جزیرهای خارقالعاده که در آب ناپدید میشود
درخت حرای کهنسال تالاب خورخوران و جزیره وارمی از عجایب دیدنی بندرخمیر هستند.
ایران سرزمین اعجابانگیزی است؛ بیاغراق هر گوشه آن دیدنی و منحصر به فرد است. این بار میخواهم شما را با خود به تالاب خورخوران و جزیره عجیبی که در دل این تالاب قرار دارد ببرم.بنابراین باید با هم راهی تالاب خورخوران در استان هرمزگان، در شهرستان خمیر و سوار قایقهای موتوری شویم تا بین جنگلهای حرای این تالاب زیبا و بزرگ گردش کنیم.
تالاب ۱۰۰ هزار هکتاری که فقط ۸۶هزار هکتار آن جنگلهای حرا است؛ درختان حرایی که با نام علمی مانگرو در دنیا شناخته شدهاند.
قبل از حرکت باید بگویم که گشت و گذار در همه نقاط تالاب خورخوران بیشک زمانبر است، زیرا این تالاب بزرگترین جنگل دریایی در کل خاورمیانه است. پس در این گردش ما فقط برخی از نقاط این جاذبه منحصر به فرد را میبینیم.
وقتی با قایق سواری از لا به لای این جنگل دریایی زیبا عبور میکنیم با انبوه ریشههای هوایی درختان حرا مواجه میشویم که در آب شور خوب رشد میکنند. ریشههایی که در زمان جزر از زیر آب بیرون میآیند و اکسیژن را برای درخت در این حالت ذخیره میکنند تا وقتی مد شد و آب بالا آمد درخت دچار خفگی نشود. ریشههایی که به طور طبیعی برای درخت آب شیرینکن هم هستند. زیرا ۸۰درصد تصفیه آب را برای درخت انجام میدهند و ۲۰درصد باقیمانده نمک را نیز از طریق شاخه و برگهای این درختان پس میدهند.
این درختان در اوایل بهار و معمولا اردیبهشت گل میدهند. مردم بومی و ماهیگیران منطقه معتقدند که ابوعلی سینا این نقطه را کشف کرده است که بیراه هم نمیگویند، زیرا نام علمی این درخت (Aricennia marina) است که گفته میشود از نام ابو علی سینا، دانشمند بزرگ ایرانی گرفته شده و در واقع این دانشمند اولین شخصی بوده که روی این درختان تحقیقاتی را انجام داده است.
نکته جالب این جاست که در کل تالاب یکی از درختان حرا از کهنسالترین درختان تالاب محسوب میشود؛ در حین گشت زنی با قایق موتوری بهراحتی میتوانید این درخت زیبا و قدیمی را ببینید؛ درختی که ما انسانها برای دیدن و ملاقات با او حاضریم هزینه کنیم. کهنسالترین درخت دریایی ایران که اگرچه دنیا دیده نیست! اما جزر و مد زیادی را به خود دیده است.
جزیره وارمی
با قایق موتوریمان حالا از تالاب خورخوران به سمت یکی از عجایب ایران حرکت میکنیم؛ جزیره خارقالعادهای که هیچ کجای دیگر ایران نمونه آن را نخواهید دید. نام این جزیره در گویش بومیان وارمی به معنای نهنگ است.
این جزیره در زمان مد در آب مخفی میشود طوری که انگار هرگز وجود نداشته است و در زمان جزر دوباره روی آب پیدایش میشود. جزیرهای که قایم باشک بازی را دوست دارد! ساعت خاصی هم برای دیدار با این جزیره وجود ندارد؛ چون همه چیز بستگی به جزر و مد دارد. وقتی هم بالای آب قرار میگیرد شبیه یک نهنگ خفته بر آب است.
ما خیلی خوش شانسیم چون وارمی در ساعت گشت و گذارمان روی آب قرار دارد. بیایید کفشهایمان را دربیاوریم تا کف پاهایمان بستر گلی و شنهای بسیار تمیز این جزیره را لمس کند. این جا نقطهای است که رنگ آب و آسمان و ساحلش شما را از تمام دغذغههای شهرنشینی دور میکند.
این همه دیدنیهای جزیره و تالاب نیست. انواع پرندگان دریایی و لک لکهای زیبا هم چشم و دلتان را روشن میکنند.
چگونگی دسترسی به تالاب خورخوران
برای رسیدن به تالاب خورخوران ابتدا باید به بندر عباس و سپس به بندر خمیر بروید. از طریق اسکله مسافری واقع در مجتمع گردشگری میتوانید خود را با کرایه کردن قایقهای موتوری به تالاب برسانید.