به گفته این کارشناسان، حمله اخیر با موشکهای بالستیک فشار فزایندهای بر سامانه دفاعی اسرائیل وارد کرد و موشکهای بیشتری موفق به عبور از آن شدند.
مقامات اسرائیلی هنوز در حال جمعآوری و بررسی بقایای بیش از۱۸۰ موشک پرتاب شده به این کشورهستند. با این حال، به نظر میرسد که ایران از موشکهای بالستیک «خیبرشکن» و «فتاح-۱» با بردی حدود ۱۴۰۰ کیلومتر استفاده کرده است.
ایران میگوید که هر دو موشک دارای کلاهکهای مانوری هستند که سامانه دفاعی را دچار مشکل میکند و از سوخت جامد بهره میگیرند، به این معنی که میتوان آنها را در زمان کوتاهی پرتاب کرد.
به گفته جفری لوئیس، کارشناس ساکن کالیفرنیا، آمادهسازی پرتاب در مدت کوتاهتر به این معنی است که تمام موشکها همزمان وارد میدان میشوند تا بر سامانه دفاعی فشار بیشتری وارد کنند.
قدرت مانور بیشتر به این معنی است که رهگیری کلاهکها دشوارتر است و با دقت بیشتری از سامانه دفاعی میگذرند و به هدف برخورد میکنند.
موشکهای فتاح-۱ در حمله گذشته جمهوری اسلامی به اسرائیل مورد استفاده قرار گرفتند.
البته ایران در حمله گذشته خود بیشتر از موشکهای بالستیک «عماد» با سوخت مایع استفاده کرد.
ایران می گوید که ضریب خطای احتمالی موشکهای بالستیک پیشرفتهتری که دارد، حدود ۲۰ متر است، به این معنی که نیمی از موشکهای شلیک شده در روز سهشنبه در فاصله ۲۰ متری اهداف خود فرود آمدند.
به گفته کارشناسان، به نظر میرسد که ایران در حمله اخیر خود به اسرائیل از پیشرفتهترین موشکهای بالستیک خود استفاده کرده است.
ویدئوهایی که پس از حمله روز سهشنبه ایران به اسرائیل منتشر شد، موشکهایی را نشان میداد که به زمین برخورد کردند.
در این حال، مالکوم ایکس، کارشناس ساکن استرالیا، اعتقاد دارد که حملات آینده ایران ممکن است گستردهتر و پیچیدهتر باشند.
او میگوید که ایران ممکن است با موشکهای بیشتری، حمله بسیار بزرگتری انجام دهد و علاوه بر موشکهای بالستیک، به صورت همزمان از موشکهای کروز و پهپاد نیز استفاده کند.
کشورهای جنوبی و غربی ایران را رصد کنید که خودشیرینی نکنند.