رئیس کمیسیون شورا‌ها و امورداخلی کشور مطرح کرد

جدیدترین وضعیت ساماندهی اتباع بیگانه؛ ۲ میلیون و صد هزار اتباع در ایران

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امورداخلی کشور در خصوص آمار منتشر شده در خصوص اتباع خارجی گفت: طبق سرشماری که توسط وزارت کشور صورت گرفته است تقریبا نزدیک ۲ میلیون و صد هزار نفر اتباع خارجی به صورت رسمی در کشور داریم. البته اتباع غیرمجاز هم در داخل کشور داریم که باید کشور را ترک کنند.

جدیدترین وضعیت ساماندهی اتباع بیگانه؛ ۲ میلیون و صد هزار اتباع در ایران

محمدصالح جوکار درباره لایحه ساماندهی اتباع بیگانه و تعیین تکلیف مهاجران غیرقانونی در کشور گفت: در خصوص ساماندهی اتباع در مجلس یازدهم هم دولت لایحه آورد و هم کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی این مهم را در دستور کار خود قرار داد و طرحی به نام ساماندهی اتباع خارجی داشت که در دستور صحن هم قرار گرفت، اما نوبت به بررسی‌اش نرسید.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امورداخلی کشور ادامه داد: در روز‌های آغازین مجلس دوازدهم طرح ساماندهی اتباع خارجی در دستور کار گرفت، از همین رو در روز‌های اخیر هم نشست تخصصی کمیسیون مبتنی بر ساماندهی اتباعی که در کشور حضور دارند، برگزار شد.

وی افزود: نخستین بحث مسائل هویتی و پایگاه اطلاعاتی داده‌ها بود که باید برپا شود، باید یک سامانه جامعی که تمام مشخصات و مدارک هویتی اتباع را در آن جمع‌آوری کنیم، داشته باشیم که بخشی از این کار صورت گرفته است.

این نماینده مجلس بیان کرد: در این طرح پیش بینی شده است که یک شورای راهبری متشکل از وزارت کشور و ۲۱ دستگاه به مسئولیت وزیر کشور تشکیل شود، که این کار صورت گرفته و کار این شورا سیاست‌گذاری برای موضوعات تعیین شده است.

جوکار خاطرنشان کرد: سازمان ملی مهاجرت هم که یک کار اجرایی دارد که آن را را با کمک دستگاه‌های دیگر انجام می‌دهد.

وی یادآور شد: در نشستی که اخیرا با دستگاه‌های مرتبط به منظور ساماندهی اتباع خارجی داشتیم نمایندگان وزارت کشور، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی هم حضور داشتند و مجددا طرح مورد بررسی قرار گرفت و نظرات تخصصی و کارشناسی در حوزه ساماندهی اتباعی که در کشور داریم داده شد و تعیین تکلیف اتباع غیرمجاز صورت گرفت.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور با اشاره به این‌که در بخش‌های مختلف تضمین‌ها و سازوکار‌های مورد نظر پیش‌بینی شده است، عنوان کرد: مثلا در خصوص اسکان، به کارگیری، قصد تحصیل، اتباع نخبه‌ای که به کشور ما مهاجرت می‌کنند و یا سرمایه‌گذارانی که خارجی هستند و می‌خواهند در داخل کشورمان سرمایه خودشان را بیاورند و در اینجا تولید ثروت داشته باشند، بحث شد. باتوجه به قوانینی که در این حوزه وجود دارد مانند بحث‌های مهاجرتی و اقامتی چه اقامت دائم داشته باشند و چه اقامت عبوری داشته باشند، این‌ها باید دقیقا به روز رسانی شوند که در این نشست روی این اقدامات جمع‌بندی صورت گرفت.

وی ادامه داد: حتی اقدامات سلبی در خصوص کسانی که اماکن عمومی را در اختیار اتباع بدون مجوز قرار می‌دهند و اینکه چگونه این موارد جرم انگاری شود یا در مورد کسانی که خانه‌های خودشان را به این افراد اجاره می‌دهند کاملاً روشن و شفاف شد. در بحث اقامت، اقامت کمتر از یکسال و بیشتر از یکسال داریم. اینکه بحث اقامت در قالب تحصیل باشد که روادید می‌گیرند یا در قالب کار بررسی شد.

وی تاکید کرد: در خصوص کار حضور اتباع بر اساس نیاز کشور صورت می‌گیرد که وزارت‌خانه‌هایی مانند کار و رفاه اجتماعی بایستی مشاغل مشخصی را برای اتباع تعیین کنند. همچنین تعداد مورد نیاز واحد‌های تولیدی، خدماتی، صنعتی و معدنی باید تعیین شود و بحث‌های اسکان و آموزش و مسائل درمانی و خدماتی دیگری که وجود دارد توسط کسانی که کارفرما می‌شوند و یا شرکت‌های که اطلاعاتی را درباره اتباع در اختیار می‌گیرند و خدمات برای اقامت‌شان ارائه می‌کنند، باید تعیین تکلیف شود.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور گفت: از سوی دیگر مازاد اتباع غیرمجاز که جای خودشان را دارند به هیچ عنوان قابل پذیرش نیستند و افرادی هم که مجاز هستند بر اساس نیروی کاری که نیاز داریم باید بمانند و مابقی باید کشور را ترک کنند.

وی در خصوص آمار منتشر شده در خصوص اتباع خارجی گفت: طبق سرشماری که توسط وزارت کشور صورت گرفته است تقریبا نزدیک ۲ میلیون و صد هزار نفر اتباع خارجی به صورت رسمی در کشور داریم. البته اتباع غیرمجاز هم در داخل کشور داریم که باید کشور را ترک کنند.

جوکار خاطرنشان کرد: این طرح ساماندهی اتباعی است که در حال حاضر اطلاع هویتی‌شان در سامانه و پایگاه داده‌ها آمده است و هویت‌شان مشخص شده است و این افراد بر حسب نیازی که کشور دارد باید به کارگیری شوند و مسئولیت هم متوجه کارفرما و شرکت‌هایی است که به مردم ارائه خدمات می‌کنند.

منبع: ایلنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • ناشناس
    0

    طرح یا لایحه ای که برای اخراج اتباع خارجی غیرمجاز و ساماندهی اتباع خارجی مجاز ساکن در ایران برای ۲۱ دستگاه اجرایی اختیارات و وظایف قانونی تعیین کند یعنی طرح یا لایحه ای که به سرنوشت قانون هوای پاک تبدیل می شود و عملاً هیچ دستگاه اجرایی کم کاری و قصور خود را به گردن نمی گیرد! بهتر است برای اخراج اتباع خارجی غیرمجاز و ساماندهی اتباع خارجی مجاز ساکن در ایران دولت لایحه بدهد و اقدام کند و مجلس از ورود ناموفق به این حیطه چالش برانگیز بپرهیزد.

  • ایرانی
    0

    یعنی فقط دو میلیون و صد هزار نفر آمار رسمی دارین؟ مابقی کلا بی هویت وغیر مجازند؟بابا شماها کی هستین دیگه؟افغانی باید از ایران اخراج بشه

  • ناشناس
    1

    اتباع بیگانه افغانستانی رو اخراج کنید یا کنترل کنید همیشه جمعیت شان باید بین پانصد هزار نفر تا یک میلیون نفر باشد ، هیچ وقت نباید یک متر از زمین به نام این بیگانه ها بشود چرا چون اگر ملک به نام آنها شد و جمعیت شان زیاد شود تا چند سال دیگه هویت سیاسی و اجتماعی رو از دولت طلب میکنن و اگر اعتراضی به دولت بکنن اروپا و آمریکا در مجامع بین‌المللی در حمایت از افعانی ها علیه ایران پرونده سازی میکنن
    اتباع بیگانه اگر جمعیت شان زیاد شد آبستن حوادث بسیار خواهند شد یک دعاوی جدید علیه ملت و دولت ایران به راه خواهند انداخت جنگ داخلی به راه خواهند افتاد ،پای دولتمردان را به مجامع بین‌المللی به شورای امنیت سازمان ملل باز خواهند کرد هوشیار باشید

  • چای دبش باغ ازگل
    0

    افغان ها در ایران ب جرم و جنایت و فروش مواد مخدر صنعتی مشغول هستند مجلس یا خواب است یا خودش بخواب زده!!!

  • پدر
    0

    هر بار كه آمار اتباع افغاني را ارايه مي دهيد ما مردم بيشتر وحشت مي كنيم ! علت وحشت ما حضور اتباع افغاني نيست بلكه آمار غلط و اشتباهي است كه نشان دهنده عدم نظارت و كنترل اين افراد مي باشد . در شهر اصفهان روزهاي تعطيل اگر گشتي بزنيد از حضور اتباع افغاني كه شايد بيش از دو مليون نفر باشند حكايت دارد بعد چطور شما آمار دقيقي از آنها نداريد ؟ در اين مدت از رسانه ها اعداد و ارقام مختلفي اعلام شده از 5 تا 15 مليون نفر . به كدام رقم شما مي توان اعتماد كرد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • ناشناس
    0

    متاسفانه دولت به هیچ عنوان گوش شنوا از مردم ندارد وهمیشه ضد منافع کشور وضد مردم عمل میکنند چرا مرز را ازاد گذاشتید چرا حال اخراج نمیکنید پول افغانستان الان ارزش از دلار بالاتر رفته وبسیار مشاغل برای انها ایجاد شده تا کی مجلس دولت ودیگر ارگانها میخواهند فرش قرمز زیر پای افغانه پهن کنند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد