در فرونشست‌های خیابان مولوی به این نکته توجه نکردند

نامش را فرو ریزش‌های سریالی گذاشته‌اند و مطالعات نشان می‌دهند که با پر کردن حفره‌های قبلی ناشی از فرو ریزش‌ها در چهارراه مولوی و به دلیل استفاده نکردن از مصالح مناسب برای خاک سست منطقه، نشست‌ها ادامه‌دار شده‌اند.

در فرونشست‌های خیابان مولوی به این نکته توجه نکردند

اما چهار راه مولوی، نامِ آشنایی است که دست‌کم از سه سال پیش با شنیدن‌اش تصورات تاریخی و نه وجود یک حوزه‌ی تمدنی در کنار این محدوده به ذهن متبادر می‌شود، هر چند که گویا چهارراه مولوی مسئولان میراث فرهنگی این نام را از ذهن خود دور کرده‌اند.

اتفاق سریالی فرونشست‌ِ خیابان‌ها در تهران مدتی است به خیابان مولوی و روی منطقه‌ی تاریخی این خیابان تمرکز کرده است، ساعات پایانی روز دهم آبان امسال، نخستین نشست در طول یکی دو ماه گذشته در تقاطع خیابان مولوی و مصطفی خمینی اتفاق افتاد، ساعت پنج صبح روز بعد یعنی جمعه ۱۱ آبان شهرداری منطقه اعلام کرد، چاله‌ی ایجاد شده را پر کرده‌اند و مسیر رفت‌وآمد به روال سابق بازگشته است. اما هنوز روز جمعه از نیمه نگذاشته بود که بار دیگر معاون هماهنگ کننده پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از انسداد دوباره بخش‌هایی از خیابان‌های مولوی و مصطفی خمینی به دلیل نشست خیابان در همان محل قبلی خبر داد.

در میان همه‌ی احتمالاتی که قطعا کارشناسان شهرداری برای جلوگیری از بروز دوباره‌ی این اتفاق مدنظر داشتند و تلاش می‌کردند تا علاوه بر جلوگیری از بروز هر نوع آسیبی به جان و مال مردم در این اتفاقِ مداوم، بار ترافیک منطقه را کم کنند، اما به نظر می‌رسد کمتر کسی یاد سه سال قبل و کشفِ مسافر چشمه علی شهرری و نشانه‌های تاریخی بیشتری را در این منطقه به خاطر آورد، تا خود را ملزم به اعلام به میراث فرهنگی و حتی پژوهشکده باستان‌شناسی کند.

شهرداری حتما باید با میراث همکاری کند

محمد حسن طالبیان - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی - با تاکید بر این‌که نیازی به تفاهم نامه برای اطلاع‌رسانی از سوی شهرداری به میراث فرهنگی وجود ندارد، به ایسنا می‌گوید:‌ در قوانین‌مان هست که که اگر در منطقه‌ای تاریخی چنین اتفاقاتی رخ دهد، باید حتما با میراث فرهنگی همکاری کنند.

دلاور بزرگ‌نیا - مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران - نیز به ایسنا می‌گوید: باید نخست ناحیه را بررسی کرد و دید که آیا اصلا آثاری را به خطر می‌اندازد؟

او با بیان این که تقاطع مولوی و در مکانی که اسکلت بانوی هفت هزار ساله به دست امده است، یک حوزه‌ی تمدنی نبوده که یکجا نشینی اتفاق افتاده باشد، ادامه می‌دهد: در آن منطقه سابقه‌ی فرونشست در چند مرحله تا کنون رخ داده است، کارشناسان بررسی‌های مورد نیاز را انجام داده‌اند تا مشخص شود که هیچ آسیبی به بناهای تاریخی اطراف نزده باشد و نتایج آن‌ها به ما اعلام می‌شود. شهرداری همراهِ میراث فرهنگی است، گزارش شهرداری حداقل حفره ایجاد شده است یک حفره کوچک بود، چیزی در گزارشات مکتوب دیده‌ام،

اثر تاریخی ندیدیم، نمی‌توانستیم در آن اتفاق دخالت کنیم

محسن شیخ‌الاسلام، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران که کارشناسان نتیجه‌ی بررسی‌ها را به وی اعلام کرده‌اند، نیز به ایسنا می‌گوید: فرونشست‌ها موضوعی نبوده که میراث فرهنگی بتواند در آن ها دخالت کند.

او می‌افزاید: در حوزه باستان شناسی چیزی آن‌جا نبود که بتوانیم تامل کنیم، آن‌جا بحث مترو، فاضلاب و این موارد است که هر از چندگاهی فرونشست‌هایی رخ می‌دهد، اما آثار معماری و باستان‌شناسی هم چیزی نبود، و به همین دلیل هم عوامل شهرداری و آب و فاضلاب کار خود را می‌کنند، ما نیز در حد نظارت همکارانمان حضور دارند، تا در حین عملیات‌ها اگر موضوع خاصی بود ما هم حضور داشته باشیم،

وی تاکید می‌کند: با این وجود این که بخواهیم به صورت خیلی ویژه وارد شویم، موضوعی نبوده است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران، اما در ادامه اطلاع‌رسانی‌ شهرداری تهران به میراث‌فرهنگی در زمان وقوع چنین اتفاقاتی را براساس یک مصوبه، حتمی می‌داند و می‌گوید: این کار جزو قوانین خود شهرداری‌هاست، مصوبه سال ۱۳۳۵ یا حتی قبل از آن این را بر عهده‌ی شهرداری گذاشته است که در حین علملیات عمرانی اگر به موضوعی برخوردند که مربوط به بحث میراث فرهنگی بود، موظفند بلافاصله به ما اعلام کنند، که البته ضمانت اجرایی این که چقدر به میراث فرهنگی اعلام شود، به شهرداری‌ها بستگی دارد.

وی با تاکید بر این‌که از نظر قانونی موظف به انجام این کار هستند، اضافه می‌کند: در مورد طرح‌های شهری که شهرداری در آن‌ها دخیل است جزو قوانین مصوب خود شهرداری‌هاست که در همان سال، تاکید کرده‌اند باید به وزارت فرهنگ و هنراعلام کنند و امروز جای وزارت فرهنگ قبل از انقلاب، باید به مرجع این حوزه یعنی سازمان میراث فرهنگی اعلام کنند.

منبع: ایسنا

1920

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید