راز اعداد شگفت انگیز و معانی خاص و پنهانی آن ها
در گزارش زیر با اسرار حیرت انگیز خاص ترین اعداد جهان و رازهای نهانی آن ها آشنا میشوید.
در زندگی ما انسانها و موجودات هر چیزی می تواند یک رازی در بر داشته باشد ، بد نیست بدانید که اعداد نیز رازهایی دارند که دانستنشان جذاب و جالب است ، راز اعداد شگفت انگیز را در این مطلب خواهید خواند.
راز اعداد شگفت انگیز از عدد ۹ تا اعداد تسلا
هیچ وقت فکر کردهاید چرا در باور عموم، عدد ۷ مساوی با خوش اقبالی و شانس در نظر گرفته شده است؟ و موضوعات دیگری که درباره اعداد مطرح است.
همه از این امر آگاه هستیم که اعداد نقش مهمی در علم و به ویژه ریاضیات و آمار داشته و از کاربردهای مهمی در رشته های مهندسی و حسابداری برخوردارند. در اینجا شما را با اعداد مهمی آشنا میکنیم که با معانی گوناگون در تاریخ، ورزش و حتی انجیل در ارتباط بودهاند.
هدف ما ارائه توضیحاتی منطقی در اینباره است که چرا یک عدد به عنصری مهم و تأثیرگذار در زندگی ما تبدیل شده است.
عدد ۵
حتی در تمدنهای باستانی نیز این عدد به عنوان عددی مهم و تأثیرگذار شناخته میشده است.
در زمان فیثاغورث عدد ۵ به عنوان یک عدد کامل برای نوع بشر به حساب میآمد. در دوران ارسطو این عدد، نشان دهنده عنصر اتر (اثیر) بوده و به عنوان پایه و اساس در آیینهای روحانی و معنوی و نیز در اعمال و کارهای کیمیاگران باستان مورد استفاده قرار میگرفته است.
در آیین کهن بودائیسم در ژاپن و چین، عدد ۵ به عنوان سمبلی مهم در فرهنگ و تهذیب نفس استفاده میشده است. و البته درقرآن کریم درباره اعداد نکاتی وجود دارد.
عدد ۲۳
یکی از معروفترین و پرطرفدارترین اعداد در رشتههای ورزشی گوناگون، شماره ۲۳ است. این عدد توسط مایکل جردن بسکتبالیست معروف آمریکایی که ۵ بار برنده عنوان باارزش ترین بازیکن NBA شده و به تالار مشاهیر بسکتبال نیز راه یافته بود، مورد استفاده قرار گرفت.
در واقع این عدد شماره پیراهن مایکل جردن در طول دهه نود بود و از طریق شهرت این بازیکن، مورد توجه و علاقه مردم قرار گرفته است. عدد ۲۳ سالها بعد توسط دیگر بازیکن ارزشمند بسکتبال جیمز لبرون که دو بار عنوان با ارزشترین بازیکن را از آن خود کرده بود و نیز ستاره مشهور فوتبال انگلستان و جهان دیوید بکهام مورد استفاده قرار گرفت.
عدد ۸
یکی دیگر از اعداد مهم و معروف شماره ۸ میباشد که با معانی مختلفی چون شانس، نامحدود بودن و کمال مترادف گشته است. در دوران مصر باستان باور مردم این بود که این عدد نشانه وجود تعادل در جهان میباشد. از سوی دیگر، فیثاغورث عنوان تتراچیتز (Tetrachyts) به معنای نشانه و سمبل عشق و دوستی را به این عدد اعطا کرده بود.
عدد ۱۲
شماره ۱۲، دیگر عددی است که در رشتههای گوناگون ورزشی به شهرت رسیده و مخصوصا از زمانی که راه خود را به NBA گشود از سوی بسیاری از ورزشکاران مورد تقاضا قرار گرفته است.
بازیکنان بزرگی همچون تام بردی فوتبالیست آمریکایی و ستارگانی از تالار مشاهیر همچون جیم کلی (هنرپیشه، ورزشکار و متخصص فنون رزمی که همبازی بروس لی در فیلم اژدها وارد میشود بوده است)، راجر استوباچ (فوتبالیست سابق آمریکایی) و دیگر فوتبالیست اسبق آمریکا کن استابلر در دوران ورزش حرفهایشان پیراهنی با شماره ۱۲ به تن کردند.
گوگول
گوگول در واقع یک اصطلاح ریاضی است که به معنای عدد ۱ که صد صفر در مقابل آن قرار گرفته میباشد.
این عدد توسط میلتون سیروتا برادرزاده ریاضیدان آمریکایی، ادوارد کانسر ابداع شده است. این عدد زمانی به شهرت رسید که در اذهان عمومی یادآور مشهورترین موتور جستجوی اینترنتی یعنی گوگل شد. حتی اداره مرکزی این شرکت با نام گوگول پلکس شناخته میشود.
عدد پی (۳.۱۴۱۶)
اگر شما عاشق ریاضی هستید بدون هیچ شکی این عدد ثابت و جاودانه ریاضیات را میشناسید. این عدد را معادل ۳.۱۴ قرار دادند که البته به سادهترین و کوتاهترین شکل ممکن عنوان شده است. برای همه کسانی که با این عدد آشنایی دارند عدد پی چیزی فراتر از یک شماره معمولی است. در واقع این عدد نشان دهنده تعالی در علم ریاضیات به حساب میآید. نشانه π (پیواس) که سمبل این عدد شده حرف شانزدهم الفبای یونانی و نیز انگلیسی است.
۷ خوش شانس
هفت، به عنوان خوششانسترین عدد شناخته میشود. پیشینه و علت تبدیل شدن ۷ به نماد خوششانسی چندان مشخص نیست اما میدانیم که معانی معنوی و اسطورهای پشت آن پنهان شده است.
هفت روز هفته، هفت گناه نابخشودنی، هفت قاره جهان، خارش هفت ساله، هفت بهشت و البته هفت رنگ رنگین کمان. در اروپای باستان باور مردم بر این بود که فرزند هفتم هدیهای است از سوی قدرتهای برتر، در حالی که در آمریکای لاتین مردم تصور میکردند فرزندان هفتم به انسانهای گرگنما تبدیل خواهند شد.
۶۶۶
اگر ۷ نماد خوشاقبالی است، ۶۶۶ عددی است که عموم مردم از آن پرهیز میکنند. در واقع این عدد شبیه به لرد ولدمورت (از شخصیتهای کتاب هری پاتر) اعداد شده است. معنای اصلی آن در کتاب مقدس مسیحیان، انجیل بیان شده است. عددی که نقصان دارد و حالتی از بیخدایی را تداعی میکند.
زمانی هفته تنها ۶ روز داشت اما بعد سبات (Sabbath) که روز جمعه برای مسلمانان، یکشنبه برای مسیحیان و شنبه برای یهودیان محسوب میشود به آن اضافه شد تا هفته را کامل کند. بر اساس شواهد تاریخی این عدد تداعی کننده دورهای است که امپراتوری آشور بر امپراتوری بابلیها غلبه کرد.
عدد ۴۳۲۵۲۰۰۳۲۷۴۴۸۹۸۵۶۰۰۰
اگر شما هم یک کیوبر از کلوپ روبیکبازان حرفهای هستید (پازلی که توسط ارنو روبیک در ۱۹۷۴ اختراع شد)، پس حتما با این سری اعداد آشنایی دارید. این شماره نشان دهنده مجموعه ترکیبات ممکنی است که میتوانید با چرخاندن و برگرداندن مکعب بسازید.
هر چند در این لیست به برخی از معروفترین اعداد که به نماد خیر و شر در جهان ما تبدیل شدهاند اشاره شده است ولی جای اعداد دیگری در آن خالی است.
دنبالههای معروفی همچون فیبوناچی و یا عدد خدا که به نام نسبت الهی هم شناخته میشود. راستی عدد شانس شما چیست؟ چه اعداد معروف دیگری را میشناسید؟ دانستههایتان را با ما هم در میان بگذارید.
شگفت انگیزترین اعداد خاص
عدد i
این عدد در واقع یک مقدار موهومی ست و به نوعی در قوانین تعریف شده ی ریاضی نمی گنجد. عدد i برابر با جذر عدد -۱ است و به دلیل منطق بزرگی که قرار نبود از اعداد منفی جذر بگیریم، آن را موهومی می شناسیم.
اما این عدد از میان اعداد خاص ریاضیات، کاربرد زیادی دارد و به هیچ وجه نمی توان آن را نادیده گرفت. عدد -۱ دارای دو ریشه ی دوم می باشد؛ یعنی i و - i می باشد.
عدد اول بلفیجور از اعداد خاص
نام عجیبی دارد، این طور نیست؟ به راستی نیز شکل این عدد عجیب و سحرانگیز می نماید. این عدد را از هر دو سمت می توان به صورت یکسان خواند. ساختار عدد اول بلفیجور به این شکل است که در نقطه ی میانی آن ۶۶۶ قرار داشته و سپس در هر دو سمت ۱۳ عدد صفر آورده و در نهایت در انتهای هر دو سمت عدد ۱ داریم. یعنی به شکل زیر:
۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۶۶۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱
همان طور که مشاهده می کنید این عدد، دارای تقارن کامل است و از هر دو سو به شکلی یکسان خوانده می شود. به دلیل قرار گرفتن ۶۶۶ در میان عدد اول بلفیجور، به آن باری شیطانی و سحرانگیز نیز داده اند. به همین دلیل این عدد را عدد اول بلفیجور که یکی از شیاطین بزرگ دوزخ است، نام داده اند.
عدد Ԏ (تاو)
عدد تاو را باید دو برابر عدد پی بدانیم. در واقع اگر عدد پی را به صورت اختصاری معادل ۳٫۱۴ در نظر بگیریم، عدد تاو باید ۶٫۲۸ باشد. شاید از خود بپرسید چه لزومی داشته تا عدد خاص پی را دو برابر کرده و مدل دیگری به اعداد خاص ریاضیات اضافه کنیم. اما در حقیقت ماهیت عدد تاو در معادلات و فرمول های ریاضی بسیار پرکاربرد است.
اگر عدد پی ارتباط میان محیط و قطر دایره را مفهوم بخشیده و معین می کرده است، عدد تاو ارتباط میان محیط دایره و شعاع آن را ساخته و این تنها یکی از نقاط اتکای آن است. عدد تاو را در روز ۲۸ام ماه ژوئن هر سال گرامی داشته و ریاضیادانان به احترام آن کلاه از سر برمی دارند.
عدد e (پایه لگاریتم طبیعی) از اعداد خاص
عدد e برای بسیاری از ما شناخته شده است، کافی ست لگاریتم گرفتن را به خاطر بیاورید. این عدد به وسیله ی لئونارد اویلر، ریاضی دان سوئیسی تبار در قرن ۱۸ام میلادی کشف شده و به ثبت رسید. عدد e به صورت تقریبی برابر با ۲٫۷۱۸ بوده و در پایه ی لگاریتم های طبیعی جای می گیرد. یادبود عدد e نیز در روز ۷ام فوریه هر سال بوده و جامعه ی ریاضی دانان در این روز عدد e را گرامی می دارند.
نیکولا تسلا و اعداد مرموز ۳، ۶ و ۹ ؛ چه اسراری پشت این اعداد نهفته است؟
ابتدا چکیده ای از عدد ۹ حاکم بر زمان و فضا بدانید
۱۴۴۰ دقیقه در روز، ۱۰۰۸۰ دقیقه در هفته، ۵۲۵۶۰۰ دقیقه در سال وجود دارد و جای شگفتی است که همیشه جمع ارقام دقیقه ها، ثانیه ها در روز، هفته،ماه و سال برابر با عدد ۹ است. به طور کلی این حقیقت با تغییر تعداد روزها در ماه ها و سال ها به عنوان مثال سال کبیسه تغییری نمی کند و حاصل آن همواره ریشه دیجیتال ۹ است.
امروزه بسیاری از مردم تصور میکنند که نیکولا تسلا (Nikola Tesla) تنها یک دستاورد بزرگ دارد و آن هم اختراع انرژی الکتریکی است. اما در حقیقت دستاوردهای این نابغهی تاریخی، بسیار فراتر از اینهاست. ن
یکولا تسلا اختراعات چشمگیر و بسیار پیشرفتهتری را نسبت به زمان خود داشته است که از جمله آنان میتوان به اکتشافات پیشگامانهای همچون ارتباطات رادیویی بیسیم، موتور، توربین، هلیکوپتر، فلورسنت، لامپهای نئون، اشعه X و اژدرهای آبی اشاره کرد.
نیکولا تسلا تا زمان مرگش، تعداد ۷۰۰ اختراع از خود بر جای گذاشت. این نابغهی عجیب و غریب، همواره بر ۳ عدد مختلف تأکید فراوانی داشته است. نیکولا تسلا و اعداد مرموز ۳، ۶ و ۹ سوالی بزرگ را مطرح میکنند؛ چه اسراری پشت این اعداد نهفته هستند؟
در ابتدا بیایید نگاهی به جمله اسرار آمیز نیکولا تسلا بیندازیم:
اگر شما فقط میدانستید که اعداد ۳، ۶ و ۹ چقدر با اهمیت هستند، در این صورت شما کلیدی به تمام دنیا را در اختیار داشتید.
علاوه بر اختراعات بی شمار و طرحهایی آینده، نیکولا تسلا نابغهای عجیب و غریب بود که به دلیل برخی خصوصیات رفتاری نیز معروف شد، او همچنین همواره در اتاقهایی از هتل اقامت میکرد که عدد مربوط به آنان بر ۳ بخشپذیر باشند!
او برای تمیز کردن بش قابهای کثیف از ۱۸ عدد دستمال کاغذی استفاده میکرد، او حتی برای ورود به ساختمانها معتقد بود که باید حتما ۳ مرتبه به دور یک مانع بچرخد، اما تا به امروز هیچ توضیحی برای این رفتارهای مرموزانهی نیکولا تسلا ارائه نشده است!
نیکولا تسلا در موارد مختلف، تابشهای شدید نور را در لحظات اختراعات و دستاوردهای مهم تجربه کرده است.
نیکولا تسلا قادر بود یک ایده یا طرح جدید را در ذهن خود تبدیل به یک اختراع واقعی کرده و جزئیات آن را همچون هولوگرافی مورد بررسی قرار دهد. تجارب رویایی نیکولا تسلا به گونهای بود که در ذهن خود اختراعات را مورد بررسی قرار میداد و توانایی چرخاندن و یا جدا کردن قطعات آن را نیز داشت.
علاوه بر اینها، نیکولا تسلا و اعداد مرموز یکی از عجیب ترین موضوعات را به خود اختصاص دادهاند. تسلا نقاطی را در سیاره زمین مورد محاسبه قرار داد که به احتمال فراوان با اعداد ۳، ۶ و ۹ ارتباطی تنگاتنگ داشت؛ به عقیدهی او، این اعداد بسیار مهم هستند.
نیکولا تسلا و اعداد مرموز ۳، ۶ و ۹ در بسیاری از رویدادهای طبیعت وجود دارند
نیکولا تسلا و اعداد مرموز ۳، ۶ و ۹ یک واقعیت اساسی با نام "زبان جهانی ریاضیات" را حاصل میشود که برای بسیاری هنوز ناشناخته است. بدین منظور تسلا اعداد مربوط به رویداد های دنیا را مورد محاسبه قرار داد که از جمله آنان میتوان به اعداد حاصل از شکلگیری ست ارگان و یا سلولهای جنینی را نام برد، همچنین در زمینههای دیگری نیز همچون "برنامهریزیهای خدا" نیز میتوان ردپاهای از این اعداد را مشاهده کرد.
بدین منظور یک سیستم اعداد اساسی وجود دارد که از عدد ۱ شروع شده و تا اعداد اعشاری ادامه پیدا میکند. برای مثال الگوی مربوط سلولهای جنینی به صورت ۱, ۲, ۴, ۸, ۱۶, ۳۲, ۶۴, ۱۲۸, ۲۵۶ و … است.
Marko Rodin در علم گرداب ریاضی (Vortex Math) وجود یک الگوی تکرار شونده را به صورت ۱, ۲, ۴, ۸, ۷, ۵, ۱, ۲, ۴, ۸, ۷, ۵, ۱, ۲, ۴ و … کشف کرد.
با دقت در مجموعه بالا مشاهده میشود که در این الگو، اثری از اعداد ۳، ۶ و ۹ مشاهده نمیشود. به گفتهی مارکو رودین، این اعداد نشاندهنده یک بردار از بُعد سوم به بُعد چهارم هستند که از آن به عنوان "میدان جریان" یاد میشود.
این میدان نشاندهندهی یک انرژی در ابعادی بالاتر است که بر سایر اعداد موجود در این الگو تاثیر میگذارند. Randy Powell به عنوان شاگرد Marko Rodin نیز معتقد است که اعداد ۳، ۶ و ۹ یک کلید مخفی برای "انرژی آزاد" است. نیکولا تسلا تا آخرین لحظات زندگی خود بر روی انرژی آزاد تحقیق و بررسی میکرد.
قرآن سرشار از شگفتیهای معجزهآمیز در اعداد است
قرآن دارای شگفتیهای معجزهآمیز در اعداد است که از جمله میتوان به شگفتی در عدد ۱۹، ۷ و زوج و فرد اشاره کرد.
یعقوب فرجامی، عضو هیئت علمی دانشگاه قم درباره اعجاز بعضی از اعداد در قرآن گفت: معجزه در لغت از کلمه «عجز» گرفته شده که به معنای ضعف و ناتوانی است و در اصطلاح عبارت است از گفتـار شگفتانگیز و جالب توجه و یا امـر خارق عادتی که به وسیله مدعی مقام نبوت، برخلاف قوانین عادی و جاری طبیعت و به منظور اثبات ادعای رسالت همراه با تحدی انجام میگیرد.
وی درباره تحقیقاتی که در مورد اعجاز اعداد در قرآن داشته است گفت: تحقیقاتی که تاکنون درباره اعجاز قرآن از دید ریاضی انجام دادهام شامل پنج قسمت کلی است. اعجاز عدد ۱۹، اعجاز حروف مقطعه (پارافهای قرآنی یا حروف نورانی، اعجاز عدد هفت، اعجاز تساوی و تناسب واژگان و اعجاز زوج و فرد در آیات قرآن) پنج بخشی است که من در تحقیقاتم به آن پرداختهام.
فرجامی درباره علم ریاضی در قرآن افزود: قوانین ریاضى قرآن از بسیار ساده تا بسیار مشکل تغییر میکند؛ حقایق ساده مشاهداتى است که بدون هیچ وسایلى میتوان آنها را بررسى کرد و حقایق پیچیده به کمک ماشین حساب یا کامپیوتر قابل رؤیت است.
فرجامی با اشاره به اعجاز عدد ۱۹ در قرآن کریم تصریح کرد: این اعجاز را در آیاتی مانند «بسم الله الرحمن الرحیم» در ابتدای قرآن که شامل ۱۹ حرف است میتوان مشاهده کرد. همچنین با بیان اینکه قرآن داراى ۱۱۴ سوره است گفت: ۱۱۴ در صورت محاسبه با ضریب ۱۹، شامل شش نوزده تایی میشود همچنین مجموع آیات در قرآن شش هزار و ۲۳۶ آیه یعنی ۲۳۴ ضربدر ۱۹ خواهد شد.
وی درباره جمع آیات شمارهگذاری شده و آیاتی که شمارهگذاری نشدهاند گفت: شش هزار و۲۳۴ آیه شمارهگذارى شده است و ۱۱۳ آیه (بسمالله) شمارهگذارى نشده است که جمع این دو عدد شش هزار و ۳۴۶ میشود و اگر مجموع فردی هر کدام از این اعداد را محاسبه کنیم به عدد ۱۹ خواهیم رسید.
فرجامی با اشاره به تکرار «بسم الله الرحمن الرحیم» در قرآن گفت: «بسمالله الرحمن الرحیم» ۱۱۴ مرتبه تکرار شده است، که شش ضربدر ۱۹ میشود ۱۱۴.
وی درباره غیبت «بسمالله الرحمن الرحیم» در سوره توبه گفت: از سوره توبه تا «بسم الله الرحمن الرحیم» اضافى در سوره نمل، دقیقا ۱۹ سوره است همچنین جمع شماره سورهها از ۹ تا ۲۷ یعنی (۲۷+۲۶+... +۱۲+۱۱+۱۰+۹) میشود ۳۴۲ که این عدد از ضرب ۱۸ در ۱۹ بدست میآید، این مجموع (۳۴۲) همچنین مساوى است با مجموع کلمات بین دو «بسمالله الرحیم» در سوره ۲۷قرآن.
این عضو هیئت علمی دانشگاه قم درباره ارتباط سوره ۹۶ قرآن با عدد ۱۹ گفت: سوره ۹۶ که از نظر ترتیب زمانى اولین سوره است داراى ۱۹ آیه است؛ این اولین سوره از نظر ترتیب زمانى از آخر قرآن هم نوزدهمین سوره است؛ سوره ۹۶ شامل ۳۰۴ حرف عربى است، و ۱۶ضربدر ۱۹ میشود ۳۰۴.
وی همچنین درباره آخرین سوره فرستاده شده (سوره ۱۱۰) گفت: این سوره شامل ۱۹ کلمه است، اولین آیه از آخرین سوره وحى شده شامل ۱۹ حرف است.
مدرس دانشگاه قم همچنین تساوی و تناسب را در قرآن جزو شگفتیهای این کتاب نورانی دانست و تصریح کرد: تساوی عددی و هماهنگی رقمی و تناسب در موضوعات قرآن کریم چیزی است که قدرت بشـری از ذکر آن به گونهای فـراگیـر نـاتوان اسـت و از توضیـح کـامل آن در میماند.
فرجامی با اشاره به تساوی و تناسب در بعضی از کلمات قرآنی افزود: کلمه «حیوة» ۱۴۵ بار با مشتقات آن در قرآن بهکار رفته است و به همان تعداد (۱۴۵ بار) کلمه «موت یا مرگ» با مشتقاتش بهکار رفته است، همچنین کلمه «دنیا» ۱۱۵ بار و کلمه «آخرت» هم ۱۱۵ بار بهکار رفته است.
وی با بیان اینکه اینگونه اعجاز در قرآن کم نیست افزود: کلمه ملائکه ۸۸ بار در قرآن آمده است و کلمه «شیاطین» نیز به همان تعداد ۸۸ بار بهکار برده شدهاند، «حر» یعنی گرما ۴۰ بار و کلمه «برد» یعنی سرما نیز ۴۰ بار بهکار برده شدهاند، کلمه «مصائب» ۷۵ بار و کلمه «شکر» نیز ۷۵ بار.
غلامی افزود: کلمه «زکات» ۳۲ بار و کلمه «برکات» نیز ۳۲ بار، کلمه «عقل» و مشتقات آن ۴۹ بار و کلمه «نور» نیز با مشتقاتش ۴۹ بار، کلمه «یوم» به معنی روز و «شهر» به معنی ماه در قرآن به ترتیب ۳۶۵ بار و ۱۲ بار بهکار رفتهاند، همچنین کلمه «رجل» به معنی مرد ۲۴ بار و کلمه «امرأه» به معنی زن نیز ۲۴ بار در قرآن بهکار رفتهاند.
فرجامی در بخشی از سخنانش با اشاره به دیدگاه کسانی که در اعجاز اعداد قرآن فعالیتهایی داشتهاند گفت: مباحث اعجاز عددی قرآن همزمان با مباحث تفسیر قرآن مطرح بوده و کسانی از جمله «قرطبی» در تفسیر خود در تبیین آیه «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم» به اعجاز عددی قرآن پرداخته است. قرطبی میگوید: آیه «بسْم اللَّه الرّحمن الرَّحیم» از ۱۹ حرف تشکیل شده است که به تعداد ملائک جهنم است «عَلَیْها تِسْعَةَ عَشَرَ» نوزده نفر (از فرشتگان عذاب) بر آن گمارده شدهاند».
فرجامی قرآن را از زیباترین معجزات الهی دانست و گفت: قرآن از حیث ظاهر، وزن و ساختار معجزه است همچنین از حیث باطن، معانی و معارف درونی که در این کتاب هدایت وجود دارد نیز معجزه است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
68