راهکارهای ۸ شهر دنیا برای مبارزه با آلودگی هوا/ تخفیف ویژه خرید مسکن برای آنها که خودرو ندارند
شهرهای مختلف در دنیا با استفاده از روشهای مختلف برای مبارزه با آلودگی هوا اقدام کردهاند. روشهایی که اینقدر برای شهروندانش جاذبه دارد که به جای خودرو از دوچرخه استفاده کنند.
به گزارش خبر فوری به نقل از درنگ، روزنامه انگلیسی گاردین در مطلبی بررسی کرده که برخی از شهرهای دنیا برای مبارزه با آلودگی هوا چه اقداماتی انجام دادهاند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
پاریس
پاریس حضور خودرو در بسیاری از اماکن تاریخی و عمومی در تعطیلات و آخر هفتهها را ممنوع کرده است و طرح ورود خودروها به صورت زوج و فرد را هم اجرا کرده است. همچنین در مناطقی که ممنوعیتهایی برای ورود خودروها وجود دارد وسایل نقلیه عمومی رایگان هستند. در این شهر همچنین طرحهایی تشویقی برای استفاده از دوچرخه ترتیب داده شده است.
دهلی
در هند و شهر دهلی به خاطر آلودگی شدید هوا استفاده از خودروهای دیزلی و ماشینهایی با قدرت موتور بیشتر از ۲ هزار سیسی ممنوع شده است. همچنین طرح زود و فرد در این شهر اجرا میشود و با توسعه فرهنگ استفاده از اوبر و از طرفی نظارت جدی روی ماشینهای این شرکت در راه مبارزه با آلودگی قدم برداشته شده است.
هلند
قرار است در این کشور فروش ماشینهای بنزینی و دیزلی از سال ۲۰۲۵ ممنوع شود. در نتیجه فقط استفاده از خودروهای الکتریکی مجاز است. البته کسانی که چنین خودروهایی دارند فعلا برای استفاده از آن مجاز هستند.
فرایبورگ
این شهر در آلمان بیش از ۵۰۰ کیلومتر مسیر برای دوچرخه سواری دارد. همچنین استفاده از وسایل نقلیه عمومی بسیار ارزان است. از طرفی پارک کردن ماشینها در نزدیک خانهها جریمه سنگینی دارد و خودروها باید در حاشیه شهر پارک شوند. همچنین به خانوادههایی که بدون ماشین زندگی کنند، تخفیفات ویژهای برای خرید خانه ارزانتر، حمل و نقل سالانه رایگان و دوچرخههای مناسب رایگان ارائه میشود.
کپنهاگ
در این شهر دوچرخه شدیدا به خودرو ترجیح داده میشود و طبق گزارشات امروزه تعداد دوچرخههای این شهر از افراد مقیم آن بیشتر است. بیشتر محدوده پایتخت دانمارک برای ماشینها بسته است و این شهر برنامههایی برای سال ۲۰۲۵ دارد تا ممنوعیتهایی اعمال شود.
اسلو
این شهر تصمیم گرفته تا سال ۲۰۲۰ آلودگی هوا را کاملا از بین ببرد. منطقهای که در آن ورود خودرو مجاز نیست قرار است گسترش پیدا کند، ۴۰ مایل مسیر دوچرخه ساخته خواهد شد، خطوط مترو توسعه پیدا میکند و پارکینگها از بین میروند.
هلسینکی
این شهر فنلاند برای مبارزه با ترافیک و استفاده شهروندان از خودروی شخصی تمام تمرکزش را روی توسعه حمل و نقل عمومی گذاشته است. همچنین قرار است قیمت پارکینگها بیشتر شود و به هر شکلی هزینه استفاده از دوچرخه کاهش پیدا کند. میخواهند کاری کنند تا سال ۲۰۵۰ همه مردم ترجیح دهند از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
کوریتیبا
این شهر برزیلی با ۲ میلیون نفر جمعیت یکی از ارزانترین هزینهها برای استفاده از اتوبوس در دنیا را دارد. ۷۰ درصد از جمعیت شهر با وسایل حمل و نقل عمومی به محل کارشان میروند.
35