تحلیل پَلستاین کرونیکل از ترور رئیس دفتر سیاسی حماس؛

اسرائیل به این دلایل، هنیه را ترور کرد

پَلستاین کرونیکل در تحلیل ترور رئیس دفتر سیاسی حماس نوشت: با توجه به گستره جنایتی که اسرائیل خواهان پی جویی آن است، چنین استیصالی می تواند سرانجام به یک جنگ منطقه ای بیانجامد که اسرائیل، حتی پیش از جنگ غزه، در پی شعله ور کردن آن بوده است.

اسرائیل به این دلایل، هنیه را ترور کرد

رمزی بارود Ramzy Baroud، روزنامه‌نگار در  پلستاین کرونیکل  chronicle Palestine، در 31 جولای 2024 مقاله ای نوشت که ترجمه آنرا می خوانید:

ترور اسماعیل هنیه، بخشی از تکاپوی از سر استیصال تل آویو برای به راه انداختن یک جنگ گسترده تر است. این یک اقدام جنایتکارانه است که بوی استیصال می دهد.

تقریبا بلافاصله پس از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر، اسراییل امیدوار بود که از نسل کشی در این باریکه،بعنوان فرصتی برای دستیابی به هدف دیرپای خود یعنی یک جنگ منطقه ای بهره بگیرد، جنگی که واشنگتن، تهران و کشورهای خاورمیانه را درگیر کند.

واشنگتن، به رغم حمایت بی‌قید و شرط از نسل‌کشی در غزه و درگیری‌های مختلف در سراسر منطقه، از ورود به جنگ مستقیم علیه ایران و دیگران خودداری کرده است. اگرچه شکست دادن ایران یک هدف استراتژیک آمریکاست اما ایالات متحده در حال حاضر اراده و ابزار لازم برای پیگیری آن را ندارد. پس از ده ماه جنگ ناموفق در غزه و بن‌بست نظامی در برابر حزب‌الله در لبنان، اسرائیل بار دیگر به تسریع تلاش‌های خود برای دامن زدن به یک درگیری گسترده‌تر پرداخته است. با این حال، این بار اسرائیل درگیر یک بازی پرمخاطره شده است، قماری خطرناکتر از قمارهای پیشین. قمار کنونی شامل هدف قرار دادن یک رهبر ارشد حزب‌الله با بمباران یک ساختمان مسکونی در بیروت در روز سه‌شنبه بود – و البته ترور برجسته‌ترین و محبوب‌ترین رهبر سیاسی فلسطینی. اسماعیل هنیه موفق شده بود روابط خود را با روسیه، چین و سایر کشورهای خارج از حوزه غربی نفوذ سیاسی آمریکا تقویت کرده و بهبود بخشد.

گستره تحریکات اسرائیل، چالشی بزرگ برای اردوگاه طرفدار فلسطین در خاورمیانه ایجاد می‌کند: اینکه چگونه با پیام‌هایی به همان اندازه قدرتمند پاسخ دهند بدون اینکه خواسته اسرائیل برای درگیر کردن کل منطقه در یک جنگ ویرانگر را برآورده کنند. با توجه به توانایی‌های نظامی آنچه به عنوان «محور مقاومت» شناخته می‌شود، ایران، حزب‌الله و دیگران قطعاً قادر به مدیریت این چالش هستند، علی‌رغم وجود عوامل ریسک آفرینِ درگیر در این شرایط. نکته مهم دیگر در مورد زمان‌بندی است: تشدید چشمگیر اقدامات اسرائیل در منطقه، پس از بازدید نتانیاهو از واشنگتن صورت می گیرد که صرفنظر از کف زدن های ایستاده در کنگره ایالات متحده، اساساً موضع آمریکا را تغییر نداد؛ موضعی که مبتنی بر حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل بدون دخالت مستقیم آمریکا در یک جنگ منطقه‌ای است.

اسرائیل زمان و مکان کشتن هنیه را با دقت انتخاب کرد. رهبر فلسطینی در پایتخت ایران و اندکی پس از حضور در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایران، مسعود پزشکیان، کشته شد. پیام اسرائیل به دولت جدید ایران پیام ترکیبی بود – آمادگی اسرائیل برای تشدید بیشتر – و به حماس، که اسرائیل قصد پایان دادن به جنگ یا دستیابی به آتش‌بس توافقی را ندارد. نکته دوم شاید از همه فوری‌تر باشد. ماه‌هاست که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، هر چه در توان داشته، انجام داده تا تمام تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ را مختل کند. با کشتن ارشدترین مذاکره‌کننده فلسطینی، اسرائیل پیامی نهایی و قاطعانه فرستاد که اسرائیل همچنان به خشونت متعهد است و نه به هیچ چیز دیگر.

علاوه بر این، درگیری‌های اخیر داخلی در اسرائیل که در برگیرنده ارتش، پلیس نظامی و طرفداران راست افراطی است، نشان می‌دهد که وقوع یک کودتای واقعی در اسرائیل می تواند یک احتمال واقعی باشد. به گفته یائیر لاپید، رهبر مخالفان اسرائیل: اسرائیل در آستانه پرتگاه نیست، اسرائیل در حال حاضر در خود پرتگاه است. بنابراین، برای نتانیاهو و محافل راست افراطی او واضح است که آن‌ها در حال فعالیت در چارچوب یک محدوده زمانی و حاشیه‌هایی هستند که بطور فزاینده‌ای محدودیت دارند. با کشتن هنیه، یک رهبر سیاسی که اساساً نقش یک دیپلمات را ایفا می‌کرد، اسرائیل میزان ناامیدی خود و محدودیت‌های شکست نظامی اش را نشان داد. با توجه به حد جنایتی که اسرائیل مایل به انجام آن است، این استیصال در نهایت می‌تواند به یک جنگ منطقه‌ای منجر شود که اسرائیل از پیش از جنگ غزه در تلاش برای برانگیختن آن بود. با در نظر گرفتن ضعف و دو دلی واشنگتن در برابر سرسختی اسرائیل، تل‌آویو ممکن است در نهایت به خواسته خود برای یک جنگ منطقه‌ای برسد.

درباره نویسنده: رمزی بارود، روزنامه‌نگار و سردبیر پلستاین کرونیکل The Palestine Chronicle است. او نویسنده شش کتاب است. آخرین کتاب او که با همکاری ایلان پاپه Ilan Pappé ویرایش شده، «چشم‌انداز ما برای آزادی: سخن رهبران و روشنفکران فلسطینی» است. دکتر بارود یک پژوهشگر ارشد غیرمقیم در مرکز امور اسلام و جهانی (CIGA) است.

منبع: اخبار روز آزاد
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • اسلام
    3

    بابا بزنید این سگ هار اسراییلی رو ترور کنید حداقل زنان وکودکان از شرش خلاص بشن دیگه. دنیا رو از وجود نجسش پاک کنید.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    اخبار سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد