یک تحلیلگر مسائل سیاسی:
اگر قرار باشد رئیس جمهور بعدی از اعضای دولت فعلی باشد، مخبر بهترین گزینه است
حالت سوم، ادامه راه کنونی، البته بدون شخص رییسی و در حد ممکن کاهش ضعفهای قبلی است. این حالت از منطق قویتری برای اجرا برخوردار است. اولین آنها در هم تنیدگی قبلی میان افعال و سیاستهای دولت با موضوع خبرگان رهبری و مساله جانشینی بود که اکنون دیگر شاهد این مساله نیستیم. این تمایز به عملکرد دولت کمک میکند. دوم اینکه میتوان برخی نقاط ضعف قبلی را تا حد ممکن کم کرد و دولت را به سوی مجموعهای کارشناسیتر سوق داد.
عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی در روزنامه اعتماد نوشت: حالت و سناریوی مطلوب من بازگشت به مردم به تمام معناست. بازگشتی که بیش از ۷۰ درصد مردم همچون گذشته به پای صندوق بیایند و فردای پس از انتخابات سرشار از امید باشند و نتیجه آن نیز چون آبی فراوان بر آتش اختلافات انتخاباتی باشد.
ولی تصور میکنم که این حالت و در روزهای آینده دور از دسترس است. به همین علت میخواهم تحلیل خودم از آنچه در پیش است را بنویسم. هر چند میدانم پیشبینی آینده در ایران به دلایل گوناگون سخت است. این تحلیل هم مبتنی بر هیچ خبر خاصی نیست و متکی بر شناختی اجمالی است که از ساختار و اراده حاکم بر ایران دارم.
سه حالت برای این انتخابات متصور است:انتخابات رقابتی با حضور موثر اصلاحطلبان، انتخابات رقابتی درون اصولگرایان، انتخابات مشابه آنچه در دهه ۱۳۶۰ داشتیم.
به نظر میرسد که دو حالت اول رخ نخواهد داد.گرچه تجربه ۳ سال گذشته نشان داده است که خطمشی یکدستسازی نتیجهبخش نیست، ولی واقعیت این است که حتی اگر قصدی و ارادهای برای عدول از این خطمشی وجود میداشت، باید در سال آینده رخ میداد و اکنون و در زمان کوتاه چنین تحولی قابل اجرا نیست. چنین تحولی نیازمند مقدمات زیادی است که فعلا در دسترس نیست، هر چند راهی جز این برای عبور از مشکلات بزرگ کشور وجود ندارد.
تحقق این حالت، مستلزم کسب نظر مقامات بالا برای نامزدهای انتخاباتی است که گمان نمیکنم به دست آید و احاله به شورای نگهبان نیز معنای روشنی دارد. البته حضور انتخاباتی نامزدهای کمشانس، به معنای وجود این حالت نیست، چون تحقق این حالت مستلزم امیدآفرینی در مردم است تا مشارکت کنند و با اقدامات صوری هیچ امیدی ایجاد نمیشود. بنابراین نه نیازی میبینند که این سناریو را ایجاد کنند و نه فرصتی برای آن وجود دارد و بهطور کلی از تصمیمات ریسکی نیز پرهیز میکنند.
حالت دوم که رقابت انتخاباتی منحصر به درون جناح حاکم باشد نیز رخ نخواهد داد. برای آنکه این رقابت میان گروههای حاکم به سرعت خشن میشود. تمام آن برای حکومت هزینه است و هیچ دستاوردی برای آنان ندارد. حتی ممکن است کار را به جاهای باریک بکشاند. ضمن اینکه برنده چنین رقابت احتمالی جناحهای تندروی آنها خواهند بود که دست آنان در تخریب دیگران بازتر است. حتی به نقد شدید سیاستهای آقای رییسی هم میرسد. به نظر من ساختار سیاسی ایران با توجه به تجربه احمدینژاد، اطمینان کافی به این افراد ندارد، بنابراین به هر شکلی که صلاح بدانند آنان را از نامزدی منصرف میکنند و عدم انصراف را هم میتوان با ردصلاحیت حل کرد.
حالت سوم، ادامه راه کنونی، البته بدون شخص رییسی و در حد ممکن کاهش ضعفهای قبلی است. این حالت از منطق قویتری برای اجرا برخوردار است. اولین آنها در هم تنیدگی قبلی میان افعال و سیاستهای دولت با موضوع خبرگان رهبری و مساله جانشینی بود که اکنون دیگر شاهد این مساله نیستیم. این تمایز به عملکرد دولت کمک میکند. دوم اینکه میتوان برخی نقاط ضعف قبلی را تا حد ممکن کم کرد و دولت را به سوی مجموعهای کارشناسیتر سوق داد.
تحقق این حالت مستلزم این پیام روشن است که راه قبلی با حذف زوائد و ضعفهایش ادامه خواهد یافت. چنین انتخاباتی بالطبع پرشور و رقابتی نخواهد بود. پیشاپیش نیز باید معلوم باشد که کدام نامزد متولی این مسوولیت خواهد شد. بنابراین مساله اصلی پیدا کردن فرد مناسب برای انجام این ماموریت است. بالطبع این فرد باید از درون دولت باشد. از میان دولتیها برخی وجاهت سیاسی کافی ندارند و نمیتوانند عهدهدار این کار شوند.
تنها گزینه احتمالی که بتواند این نقش را به خوبی ایفا کند، آقای مخبر است، هر چند ظاهرا خودش قصدی برای نامزدی ندارد، ولی ممکن است در نهایت مجبور شود یا مجبورش کنند. نامزدی وی بدون رقابت جدی، با مشارکتی در حد انتخابات گذشته مواجه میشود، زیرا اینرسی و ظرفیت اندک ایجاد شده پس از درگذشت آقای رییسی را میتوان تا یک ماه دیگر حفظ کرد. ظرفیتی که در ذیل یک رقابت انتخاباتی جدی به کلی از میان رفته و تخلیه میشود و گمان هم نمیرود که ساختار سیاسی ایران انتظار مشارکتی بیش از دوره گذشته را داشته باشد. نکته مهم این است که همین حد از تحول نیز میتواند اندکی از امیدواری را ایجاد و حداقل مخالفتها را با مشارکت کم کند. به ویژه آنکه آقای مخبر چهره سیاسی و جناحی محسوب نمیشود و از نظر آیندهنگری نیروها؛ چهره میانه و کمخطری نسبت به تندروهای جناح حاکم است.
همچین قراری نداشتیم فقط ملت حق دارد انتخاب کند
فکر کنم در اینده افراد واجد شرایط رای دهنده هم که نمی خواهند به جناح تندرو ها رای بدن رد صلاحیت بشوند. در ضمن مشکلات اقتصادی با تعامل با دنیا حل نخواهد شد بجز پوشاندن تک تک تار موی خانمها که باعث فقر گرانی در ایران شدن😜
اين سيستم اگه خروجي خوبي ميداشت و كارنامه آن كه ارزش اسكناس هست اگه بالا بود بايد اينچنين ميكرديم. ولي متاسفانه اينطور نيست. پس بهتر اينه كه دوباره سعي و خطاي جديدي پيشه بگيريم چون دراينباره نه كسي رو پرورش داديم و نه دانش كافي براي اين موضوع داريم.
خوبه دیگه پس لوکوموتیر پیشرفت هنوز ادامه داره. این مخبر همون کسی نبود که میگفت واکسنهای خارجی کرونا حرام و ممنوع میباشد و باعث مرگ تعداد زیادی از هموطنانمون شد
احمدی نژاد منجی این کشتی طوفان زده هست
سه سال است برای حل یک مشکل شهرک ریمای رودکی ارومیه به استانداری اذربایجان غربی می روم ولی مشکل حل نشده و شهرداری به حرف استانداری گوش نمی دهد و مردم را با ی می دهند. باید تبییر اساسی صورت گیرد.
یعنی باید همون روند قبلی را تحمل کنیم ؟؟؟؟؟؟ تورم ، گرانی ، رکود و... سابق چرا ؟؟؟؟؟
سلام نه تقریبا بلکه کاملا تیم اقتصادی دولت دست ایشون بوده و عملکردش در سطح جامعه کاملا مشخصه . نداشتن برنامه اقتصادی و انتخاب گزینه فرد محوری بجای ایجاد سیستم اقتصادی به بدترین شکل اقتصاد رو به قهقرا برده اگر ایشون گزینه بعدی بشه مشکلات اقتصادی بدتر و بدتر خواهد شد
ظریف اگر قبول کند آبروی ایران حفظ میشه . یه مشت بیسواد واقعا کشور را نابود کردن
فردی که هیچ گونه سابقه نمایندگی مجلس و وزارت تخصصی نداشته و قبل از منتصب شدن یکهویی به معاون اولی ریاست جمهور بالاترین سمت انتصابی اش رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بوده به اعتقاد اینجانب صلاحیت رئیس جمهور شدن ندارد! فردی که می خواهد رئیس جمهور شود ابتدا باید از سمت شهردار و فرماندار و استاندار و سپس نمایندگی مجلس شروع کند و بعد به وزارت تخصصی برسد و متعاقباً به سمت معاون اولی رئیس جمهور یا ریاست مجلس نائل شود و در نهایت رئیس جمهور شود!
مخبر تا حالا کلی پول ملی را بی ارزش کرده اگر رییس شود بیشتر بی ارزش می کند
اگر برای ادامه همین 1 سال بود گزینه اخلاقی مخبر بود. ولی کسی تعهدی نداده که دولت ایشون باید 4 سال دیگر ادمه می یافت.
مردم نباید رای بدهید این بره اون بیاد هیچ مشکلی را حل نمیکنه عملکرد رئیسی چی بود تو این سه سال درسته تلاش کرد ولی تیکه این کار نبود اونایی هم که میتونند کار بکنند که وقتی جز جناح راست نباشند ازش کافر می سازند اینم شد مملکت داری رئیس جمهور راباید اکثریت مردم انتخاب بکنند نه ازپیش تعیین شده باشد آخه نماینگان مجلس هم نماینده اکثریت مردم نیستند هرکدوم با چند هزارای شدند نماینده بجز عده ای انگشت شما مابقیشون تیکه این کار نیستند
رفتن به مسیحیت ازاسلام چه حکمی دارد؟
اینجوری که شما متن رو نوشتی و میگی اگه قرار باشه از دولت فعلی انتخاب شه معلومه رییسی هم انتخاب مردم نبوده.. بطور کلی سعید جلیلی و مخبر و حتی همتی..میتونن فاجعه بارترین انتخاب ها برای ریاست جمهوری باشن..هنوزم معتقد هستیم روحانی و احمدی نژاد گزینه مناسبی برای کاندیداتوری انتخابات هستن و انتخاب از پیش تعیین شده
آقای.مخبر.تورا.خدا.فقط.بخاطر.شهدای.عزیزمان..پیگیر.بدهی.تامین.احتناعی.باشید.تا.همسان.سازی.ماففرای.مستمری.بگیر.اجرای.شود.چشم.امید.مشما.هستید
بهترین گزینه فارغ از همه تهمتها فقط جناب شمخانی یا پزشکیان فردا نگین نگفتم
مخصوصاً شمخانی اصلا بیاد دلار میشه 1000 تومان .
کسی باید بیاد که علی رغم حفظ قدرت و آبروی ایران اگه امتیازی به دولت های خارجی میده امتیازی هم بگیره نه فقط امتیاز بده
الان توی مراسم یاد بود آقای رییسی هستم مراسم به سبک بومی داره اجرا میشه حسینیه شهدا زنان اینجا روی شانه هایشان گلمالی کردن
خسته شدیم بابا ازبس پا صندوق رفتیم .اگر کارگری میرفتیم عصر یک مزد ی میدادند بابت عرق ریختن وقت ما را میگیرید .
این تحلیل رو واسه خودت نیگه دار