چرا دو گروگان سیاه‌پوست سفارت آمریکا بعد از چهارده روز آزاد شدند؟ / موسوی خوئینی: احترام خاصی که برای دکتر مارتین لوترکینگ قائلیم موجب این حرکت بوده است

احترام خاصی که ما برای رهبر فقید سیاه‌پوستان دکتر مارتین لوترکینگ و مبارزات سیاهان قائلیم موجب این حرکت بوده است. سیاه‌پوستان مسلمان در آمریکا پیوسته در خط ما مبارزه کرده‌اند.

چرا دو گروگان سیاه‌پوست سفارت آمریکا بعد از چهارده روز آزاد شدند؟ / موسوی خوئینی: احترام خاصی که برای دکتر مارتین لوترکینگ قائلیم موجب این حرکت بوده است

عصر یکشنبه ۲۷ آبان ۱۳۵۸، چهارده روز پس از تسخیر سفارت آمریکا، دانشجویان پیرو خط امام سه گروگان آمریکایی سفارت آمریکا را به دستور امام خمینی آزاد کردند، دو تن از این گروگان‌های آزادشده مردانی سیاه‌پوست و یک تن زن بودند. به دنبال تصمیم به این اقدام، سخنگویان دانشجویان پیرو خط امام در همین روز و ساعاتی پیش از آزادی گروگان‌های مذکور در مصاحبه‌ای مطبوعاتی با شرکت بیش از ۲۰۰ خبرنگار داخلی و خارجی در مورد علل و انگیزه‌های آزادسازی یک گروگان زن و دو گروگان مرد سیاه‌پوست صحبت کردند. گزیده‌ای از سخنان دانشجویان پیرو خط امام و موسوی خوئینی، نماینده آن‌ها را در این مصاحبه مطبوعاتی که در روزنامه کیهان، مورخ دوشنبه ۲۸ آبان ۵۸، منتشر شد در پی می‌خوانید:

موسوی خوئینی: رابطه آمریکا با ایران جز غارت و دخالت در امور ما چیزی نبوده است
*آزاد کردن زنان و سیاهان به خاطر تهدید اقتصادی یا نظامی آمریکا نیست، بلکه آزاد کردن این عده به دلیل احترام خاصی است که اسلام از صدر تاریخ برای زن قائل بوده و همچنین سیاه‌پوستان در طول تاریخ آمریکا مورد ضرب و شتم و شکنجه و تحقیر برده‌داران و برده‌فروشان آمریکایی بوده‌اند.

*در ایران سفارتخانه‌ها و کنسول‌گری‌های بی‌شماری وجود دارد، چرا ما سفارتخانه کشور دیگری را محاصره و اشغال نکردیم؟ دلیل این بود که سفارتخانه آمریکا به طور محرز و مسلم یک لانه جاسوسی بوده و این نشان می‌دهد که جاسوسی کارتر و دستیارانش تا چه حد به ملت ایران آسیب‌های جبران‌ناپذیری زده است.

* در مورد آزاد کردن تعدادی از این گروگان‌های زن و سیاه‌پوست، این تصمیم قاطع ملت ایران بوده که رهبری تعیین‌کننده این هدف بوده است و امام بر اساس بینش مکتبی و مذهبی خود دستور دادند که گروگان‌های سیاه‌پوست و زن که جاسوسی آن‌ها مسلم نشده است آزاد شوند.

*آمریکا باید بداند که اگر ما سیاه‌پوستان یا زنان را آزاد کردیم، صرفا به خاطر جور و ظلمی بوده است که به سیاه‌پوستان می‌شود و در این مورد نه به تهنیت و تبریک کارتر و نه به تهدید قبلی او کوچک‌ترین وقعی نمی‌نهیم.

*احترام خاصی که ما برای رهبر فقید سیاه‌پوستان دکتر مارتین لوترکینگ و مبارزات سیاهان قائلیم موجب این حرکت بوده است. از سوی دیگر سیاه‌پوستان مسلمان در آمریکا پیوسته در خط ما مبارزه کرده‌اند. یا این‌که بلال حبشی موذن پیامبر اسلام سیاه‌پوست بود و یا در قرآن کریم می‌بینیم که خداوند تا چه حد به حضرت مریم یا حضرت فاطمه احترام می‌گذارد. می‌بینیم که در مکتب اسلام تا چه حد برای زن احترام قائل هستند.

*اسناد بسیار گرانبها و معتبری در دست ما هست دال بر این‌که این‌جا یک سفارتخانه نبوده است، بلکه این‌جا یک لانه حقیقی جاسوسی بوده و برای به ثمر رساندن اهداف شیطانی دولت آمریکا و صهیونیسم بین‌الملل و تمام نقشه‌ها و طرح‌هایی که عمیقا به ملت مبارز ایران آسیب رسانده است در این لانه طراحی می‌شده است.

*رابطه ما با آمریکا تا به حال چه نفعی برای ما داشته که خواهان آن باشیم؟! تاکنون رابطه آمریکا با ایران جز غارت و دخالت در امور ما چیزی نبوده است؛ بنابراین طبیعی است که ملت ایران فریاد برآورد که این رابطه باید قطع شود.

دانشجویان پیرو خط امام: پرونده آمریکا برای همیشه در ایران بسته شد

*این پیام ما را به گوش ملل دنیا برسانید که امپریالیسم و آمریکای جهانخوار پرونده‌اش در ایران برای همیشه بسته شد و دیگر این قوم در این مملکت جایی ندارند، مگر این‌که از روی جنازه ۳۵ میلیون شهید عبور کنند.

*آن‌چه مسلم است دولت قبلی یا به خاطر ماهیتش یا به دلیل جریانات انحرافی که در جامعه به وجود می‌آمد قادر به برآوردن خواست مردم نبود و نمی‌توانست محور اصلی انقلاب را دنبال کند. این خاصیت‌ها اعم از لیبرال‌منشی و بوروکراسی مانع آن بود که دولت بتواند توده را درک کند، اما امام از همان آغاز و حتی پیش از سال ۴۲ آمریکا را دشمن اصلی می‌دانست و بر آن تاکید می‌کرد. به هر حال ملت ما با هر حرکتی غیر از خط امام مبارزه می‌کند. ملت می‌خواهد که رابطه‌اش را با آمریکا قطع کند و آمریکا را از کشور براند و هر ارگانی که بخواهد غیر از این عمل کند پس از مدتی کنار خواهد رفت.

* [در مورد نحوه بازجویی از گروگان‌ها:] این عمل بسیار عادی و بدون هیچ‌گونه شکنجه یا آزاری صورت گرفته است.

منبع: انتخاب

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید