«سرقت هوش مصنوعی» اتهامی ضد چینیِ آمریکا که با واقعیت جور در نمیآید
رسانههای آمریکایی بدون هیچ مدرکی ادعا میکنند چین «اسرار هوش مصنوعی را برای جاسوسی توربوشارژ به سرقت میبرد» این یعنی در در حال تکرار دروغهای قدیمی خود بدون ارائه هیچ مدرکی هستند. این اتهام اصلا مبتنی بر واقعیات نیست.
به نظر میرسد رسانههای آمریکایی یک فانتزی درباره اینکه چین شبکههای ایالات متحده را هک میکند، دارند روایتی که از اواخر دهه 2010 شروع به بافتن آن کردند.
حالا چندین سال بعد این رسانهها هنوز هم در حال مطرح کردن ادعاهای بی اساس درباره چین هستند، اتهاماتی که از سوی برخی سیاستمداران آمریکایی تایید شده و این بار مربوط به هوش مصنوعی است.
حقیقت همانگونه که بارها توسط وزارت امور خارجه چین تکرار شده، این است که چین هرگز هیچ سیستم آمریکا را هک نکرده یا هیچ اطلاعات یا فناوری را به سرقت نبرده است.
آمریکا چگونه میتواند در دنیا «شواهد محکم» درباره چیزی که هیچ گاه رخ نداده ارائه کند؟ هرچقدر هم که این دروغپردازان تلاش کنند، باید گفت این یک ماموریت غیرممکن است.
اما با این حال، رسانههای آمریکایی درباره یک چیز درست میگویند و آن اینکه نفوذ چین در هوش مصنوعی افزایش یافته و آن را پر ابهت کرده است.
چین در دهه گذشته فناوریهای هوش مصنوعی را توسعه بخشیده و آن را برای رانندگی خودران، تشخیص تصویر، ابزارهای چت و نرم افزار بازی به کار گرفته است. با این وجود، چین به لطف تلاشهای بیش از یک نسل از دانشمندان این کشور، در حال برداشتن گامهای اساسی در حوزه هوش مصنوعی است.
ایالات متحده ممکن است پیشرفت چین را «ترسناک» بداند، اما برای چنین کشور قدرتمندی شایسته نیست که به سیاهنمایی علیه این بازیکن بزرگ بپردازد چه رسد به دروغپردازی درباره آن. در عوض آمریکا میتواند با چین برای ارتقاء یک فناوری که میتواند به نفع دو کشور باشد، همکاری کند.