انگلیس و آلمان: در مورد حکم بازداشت نتانیاهو، به قوانین بینالمللی پایبند هستیم
وزرای خارجه آلمان و انگلیس در مورد حکم بازداشت نتانیاهو اعلام کردند که به قوانین بینالمللی پایبند هستیم.
وزیر امور خارجه انگلیس تاکید کرد که این کشور در مورد حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی از سوی دادگاه بینالمللی کیفری به قوانین بینالمللی پایبند است.
دیوید لمی که برای شرکت در اجلاس گروه هفت به ایتالیا سفر کرده است، به خبرنگاران گفت: ما امضاکننده معاهده «رم» هستیم و همواره به تعهدات خود تحت قوانین بینالمللی و حقوق بشردوستانه بینالمللی متعهد بودهایم.
به گزارش ایرنا، وی افزود: مسلماً اگر قرار بود چنین سفری به انگلیس انجام شود، روندهای قضایی و مراحل قانونی پیگیری میشود.
دیوان کیفری بینالمللی روز پنجشنبه دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت نخست وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنگی دادن به مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است. این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت مقام های صهیونیست را صادر میکند.
رژیم صهیونیستی، از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدهاند.
این رژیم پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گستردهای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان آغاز کرده که با محکومیت جهانی مواجه است. پارلمان رژیم صهیونیستی نیز اخیرا برخلاف هشدار جامعه جهانی، قانونی را تصویب کرده است که به موجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع شده است.
رژیم صهیونیستی با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه میدهند.
وزیر خارجه آلمان درباره بازداشت نتانیاهو: به قانون پایبندیم
به گزارش تسنیم، وزیر خارجه آلمان با تاکید بر اینکه کشورش به قانون پایبند بوده و هیچ کس فراتر از آن نیست اعلام کرد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در صورت ورود به آلمان باید انتظار بازداشت را داشته باشد.
برای دومین بار در سال جاری میلادی وزرای خارجه مهم ترین کشورهای صنعتی غربی در ایتالیا ( جی۷) در روزهای دوشنبه و سه شنبه در استراحتگاه فیوگی در کوه های شرق رم دیدار می کنند.
روزنامه «زوددویچه سایتونگ» گزارش داد، «آنتونیو تاجانی» وزیر خارجه ایتالیا، میزبان این نشست موضوعی را در دستور کار قرار داد که برخی از دولت های اروپایی تمایل دارند از آن اجتناب کنند و آن حکم بازداشت صادر شده از سوی دادگاه کیفری بین المللی لاهه علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم بود.
ایتالیا میزبان این نشست نمی خواست از این موضوع اجتناب کند. تاجانی این مسئله را در ابتدای مذاکرات دو روزه وزرای جی 7 مورد بحث قرار داد، اگرچه در ابتدا آنقدر که برخی از شرکت کنندگان در گروه می خواستند به تفصیل مورد بحث قرار نگرفت.
پژو پارس پرتقاضاترین خودروی ایران | برای فروشش فرصت رو از دست نده!
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه فدرال آلمان هم در این باره به مطبوعات گفت که انتظار دارد این موضوع دوباره در این نشست دو روزه مطرح شود. به گفته وی پیدا کردن یک موضع ثابت در این راستا ممکن است دشوار باشد. ایالات متحده آمریکا به شدت از این تصمیم دادگاه لاهه انتقاد کرده بود.
تاجانی اعلام کرد که با پیشروی کنفرانس برای دستیابی به یک موضع یکپارچه در سند نهایی تلاش خواهد کرد. وی تاکید کرد: برای انسجام جی 7 این مسئله مهم است که با یک صدا در مورد این موضوع صحبت شود.
رویکرد وحشیانه اسرائیل و کمپینهای کشتار جمعی این بازیگر در راستای منافع این گروه عمل میکند. خشم فزایندهای از رفتار اسرائیل در جوامع مختلف لبنان، از جمله در میان منتقدان حزبالله، زمینه را برای نوعی هم صدایی هموار میکند. با این حال ترسیم آینده لبنان دشوار است.
وزیر خارجه ایتالیا پیش از این در چندین مصاحبه در این باره موضع گیری کرده بود. وی در آخر هفته در موضعی تقابلی با حکم دیوان لاهه به روزنامه La Repubblica گفت: به زندان انداختن کسی صلح نمی آورد. وی افزود: سیاست خارجی یک فرآیند پیچیده است. تاجانی گفت: هر کلمه مهم است، همه چیز را باید سنجید.
بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد که استقلال قوه قضائیه را زیر سوال نمی برد و در این مورد به این نتیجه رسیده اند که شواهد کافی برای آنها وجود دارد که اکنون این اقدام را انجام دهند. وزیر امور خارجه آلمان البته گفت که در این روند دخالت نمی کند. همچنین بار دیگر تاکید کرد که دولت فدرال به قانون پایبند است و به معنای واقعی کلمه گفت: هیچ کس فراتر از قانون نیست، بنابراین پیام به نتانیاهو روشن است و اگر وی به آلمان سفر کند باید انتظار دستگیری داشته باشد.
به این ترتیب آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در صورت ورود به آلمان ممکن است با بازداشت مواجه شود. بائربوک در حاشیه نشست وزرای خارجه G۷ در فیوگی ایتالیا گفت: دولت فدرال آلمان به قانون پایبند است زیرا هیچ کس بالاتر از قانون نیست.
آلمان متحد نزدیک رژیم صهیونیستی است. دولت فدرال آلمان تاکنون نسبت به حکم بازداشت نتانیاهو محتاطانه عمل کرده است. برلین تاکنون این سوال را که آیا این حکم بازداشت اجرا خواهد شد، باز گذاشته است.
حکم بازداشت اخیر دادگاه کیفری بینالمللی علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به اتهام جنایات جنگی در غزه اخیرا سر و صدای زیادی در بین کشورهای غربی به پا کرده است.
ایتالیا به نخست وزیری جورجیا ملونی تا پایان سال ریاست گروه هفت را برعهده خواهد داشت. اعضای دیگر این گروه عبارتند از آمریکا، کانادا، بریتانیا، ژاپن، فرانسه و آلمان. کانادا سال آینده ریاست دورهای از این تشکل را از ایتالبا تحویل خواهد گرفت.
طبق اساسنامه رم، کشورهای طرف دادگاه کیفری لاهه باید افراد تحت تعقیب را به محض ورود به قلمرو خود با صدور حکم بازداشت دستگیر کنند. اما در مورد نتانیاهو، چندین کشور از جمله آلمان و ایتالیا قبلاً اعلام کردهاند که این کار را انجام نمی دهند.
آمریکا که همچنین بخشی از جی۷ است، به شدت از حکم بازداشت نتانیاهو انتقاد کرده است.
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیشتر از همه کشورهای عضو خواسته بود که به تصمیم دیوان بینالمللی کیفری احترام بگذارند و آن را اجرا کنند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا همگی کشورهای طرف قرارداد دادگاه کیفری هستند.