سفر به عصر قاجار؛ از تخت جمشید و پل خواجو تا عوارضی کرج

این عکس‌ها ما را به زمانی متفاوت در مکان‌هایی آشنا می‌برند؛ به روزهایی که تخت جمشید هنوز کاوش نشده بود، همۀ پشت‌بام‌های کاشان گِلی و گنبدی بودند و از عوارضی تهران کرج فقط اسب و الاغ عبور می‌کرد.

سفر به عصر قاجار؛ از تخت جمشید و پل خواجو تا عوارضی کرج

این عکس‌ها را می‌توان بارها و بارها تماشا کرد و هر بار چیزهای تازه‌ای در آن‌ها دید؛ از جزییات لباس‌ها و چهره‌ها گرفته تا شکل و شمایل خانه‌ها و خیابان‌ها و هر چیز دیگری که در طول این یک قرن و اندی دچار تغییرات فراوان شده است.

عکس نخست امروز نمای یکی از پلکان‌های اصلی در مجموعۀ تخت جمشید را به تصویر می‌کشد؛ در زمانی که این بنای تاریخی باشکوه کاملا رها شده و متروک بود و بخش قابل توجهی از آن در زیر خاک پنهان مانده بود.

FS-FSA_A.4_2.12.GN.40.11

عکس دوم نمایی کلی از شهر کاشان را در دوران قاجار نشان می‌دهد؛ گنبدهایی که پشت سر هم ردیف شده‌اند، مربوط به پشت‌بام بازار این شهر هستند.

FS-FSA_A.4_2.12.GN.49.05

عکس سوم تصویری از پل خواجو در اصفهان است؛ همانطور که در تصویر مشخص است، نهال‌هایی به تازگی در کنار رودخانه کاشته شده‌اند.

FS-FSA_A.4_2.12.GN.40.02

عکس آخر تصویر متفاوتی از راهدارخانۀ کرج در زمان قاجار است؛ زمانی که برای عبور اسب و الاغ از این جاده می‌بایست عوارض پرداخت شود.

FS-FSA_A.4_2.12.GN.33.06

 
منبع: فرادید
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس
    0

    اخری بسیار جالب بود

  • دکتر خسرو چهرازلو
    8

    سی و سه پل در اصفهان توسط معماران تورک ساخته شده و سی و سه پل همان فعل تورکی سقسغو قاپو می باشد به معنای پل با ابهت که در فارسی تحریف و شده سی و سه پل ،این اثر معماری را شاه عباس صفوی تورک ساخته

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها