رئیس جهاد دانشگاهی تشریح کرد
نتایج موج اول پیمایش ایسپا در خصوص انتخابات مجلس/ مشارکت جدیتر خواهد شد
رئیس جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به نتایج موج اول پیمایش مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران از دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت که بر اساس این نتایج انتظار میرود تا زمان برگزاری انتخابات مشارکت افراد جدیتر و میزان تمایل برای مشارکت به تدریج افزایش یابد.
حسن مسلمی نایینی به تشریح آخرین یافتههای پیمایش اخیر مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) پرداخت، و تصریح کرد: با توجه به اهمیت دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در یازدهم اسفند ۱۴۰۲ و تأکید مقام معظّم رهبری بر ایجاد زمینههای مشارکت پرشور در انتخابات پیش رو، این مرکز در ادامه انجام سلسله طرحهای پیمایشی خود در خصوص سنجش افکار عمومی به منظور شناخت و تبیین بهتر وضعیت کشورمان، با رویکرد شناخت زمینههای مشارکت مردم در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، سنجش انتظارات مردم و میزان تمایل آنها به شرکت در این انتخابات، اولین موج پیمایشهای انتخاباتی را با عنوان «مشارکت سیاسی مردم ایران در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی» در آبان ماه ۱۴۰۲ با اندازه نمونه ۵۰۸۶ نفر در بین شهروندان ۱۸ سال به بالای ساکن در سراسر کشورمان به صورت حضوری اجرا کرده است.
اجرای چندین موج نظرسنجی به مرور زمان
وی با بیان اینکه این مرکز، اجرای چندین موج از طرحهای انتخاباتی را تا قبل از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در دستور کار خود قرار داده است، ادامه داد: در این پیمایش، علاوه بر موضوع میزان اطلاع مردم از زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و تمایل آنها به مشارکت در انتخابات، موضوعات مهم دیگری نیز مورد بررسی و سنجش قرار گرفته است که برخی از نتایج مهم آنها در خصوص منابع پیگیری اخبار انتخابات کشورمان است.
منابع پیگیری اخبار در بین مردم
مسلمی نایینی افزود: یافتهها نشان داد رسانه ملی و شبکه¬های اجتماعی مجازی به ترتیب به عنوان مهمترین منابع پیگیری اخبار در بین مردم هستند؛ یعنی ۳۷.۹ درصد مردم گفتهاند اخبار را بیشتر از طریق صدا و سیما دنبال میکنند. همچنین ۳۱ درصد از طریق شبکههای اجتماعی مجازی و ۸.۹ درصد از طریق ماهواره، اخبار کشور را پیگیری میکنند. البته شایان ذکر است عمده محتوای خبری و اطلاعرسانی کشور در شبکههای اجتماعی، توسط خبرگزاریهای رسمی و پایگاههای خبری تولید میشود
۳۵.۳ درصد قطعا و به احتمال زیاد در انتخابات شرکت خواهند کرد
رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه در خصوص شکل گیری فضای انتخاباتی کشور گفت: هرچند در حال حاضر آمارها نشانگر آن است که موضوع انتخابات در صدر توجه مردم قرار ندارد به گونهای که ۲۷.۹ درصد مردم اظهار کردهاند قطعاً در انتخابات شرکت میکنند. ۷.۴ درصد به احتمال زیاد در انتخابات شرکت میکنند. ۲۱.۹ درصد هنوز تصمیمی برای شرکت در انتخابات نگرفتهاند. ۳۶ درصد گفتهاند به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نمیکنند. ۶.۸ درصد نیز احتمال کمیدارد در این انتخابات شرکت کنند.
نقش رسانه در مشارکت
وی افزود: در این میان توجه به مساله افزایش سواد رسانهای و تحلیل دقیق و آگاهی بخشی به مردم پیرامون نقشههای شوم دشمنان قسم خورده و کینه توز در کم رونق سازی انتخابات و کاهش مشارکت بسیار مهم است. بنابراین، در کنار توجه به عوامل داخلی افزایش مشارکت مردمی در انتخابات پیش رو( نظیر گفتمان سازی، آگاهی بخشی، ایجاد شور انتخاباتی، ظرفیت سازی سیاسی و فرهنگی جهت حضور آگاهانه و پرشور در انتخابات)، میبایست به عوامل و رسانههای معاند خارجی نیز توجه کرد و با برنامهای دقیق ضمن جلوگیری از نفوذ گفتمان آنان در جامعه، خاصه در میان نسل جوان، با آگاهی بخشی، طرحها و برنامههای آنان را خنثی نمود.
پیشنهادهای انتخاباتی
رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه تصریح کرد: در این راستا یافتههای برآمده از این پیمایش نشانگر؛ ذی اهمیت بودن اطلاعرسانی اخبار انتخابات هم از طریق رسانه ملی و هم از طریق جراید، خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی_ با توجه به عدم اطلاع درصد بالایی از پاسخگویان از زمان برگزاری انتخابات_ ، گفتمانسازی و تبلیغات مناسب پیرامون نقش و جایگاه مجلس شورای اسلامی در اداره امور کشورمان توسط نهادهای فرهنگی و اجتماعی، تصویر سازی مناسب پیرامون آینده روشن پیش رو با انجام جهاد تبیین، شفافیت بالاتر در بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس شورای اسلامی بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، روشنگری توسط دلسوزان، نخبگان و افراد دارای وجهه اجتماعی از جمله ائمه جمعه، جماعات و دانشگاهیان، زبان سیاسی همدلانه در تبیین کارآمدی نظام و حضور کارگزاران در مجامع عمومی و تبیین فرصت ها و قوتها، تاکید بر نقش اصلی مردم و بیان تنگناها و پاسخگویی و تبیین شرایط و توضیح و اصلاح ضعفها، تاکید بر امید و توجه به امکان حل مسایل کشور با دقت زمانی و جزیی نگری و پرهیز از کلی گویی، است.
۲۷درصد شرکت می کنند که ۸درصد باطله رای می دهند
۹۰ درصد می گویند رای بی رای
یعنی قراره مردم با تبلیغات رسانه پای صندوق بیاند ؟ این انتخابات چقدر ارزش داره؟
تقریبا درسته
بدونه احتساب رای باطله 33 درصد مردم در انتخابات ریاست جمهوری هم رای دادند
این 33 درصدهمیشه و تحت هر شرایطی می آیند رای می دهند حتی اگر ظلم و بیداد و گرانی نابودشان بکنه هم رای می دهند
67 درصد دیگر هم به یاد داشته باشند که مملکت برای این 33 درصد است و هر کس هم ناراحته می تواند از کشور برود
همون ۳۵ درصد هم زیاده،من که باورم نمیشه،به قول شاعر: دروغست گفتار تو سر به سر/ سخن گفتن کژ نباشد هنر!😡😳🙄😣
راستي طرح شفاف سازي درآمد نمايندگان مجلس به كجا رسيد ؟ راستي نمايندگان آينده مجلس هم دو تابعيتي هستند ؟ راستي آيا فرزندان نمايندگان آينده هم در خارج از ايران با دادن ماليات به دولت هاي استعماري و تحريم گر غربي در حال دور زدن تحريم هاي ناجوانمردانه عليه مردم داخل ايران هستند!؟ هيچ ميدونيد در دوره همين اين نمايندگان فعلي مدت سه سال هست به دليل تخصيص ندادن ارز نتوانستيم يك دستگاه MRI جديد براي خدمات رساني به جانبازان معزز و خانواده شهدا وارد كنيم و دستگاه فعلي با عمر 16 سال مرتب دچار مشكل هست !؟
بخدا نظر سنجیتون هم سالم نیست! من دارم شاخ در میارم من کف جامعه هستم توی کوچه و خیابان و فامیل و دوست و آشنا و مغازه دار و اتوبوس و مترو و قطار و هواپیما همه و همه یکصدا میگن در انتخابات شرکت نمیکنند. بعد شما میگید ۲۷ درصد قطعا مشارکت میکنند؟! البته اون تعدادی که در انتخابات قبل شرکت کردند (به غیر از آرای باطله) که الان تعدادشون بشدت پایین اومده حسابشون جداست و مملکت در واقع مال اونهاست و مبارکشون هم باشه و بقیه باید جمع کنند برن.