چرایی افزایش تعداد مادران شاغل
روانشناس مرکز مشاوره دانشجویان گفت: از یک سو تمایل به حفظ و بهبود سطح زندگی خانوادگی و از سوی دیگر افزایش هزینههای زندگی موجب شده که مادر و پدر هردو برای افزایش سطح درآمد خانواده مشغول به کار شوند.
بانوان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در وبیناری آموزشی با انواع سبک زندگی سالم آشنا شدند؛ در این وبینار آموزشی که به همت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان دانشگاه برگزار شد، بانی بزرگ روانشناس مرکز مشاوره دانشجویان یکی از تغییرات مهم در زندگی امروزی را افزایش تعداد مادران شاغل در بیرون از خانه برشمرد و گفت: از یک سو تمایل به حفظ و بهبود سطح زندگی خانوادگی و از سوی دیگر افزایش هزینههای زندگی موجب شده که مادر و پدر هردو برای افزایش سطح درآمد خانواده مشغول به کار شوند.
وی بالا رفتن سطح تحصیلات و گرایش زنان به استقلال مالی، مشارکت اجتماعی، رشد اجتماعی و فرهنگی را از دیگر عوامل مؤثر در افزایش مادران شاغل عنوان کرد.
این روانشناس از پیامدهای مثبت حضور اجتماعی مادران، به افزایش سطح آگاهی و توانمندی و عزت نفس زنان، کاهش وابستگی و مصرفگرایی و تجمل گرایی در بین آنان اشاره کرد و فشار ناشی از کارهای خانگی و وظایف شغلی به ویژه برای مادرانی که فرزند خردسال دارند را از پیامدهای منفی مادران شاغل برشمرد.
این روانشناس هدف از برگزاری این وبینار را آموزش انواع سبک زندگی سالم و در نظر گرفتن ابعاد مختلف زندگی و تعدیل بین زندگی، فرزندپروری و شغل ذکر کرد.
از دیگر مباحثی که در این وبینار مورد بحث قرار گرفت میتوان به تعریف سبک زندگی، مولفههای مهم و تاثیر گذار در زندگی زنان شاغل، عوامل موثر در سبک زندگی سالم، انواع نیازهای زنان شاغل با توجه به نمودار مازلو و اصول برنامهریزی صحیح برای زنان شاغل اشاره کرد.
منبع: ایسنا
70