پزشکیان تعریف جدیدی از اصلاح طلبان است؛ او نه خاتمی است نه موسوی و نه کروبی
مسعود پزشکیان، نامزد اصلاحطلبان متعلق و منتسب به هیچ یک از احزاب عمده و اصلی نیست.
او با ادبیاتی با رویکرد مذهبی و دینی و بیانی قابل فهم و روشن و مردمی که آشکارا از زبان متکلف و فلسفی و دشوار کلاسیک سیاسی فاصله دارد توانسته اقبال و آراء بخشی از جامعه را با خود همراه کند و کوشید به تعبیر خودش صدای بیصدایان باشد و از سیستان و کردستان برای مصادیق آنان استفاده میکند.
پیروزی او در آوردگاه و میدان انتخابات ریاستجمهوری فراتر از یک انتخاب یک فرد و استقرار یک تیم در پاستور آغاز یک پروسه فکری در گفتمان اصلاحطلبی است که برخلاف لایههای رادیکالتر این جناح به تعامل و تفاهم با ارکان قدرت در ساختار حقوقی جمهوری اسلامی ایران باور عمیق دارد. دلیل این اعتقاد دقیقاً حلقه مفقوده جریان اصلاحطلب در گذشته بود. او تند نیست. رادیکال و شتابزده نیست. بر آب خانه نمیسازد. بر زلف باد چنگ نمیزند. اتفافاً سیاست را درست و دقیق میشناسد. فلیسوف و دانشور نیست اما به غایت صادق است. قرب به مردم را به غربت در راهروهای سیاست ترجیح میدهد.
طرف دیگر این هماوردی سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی بود که نامزد راستگراترین جناح اصولگراست که بهتر این است با عنوان «جریان انقلابی» از آنان یاد کنیم که مختصات و گفتمان و هویت سیاسی خود را در ساخت و ساحتی جدا از اصولگرایان و محافظهکاران تعریف کردهاند که الزاماً مذموم نیست و باید از آن استقبال کرد.
آنان سیاستمدارانی هستند که برخلاف تحلیلهای مرسوم به تشکیلات، گفتمان و راهبرد و استراتژی خود باوری عمیق دارند. به جای رهروی سیاسی، راهبری سیاسی میکنند و دقیق و با برنامهریزی خود را به سطح قدرت هژمون و برتر این جناح ارتقا دادهاند.
برخلاف تبلیغات و تحلیلهای موجود رقابت این دو طیف یعنی چپ نضج گرفته در اصلاحطلبی و راست قدرت گرفته در اصولگرایی میتواند منشأ و مبدأ ورود سیاست در ایران به فصل و بعد دیگری از رقابت و کنشگری سیاسی باشد که در نهایت میتواند به رفع و برطرف کردن سیاستزدگی افراطی و بیدروپیکری شود که بر فضای سیاسی ایران حاکم است.
رقابت این دو گفتمان و دو ایده و دو الگو در حکمرانی اگر با اتکا به پایگاه اجتماعی که هر یک دارند فراتر از مجادله و مناقشههای مجازی که بعضاً با استدلالهای سست و زهواردرفتهای است که به درد خنک شدن دل میخورد قرار بگیرد و در بستر یک پروژه فکری ابعاد و سطوح و وجوه هر یک توضیح داده شود، میتواند امیدی برای احیا «نهاد سیاست» باشد.
روزگار جدید سیاست در ایران میتواند و باید فراتر از سیاست خیابانی و کوچهبازاری که تفاوتی بین به سمت و سویی میل کند که «مرد سیاسی» افلاطون را نمود ببخشد. اعراض از سیاستزدگی و پرهیز از مشاجرههای بیحاصل که روان جامعه را مستهلک و مستغرق در التهاب میکند روزهای روشنی را برای ایران نوید میدهد.
پزشکیان نه خاتمی است و نه روحانی. نه موسوی است و نه کروبی. استقرار دولت او گام اول یک تحول عمیق فکری و گفتمانی در تحولخواهی است که میتواند با زبانی صادقانه، بیانی مردمی و ادبیاتی روشن هم سیاستزدگی مفرط را تخفیف بدهد و هم چتر اصلاحطلبی را از رویکردهای الیگارشیک دور کند. این ادعا به معنی رهایی گفتمان نو در چنبره و قبضه پوپولیسم نیست. سازوکاری برای درانداختن طرح و راهبردی است که قدم اول آن باور به این نکته است که سیاست پروژه نیست؛ یک پروسه بر مبنای واقعگرایی و رئالیسم سیاسی است. او مسعود پزشکیان است که شبیه هیچکس نیست.
دکتر پزشکیان بدون حمایت و پشتیبانی همه جانبه جبهه بزرگ اصلاح طلبان قادر به کسب حتی یک میلیون رأی هم نبود! او انتخاب خود را مدیون حمایت و پشتیبانی همه جانبه اعضاء و طرفداران جبهه بزرگ اصلاح طلبان است. من به شخصه اگرچه بر روی برگه رأی نام آقای دکتر مسعود پزشکیان با کد انتخاباتی ۲۲ را نوشته ام ولی در واقع به اصلاح طلبی و گزینه مورد حمایت اصلاح طلبان رأی داده ام صرفنظر از اینکه نام کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان چه شخصی باشد!
از حالا زود است اینقدر تعریف و تمجید نکنید مرور زمان نشان میدهد چه کاره هست چون هر چه آدم خوبی هم باشد وقتی به این مقام میرسد بعد از مدتی همه ازشون متنفر میشوند تا بوده همین بوده
خدا بیامرز شهید رئیسی هر چه هم کارهای مفید انجام داد باز هم هر اتفاقی که به نفع مردم نبود اورا مقصر میدانستند اگر ایشان شهید نمیشد محبوب نمیشد تا بوده همین بوده پس خودمونو گول نزنیم
انشاالله که بتواند گره گشای ایران وایرانیان باشد
آمین
یه کاری رییسی نام ببر
حالا هی بادش کنید .دو سال دیگه معلوم میشه .
به کوری چشم حسود بله خیلی زود خوب معلوم میشه ایشون بهترین گزینه بودند
در جواب این دوست محترم باید بگم که اتفاقا انتصاب دکتر به جریان اصلاحات تاثیربسیار منفی بر تعداد آرای ایشون داشت و اگر نبود این انتصاب اجباری ، رای ایشان حتما بیش از ۲۰ میلیون بود .
فلذا مردمی بودن واقعی و همچنین ترک بودن ایشان دلیل اصلی رای آوردن ایشان است.
متوهم نباشید که اصلاحات و اصول گرایی هردو از بین رفته اند و شایستگی هر فرد در مردمی بودن او تعریف میشود.
دکترپزشکیان فردی صادق،روراست،نترس،شجاع وبدون اتکا به اشخاص یاحزب یاگروهی است و به یاری خداومتکی به خداوند منان به میدان آمده و همین صفات هم موجب پیروزی ایشان شده وازخداوندمتعال برایش توفیق می طلبم وامیداست
بیاری خداوندوبه کمک مردم عزیزمبهن اسلامی موفق باشد.
جناب رییس جمهور منتخب آقای پزشکیان برنده شد چون نگاهشان اصلاح امور شایسته سالاری تعامل با دنیا بود ایشان تنگ نظر نیست واقع بین است آمار دروغ و شعار فریبنده نداد امید اینکه همه دستگاه ها انسانیت و صداقت و ایمان قلبی ایشان را باور و همکاری همه جانبه با ایشان داشته باشند زیرا رصایت خداوند در رضایت خلق خداوند است