گزارش سی ان ان ترک از انتقال سامانه موشکی THAAD به اسرائیل
خبرگزاری سی ان ان ترک در گزارشی نوشت؛ در حالیکه تنش میان ایران و آمریکا ادامه دارد، ایالات متحده سامانه پدافند هوایی پیشرفته (Terminal High Altitude Area Defense) THAAD را به همراه دو سامانه پاتریوت به اسرائیل منتقل کرد. به گزارش رسانههای اسرائیلی، سامانه یادشده روز جمعه ۵ آوریل تحویل داده شده است. دادههای مربوط به ردیابی پروازها نیز نشان میدهد که یک فروند هواپیمای ترابری C-5M Super Galaxy نیروی هوایی آمریکا در پایگاه هوایی نواتیم اسرائیل فرود آمده است.

به گزارش شبکه سعودی الحدث، سامانه THAAD به دلیل توانایی در رهگیری و خنثیسازی موشکهای بالستیک در ارتفاع بالا شناخته شده است. اسرائیل در دوره اخیر از این سامانه برای مقابله با موشکهایی که توسط حوثیها از یمن شلیک شدهاند، استفاده کرده است. آمریکا سال گذشته نخستین سامانه THAAD را به اسرائیل ارسال کرد و حدود ۱۰۰ نیروی نظامی خود را برای راهاندازی آن در نزدیکی تلآویو مستقر کرد.
در همین حال، اعلام شده بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، قصد دارد برای دیدار با ترامپ و گفتوگو درباره مسائل مهمی همچون تعرفههای گمرکی، وضعیت غزه و برنامه هستهای ایران راهی واشنگتن شود. به گفته یکی از مقامات بینام کاخ سفید، این دیدار روز دوشنبه انجام خواهد شد.
به گزارش روزنامه گاردین، ترامپ با اعمال تعرفههای جدید، ۱۷ درصد عوارض گمرکی بر کالاهای اسرائیلی وضع کرده و گفته میشود نتانیاهو تلاش خواهد کرد تا این میزان تعرفه را کاهش دهد. او اولین رهبر خارجی است که برای مذاکره درباره این تعرفهها با ترامپ دیدار میکند.
دفتر نخستوزیری اسرائیل نیز در بیانیهای اعلام کرده که نتانیاهو در دیدار با ترامپ موضوعات مختلفی از جمله تعرفههای گمرکی، تلاش برای بازگرداندن گروگانهای اسرائیلی از غزه، روابط اسرائیل و ترکیه، تهدید ایران و مقابله با اتهامات مطرحشده توسط دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) درباره جنایات جنگی را بررسی خواهد کرد. دادگاه بینالمللی کیفری نوامبر گذشته حکم بازداشت نتانیاهو را به اتهام جنایات جنگی در غزه صادر کرده بود.
پیشتر ترامپ در اظهاراتی، تهدید کرده بود که اگر ایران با آمریکا به توافق نرسد، این کشور را «به شکلی که هرگز ندیده» بمباران خواهد کرد. او پیشتر، در تاریخ ۷ مارس نامهای به آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نوشته بود که در آن هم تهدید کرده و هم دعوت به مذاکره کرده بود. رهبر جمهوری اسلامی نیز در واکنش گفته بود که هدف آمریکا از مذاکره حل مسئله نیست، بلکه تحمیل خواستههای خود و سلطهگری است و ایران چنین چیزی را نخواهد پذیرفت. این نامه چند روز بعد از طریق امارات متحده عربی به ایران تحویل داده شد و ایران نیز اعلام کرد که در تاریخ ۲۷ مارس از طریق عمان، پاسخ خود را ارسال کرده است.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران هم اعلام کرده بود که تا زمانی که تهدیدهای ترامپ ادامه داشته باشد، ایران وارد گفتوگوی مستقیم با آمریکا نخواهد شد، اما آمادگی دارد مذاکرات غیرمستقیم از طریق واسطهها انجام شود. او همچنین تأکید کرده بود که این مذاکرات تنها بر موضوع هستهای متمرکز خواهد بود و توان دفاعی ایران قابل مذاکره نیست.
رهبر جمهوری اسلامی نیز در پاسخ به تهدیدهای ترامپ اعلام کرده بود که احتمال تحقق این تهدیدها را نمیدهد اما در صورت هرگونه حمله، ایران پاسخ قاطع خواهد داد.
گفتنی است شرکت لاکهید مارتین، سازنده سامانه THAAD، اعلام کرده این سامانه، بهویژه در برابر موشکهای بالستیک مؤثر است. این سامانه شامل شش پرتابگر نصبشده روی کامیون است که هر یک از آنها هشت موشک رهگیر را در خود جای میدهد. راهاندازی این سامانه نیازمند حدود ۱۰۰ پرسنل نظامی بوده و هزینه هر واحد آن نزدیک به یک میلیارد دلار است. سامانه THAAD هماکنون یکی از پرتقاضاترین سیستمهای دفاعی در جهان به شمار میرود.
فکنم ،جنگ بزرگی بشود،بعدازاستقرارسامانه های تاددرمنطقه خاورمیانه🔥🔥🔥🔥🔥
زمان حمله نزدیکه خیلی نزدیک
بهتریه دوتاموشک بندازین توایران شایدجنس ارزان شد
جنگ بخاطرعرب های که هیچ سودی برای مردم ایران ندارن ملت ایران اخه چه گناهی کردن
من که باچهل سال سن هیچی برای ازدست دادن ندارم نه خونه ناماشین نه پول هرچی میخادبشه خیلی مهم نیست اونای بایدازجنگ بترسن که سرمایه دارهستن