و عربستان یکطرفه به نفع عربستان است. عربستان در رابطه اخیر با ایران به اهداف خود مانند مدیریت جنگ یمن و باز شدن پای آمریکا به منطقه رسید؛ در مقابل ایران به هدف گشایش اقتصادی در وضعیت تحریم دست نیافت
وی درباره تأثیر عضویت ایران در سازمان بینالمللی همکاری شانگهای بر رابطه ایران و عربستان افزود: عربستان جزو گروه بیست است و به حدی در نهادهای تأثیرگذار فعالیت دارد که نیمنگاهی به شانگهای نداشته است. سیاست عربستانیها مانند چینیها مسالمتآمیز است و در این راستا همه موانع را برای توسعه اقتصادی پشت سر گذاشته است. متأسفانه ایرانیها در این زمینه برعکس عمل کردهاند.
فلاحت پیشه مجدد هدف عربستان از رابطه اخیر با ایران را تنشزدایی برای توسعه اقتصادی عنوان کرد.
واقعا دو گرم خوب استدلالی داره یک طرفه؛ توسعه اقتصادی ؛بفکر خودش بودن ؛مدیریت جنگ یمن؛ بودد عربستان
حرف حق رو زدی .
همانجور که باقر النمر توسط عربستان اعدام شد
مولانا عبدالحمید این مهره یهودی امریکائی باید اعدام شود و گرنه نشان از ضعف حکومت دارد
صبح، رو با اعدام شروع کردی. منطق شما همینه. عربستان هم غلط اضافی کرده.
علت اعدام تروریست نمر میدانید ، دادگاه ایشان دیدی یا همانطور بدون فهمیدن و احساساتی نظر دادی
مفت خور!؟ مولانا داره واقعیت ها رو بیان میکنه از بی کفایتی و بی لیاقتی امثال تو میگه از محرومیت زاهدان میگه دردش از این هر بی سر وپایی شده مسول
مولانا بیادمملکت گلوبلبل میشه
شمابهتراست شهروند عربستان شوی حشرونشرباجنایتکاران بین المللی بیشترلذت داردتادفاع ازمظلوم!؟
کجایی این مملکت دست افراد باکیفیت است همشون یه عده آدم تازه به دوران رسیده ومتکبر وبی سواد می باشند
ای فلاحت پیشه به داد مردم ایران برس !
فقط سیاست خارجی مون نیست ؟؟!!
بخواب جون مادرت
ایشون همون حامی گلابی برجام هستن ک فکر کردن ملت حافظه تاریخی رو فراموش میکنند!!
الان که جایگاهی نداری به جیک جیک افتادی......چرا اون موقع نگفتی
چهل و پنج ستله سیاست داخلی و خارجی ما دست افراد با کفایت و بالیاقت و باسواد و مدیر و مدبر و مردم دوست و وطن دوست نیست متاسفانه !!
تو مجلس و در دایره قدرت بودی اینگونه صحبت نمی کردی و حرف دل مردم را نمی زدی !!!
متاسفانه تمام مسئولین کشور اینگونه قدرت طلب و منفعت طلب هستند و سخنان و رفتار انان در زمان مسئولیت و خارج از ان کلی مغایرت و فرق دارد !!!
همین سخنان را رئیسی و امیر عبدالهیان و..... در زمان دولت روحانی و به خصوص سیاست خارجه می زدند.. لعنت به همتون که فقط قدرت را می شناسید .و منافع و نظر مردم هیچ ارزشی برایتان ندارد
کلا هیچی بلد نیستند فقط حرف میزنند مثل طرفداران شون
ما هم مي گوييم وخدا هم ميداند كه باكفايت نيستند
سیاست خارجی دوران شما رو هم دیدیم
برعکس سیاست خارجه ایران خوب و دیپلماسی ورزشی خوب نیست
8 سال سیاست خارجی شما رو هم دیدیم!
بعد از 6 سال از امضای برجام معلوم شد توش پر غلط املایی بوده!
اگرسیاستهای خارجه وداخله کشور دست آدمهای باکفایت نبودکه اکنون این همه افغانی درکشورحضورنداشت.باهمین سیاستهای مقتدرانه هست که شهروروستا رامثل علفهای هرز پرکرده اند
به نظرم بن سلمان نسبت به پدرش بهتر تونسته افراطی های عربستان رو کنترل کنه ،اگر ما هم بتوانیم در کشورمان این کار رو انجام بدیم با خیلی از کشورهای جهان همسو می شویم .ما در کشورمان به جای بزرگنمایی مشکلات،به تفکر برای ارائه راه حل مسائل نیازمندیم و باید نهایت سعی خود را برای رفع موانع و مشکلات بگذاریم.چه کسی تیزهوش تر است؟!طراح معما یا کسی که معما را حل می کند؟!
در خصوص ، سیاست خارجی التماسی و یک طرفه دویدن خیلی درد ناک است برای کشورم چرا که همه اش ما تماس می گیریم با با جان لااقل صبر کن یک بار اونا تماس بگیرند.