پس‌انداز در سال جدید؛ این کار‌ها را فراموش نکنید

به اندازه خرج کردن، مدیریت هزینه‌ها و مخارج، دغدغه مهمی برای همه افراد است. اما راهکار‌های نسبتاً کارآمدی برای این موضوع وجود دارد.

پس‌انداز در سال جدید؛ این کار‌ها را فراموش نکنید

سال گذشته دشواری‌های زیادی داشت، اما قطعا یکی از مهم‌ترین چالش‌های سال گذشته چالش‌های مالی بود. سالی که در آن بسیاری از افراد شغل‌های خود را از دست دادند و در مخارج و هزینه‌های با دشواری روبه‌رو شدند. حتی افرادی که شغل مناسبی داشتند هزینه‌های جدیدی وارد زندگیشان شد که قابل پیش‌بینی نبود. هزینه‌هایی مثل اینترنت و تورم عمومی باعث شد که افراد خرج بیشتری داشته باشند. در ادامه چند ترفند برای پایین نگه داشتن هزینه‌های خانوار را بیان می‌کنیم.

برای پس‌انداز دلیل و هدف داشته باشید

واقعیت این است که بیشتر افراد در پس‌انداز کردن چندان موفق عمل نمی‌کنند. بخش عمده‌ای به خاطر این است که هزینه‌ها در مجموع بالا است، اما بخشی دیگر به نحوه پس‌انداز کردن ما برمی‌گردد. اهداف پولی اکثراً اهدافی مبهم هستند. برای پس‌انداز کردن باید بر اهداف واضح و مشخصی تمرکز کرد. به عبارت دیگر باید بدانیم به چه دلیلی پس‌انداز می‌کنیم. می‌خواهیم بدهی‌هایمان را صاف کنیم؟ برای یک سفر پس‌انداز می‌کنید؟ می‌خواهید یک وسیله بخرید؟ در هر حال وقتی می‌خواهید پس‌انداز کنید باید بدانید برای چه پس‌انداز می‌کنید و یک هدف واضح داشته باشید.

چیزی که لازم دارید را بخرید

وضعیت اقتصادی سال گذشته به ما نشان داد که صرفه‌جویی و پس‌انداز چقدر سخت است برای همین باید دقیق بدانیم چه چیز را واقعاً می‌خواهیم و به چه چیز احتیاج نداریم تا بتوانیم هزینه‌هایمان را مدیریت کنیم. با همۀ سختی‌های اقتصادی موجود به نظر می‌رسد این مسئله برای خیلی‌ها مشخص شده است که چه خرج‌های غیرضروری است و چه جنبه‌هایی از خرج کردن را می‌توانند محدود کنند. البته که از بخشی از ضروریات نمی‌شود گذشت، ولی همیشه خرده‌خرج‌هایی غیر ضروری وجود دارد که می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد.

هزینه‌های خود را بودجه‌بندی کنید

سیستم بودجه بندی حتی برای افرادی که دخل و خرجشان به هم می‌خواند کمی اعصاب‌خردکن است. اما برای مدیریت هزینه‌ها باید این کار را بکنیم. بودجه‌بندی روشی قدیمی برای صرفه‌جویی و پس‌انداز است. برای مثال قبلاً که حقوق‌ها نقدی دریافت می‌شدند برخی از افراد پاکت‌های مختلفی داشتند که مربوط به هزینه‌ها بود. یک پاکت برای قبوض، یک پاکت برای قسط‌ها و به همین ترتیب.

به عنوان مثال، خانوار‌ها قبض حقوق خود را می‌گرفتند و پول را به پاکت‌هایی که برای اهداف خاصی تعیین شده بود (مواد غذایی، وام مسکن، بیمه) تقسیم می‌کردند. هدف این بود که از تمام پولی که دارید به بهترین وجه استفاده کرده و بیش از حد هزینه نکنید. الان که بیشتر افراد پول نقد نگه نمی‌دارند راه‌های دیگری وجود دارد. برای مثال اپلیکیشن‌ها و کارت‌های بانکی به شما صورت حساب می‌دهند. با بررسی صورت حساب‌هایتان تخمین بزنید که هر ماه برای چه چیز‌هایی چه خرج‌هایی دارید. برخی تحقیقات نشان می‌دهند هرچه بیشتر از پول نقد استفاده کنید خرجتان کمتر می‌شود. راه دیگر این است که یک دفترچه داشته باشید و خرج‌هایتان را یادداشت کنید. راه دیگر این است که کارتی که با آن خرج می‌کنید را از کارتی که پول‌هایتان را نگه می‌دارید مجزا کنید و از یک کارت واحد برای پس‌انداز و خرج استفاده نکنید.

دریافتی‌های بادآورده

گاهی وقت‌ها به هر دلیلی ممکن است پولی دستمان بیاید که انتظارش را نداریم مثل هدیه گرفتن یا هرچیزی شبیه به آن. این پول‌ها را بی محابا خرج نکنید و سعی کنید آن‌ها را پس‌انداز کنید. در هر حال شما انتظار دریافت آن را نداشته‌اید پس می‌توانید آن را پس‌انداز کنید ولو اینکه وسوسۀ خرج کردنش زیاد باشد.

خودتان را گول نزنید

دسترسی به پس‌اندازهایتان را دشوار کنید. برای مثال می‌توانید برای حساب پس‌اندازتان کارت اعتباری نگیرید تا خرج کردن از آن راحت نباشد و برای برداشت از حساب مجبور شوید به بانک بروید. این کار یکی از راه‌های سخت‌تر کردن دسترسی به پس‌انداز‌ها است. راه دیگر سرمایه گذاری آن‌ها است برای مثال می‌توانید با آن سهام بخرید ولو اندک یا چیز‌هایی شبیه به این. در هر حال بهتر است پول‌های پس‌اندازتان را دم دستتان نگه ندارید.

منبع: ایرنا

46

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید