خبرفوری بررسی می‌کند

جنجال تازه بر سر برنامه هسته‌ای ایران / آمریکا تهدید کرد، اروپا اولتیماتوم داد، روس‌ها میانجی شدند!

در ساعات گذشته بحث بر سر پرونده هسته‌ای کشورمان داغ بود. اروپا، آمریکا و روسیه هر یک به شکلی قطعه‌ای از پازل فشار هسته‌ای بر کشورمان بودند.

جنجال تازه بر سر برنامه هسته‌ای ایران / آمریکا تهدید کرد، اروپا اولتیماتوم داد، روس‌ها میانجی شدند!

پس از گزارش اخیر دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران (اینجا بخوانید) و ادعاهایی درباره حجم بالای اورانیوم غنی شده کشورمان، واکنش‌ها به این گزارش زیاد بوده است.

دقایقی قبل نماینده اتحادیه اروپا در وین در بیانیه ای اعلام کرد: همکاری به موقع و کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی کاملاً حیاتی است. اتحادیه اروپا به طور کامل از تلاش های آژانس برای ادامه اجرای ماموریت بلندمدت راستی آزمایی و نظارت مستمر در ایران حمایت می کند.

براساس این بیانیه، ادعا شده است که ایران تنها کشور غیرهسته ای است که به طور سیستماتیک اورانیوم بسیار غنی شده را تولید و انباشته می کند و پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در پنج سال گذشته بسیار نگران کننده است.

نتانیاهو بابت ارسال بمب‌های سنگین آمریکا جهت مبارزه با محور ایران از ترامپ‌تشکر کرد!

اروپا مدعی است که "ایران به شدت از تعهدات خود در برجام خارج شده و به دانش برگشت ناپذیری دست یافته است... ما به صراحت از ایران می‌خواهیم که بدون تاخیر بیشتر با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعامل مؤثری داشته باشد."

پیش از این جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور آمریکا گفت که واشنگتن اشاعه تسلیحات هسته‌ای از جمله در ایران را تحمل نخواهد کرد و این مسئله یکی از اولویت‌های کلیدی سیاست دولت آمریکا خواهد بود.

این درحالیست که همزمان با فشارهای اروپا و آمریکا، روسها برای میانجی‌گری پا پیش گذاشته‌اند و دستیار رئیس جمهور روسیه، گزارش منتشر شده در رسانه‌های غربی مبنی بر مطرح شدن موضوع ایران در مذاکرات روسیه و آمریکا را تأیید کرد و گفت: این موضوع در جریان مذاکرات ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در ریاض مورد بحث قرار گرفت.

یوری اوشاکوف در این باره به خبرنگاران گفت: نمایندگان فدراسیون روسیه و ایالات متحده در ریاض توافق کرده‌اند که مذاکرات جداگانه‌ای درباره موضوعات مرتبط با ایران داشته باشند، اما شکل و زمان این رایزنی‌ها مشخص نشده است.

به گفته وی، تاکنون هیچ سیگنالی از سوی واشنگتن برای توافق خاصی در مورد چگونگی و زمان اجرای این کار وجود نداشته است.

در همین حال، سخنگوی کرملین، مطالب منتشر شده درباره ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در زمینه پذیرش ایفای نقش به عنوان میانجی در مذاکرات ایران و آمریکا را تأیید نکرد. دیمیتری پسکوف درباره این موضوع به شبکه تلویزیونی زوزدا گفت: خیر، نمی توانم تایید کنم که  گفته ام.

هرچه هست، به‌نظر می‌رسد مواضع سه‌گانه آمریکا، اروپا و روسیه درباره برنامه هسته‌ای کشورمان را باید در چارچوب سیاست فشار حداکثری برای مذاکره تحلیل کرد هرچند تاکنون راهبرد کشورمان در برابر این فشارها، پاسخ منفی به مذاکره بوده و دو روز قبل رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: "مقام معظم رهبری گفتند مذاکره نمی‌کنیم، ماهم گفتیم مذاکره با آمریکا انجام نمی‌شود، تمام شد و رفت...".

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • ناشناس
    3

    ایران داره دست به دست قدرتها میشه و دارند معامله میکنند خدایا تورو به کوروش قسم ایران و از بد خواهان نجات بده

    نظرات شما -
    • غربزده مجرم نیست بیمار است
      3

      از زلنسکی بپرس

  • ناشناس
    4

    از وطن فروشان باید پرسید بمب هسته ای مهمتر است یا سفره خالی ملت؟!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      9

      تسلیم آمریکا مهمتره یا موی برهنه بی وطن

  • طهماسبی
    1

    قبول وساطت هر کشوری بین ایران و امریکا حماقته
    ایران باید مستقیم مذاکره کنه ولو چندین بار تکرار بشه و حتی ولو اینکه در بدترین شرایط به نتیجه نرسه
    فقط و فقط مذاکره بی واسطه
    تازه واسطه ی روسیه که دیگه فاجعست

  • ناشناس
    4

    تمام شد رفت🤣🤣😂😂

  • ناشناس
    5

    من نمدونم ایت اروپا اسرائیل و آمریکا چرا ول ایران نمیکنن خوب ما برنامه هسته‌ای داریم به اینا چه واقعا فوضولن بگو آره.
    😐
    ترسیدن میگن شاید همین الان بریم بریزیم روی سرشون

  • غربزده مجرم نیست بیمار است
    7

    اولا که خود ابلهتون 6ساله زدین زیر برجام البته داغون،دوما اگه هسته ای بد چرا خودتون دارید اونم سلاح هسته ای نه فقط غنی سازی؟اصلا هم معلوم نیست پروژه لیبی ساری ایران:) همه کشورها خلع سلاح هسته ای بشن ایران غنی سازیشو کم میکنه

  • ناشناس
    2

    عین مذاکرات اوکراین.

  • ناشناس
    4

    هر سه غلط کردن .اگر مذاکره فایده ای داشت اینا ایمقدر به فکر ما نبودن ‌.