جنگ پاکستان و افغانستان/ مروری بر جنگنده ها و تانک های دو طرف/ طالبان نابود می شود یا شگفتی می آفریند؟
ارتش پاکستان دارای ۳،۷۴۲ تانک، ۵۰،۵۲۳ خودروی جنگی زرهی، ۶،۳۰۸ واحد توپخانه شامل ۷۵۲ واحد توپخانه خودکششی و ۳,۲۳۸ واحد توپخانه غیرخودکششی و ۶۰۲ توپخانه راکتی است.
به گزارش خبر فوری، درگیری های مرزی اخیر پاکستان و افغانستان به کشته شدن 19 پاکستانی و 3 افغان انجامید (اینجا بخوانید). با توجه به تداوم تبادل آتش میان دو طرف، برخی رسانه ها از قریب الوقوع بودن جنگ محدود مرزی میان کابل و اسلام آباد خبر دادند.
با توجه به این وضعیت، برخی رسانه ها به مقایسه قدرت نظامی افغانستان و پاکستان پرداختند.
قدرت افغانستان و پاکستان در هوا و دریا
قدرت نظامی پاکستان از برخی جهات به مراتب بیشتر از افغانستان است. پاکستان یکی از قدرت های برتر آسیا به حساب می آید. اسلام آباد یک قدرت هسته ای است و از این جهت، توانایی زیادی دارد. نیروی هوایی پاکستان نیز بسیار قدرتمند است. نیروی هوایی پاکستان با مجموع ۱,۴۳۴ فروند هواپیما، از جمله ۳۸۷ فروند جنگنده، ۲۷۵ فروند هواپیمای چندمنظوره، ۶۹ فروند هواپیمای تهاجمی، ۳۵۲ فروند هلیکوپتر و ۱۱۳ فروند پهپاد بزرگ یکی از قدرت های آسیا به حساب می آید. همچنین، پاکستان دارای ۱۵۱ فرودگاه است.
اگرچه قدرت نیروی هوایی افغانستان به اندازه پاکستان نیست اما دارای تجهیزات نسبتا خوبی است. دیلی میل مدتی پیش مدعی شد طالبان یک نیروی هوایی به ارزش دهها میلیون پوند از جمله بالگردهای آمریکای و هواپیماهای تهاجمی را به تصرف خود درآورده است. این تجهیزات به طور عمده در جریان پیشروی و تصرف افغانستان توسط طالبان صورت گرفته و حاصل اشغال ۱۰پایگاه هوایی مهم از «بگرام» تا «مزارشریف» است.
با این حال، طالبان دارای کادر نظامی قدرتمندی نیست و احتمالا توانایی استفاده از جنگنده های پیشرفته آمریکایی را ندارد و از این حیث، به مراتب ضعیف تر از پاکستان است.
همچنین، پاکستان نیروی دریایی نسبتا قدرتمندی دارد. این در حالی است که افغانستان اصلا نیروی دریایی ندارد. نیروی دریایی پاکستان متشکل از ۱۱۴ کشتی، شامل ۹ رزمناو، ۲ ناوشکن،۷ ناوچه و ۸ زیردریایی است.
همچنین، قدرت لوجستیکی پاکستان به مراتب بیشتر از افغانستان است. تعداد فرودگاه ها، منابع، معادن، بنادر و همچنین، ذخایر انرژی پاکستان بیشتر از افغانستان است و از این لحاظ، قدرت طالبان کمتر از همسایه خود است.
با این حال، جنگ احتمالی پاکستان و افغانستان محدود خواهد بود و بعید است وارد فاز هوایی شود. آنچه در جنگ احتمالی خواهیم دید، درگیری سربازان و چریک ها و احتمالا درگیری خودروهای زرهی دو طرف است. در این زمینه، قدرت کدام طرف بیشتر است؟
قدرت طالبان و پاکستان در زمین
طبق اطلاعات منتشر شده در پایگاه های خبری و تحلیلی نظامی، ارتش پاکستان دارای ۳،۷۴۲ تانک، ۵۰،۵۲۳ خودروی جنگی زرهی، ۶،۳۰۸ واحد توپخانه شامل ۷۵۲ واحد توپخانه خودکششی و ۳,۲۳۸ واحد توپخانه غیرخودکششی و ۶۰۲ توپخانه راکتی است.
اما افغانستان نیز دارای تجهیزات زرهی مهمی است که بیشتر آنها از ارتش آمریکا یا ارتش جمهوری افغانستان که آن نیز به ارتش آمریکا وابسته بود، به دست آمده است. ارتش افغانستان پس از حمله آمریکا به کابل، توسط ارتش ایالات متحده و بر اساس ساختار نظامی این کشور ایجاد شد. آمریکا ادوات نظامی مختلفی به ارتش افغانستان داد و حتی برخی از پرسنل هوایی و زمینی این کشور را تعلیم داد. پس از سقوط جمهوری افغانستان و فرار آمریکایی ها، این تجهیزات به طور کامل به دست طالبان افتاد و آنها همه را از آن خود کردند (اینجا بخوانید).
همچنین، درگیری طالبان و ارتش افغانستان به معنی درگیری مرزی میان دو گروه است و احتمالا در این درگیری ها قدرت «چریک ها» مشخص شود. طالبان سابقه فعالیت چریکی زیادی دارد و همچنان در جنگ پارتیزنی توانمند است. گروه های سلفی و جهادی زیادی در شهرهای مرزی پاکستان و افغانستان و مناطق کوهستانی مشترک وجود دارند که غالبا سمپات طالبان هستند. همچنین، افغان های مهاجر زیادی در پاکستان اقامت دارند که غالبا همفکر طالبان بوده و دوستدار آنها هستند. در این وضعیت، ممکن است جنگ چریکی افغانستان و پاکستان برای اسلام آباد سخت باشد.
با این حال، باید به یاد داشت که پاکستان نیز توانایی های زیادی برای مبارزه با چریک های طالبان دارد. سازمان اطلاعات نظامی پاکستان (ISI) که خود، زمینه ساز شورش مجدد طالبان و فتح کابل گردید، تسلط بسیار زیادی بر اوضاع افغانستان دارد و می تواند علیه طالبان دست به فعالیت های خرابکارانه بزند. همچنین، برخی گروه های سلفی مخالف طالبان در افغانستان از جمله داعش خراسان با پاکستان ارتباط دارند و در صورت کمک پاکستان، می توانند علیه طالبان جنگ چریکی راه انداخته و به افغانستان ضربه بزنند.
با این حال، نمی توان نتیجه جنگ محدود پاکستان و افغانستان را تعیین کرد. این جنگ به عوامل گسترده ای بستگی دارد و اگرچه پاکستان دست برتر را دارد اما نمی توان به طور قاطعانه در رابطه با آن نظر داد.
چرا جنگ بخاطر ده تا پانزده نفر باید ریشه این خشونتها را خشک کرد.
شما قدرتشو داری برو خشک کن نفت بریز باش خخخخ
تحلیل درستی نبود
اصلا قابل مقایسه نیستند
پاکستان در کمتر از یک هفته میتواند افغانستان را با خاک یکسان کند
افغانستان یک دهم پاکستان هم قدرت ندارد. جمعیت 250 میلیون نفری پاکستان نباید به حاشیه رانده شود.
قدرت پاکستان نه تنها ده برابر بلکه صد برابر افغانستان است ،اما نباید پاکستان که یک قدرت اول در منطقه است خودش را در مرداب افغانستان غرق کند،چند سالی است که افغانها سر عقل آمده اند و اجازه سرمایهگذاری به چین ،ترکیه و آذربایجان داده اند،علیرغم اینکه آمریکا و شوروی خیلی از معادن افغانستان را بردند ولی هنوز یک کشور بکر است و دارای پتانسیل خوب،
نکته جالب اینجاست که افغانستان با وجود امکانات و تجهیزات جنگی محدود،تاکنون بیرون راندن دو کشور ابرقدرت از کشورش را در کارنامه دارد.
واقعا حیرت انگیز است
فایده ایی هم داشت؟؟؟؟؟پس چرا مردمش مزاحم کشورهای دیگه میشن اگه این همه ابر قدرت تشریف دارن؟؟؟؟سیاست بی پدر و مادر هست آمریکا و روسیه نفعش و بردن بعد خودشون با یه نقشه حساب شده از افغانستان بیرون رفتن آمریکا بخواد برمیگرده این طالبی ها فقط زر زر میکننن
این جمله از متن بالا خیلی مهم بود ***افغانهای مهاجر زیادی در پاکستان هستند که همفکر و دوستدار طالبان هستند **
دقیقا منم این جمله نظرمو جلب کرد
امان از نابیناهای واقعیت
رزاق مأمون بهترین تحلیل گر افغانستانی در یوتیوب هست ،پاکستان توسط سازمان اطلاعاتش ،طالبان راسرکارآورده وجنگ بین آنها جنگ زرگری ونقشه های دیگر دارن درآسیای میانه و مرزهای چین وهمسایگان
پاکستان قدرت اتمی منطقه است و طالبان شپشو در حدی نیست که تهدیدی باشد
از هر طرف کشته بشه خیلی خوبه ، لااقل مواد مخدر کمتری به ایران می آید . جوانان ایران بوسیله این دو کشور معتاد شدن
پاکستان یک دهم ایران مواد فروش و معتاد نداره کافیه یه سر به کرمان و سیستان و بلوچستان و مشهد بزنی میفهمی که ایران بعد از افغانستان مهد مواد مخدره
به ناشناس عرض می کنم که بنده افسر پلیس مبارزه با مواد مخدرم و بیشترین جرایم مربوط به مواد مخدر به ترتیب مربوط به تهران و مشهد و اصفهانه و من حیث المجموع اصفهان جرم خیزترین و مجرم ترین شهر ایرانه. همان نصف جهان جعلی
این دو تا کشور عقب افتاده مذهبی لازم هست با هم درگیر شوند تا حداقل تعدادی از تندروهای دو طرف به درک واصل شوند
شاید قرار باشه نقشی که ترکیه تو سوریه بازی کرد پاکستان در افغانستان بازی کنه
به امید سرنگونی طالبان متحجر خشک مغز
۳ کشور درجهان عامل کشتار ورنج ملتها با ابزار دین هستندکه افغانستان وپاکستان اولی ودومی هستند
یعنی سومین کشور کدوم کشور میتونه باشه ؟
سومیش ؟!!!
جنگ فیل و فنجان است
بیخودنیست دلارگرون شده جنگ خرج داره
همیشه برای کسی که سنگ تمام میذاری یک روز بیشترین سنگ از همان کس میخوری ،پاکستان بیشترین نقش در روی کار آمدن طالبان در افغانستان از نظر اطلاعاتی ولجستیکی داشت وهم در شکست مبارزان دره پنج شیر با پهباد و هواپیمای جنگی به طالبان کمک کرد ،حقش است
فکر کنم سیاست اینها دامن زدن به جنگ اسا
به احتمال زیاد همان نقشی که صدام علیه نظام نوپای انقلاب اسلامی ایران ایفا کرد رو پاکستان علیه افغانستان ایفا خواهد کرد. بدا بحال مردم ستمدیده که ایران ما در جنگ تحمیلی بسیار آسیب دید
مقامات کشور های مسلمان باید میان دو کشور مسلمان میانجی گری کنند تا جنگی رخ ندهد تا امکانات دفاعی دو کشور از بین نرود رژیم ها مهم نیستند .
مسلمونی از نوع جولانی
آمریکا نتونست طالبان رو پاک کنه پاکستان که ....
ولی خداییش این تحلیل آبکی رو از کجا آوردین .
آخه نیروی دریایی پاکستان کجای افغانستان بدون ساحل رو میخاد بگیره؟
جنگ پدر با پسر ناباب
به خطر افغانیهای مهاجر در پاکستان اشاره کردی اما به خطر بالقوه میلیونی آنها در ایران اشاره نکردی
هم برای ایران و هم برای پاکستان مهاجران مقیم خطر بسیار بزرگی هستند،انها تمام کوچه و پس کوچه ها را می دانند، موضوع دیگر جنگ های چریکی است، طالبان اگرچه نیروی نظامی سازمان یافته نیستند،اما آنها تجربه جنگ و انتحار در کوه و مناطق مسکونی را دارند،چیزی برای از دست دادم ندارند،بحث تجهیزات فقط یک بعد قضیه است،در جنگ ویتنام و آمریکا ،امریکا یک ابرقدرت بود ولی خیلی اذیت شد،و دخالت قدرت های ثالث را هم در نظر بگیرید.
خدا کنه افغانستان جنگ نکنه ما ایرانی ها گناه داریم چون مهاجرت شدید جنگ زده هاشون به ایران شروع میشه