حقوق روسای جمهور ایران چقدر است؟/ حقوق بازنشستگی ۳۵۰ میلیون تومانی واقعیت دارد؟

از آنجایی که رییس جمهورهای کشورمان بیشتر از اساتید دانشگاه و اعضای هیات علمی انتخاب می‌شوند، حقوق رییس جمهور هم طبق حقوق این گروه پرداخت می‌شود.

حقوق روسای جمهور ایران چقدر است؟/ حقوق بازنشستگی ۳۵۰ میلیون تومانی واقعیت دارد؟

شایعه حقوق 350میلیونی رییس جمهور در سال 1400 واکنش‌های بسیاری به دنبال داشت. اینکه حقوق رییس جمهور ایران چقدر است و رییس دولت برای چهار سال فعالیت در پاستور چقدر دستمزد دریافت می‌کند، یکی از سوالاتی است که ذهن بسیاری از مخاطبان را به خود مشغول  کرده است. 

رییس جمهور، عالی‌ترین مقام رسمی پس از رهبر است که با رای مردم سکان هدایت کشور را به عهده می‌گیرد. وی بر اساس اصل قانون اساسی کشورمان در برابر فعالیت باید دستمزدی دریافت کند که این دستمزد دارای شرایط و ضوابط خاصی است. رییس جمهور هم مانند تمامی حقوق بگیران دولتی بر اساس ضوابط و قوانین حقوق می‌گیرد. یکی از الگوهای اصلی برای سنجش میزان حقوق رییس جمهور، ضریب حقوق است. 

بر اساس بند 21 حکم حقوقی کارکنان دولت، در ستون سمت راست بندهای حقوق و فوق العاده‌ها و در ستون وسط قسمت امتیاز قابل ملاحظه است و و در ستون سمت چپ مبلغ به ریال درج می‌شود. 

هیئت دولت در ابتدای هر سال به استناد ماده (76) قانون مدیریت خدمات کشوری -مصوب 1386- و در سال‌های اخیر احکام قانون برنامه و بودجه سنواتی، ضریب ریالی حقوق را اعلام می‌کند و امتیاز درج شده در احکام در ضریب حقوق ضرب می‌شود. 

حال در این میان ضریب حقوق رییس  قوه مجریه تعیین کننده حقوق رییس جمهور است. بر اساس اطلاعات ضریب حقوق رئیس جمهور در کشورمان ۱۸۰۰ است. البته رقم دقیقی از میزان حقوق رییس جمهور کشورمان در دسترس نیست، اما بیشتر رییس جمهورهای کشورمان اساتید دانشگاه و اعضای هیت علمی دانشگاه ها هستند که حقوق و ضریب حقوق آنها بر اساس مصوبه هیات دولت برای این گروه تعیین می‌شود. 

حقوق رییس جمهور کشورمان پس از بازنشستگی هم با این منوال و روش تعیین می‌شود. درحالی که در سال 1400 صحبت از حقوق 350میلیون تومانی برای حسن روحانی می‌شد، اما او اعلام کرد که دستمزدش دقیقا برابر با حقوق یک استاد دانشگاه است. 

حقوق اساتید دانشگاه هم بر اساس قانون بودجه تعیین و دارای یک سقف مشخص است، از این رو می‌توان گفت که حقوق رییس جمهور نمی‌تواند آمار و ارقام نجومی باشد. 

از آنجایی که بر اساس اصل 141 قانون اساسی رییس جمهور نمی‌تواند بیش از یک شغلی دولتی داشته باشد، در نتیجه حقوق رییس جمهور بر اساس همان رشته فعالیتی اعمال می‌شود. زیرا سمتهای‌ آموزشی‌ در دانشگاه‌ ها و مؤسسات‌ تحقیقاتی‌ از این‌، حکم‌ مستثنی‌  هستند. 

گفتنی است، محمود احمدی نژاد رییس دولت دهم در سال 90 اعلام کرد که حقوق رییس جمهور در کشورمان 3میلیون تومان است و او این رقم را به عنوان حقوق رییس جمهور دریافت می‌کند

منبع: اکونگار
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • من دیدم
    0

    پایه حکم هیات علمی بهترین دانشگاه ایران
    که در تهران است و قدیمیه برای یک دکترا
    سال 1402 حدود 50 میلیون تومن بود
    سال 1403 حداقل رسیده به 60
    برخی هم بالاتر تا 70 میلیون فقط حکمشونه
    حالا در فیش حقوقی چه چیزهایی بهشون اضافه میشود .
    دیگه خودتون حساب کنین

  • ترک
    0

    هر ملتی که زود فریب می خورد باید حقوق رییس جمهور سه میلیون باشد چون حکومت کردن به مردم عوام بسیار راحت است

  • ناشناس
    0

    این همه پرت و پلا نوشتی، رقم ننوشتی

  • ناشناس
    0

    سال 90 سه میلیون تومان می‌گرفتن یعنی حدودا 10 برابر حقوق یک کارمند...الان هم اکه بخوایم 10 برابر کنیم همین حدود 200-300 تومن میشه

  • چای دبش باغ ازگل
    9

    روحانی اندازه یک ۲ زاری برای ملت شریف ایران زمین کار نکرد برای همین باید حقوق لاکچری دریافت کند و هرروز ریش خاکستری شو رنگ کند!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      6

      روحانی استاد صبح شنبه خبردار شدنه

    • ناشناس
      3

      البته روحانی جمعه ها باخیرمیشه می خوان شنبه رو تعطیل کنند برا رئیس جمهور بعدی

  • مهدی
    7

    بهترین رییس جمهور بعد اقای خاتمی اقای روحانی بودند.

    نظرات شما -
    • زاهد
      4

      واقعا حقته یکی مقل روحانی رئیس جمهور باشه از ماست که برماست

  • سرگردان
    1

    میشه لطفا بگید کدومشون از اساتید دانشگاه یا از اعضای هیئت علمی بودن ؟

  • ناشناس
    0

    حقوقشون هرچقدر باشه مهم نیست .حقوق یه کارگر یا کارمند چقدر هست وچندروز میتونه با این حقوق زنده بمونه مهم هست

  • ناشناس
    1

    پس بیخود نیست آقایون خودشون رو دارن میکشن که بشن رئیس جمهور!! توش پول غلبه داره!!پس بحث خدمت و خادمی مردم منتفی است!!🤔🙄😱🤬

  • مشهد
    0

    خدا ازتون نگذره من از دیشب تا الان از گشنگی خوابم نبرده یه لقمه نون خالی تو خونم نیست بخدا حالا من به درک بچهای که شب گشنه میخوابن چطوری میخواهید جواب این طفلها رو بدین براتون آرزوی مرگ دارم به حق امام رضای غریب

  • ناشناس
    0

    خاک توسرخودتون ومملکتون من ۲تابچه دارم نمیتونم شکمشونوسیرکنم خداازتون نگذره ایشاالله همتون به درک نازل بشید

  • هم وطن
    0

    هرچقدر حقوق میگیرند نوش جان.فقط گرانی کنترل کنند پدرمون دراومد

  • اصلاحات
    0

    زنده باد اقای خاتمی و روحانی زنده باد اصلاحات